Android dominira

poruka: 59
|
čitano: 6.578
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Android dominira".
16 godina
Re: Android dominira
Enkidu kaže...
sirka666 kaže...

Inače mislim da je najveći problem Androida ne isporučivanje updateova za određene mobitele. Gingerbread je još uvijek najzasupljeniji, a izašao je 2010 godine. Dok kod iOS-a to nije slučaj, većina mobitela je na 5.1 verziji.

Lako je updateati iOS kad mobitele sa njim pravi samo jedna firma, dok mobitele sa Androidom pravi miljun firmi. Jedinstvena uprava je efikasnija, ali ima druge mane.

Problem su tih milijun firmi.

Da Google i npr. Asus u kompi proizvode uredaje na Androidu tad bi bilo isto kao i sa Apple-om.

Krivi su veci proizvodaci koji traze prodaju skupljih uredaja sa novijim OS-om, a sta ce njima prodaja vec starih uredaja sa Froyom.

Briga Samsung za support prema npr. Galaxy Mini (koji teoretski moze pogonit ICS) kad od njega koji se dosta prodaje jer je jeftin dobi jednake pare od SGS2 koji kosta vise ali se vjerojatno manje prodaje od Minija pa dobije ekvivalentan iznos.

R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011. R.I.P. Steve Jobs 6.10.2011. 1955. - 2011.
15 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Sa JB-om su puno rijesili, ali UI na Win6.5 je bio puno detaljniji (kao da je WP izgubio na detaljima) nego na WP7

Imao sam sve OS-ove u rukama, na HD2 njih najvise:) :) (Ubuntu, Android, svi Winsi, Linuxi distre bez virtualke, sve cisti nand) i stock WinMo sa Senseom je imao najkvalitetnij UI.

Sad sam na CM9 (uskoro 10) i AOSP ICS je dosta detaljan, ali za mene toliko bas i ne.

Slažem se, WinMo 6.5 je bio odličan sa Senseom, koristio sam ga 3 godine, uz malo poliranja je mogao biti odličan moderan OS, stvarno šteta što ga je Microsoft ubio.

14 godina
neaktivan
Mitch kaže...
Npr. source se moze compile-at samo na Ubuntu uz extra snazan komp (80gb je prosjecan aosp)

Joj joj. Niti *mora* biti Ubuntu, niti *mora* biti ekstra snažno računalo.

Mitch kaže...
Jos ako Android prebace na C# (jedini razlog zasto je spor, Java radi diskovnu fragmentaciju i relativno je tezi jezik od C-a po meni)

Programski jezik nije spor ili brz, nego je to njegova implementacija. A Java (Dalvik u ovom slučaju) ipak ne zaostaje toliko za .net jezicima (koji bi se izvodili na Monou u ovom slučaju).

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
16 godina
rustweaver kaže...
Mitch kaže...
Npr. source se moze compile-at samo na Ubuntu uz extra snazan komp (80gb je prosjecan aosp)

Joj joj. Niti *mora* biti Ubuntu, niti *mora* biti ekstra snažno računalo.

Mitch kaže...
Jos ako Android prebace na C# (jedini razlog zasto je spor, Java radi diskovnu fragmentaciju i relativno je tezi jezik od C-a po meni)

Programski jezik nije spor ili brz, nego je to njegova implementacija. A Java (Dalvik u ovom slučaju) ipak ne zaostaje toliko za .net jezicima (koji bi se izvodili na Monou u ovom slučaju).

Za ICS/JB mora bit ubuntu, a za brži compile treba bit barem 4 threada. Imas topic na xda, jedan covjek vec 16h compilea rom za SGS3, intelov dualac.

I nisam rekao da je jezik spor, nego da je Android na javi spor, onaj eksperiment na C# je napravio od ICS-a drugi OS.

java ne zaostaje, ali ocito tu nesto smrdi ako je android toliko brzi u aplikacijama na C#.

16 godina
protjeran
Prilika kaže...

Sve je to ok.. doći će vrijeme kada će možda pokrivati i ~90% tržišnog udjela, ali mislim da im je to dovoljan podsticaj da se na nekim segmentima promjene iz korjena...  Pade mi na pamet, npr neoptimizovanost? {#}

I mnoge druge stvari, dosta se jos system mora "peglati" da bi bio savrsen.

vrtim android 4.1.1 i ne vidim sto je tu tolko neoptimizirano i nespeglano :)

16 godina
Treba cekat da JB dosegne barem ICS-ov dio kolaca, tek ce onda bit napuhavanje kolko je iOS losiji.
16 godina
protjeran
Edge kaže...
Damok kaže...

nego IOS koji nema ništa pa ipak ima problema :)

Od kud nekom inspiracija da ispali ovakvu glupost i to jos prijepodne. Ili si cuger, ili nikad nisi imao priliku koristit iOS.

Inace koristim iOS, imam stari backup 2,3 godine i dalje sve radi kao po loju.

Nemam nista protiv Andorida, ali iznenadio sam kak je sestrina Xperia Ray pocela malo laggati nakon par mjeseci,to je ono sto mi je odbojno kod Androida sustava.

iOS laga(tko je izmislio ovaj pojam,mora da je it strucnjak samo takav) isto kao i Android.... steka, fali mu FPSova prilikom koistenja UIa i molim te da ne opšovrgavas istinu... to sam vidio i na 4orci i na 3gs-u kako UI stekaaaaaaaaaa :) i ne malo, ne jednom, ne slucajno.... i to pricamo o relativno novim uredjajima na kojima nema previse aplikacija instaliranih....

poanta? kupuj sto volis i koristi sto ti pase, al ne pljuj konkurenciju ak nisi bas siguran kakvo je u tvom dvoristu :))))

13 godina
protjeran
Android dominira

Za ovo ne pljuj konkurenciju se u potpunosti slazem. Samo je cudno da dolazi od covjeka koji je dobio crveni karton radi vrijedjanja "konkurencije" (ne vidim sta je ovdje konkurencija, osim ukoliko niste Apple ili Google zaposlenik) :)

3 0 hvala 0
16 godina
protjeran
masterripper kaže...

Svi oni valjaju, ajme meni.

Sve današnje moderne smartphone platforme rade isto i mogu isto. Ostalo su sve sitne gluposti koje recenzenti koriste za pranje mozgova raji.

Dođite u dućan, probajte i izaberite šta vam se najviše sviđa i možete platit.

ima jedna stvar koju iOS i WP7 nemaju i zbog koje ljudi masovno prelaze na Android. Kada iOS ili WP7 spojis na PC nema opcije da PC uredjaje vidi kao diskove, zasto pobogu ?????

a cemu ono smece od iTunsa ili sl. gluparija????? :)

WM6.5 je bio savrsen :))) i onda je izasao WP7, naizgled bolji al zapravo.....

15 godina
TranceMight kaže...

ima jedna stvar koju iOS i WP7 nemaju i zbog koje ljudi masovno prelaze na Android. Kada iOS ili WP7 spojis na PC nema opcije da PC uredjaje vidi kao diskove, zasto pobogu ?????

a cemu ono smece od iTunsa ili sl. gluparija????? :)

WM6.5 je bio savrsen :))) i onda je izasao WP7, naizgled bolji al zapravo.....

Zašto bi uopće i koristio mobitel kao disk kada je danas USB 32gb cca 250kn.

iTunes je relativno loš te spor, ali nije ga potrebno često koristiti, staviš što imaš i to stoji na mobitelu. 6.5 je bia odličan, ali sedmica je puno bolja, više je user-friendly, brža.

16 godina
Android dominira

iOS je za ljude koji koriste iTunes, imaju Mac-a i iPad i žive u USA...svi

ostali su na ovaj ili onaj način prikraćeni, i zato iako sam često u poziciji

da ih branim na forumu, doma imam Galaxy Mini i Galaxy S3

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Zune i iTunes su dvije najgore stvari koje su se dogodile najmoćnijim IT kompanijama za nas.

Al zato Apple pere masnu lovu preko kupnje pjesama i videa na iTunesu, jos moras imat iTunes za njihove proizvode.

Puj.
16 godina
Mitch kaže...

BlackBerry nije proizvodac vec serija moblinih uredaja, proizvodac je australski RIM i on  ne cilja na poslovne korisnike, vec na osamostaljenje od ostalih kompanija (preko njih ide gmail ako koristis BB npr.)

Ispravak netočnog/netočnih navoda:

1. BlackBerry jest obitelj telefona ali i OS, punim imenom BlackBerry OS.

2. RIM je kanadska a ne australska kompanija.

3. BB (RIM) itekako cilja upravo na poslovne korisnike, prije svih i svega na poslovne korisnike, a to što preko njih ide gmail, jednako tako ide i BILO KOJI DRUGI mail servis. Ne znam jesi li ikada koristio (ne samo malo klikao i vratio telefon frendu/kolegi), ali da jesi - vidio bi na BB servisu da već i za najobičnije korisnike (bez Enterprise licence) podržava do 10 e-mail accounta na jednom telefonu. Primjerice, na mojem BB-u prijavljen je BB mail, i dodatna dva mail accounta koji su temeljeni na Lotus Domino platformi, te jedan koji je na korporativnoj domeni jedne tvrtke hostan na Iskonovim mail serverima.

