Apple iPad mini - svjetska promocija

poruka: 194
|
čitano: 23.440
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Apple iPad mini - svjetska promocija".
14 godina
neaktivan
Re: Apple iPad mini - svjetska promocija
Mitch kaže...
Ne znam zašto, ali stvarno sam mislio da će Apple ponuditi nešto dobro za cijenu iPada 2.

Budući da ima manji ekran, a košta isto kao i iPad 2, koja je onda poanta kupovati iPad Mini s manjim ekranom?
Ako ti treba manji ekran, tu je konkurencija jer je Apple ovdje ocito izbacio manju varijantu iPada 2 iste cijene.

Form faktor i lightning najviše. Uzmi u obzir da za isto novaca dobiješ uređaj koji ima istu rezu kao i dvojka, brži je i ima ipak nešto jači i bolji hardware i izradu, gotovo upola lakši i tanji ( bitno za ove uređaje ) a niti 2 inča manju dijagonalu. Ne znam zašto bi netko zapravo uzeo dvojku za isti novac kao što je mini?

Zašto toliko Nexusa na prezentaciji. Mislim da su morali usporediti mani pad sa nečim, obzirom nemaju svog predstavnika. I prvi iPod su uspoređivali sa Zen playerom ili nečim od Creative Labsa ako se sjećam dobro.

Mislim da se pod hitno trebaju rješiti iPad dvojke, trojku staru su valjda povukli tj dok se ne rasproda, pa i stare macbookove pro i možda iP4 ... previše šuma sad ima i konfuzije u ponudi.

16 godina
neaktivan

Vidim, ekipa se samozadovoljila pa otišla na spavanje! {#}

Moj PC  
5 0 hvala 0
13 godina
protjeran

rMBP 13 sam cekao i docekao. Razocarali su me sa hd4000, tako da taj stroj nije nikako za mene. Povremeno volim odigrati i koju igru, a sa hd4000 se ne bih pretjerano usrecio (iako ne igram bas neke zahtjevne igre). A izgleda da je i ogranicen na max 8GB rama. Mac mini je podbacio isto na polju grafike, inace bi bio odlican malo desktop komp.

Ali iMac 27 mi djeluje odlicno. Samo jos provjeriti situaciju sa fusion driveom (kako li su ga vec nazvali), jer na istome zelim drzati i windowse uz macos. Kako ce se oni ponasati? Dal ce prepoznati ssd dio diska? No valjda ce postojati i opcija da ne moram uzeti fusion drive, vec "cisti" ssd i miran sam. Ali dal se isplati investirati u novi iMac? Sumnjam, barem ne ubrzo, jer i ovaj me odlicno sluzi, iako je stavljen na prodaju. Potrebno mi je mobilno rjesenje, aka laptop, a rMBP13 je podbacio za moje potrebe + precijenjen je.

Jos samo da su iMac ponudili u "30... Uff. Tada ne bih stvarno mogao odoljeti :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Konzumirajte! Konzumirajte! Konzumirajte, sve dok vise nebude planeta za konzumiranje. Sto trebate raditi je kupovati stvari koje vam netrebaju. To je najbolji nacin za podrzavanje ekonomije.

2 6 hvala 0
15 godina
Nadimakk kaže...

Konzumirajte! Konzumirajte! Konzumirajte, sve dok vise nebude planeta za konzumiranje. Sto trebate raditi je kupovati stvari koje vam netrebaju. To je najbolji nacin za podrzavanje ekonomije.

Ako tebi ne treba ne znači da neko ne može napravit nešto korisno sa njim.

Swedish latin super funk.
13 godina

Razocaran rMBPom, nema quad coreova ni BTO, nema 16 GB ram opcije (sto mogu neRetina 13'' MBPovi vec 2 generacije), i samo 128 GB SDD kao standard. Ocito cemo morat cekat na Haswell za quad core. Nadam se. Ako ni tad ne bude QC i 16 GB rama, idem na 15'' Haswell.

Odusevljen iPadom mini. Svatko tko takav ekran moze usporediti s 7'' 16:9 tabletom nikad nije drzao nista slicno u ruci side by side. Za mene, nexus 7 i kindle fire uopce nisu konkurencija ovom, jer su jednostavno premali. uz to su nexusu bezeli preogromni, pa jos izgleda i ruzno. Ako vec imas onscreen buttone, onda ti onaj donji bezel ne mora uopce postojat u nekom zamjetnom obliku.

iPad je tu jednostavno klasa za sebe. I cijenom nazalost, ali opravdano. Jedino da je A6, al ajde, mora nesto ostat i za kasnije ocito. To mu je jedini minus. Rezolucija i nije previse losa, bolje app kompatibilnost s nizom cijenom nego 'gusci' ekran s jos mozda vecom cijenom, a jos jednom rezolucijom. Mislim da bi bas 4x ekran bio cijenom potpuno nekonkurentan, barem jos godinu dana.

iMac standardno odlican, no meni s 30'' monitorom jos nepotreban, ostajem na svom i7 Hackintoshu s 24 GB rama jos neko vrijeme. Bas me zanima hoce li se fusion drive moci podesiti na Hackovima :D Dijelove imam. Imam ih i u MBPu, al sumnjam da ce tam.

iPad obican, isto tako odlican. Samo me zanima, A5 ima SGX543MP2, A5X ima SGX 543MP4, dok A6 ima 543MP3: jel sad A6X ima 543MP4 ili 543MP6? Kazu 2xCPU, sto je kao i u iPhoneu 5 kad se ide s A9 u Swift, ali kazu i 2x GPU. Sumnjam da je moglo ostati isto MP4, jer clock sigurno nije narastao 2X, koliko god smanjili proizvodni proces na 32nm.

Zapravo, proizvod koji sam najvise cekao, rMBP je najvece razocaranje.

1 1 hvala 0
17 godina

Sve pokazano je pomak osim iPada mini koji je lagana pusiona.
Profurali 7.9 incha jer moraju biti drukciji od drugih sa jadnom razlucivosti, ali to tak mora biti da bi za par mjeseci mogli prodat isti drek s vecom razlucivosti i reklamirat ko AMAZING!!!
iPad mini kosta 329 eura u EU a Kindle Fire HD kosta 199 eura. Ko je tu lud?

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.10.2012 10:03 (NEW_MAN).
17 godina
Nadimakk kaže...

Pa to je točno, današnja ekonomija je bazirana na potrošnji. Ako potrošnje nema, sistem će se urušiti.

Ako se sistem uruši, idemo svi u polje sa motikom.

15 godina
protjeran
Ovog iPada mini vidim na modnim revijama gdje u publici slikaju/snimaju manekenke s njim i u kafićima na zagrebačkoj špici gdje se vrijeme provodi na facebooku...vidim po komentarima da su ljudi oduševljeni a dok dođe u Hrvatsku, jedan jabučar će ga kupiti...
Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
TranceMight kaže...

one ikone na glavnom ekranu nikako da se priblize?

widgeti ne ha, kakav je to tablet bez widgeta?! :)

a i previse je cetvrtast, 16:9 nista?!?!?! eh, eh, eh :)

16:9 omjer na tabletu je najveća glupost.

Kad ga držis uspravno, preuzak je, npr. ne možeš gledati full screen PDF fileove kako treba. A ako ga držiš vodoravno, nema dovoljno visine, npr. kod surfanja.

To se dobro vidi iz usporedbe nexusa i ipada mini koju su pokazali na keynote.

15 godina
neaktivan

Apple još nikada do sada nije toliko trash-talkao konkurenciju, bit će zanimljivo čekat odgovor Googlea i Samsunga.

p.s. U svom tom trash-talku oko Nexusa 7, Apple je ustanovio da je mana Nexusa 7 upravo premali ekran. :)))))))

In the end there will be only ( c )haoss ...
15 godina
neaktivan

Nije ni HD4000 za baciti..  Ali da, šteta što nema 16 GB RAMa kao opciju.. 

 -- http://goo.gl/RylEA Nista ja neznam, ja sam tu s biciklom..
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.10.2012 10:24 (Agent Rico).
15 godina
Leglo kaže...

Apple još nikada do sada nije toliko trash-talkao konkurenciju, bit će zanimljivo čekat odgovor Googlea i Samsunga.

p.s. U svom tom trash-talku oko Nexusa 7, Apple je ustanovio da je mana Nexusa 7 upravo premali ekran. :)))))))

30ak posto je veći ekran na ipadu mini nego na nexusu.

17 godina

@Sasoon

4:3 je bogom dani isto ko i na iPhoneu? A sorry zaboravil sam da je novi iPhone 5 16:9.
Tablet nije od kamena da je na njemu nekaj uklesano nego se prikaz slike prilagodi dimenzijama ekrana, ti stvarno mislis da nemres gledat pdf kak spada ili surfat jer na ekran ne stane sav sadrzaj?
Btw video sadrzaj je 16:9 tak da na 16:9 ekranu gledas film kak spada, bez onih crnih linija sastrane ili razvlacenja slike da stane na 4:3.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.10.2012 10:33 (NEW_MAN).
15 godina
neaktivan
sirka666 kaže...

Koliko je % veći ekran SGS-a 3 na prema iPhonea 5 ? :)

In the end there will be only ( c )haoss ...
15 godina
Leglo kaže...
sirka666 kaže...

Koliko je % veći ekran SGS-a 3 na prema iPhonea 5 ? :)

20.

17 godina
sirka666 kaže...
Leglo kaže...

Kolko je posto veci ekran iPada 3? Stvarno pusite price koje vam servira Apple. Godinama su pametovali kak je 3,5 incha dimenzija svih dimenzija a 4:3 zakon svih zakona.

Kaj se desilo? iPhone 5. Godinama su pametovali kak je manje od 10 incha debilana i nist korist. Kaj se desilo? iPad mini, ali sa 7,9 da bi opet mogli pametovat.

Namjerno su napravili 7.9 da bi mogli srat i onda stave ekran manje razlucivosti i seru o tome kolko stane na ekran! Na ekran stane onolko kolko ti je pixela na raspolaganju a te price o omjerima mogu prodavat lejmerima koji se ne kuze.

Misli ko svojom glavom?

15 godina
NEW_MAN kaže...

Kolko je posto veci ekran iPada 3? Stvarno pusite price koje vam servira Apple. Godinama su pametovali kak je 3,5 incha dimenzija svih dimenzija a 4:3 zakon svih zakona.

Kaj se desilo? iPhone 5. Godinama su pametovali kak je manje od 10 incha debilana i nist korist. Kaj se desilo? iPad mini, ali sa 7,9 da bi opet mogli pametovat.

Namjerno su napravili 7.9 da bi mogli srat i onda stave ekran manje razlucivosti i seru o tome kolko stane na ekran! Na ekran stane onolko kolko ti je pixela na raspolaganju a te price o omjerima mogu prodavat lejmerima koji se ne kuze.

Misli ko svojom glavom?

Iphone sa 3.5 inča je ima 3:2 aspect ratio a ne 4:3.

Da, godinama su tvrdili da je to glupo za tablete, što se dogodilo? Google im je zaprijetio i izdali su svoj manji tablet. Ekran manje razlučivosti? Ima istu rezoluciju kao iPad 2 a manji ekran.

I što se zadnje stvari tiče, nije u potpunosti točno. iPad2 ima duplo manju rezoluciju nego 3 pa svejedno stane jednaka količina sadržaja. Iako generalno gledano konstatacija je točna.

14 godina
neaktivan

Tablet se ne nosi u džepu i ne zamjenjuje telefon tako da uglavnom ne stoje priče o ergonomiji, jednom prstu itd ... ovisno o preferencama svakome može odgovarati bilo što između 5 i 10 ili 12, a možda i više inča.

U principu za čitanje i pregledavanje više je bolje, i inča i reze, al svatko ima svoj sweet spot. Apple je odabrao 9.7 i 7.9 za sad. Ova reza je jedina moguća u iOS sustavu a da ima smisla, dakle isti omjer kao i svi iPadi do sad i sve aplikacije rade savršeno bez ikakvog optimiziranja.

Osim toga težina, autonomija i dimenzije pa i izrada, osim ekrana i specifikacija i eko sustava ovdje igraju ulogu i u tom pogledu mini je odličan izbor. Još da je malo manja cijena početnog modela koji nudu sve što i skuplji.

0 1 hvala 0
17 godina
sirka666 kaže...
NEW_MAN kaže...

Misli ko svojom glavom?

Iphone sa 3.5 inča je ima 3:2 aspect ratio a ne 4:3.

Da, godinama su tvrdili da je to glupo za tablete, što se dogodilo? Google im je zaprijetio i izdali su svoj manji tablet. Ekran manje razlučivosti? Ima istu rezoluciju kao iPad 2 a manji ekran.

I što se zadnje stvari tiče, nije u potpunosti točno. iPad2 ima duplo manju rezoluciju nego 3 pa svejedno stane jednaka količina sadržaja. Iako generalno gledano konstatacija je točna.

3:2 4:3 skoro isto smece, my bad.

Google nije nikome zaprijetio niti Amazon, oni su namirisali dobit i skuzili da tisuce ljudi koji imaju iPad misle da bi im vise pasao manji iPad. Nitko nije odustao iPada radi Nexusa ili Kindle HD. To su uredaji zamisljeni kao jeftilen tableti, bookreader. Sad kad je tu mali iPad mozda netko odustane od Nexusa ili Kindlea HD kaj je druga prica.

Mene smeta to kaj ljudi puse sve kaj im se servira i prihvacaju zdravo za gotovo.

Dopada mi se npr. to da je dosta laksi od Kindle HD. iPad 3 je neupotrebljiv ako ga se ne drzi u krilu jer je naprimjer za moju zenu pretezak nakon par minuta. Sve jedno sam joj kupio iPad 3 koji je overrated i overpriced ali kad je zena sretna ja sam sretan = "jeftino" sam prosel lol.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.10.2012 11:53 (NEW_MAN).
17 godina
grzzi kaže...
Sudeći po korištenju ( web traffic ) iPad je jedini tablet koji se za sad zaista i koristi. Imam dojam da masa u usa kupuje iPad i onda uzmu i neki android tablet samo zato što je jeftinjava i zapravo ga nikad ne koriste ili im služi za nešto specifično, tipa gps u autu ili igračka za dijete ... 200 dolara za nexus ili amazon, ljudima će biti lakše opravdati nego 329 za mini iPad. Makar bili štekavi, deblji, teži i bez toliko prilagođenih aplikacija stvar se ionako koristi kao dodatni gadget ... phone ionako imaju.

mini bi trebao koštati 299 u osnovnoj verziji. Uništio bi 7" konkurenciju.

da je babi ono bila bi deda.

Može li ljudima u tamnim odjelima u Bruxellesu biti stalo do Hrvatske?
14 godina
neaktivan
hrvooje kaže...
grzzi kaže...
Sudeći po korištenju ( web traffic ) iPad je jedini tablet koji se za sad zaista i koristi. Imam dojam da masa u usa kupuje iPad i onda uzmu i neki android tablet samo zato što je jeftinjava i zapravo ga nikad ne koriste ili im služi za nešto specifično, tipa gps u autu ili igračka za dijete ... 200 dolara za nexus ili amazon, ljudima će biti lakše opravdati nego 329 za mini iPad. Makar bili štekavi, deblji, teži i bez toliko prilagođenih aplikacija stvar se ionako koristi kao dodatni gadget ... phone ionako imaju.

mini bi trebao koštati 299 u osnovnoj verziji. Uništio bi 7" konkurenciju.

da je babi ono bila bi deda.

To i mislim da je greška ... psihološki bi puno bolje bilo 299 ili 289, osnovni model koji je čisto dovoljan za sve i koji bi onda ušao u izbor svima kojima je to nekakav impuls buy ili eksperiment, a na kraju bi prosječna cijena ionako bila preko 400$ kao što je i sa velikim padom bitno viša od početne jer ljudi masovno kupuju i pokrov i dodatke i skuplje modele gdje je marža bitno veća. Dakle izgubili bi sitno na marži što bi dugoročno nadoknadili udjelom, a udio ( prodaja sadržaja i navike kupaca kasnije zbog investicije u sistem )  je najbitniji u ovoj fazi prije nego se saturira tržište.

edit: jeate koliko typo-a radim ... strašno.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.10.2012 12:35 (grzzi).
14 godina
neaktivan

Kad su ga dizajnirali ko da su "škicnuli" na Samsungov Note

1 4 hvala 1
13 godina
NEW_MAN kaže...

Misli ko svojom glavom?

Glupost. Kao prvo, iPhone nikad nije imao 4:3. Al sto bi se ocekivalo od pljuvaca koji nema pojma o temi o kojoj prica.

Drugo, na ekran ne stane koliko je piksela, vec koliko ti mozes vidjeti i razaznati.

7.9 u 4:3 formatu je jednostavno drugi svijet u odnosu na 7 incne 16:9 tablete.

Meni najblize ovom je 8.9'' Fire HD od Amazona koji je takodjer widescreen. To je sto se tice vidljivog prostora. Naravno, onaj je s vecom rezom.

Ali usporedjivati iPad mini s necim sto ima drasticno manje mjesta na ekranu, vece bezele, je jednostavno nevjerodostojno i pokazuje da je taj netko trolcina.

17 godina

“7-inch tablets are going to be DOA, dead on arrival.”– Steve Jobs

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=gFAjfUT8wZI

lakši za 32g  , tanji za 1,3mm i 0,9 inča veći ekran lošije rezolucije (1024x768 vs hd 1280x800, 160vs216ppi) i ima zadnju kameru 5mpx, nema nfc i 80$ skuplji od nexus7. usporedba

apple postaje sam sebi konkurencija, tj. slabo će sad prodavati ostale ipade. mislim da su u googleu zadovoljni,

*edit: i nema gps

Može li ljudima u tamnim odjelima u Bruxellesu biti stalo do Hrvatske?
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.10.2012 8:28 (hrvooje).

0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
hrvooje kaže...

lakši za 32g  , tanji za 1,3mm i 0,9 inča veći ekran lošije rezolucije (1024x768 vs hd 1280x800, 160vs216ppi) i ima zadnju kameru 5mpx, nema nfc i 80$ skuplji od nexus7. usporedba

apple postaje sam sebi konkurencija, tj. slabo će sad prodavati ostale ipade. mislim da su u googleu zadovoljni,

Svakako, Nexus i Amazon imaju što ponuditi. Kome ne odgovara iOS, premda je u ovom trenutku daleko zrelija platforma za tablet i sa više sadržaja ima solidnu alternativu. 

Apple je napravio što je morao, izbacio budget tablet, mini iPad ili maxi iPod whatever. Ima svoje prednosti i mane u odnosu na konkurenciju, prodavati će se odlično. iOS i sadržaji i aplikacije su ono gdje Nexus ne može još primirisati. I da, izrada je puno ozbiljnija.

Kao što sam rekao, cijena je morala počinjati sa maksimalno 299$ a idealno sa 249$ ... 

Ova reza je jedina shvatljiva, al sigurno je downgrade za nekog sa bilo koje retine. Dogodine ... retina za 299$ a za veliki će morati nešto smisliti novo.

I ne zaboraviti ... 

Apple sells devices.

Amazon sells books.

Google sells...you. 

;)

14 godina
neaktivan

Za koliko bi se trebao prodavat iPad mini na njusci ?

Posto je Ipad 2 2400kn +, dok je iPad3 3000kn+ ...... ??

U trgovine bi trebao stici pocetkom studenog ?

Ozbiljno gledam da uzmem jedan mini iPad, no ovisi o cijeni da li cu ubost njega ili iPad 2 :)

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
grzzi kaže...
hrvooje kaže...

Svakako, Nexus i Amazon imaju što ponuditi. Kome ne odgovara iOS, premda je u ovom trenutku daleko zrelija platforma za tablet i sa više sadržaja ima solidnu alternativu. 

Apple je napravio što je morao, izbacio budget tablet, mini iPad ili maxi iPod whatever. Ima svoje prednosti i mane u odnosu na konkurenciju, prodavati će se odlično. iOS i sadržaji i aplikacije su ono gdje Nexus ne može još primirisati. I da, izrada je puno ozbiljnija.

Kao što sam rekao, cijena je morala počinjati sa maksimalno 299$ a idealno sa 249$ ... 

Ova reza je jedina shvatljiva, al sigurno je downgrade za nekog sa bilo koje retine. Dogodine ... retina za 299$ a za veliki će morati nešto smisliti novo.

I ne zaboraviti ... 

Apple sells devices.

Amazon sells books.

Google sells...you. 

;)

Sve točno što se tiče Applea...Npr.ja svoj Ipod nano 4.generacije koristim u nekim situacijama gdje mi je potrebna brzina,kvaliteta upravljanja,intuitivnost playlisti i da dalje ne nabrajam i nema tih para za koje bih kupio  nešto u što ne bih bio siguran da će me služiti jednako dobro.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.10.2012 13:46 (Godin).
17 godina

@F10EXX
4:3 3:2 izgleda isto jadno, razlika je zanemariva.

Na ekran stane pixela tocno onolko kolko je razlucivost ekrana samo je fora u tome da ako gledas sliku od 800x600 na vecoj razlucivosti onda se ona razvuce ili obrnuto ako je u pitanju veca razlucivost.
Posto Kindle ima vecu razlucivost pri manjem ekranu slika koju prikazuje je sa vecim ppi. Veci ppi je bolji i slika je bolja tak da ne seri o trolanju ako je tvoj jedini argument kak sam pomjesal aspect ratio i velicina bezela ekrana.

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.10.2012 14:12 (NEW_MAN).
14 godina
neaktivan

Ne treba zaboraviti ni da barem pola kupaca, a naročito žene ( sa dužnim poštovanjem ) kupuje ono što im je više sexy. Tanji, lakši, manji bezel, aluminij, keramika ... Nexus i Kindle nemaju tu što tražiti. Konkurencija još nije tu lekciju naučila.

O tome koliko lošije aplikacije i UI uglavnom izgledaju na Androidu da sad ne počinjem {#} 

Poruka je uređivana zadnji put sri 24.10.2012 13:51 (grzzi).

2 1 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice