Od kad je 130 dolara 300 kn? Probaj bliže 750. Totalno vrijedi lošijeg ekrana i kamere.
iPad mini ima A5 procesor umjesto A6!!! Zasto???
iPad mini ima A5 procesor umjesto A6!!! Zasto???
Pa $$$$, kakvo je to pitanje... Apple nije socijalna ustanova da poklanja svoje proizvode kao Amazon i Google...
Nešto bolji ekran ima Nexus dok je sve ostalo na strani iPada..
One aplikacije na Nexusu stvarno grozno izgledaju (u usporedbi s iPadom). Naravno, pokazali su primjere gdje je to najočitije, ali ne vjerujem ni da su ostale aplikacije nešto bolje.. Nadam se da je netko iz Google-a to gledao i da će natjerati devove na posao..
I šteta što nisu izbacili kameru. Tako su mogli smanjiti cijenu na 299$ recimo.. Vec na prvi pogled puno bolje izgleda od 329$ iako nije neka velika razlika..
Uh koliko je Cook lošiji showman od Jobsa. iMac je bomba. Izgleda iz 2017.

one ikone na glavnom ekranu nikako da se priblize?
widgeti ne ha, kakav je to tablet bez widgeta?! :)
a i previse je cetvrtast, 16:9 nista?!?!?! eh, eh, eh :)
16:9 tablete prave oni koji jos uvijek misle da je tablet veliki mobitel!

Mislim da je glavni razlog nestavljanja Retina displaya na Ipad mini, taj,što se isti nalazi na novom ipod touchu koji je cijenom tu negdje.
Da su stavili Retinu na Ipad mini,kupnja Ipod toucha bi se sigurno prepolovila,a ovako je to ostao dobar mali džepni kompjuterić(Ipad Micro bih ga nazvao) sa Retina displayom.
Sve u svemu,izvrsni uređaji,kao i uvijek kod Applea.
Mislim da je glavni razlog nestavljanja Retina displaya na Ipad mini, taj,što se isti nalazi na novom ipod touchu koji je cijenom tu negdje.
Da su stavili Retinu na Ipad mini,kupnja Ipod toucha bi se sigurno prepolovila,a ovako je to ostao dobar mali džepni kompjuterić(Ipad Micro bih ga nazvao) sa Retina displayom.
Sve u svemu,izvrsni uređaji,kao i uvijek kod Applea.
Ma glupost, samo bi bio skuplji i ne bi konkurirao drugim tabovima, 4" i 7.9" definitivno nije isto.
Kako ces posteno surfat na 4"? Nikako.
Dobro su napravili, sve u svemu, sve samo dobri potezi!
a kako su krenuli Iopad mini 2 možemo očekivati za par mjeseci,naravno s retina displayom.
ja pretpostavljam da će cijena Ipada mini biti 2800-2900,jer je ipod touch 2700,a cijena mu je u Americi 300 dolara.Znači ovaj od 330 može biti nešto skuplji.
Jedno je sigurno, ekipa koja je ne tako davno kupila iPad 3 je gadno popušila. Ako ništa drugo bit će jeftinih iPad-ova po oglasnicima. ;)
ja pretpostavljam da će cijena Ipada mini biti 2800-2900,jer je ipod touch 2700,a cijena mu je u Americi 300 dolara.Znači ovaj od 330 može biti nešto skuplji.
Zar nije bolje onda uzeti ipad2?

Evo ja sam prije par dana kupio Ipod touch 4 u Istylu za 1299 kuna,a novi Ipod touch 5 je 2700.
Naravno da ima razlike u performansama,kameri i displayu,ali se ne osjećam da sam popušio kad vidim kakvi se loši uređaji pod "tablet" i mp3 player prodaju za 1000 kuna.
Mislim da je to odlična kupnja, ako ne računamo polovne stvari sa Njuškala.
po dosadašnjim iskustvima s apple hrvatska cije će biti malo je reči pretjeranje gledajte samo novi macbook pro
Kakve su cijene ovakvih uređaja u Njemačkoj,Austriji i li Sloveniji npr.u odnosu na nas?
covjece ovaj kao "mali" keynote je donio vise i bolje inovacije nego onaj s iphonom 5. novi imac je odlican, onako tanko stavarno nisam mogao ni zamislit, a hardver unistava bilo koji drugi all in one pc. dalje stvarno nisam ocekivao predstavljanje nove generacije ipada(ne mini nego obicni), po meni je bilo nepotrebno al ajde. ipad mini je odlican, i moja sljedeca kupnja, jeftin a dobar, velicina mi je taman, bas onako za nosit svugdje.
Kakve su cijene ovakvih uređaja u Njemačkoj,Austriji i li Sloveniji npr.u odnosu na nas?
Cijene bi trebale bit jednake tj. za iPad mini 16gb, 329$ + PDV. Onda računaš u Njemačkoj je PDV 19%, Austrija i Slovenija 20% , a kod nas je 25%. Dakle, nisu velike razlike.
Ako itko zna tehnicku pozadinu iPada mini, onda dobro zna da razlog zbog kojeg se nije stavljala retina na ipad mini jest BATERIJA.
Retina (tocnije reci pozadinsko osvjetljenje) trosi dosta bateriju, te bi unistila primarnu svrhu portabilnosti minija. Morao bi biti deblji i tada to vise nije to.
Hvala na brzoj informaciji.Kod nas nije teško pretpostaviti cijenu,ali za susjedne države nisam znao detalje.
Ako itko zna tehnicku pozadinu iPada mini, onda dobro zna da razlog zbog kojeg se nije stavljala retina na ipad mini jest BATERIJA.
Retina (tocnije reci pozadinsko osvjetljenje) trosi dosta bateriju, te bi unistila primarnu svrhu portabilnosti minija. Morao bi biti deblji i tada to vise nije to.
Ima logike.Ali zašto su onda stavili Retinu na Ipod touch?
Zar nije bolje onda uzeti ipad2?
Cudne su cijene. iStyle ima jeftin iPad3, ali su iPod i iPad2 nesto skuplji u odnosu na cijene vani. Svijet medija ima nesto bolje cijene na iPad2, ali nemaju iPod pa je tesko usporediti...
Trenutne cijene po cijenama u Svijetu medija:
iPad3 -> 3899kn (vani je $499), iPad mini (uz isti omjer) > 2570kn
iPad2 -> 3099kn (vani je $399), iPad mini (uz isti omjer) -> 2555kn
iPod -> 2689 (iStyle, nesto veca cijena, vani je $299), iPad mini (uz isti omjer) -> 2958kn.
Dakle, cijena iPada mini ce biti negdje izmedu 2500kn i 3000kn
Cijene bi trebale bit jednake tj. za iPad mini 16gb, 329$ + PDV. Onda računaš u Njemačkoj je PDV 19%, Austrija i Slovenija 20% , a kod nas je 25%. Dakle, nisu velike razlike.
Po ovome,cijena novog Ipod toucha bi trebala biti oko 2200 kuna(300 dolara plus PDV),ali je kod nas oko 2700.
da, sigurno cu ga kupit u hrvatskoj da ovim lopovima dajem novce. odem do slovenije i uzmem po normalnim europskim cijenama, i jos uzmem povrat poreza jer je jeftiniji od 500 eura. evo u sloveniji je ipad 3 3500 kn a ipad 2 3000 kn. jos kad ti vrate porez cijena ide jos dole. znaci racunam da ce mi ipad mini bit 320 eura(bez poreza oko 2100 kn).
A ako uđemo u EU u 7.mjesec,idu li cijene još gore ili dolje?Pitanje je sad....
Ali dobro,dotad će već biti predstavljanje Ipada 5.
S obzirom na nedostatak retine i na sada već stari procesor, vrlo lako bi se moglo dogoditi da update već na proljeće vidimo..
Kupiti sada ili čekati?
5 | Kupiti |
---|---|
14 | Čekati |
da, sigurno cu ga kupit u hrvatskoj da ovim lopovima dajem novce. odem do slovenije i uzmem po normalnim europskim cijenama, i jos uzmem povrat poreza jer je jeftiniji od 500 eura. evo u sloveniji je ipad 3 3500 kn a ipad 2 3000 kn. jos kad ti vrate porez cijena ide jos dole. znaci racunam da ce mi ipad mini bit 320 eura(bez poreza oko 2100 kn).
Cijene su svuda u biti iste, nas PDV ubija.
Po googleu je 500 USD=2910HRK, a iPad je kod nas(bez poreza, i američkih $500 je isto bez poreza) 3000kn, znači samo stotinjak kuna razlike. U sloveniji je isto 3000kn(ako im je porez 20% koliko sam našao kratkim googlanjem)
Ne znam gdje si izvukao 3500kn, 500€ je 3770kn, a kod nas je 3900kn s PDVom.
S obzirom na nedostatak retine i na sada već stari procesor, vrlo lako bi se moglo dogoditi da update već na proljeće vidimo..
Kupiti sada ili čekati?
Možda je bolje pričekati i vidjeti update cijelog asortimana Applea(Ipad,Ipad mini i Ipod touch).