Poruka je uređivana zadnji put čet 12.7.2012 16:12 (ChrisB).
14 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Za ICS/JB mora bit ubuntu, a za brži compile treba bit barem 4 threada. Imas topic na xda, jedan covjek vec 16h compilea rom za SGS3, intelov dualac.

Pričaš kao da nikada nisam ništa kompajlirao, a to mi je nešto što svakodnevno radim, znam o čemu pričam. Ne mora biti Ubuntu, tko si zna namjestiti taj si zna namjestiti, tko ne zna - za njega "mora biti Ubuntu".

Što se brzine kompajliranja tiče, to će prije ili poslije biti gotovo. Za komajliranje ionako nikada ne možeš imati prejak stroj tako da se nema smisla zamarati s time previše, pogotovo ako kompajliraš nešto jednom mjesečno/godišnje. Neka smanji malo razinu optimiziranja, i ići će brže ako je baš toliko nestrpljiv. Što se multithreadinga tiče, GCC ne može koristiti više jezgri, ali možeš make natjerati da pomoću N instanci GCC-a istovremeno kompajlira više datoteka pa dobiješ ubrzanje, a to možeš raditi i sa 2 i sa 3 i više jezgri, nikakav poseban prag se ne prelazi kada imaš 4 jezgre...

Jednostavno ne vidim kakve veze ima proces kompajliranja sa "besplatnosti androida". Bogami ni Firefox ni Blender se ne kompajliraju baš kratko, i oba imaju definiran build environment, pa opet nitko ne kaže da su zato manje besplatni. Počni učiti programiranje...

Mitch kaže...
java ne zaostaje, ali ocito tu nesto smrdi ako je android toliko brzi u aplikacijama na C#.

Jel ti to o Xamarinu i onom njihovom portu Androida na C#? Oni testovi su sintetički i predstavljaju neke veoma specifične slučajeve.

Oscar-Mike-Golf Whiskey-Tango-Foxtrot
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.7.2012 16:49 (rustweaver).
16 godina
Mitch kaže...
Zune i iTunes su dvije najgore stvari koje su se dogodile najmoćnijim IT kompanijama za nas.

Al zato Apple pere masnu lovu preko kupnje pjesama i videa na iTunesu, jos moras imat iTunes za njihove proizvode.

Puj.

U načelu se slažem s tobom da su Zune i iTunes katastrofa od softvera. Ali samo kada govorimo o Windows izvedbi. iTunes na OS X-u radi iznimno dobro.

No, ono što je posve kriva percepcija iTunes-a je da se mora koristiti.

U svakodnevnom radu koristim (uz Symbian i BB) i iOS uređaje, i iako imam Mac doma, osobito posljednjih mjeseci ga iznimno rijetko uopće i palim. Samo kratko pojašnjenje zašto - Mac sam kupio prvenstveno zbog iLife aplikacija, i trenutno nemam potrebe koristiti ih pa i stroj stoji isključen. No, od kada sam i kupio iOS uređaje (iPad krajem prošle, iPhone početkom ove godine), prošlo je prilično vremena prije nego sam uopće upalio Maca da bih nešto "kemijao" preko njega. Ako izuzmeš (kao korisnik) moguću potrebu da sinhroniziraš, primjerice, glazbu ili video, iTunes uopće nemaš potrebe niti pokretati, niti koristiti. A čak i u tom slučaju, kada želiš da ti je stroj (Windows ili OS X, sasvim svejedno) sinhroniziran s iOS uređajem, sve to radi posve transparentno putem WLAN-a, a da toga nisi niti svjestan.

Dakle, posve razumijem tvoje gađenje prema iTunesima (i Zuneu), jer je i meni, davno prije nego sam imao bilo kakav iDevice, priuštio puno frustracija. Odvratno je spor, često i nestabilan. Ali na Windowsima. Na Mac-u nije. Koliko su lijeni programeri u Appleu demonstriraju upravo činjenicom da za sve godine iTunes na Winsima predstavlja samo bloatware, i ništa više od toga. U biti, jedino dobro u njima (od starta, 10-15 godina unatrag) je onaj feature za organizaciju librarya. Sve ostalo - loše da lošije ne može. Ukratko - sramota.

15 godina
neaktivan
2xy4zt kaže...
Osnovna opcija, nesto sto je s nama od 90ih (ili ranije) i navika su bile i diskete i opticki uredjaji. Vise nisu.

Njih smo zamijenili boljim stvarima, iTunes sigurno nije bolji od USB Mass Storagea.

Moj PC  
2 0 hvala 0
12 godina
Android dominira

Naravno da android dominira kad kupis uređaj za manje od 500 kn.

Kupi ga svaka budala a nezna se njime sluzit.

Moj PC  
1 7 hvala 0
16 godina
ChrisB kaže...
Mitch kaže...

BlackBerry nije proizvodac vec serija moblinih uredaja, proizvodac je australski RIM i on  ne cilja na poslovne korisnike, vec na osamostaljenje od ostalih kompanija (preko njih ide gmail ako koristis BB npr.)

Ispravak netočnog/netočnih navoda:

1. BlackBerry jest obitelj telefona ali i OS, punim imenom BlackBerry OS.

2. RIM je kanadska a ne australska kompanija.

3. BB (RIM) itekako cilja upravo na poslovne korisnike, prije svih i svega na poslovne korisnike, a to što preko njih ide gmail, jednako tako ide i BILO KOJI DRUGI mail servis. Ne znam jesi li ikada koristio (ne samo malo klikao i vratio telefon frendu/kolegi), ali da jesi - vidio bi na BB servisu da već i za najobičnije korisnike (bez Enterprise licence) podržava do 10 e-mail accounta na jednom telefonu. Primjerice, na mojem BB-u prijavljen je BB mail, i dodatna dva mail accounta koji su temeljeni na Lotus Domino platformi, te jedan koji je na korporativnoj domeni jedne tvrtke hostan na Iskonovim mail serverima.

znam da ide puno servisa, malo sam se zeznuo kod porijekla RIMa, hvala na ispravku! :)

14 godina
neaktivan
zatojeto kaže...

Što veca sirotinja, više androida.

Svakako pogledati:

i kao zaključak:

13 godina
Android dominira

logicno da android dominira, jer je ipak open source, dostupan je svima, a i danas gotovo svaki telefon sto se proizvede, na njemu je android

noćas mi se LUDUJE, noćas NEMA sna, noćas čašu TORRESA ispijmo do dna!

1 0 hvala 0
15 godina
sirka666 kaže...

Zašto bi uopće i koristio mobitel kao disk kada je danas USB 32gb cca 250kn.

A zašto da kupujem USB ako imam mobitel?

A kak da s USBa slušam glazbu? ili pogledam koji film?

Spojim ga na komp, prepozna ga ko USB i radim s njim kaj god hoću, kopiram ili brišem.

Indestructible kaže...

logicno da android dominira, jer je ipak open source, dostupan je svima, a i danas gotovo svaki telefon sto se proizvede, na njemu je android

Nije istina, ljudi kupuju android zbog samog OS-a. Istina je da ima puno proizvođača androida, ali puno ih kupuje jer je to android.

da nema htca, danas bi imao gs3, da nema samsunga, imao bi huawei, da njega nema onda Sony... zato jer mi se sviđa Android ko OS.

Isto ko i većini. Zato nije istina da je najrašireniji zbog tolko uređaja.

Da postoji iphone 4s i iphone 4s mini ili iphone 4s xxx, oni koji bi sad kupili 4s kupili bi možda neki od ovo dvoje. i onda bi se udio 4s smanjio.

hobi:moj-android.net
16 godina
neaktivan
Mitch kaže...

Android nije bas full besplatan. (1)

Npr. source se moze compile-at samo na Ubuntu uz extra snazan komp (80gb je prosjecan aosp), za prihod od aplikacija cak 30% moze ic Google-u (...) (2)

Takoder krsi odredene patente Oracle-a, Google gura "svoju" Javu pod Dalvik, al je opet identican jezik. (3)

(...) Windows Phone uopce nije stigao prekasno.(...) Zasad MS ima najbolju politku jer ce do 7.8 update-a svi uredaji od 7.0 ga dobiti (cak i oni s 128MB rama). To je trenutno najoptimiziraniji OS, a vjerojatno zato jer koristi najmanje grafickih elementa s izmijenivim bojama. (4)

Zbog diferencijacije (hejterima Fragmentacija) su krivi proizvodaci uredaja (...) (5)

Tako da Google uopce nije kriv. Lijepo je dao source na vrijeme za svaki OS, primjer su romovi koji su dosta brzo izasli kao stabilni i optimiziraniji od stocka. (6)

Baza za svaki OS im [Appleu] je Unix (koristi C# - zato je brzi od Androida) koji je takoder baza za open-source Linux. Ako je Linux open source kojem je kernel isti kao i MacOS-u, zasto onda Apple svoje OS-ove naplacuje (za iMac prakticki naplacuje driver koji bi trebao biti besplatan) i svi su closed-source oblika? (7)

Zato ja predvidam skori pad iOS-a na razinu sadasnjeg WP-a (i njegov rast sa 8-icom), (8)

Jos ako Android prebace na C# (jedini razlog zasto je spor, Java radi diskovnu fragmentaciju i relativno je tezi jezik od C-a po meni) on ce dominirat potpuno i napokon ce biti optimiziran. (9)

Ovoliko netočnih podataka u jednom postu odavno nisam vidio. ChrisB je ispravio one vezane za Research In Motion (RIM), a evo ostalih, uz par komentara:

1. Android jest besplatan za korištenje, ali Microsoft može doći sa zahtjevom za licenciranje patenata za koje kaže da se koriste u Androidu. Trenutno većina većih proizvođača mobitela plaćaju između 5 i 15 dolara; iznimke su naravno Google i Motorola. Usput, licenca za Windows Phone košta između 23 i 30 dolara (prema ZTE-u)
  2. Android se može kompajlirati na većini Linux distribucija (iznimka su live, mini i namjenske distribucije), potrebno je nekoliko GB memorije+swapa, minimalno oko 30 GB prostora na disku (maksimalno oko 100 GB za sve buildove) i 64 bitni procesor za 2.3.x i novije (starije verzije mogu se kompajlirati na 32 bitnom procesoru). Osim na Linuxu, moguće ga je kompajlirati pod OS X-om, ali ne i pod Windowsima. 30% od aplikacija nema veze s cijenom OS-a - to je cijena distribucije aplikacija putem Googleovog, Amazonovog ili nekog drugog app storea.
  3. Android ne krši Oracleove patente; Oracle je izgubio parnicu. Dalvik je Java virtualni stroj, posebno dizajniran za mobilnu primjenu u Androidu. Ne postoji Googleova Java - razlike su u korištenim API-jima - Dalvik VM ne podržava Java SE i ME, nego Android API (koji je izgrađen iz podskupa open source Apache Harmony implementacije Jave), dok Java VM ne podržava Android API.
  4. Windows Phone 7 trebao je izaći 2009. godine - stigao je godinu dana kasnije. Da se ublaži kašnjenje, izdali su Windows Mobile 6.5 kao vatrogasnu mjeru. WP7 uređaji s 128 MB memorije ne postoje - do izlaska Tanga, WP je zahtijevao 512 MB za rad. Tango je smanjio zahtjeve na 256 MB, uz brojna ograničenja. Kada se pojavio na tržištu, bio je nedovršen i nudio je low end mogućnosti na high end hardveru. WP7 izgleda kao najoptimiziraniji OS, ali to nije teško postići kada se u pozadini ne vrti ništa značajno (samo nešto agenata).
  5. Odgovornost djelomično leži na proizvođačima uređaja, ali dijelom i na operaterima. Između početka dizajna uređaja (kako hardvera, tako i softvera na njemu) i stavljanja na tržište tipično prolazi oko 18 mjeseci, stoga nije čudno da se izdaju uređaji (pogotovo oni niže i srednje klase) na Androidu 2.3.x. Dobar dio vremena troši se na certifikaciju uređaja kod većih operatera - u SAD pogotovo, gdje oni imaju velik utjecaj na uređaj koji će se pojaviti u njihovoj ponudi budući da se većina telefona uzima putem pretplate uz subvencije (operateri su razlog brze propasti MS Kina i odgode iPhonea 5).
  6. Apple i Google imaju različite politike predstavljanja nove verzije iOS-a, odnosno Androida. Apple novu verziju predstavlja korisnicima, dok Google novu verziju Androida predstavlja prvenstveno proizvođačima telefona i developerima, tako da je potrebno neko vrijeme da se nova verzija prilagodi starom hardveru (naravno, prosjek od sedam mjeseci do izdavanja nadogradnje je pretjerano vrijeme).
  7. iOS kernel je značajno modificirana verzija XNU kernela iz OS X-a, koji je razvijen iz Mach kernela (Mach je bio namijenjen upotrebi u BSD unixu, ali na kraju su odustali od zamjene postojećeg kernela). Napisan je u C-u, a I/O podsustav koristi dijelove koji su napisani u Embedded C++-u. Inače, jezgra OS X-a i iOS-a naziva se Darwin i otvorenog je koda pod Apple Public Source licencom (koja nije kompatibilna s GPL-om). Linux nema veze s unixom i Machom, nego je Unix-like operativni sustav kojeg je Linus Torvalds izvorno napisao iz nule zbog frustracije uvjetima licenciranja MINIX-a. Napisan je u C-u; C# nema što tražiti u kernelima i nije predviđen za takve namjene.
  8. Teško da će Apple toliko pasti. Osim ako ne zaposle Elopa kao CEO-a  :D  . Apple ima svoju vjernu publiku koja je spremna platiti za sjajne stvarčice koje proizvode. Apple će držati određeni dio višeg i srednjeg dijela tržišta, u nižem segmentu ne može održati visoke marže koje ima.
  9. Na što misliš kad kažeš da Java radi diskovnu fragmentaciju - kako? Java je programski jezik, nema veze s diskovima (baratanje diskovima i datotekama je zadatak operativnog sustava) Java je teži jezik - u kojem smislu? Teži za programiranje, teži po po pitanju zauzeća memorije (zapravo bi se to odnosilo na Java ili Dalvik VM)? Što se tiče Androida na C#, da 2005. Sun nije pristao surađivati s Googleom kada su odlučili napraviti Dalvik, prva alternativna opcija bila je koristiti C# i Microsoftov CLR VM. Nedavno je tvrtka Xamarin objavila da je velik dio Androida prebacila iz Jave u C# - potraži Xobot OS.
The laws of nature are constructed in such a way as to make the universe as interesting as possible. - Freeman Dyson, Imagined Worlds
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.7.2012 21:47 (hrx).
16 godina

@ hrx

Hvala ti, uživao sam čitajući tvoj post. Kapa do poda!

16 godina

bravo hrx, baš sam htio napisati o točci 7. koliko netočnog napisano. odličan odgovor, vidi se da si uložio truda

Može li ljudima u tamnim odjelima u Bruxellesu biti stalo do Hrvatske?
13 godina
zatojeto kaže...

Kao ti si nekakav troll, jel'.

Ponosni sam vlasnik Android telefona od 4.2k kuna, šteta što nisam bio toliko pametan da ih potrošim na iPhone. Totalno.

16 godina
ormar kaže...
zatojeto kaže...

Kao ti si nekakav troll, jel'.

Ponosni sam vlasnik Android telefona od 4.2k kuna, šteta što nisam bio toliko pametan da ih potrošim na iPhone. Totalno.

Pa da imaš još 20k za iPad i neko Mac računalo, onda bi (skoro) imalo smisla, iako je i tad upitno.

iPhone je ipak za bogata tržišta gdje dobiješ i sve popratne usluge uključene u cijenu, dok kod

nas za Apple platiš više, a dobiješ manje

It is our duty as men and women to proceed as though the limits of our abilities do not exist - Pierre Teilhard de Chardin
16 godina
hrx kaže...

Hvala na detaljnom objašnjenju {#}{#}

14 godina
Edge kaže...
Damok kaže...

nego IOS koji nema ništa pa ipak ima problema :)

Od kud nekom inspiracija da ispali ovakvu glupost i to jos prijepodne. Ili si cuger, ili nikad nisi imao priliku koristit iOS.

Inace koristim iOS, imam stari backup 2,3 godine i dalje sve radi kao po loju.

Nemam nista protiv Andorida, ali iznenadio sam kak je sestrina Xperia Ray pocela malo laggati nakon par mjeseci,to je ono sto mi je odbojno kod Androida sust

4 ajfona imao prije nego sam prešao na android.

2x3g, 3gs, 4.

svi novi 

prvom 3g je krepao wifi chip nakon mjesec dana, zamjenskom novom koji je stigao je probijalo svjetlo između ekrana i metalnog okvira, dakle nije dobro staklo nasjedalo,

3gs je radio korektno, ali na četvorki je gumbić tj. polugica za vibru išla umjesto gore-dolje, čak i ukoso i svakako, ko mjenjač na starim astrama.

mislim da mogu slobodno reći da od 4 moba samo jedan nije imao hardverskih problema.

14 godina
Android dominira

polugica i gumbić su serijska greška na ip4.. masa ljudi ima taj problem.

Its no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society.
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice