Adobe i Microsoft protiv Applea?

poruka: 83
|
čitano: 8.297
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Adobe i Microsoft protiv Applea?".
15 godina
neaktivan
RE: Adobe i Microsoft protiv Applea?
syncmaster245b kaže...
mfrankovic kaže...

Linux je shvatio da treba podilaziti prosiječnom korisniku i maksimalno postaje user friendly. Da li je to zato što je open source zajednica altruistična? Naravno da ne, to je zato što svi veliki proizvođaći Linux distribucija dobrano naplaćuju svoja Enterprise izdanja.

"Ther is no such thing as free lunch."

Kako ne? Ako ces zasukati rukave uci u kuhinju i skuhati , rucak te nece kostati nista.

Veliki proizvodjaci linux distribucija (pretpostavljam da si pod ovime mislio Red Hat) ne naplacuju dobrano svoja izdanja, nego support odnosno nivo supporta. Ne treba ti ili nezelis placati support? Evo ti Cent OS koji je binarno kompatibilan sa RHEL-om. Dakle postoji besplatan rucak ukoliko si voljan malo  potruditi se oko njega. No jos jednom, sam spomen linuxa u ovoj temi je off topic. Idemo probati izbjeci vec 500 puta prezvakana prepucavanja.

on topic:

Ono sto Microsoftu, odnosno Windowsima bolno nedostaje je koncept repozitorija, iTunesa.... Jednim udarcem bi se rijesio velike vecine virusa, spyware i ostale gamadi, korisnicima bi se maksimalno olaksao izbor, pregled i kupovina aplikacija, a i sam MS bi mogao dodatno zaraditi od svake prodane aplikacije prodane za njihov sistem bez da itko digne glas. Zasto to vec nije ucinjeno meni jednostavno nije dokucivo.

Izgleda da je lakse platiti advokate (sljam modernog drustva u velikoj vecini, cast iznimkama) i natezati se po sudovima, nego sjesti i uciniti svoj proizvod pozeljnijim od konkurentnog. Najbolji primjer kako ta filozofija funkcionira je sam Apple. Nazalost, kako vrijeme odmice i samom Appleu novci postaju vazniji od korisnika. Valjda je to cijena uspjesnosti.

Ako zasučeš rukave i sam skuhaš ručak, taj ručak će bit besplatan samo ako tvoje vrijeme ne vrijedi ništa i ako si sastojke dobio od susjeda, jel se možemo složit da je to elementarna matematika ? (ovdje ne računamo kuhanje iz razonode vikendom i u slobodno vrijeme).

on topic:

Ono što Microsoftu, odnosno Windowsima bolno nedostaje je što nemaju luksuz da se na njima vrti toliko malo korisnih aplikacija da mogu mijenjat arhitekturu OSa i platforme kad god požele (hint: Apple OS8 -> OS9 -> OSX). Jeli znaš što znači pomiriti razvoj i napredak s brigom za stotine milujuna korisnika koji koriste stotine tisuća, pa vjerojatno danas i milijune aplikacija napisanih za tvoj OS ? Znaš li koliko u praksi postoji korisnika koji kažu "ne diraj mi to, taj program na tom kompjuteru mi radi već 10 godina, možeš li mi složit novi isti takav" ? Koji vražji iTunesi, ljudi PCe koriste svaki dan za stvari bez kojih ne mogu.

Misliš stvarno da razvojne odjele u MSu vode pravnici i da tamo rade budale od programera ? Vi se hvatate Windowsa, a tu postoji još i kompletna konvergentna serverska infrastruktura. Koliko tvrtki danas može isporučit out-of-the-box klijent, server, database server, messaging server, kolaboraciju, security, data protection, virtualizaciju, ERP i upravljanje svim time, sve na jednom mjestu ? Ja znam za jednu - Microsoft ! I zbog toga sam ih odabrao još davno dok sam programirao. Kad gledam koji je put cijela ta platforma prešla od onda (NT4, SQL 6.5, Exchange 5) do danas, oduševljen sam. Čak i nesretna Vista (meni nažalost dobro radi gdje god sam ju instalirao) je bila bitna zbog - developera. Programeri su dobili 2-3 godine dok su se ljudi nečkali za tranziciju sa XPa da upoznaju .NET 3.5 i migriraju svoja stara rješenja na njega, a Microsoft da ispolira OS - sad sve to sjeda u smislenu cijelinu, i opet programeri imaju fantastično okruženje za razvoj, a korisnici po prvi puta OS koji radi bolje i zahtjeva manje od starog (mislim da proizvođači računala čak malo zbog ovoga mrze MS :). Ako ćemo i ozbiljno, onaj Ballmerov "Developers, developers, developers ..... (unedogled)" show i te kako ima smisla - ne titraš li njima jajca, slabo ti se piše platformi. Ljudima svakiu dan trebaju rješenja, svakakva, a za one koji misle da računalo služi za surfanje i slušanje glazbe, ima izbora napretek.

I za kraj, ne znam što spominješ ovo potezanje po sudovima, zar Microsoft uokolo tužaka tvrtke koje su napravile bolji OS ? :) Apple je nešto sasvim drugo, drugačije filozofije, i ove priče o poželjnosti su opet s aspekta neambicioznog korisnika kojemu je bitnije da ima osjećaj da je to sve ljepše, al nećemo se zavaravat, i ptice na grani znaju da PC cjenovne klase Maca ostavlja tog istog u prašini a naročito otkad se zadnjih godina Photoshop, Freehand i Premiere pišu nativno za PC pa portaju na Maca, a ne obrnuto kao nekad prije kad je Mac bio nešto sasma drugo nego "Yet another PC" :)

Pozdrav,

Nikša

Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 4:09 (NiksaM).
17 godina
neaktivan

Nikša, k'o da te gledam dok to govoriš - pwn'd! :P

Flash je mrtav za daljnji napredak. Nitko normalan RIA aplikaciju neće izvoditi u Flashu pored Silverlighta, HTML 5 ga mijenja za videe i banere, pa mu ostaju igre.

Da Flash opstane, Adobe bi morao cijelu AS platformu zamijeniti doraslim jezikom i editorom koji nije Flex, te aplikacijskim API-jem iza svega toga, ali onog kojem za vrat ne pušu Oracleovi odvjetnici.

Ne vidim da Adobe čini bilo što osim održavanja Flash plugina. Posljednje verzije su - mlake.

Pravi znak inteligencije nije znanje, već mašta - Albert Einstein
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 8:14 (naxeem).
17 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...

Kako ne? Ako ces zasukati rukave uci u kuhinju i skuhati , rucak te nece kostati nista.

Veliki proizvodjaci linux distribucija (pretpostavljam da si pod ovime mislio Red Hat) ne naplacuju dobrano svoja izdanja, nego support odnosno nivo supporta. Ne treba ti ili nezelis placati support? Evo ti Cent OS koji je binarno kompatibilan sa RHEL-om. Dakle postoji besplatan rucak ukoliko si voljan malo  potruditi se oko njega. No jos jednom, sam spomen linuxa u ovoj temi je off topic. Idemo probati izbjeci vec 500 puta prezvakana prepucavanja.

Ipak ćeš morati platiti namirnice za ručak. Čak i ako ih sam uzgajaš, moraš ih kupiti. Znači ipak ne postoji besplatan ručak. Cijena licence operativnog sustava je neznata u odnosu na cijenu podrške. Ako ti ne treba podrška znači da imaš svog čovjeka kojeg plaćaš, što znaći da ti opet nije besplatno. Ako nemaš nekog svog na plaći, znači da sam to radiš, što znači da gubiš svoje vrijeme i opet nije besplatno.

Možemo ovako do u nedogled.

On topic

Konceptom repozitorija aplikacija, Windowsi bi postali totalno zatvoren OS. Nešto ko Apple, samo što ej Apple to postiga i s softverom i s hardverom. Linux je otišao totalno u drugi ekstrem. Nije Microsoft jedini koji tuži, rade teo i Apple, Google, Oracle, Adobe, IBM ...

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
15 godina
protjeran
ihush kaže...

@ juzer,

sorry, očigledno imaš povišenu senzibilnost ili neki drugi poremečaj.

rečenica:

''... ja ću ako nije bed...prije svega ne smatram winse sranjem,ali da su me napatili...uhhh...Mršti se....najviše im zamjeram...''

-sad ću ja iskoristiti formulaciju, ''prije svega ne smatram te glupim, ali da si tvrdoglav ... uhh Namigiva - ne zamjeram.'' (NHF?)

Primjećuješ li riječ 'sranje'? -upotrebljena je.

Boldanje, također gubi smisao kad se pretjera. Kao i 'čiji tata ima veće brkove' - Prevedeno, dovoljno sam stariji da te mogu poslati po šibice, DOS 3.31 i moj najstariji HDD je vjerojatno stariji od tebe ili barem funkcionalniji. Dali to znači da sam pametniji ili u pravu? Naravno da ne. S toga nevidim ni u tvojim 'argumentima' neku logiku.

Hvala na trudu, ali nije mi potrebno objašnjenje, niti bi ga tražio od nekog tko konstantno ima probleme-flustracije s onim što želim rješiti. (hipotetski, kad bi to bio neki problem s PCom ili OSom)

To što te 'kuckanje po XPu čini neuroznim', može biti nedostatak windowsa, može biti i tvoj nedostatak.... ali ni za jedno od tog nisam ja kriv. (bar ova nakupina slova nema neke veće težine...)

(opusti se, nema potrebe ....) OK?

sorry, za debeli Off, ali i tema je već ošla u kvasinu.

je..imam povišenu senzibilnost i poremećaj na glupa,nebulozna,a iznad svega NEARGUMENTIRANA trolanja..u korist vlastite tvrdnje nisi pružio ama baš niti jedan argument..

ne,ne primjećujem riječ "sranje",možda samo postoji u tvom ograničenom i neodgojenom vokabularu...daaaaljeee...

boldanje...hmmmm...neki su uz samodopadnu bahatost i slijepi...jel...konkretno mislim na tebe..definitivno na nivo znanja...

jeee..sad mi je jasno...spadaš u ekstremne "eksperte"...još školovane,pa brate,definitivno kojih 10-tak godina na studiju...država plaćala..puna država takvih eksperta..Belji se...radi takvih samodopadnih marginalaca koji samo nadmeno na suptilan način govore svakom osim sebe da je glup,niti mladež ne može bolje naučiti...dakle..sakrij se u vitrinu...

imati problema sa nečim(u ovom slučaju OS-om),tups**e,znači,samo to,ne znači da je to sranje...očito ti sam vučeš neki jaki kompleks niže vrijednosti pa ljude na pošteno davanje svog mišljenja napadaš...nema beda...i kad pesek laje na mene dok prolazim...jel...Osmijeh..ti si relikt koji još možda opstaje,samo na taj način što mladima podmeće nogu,i moli Boga da država i drugi puta na vrijeme da plaću...dakle,da ponovim...nisi niti jedan svoj argument dao da bi me pobio-samo puku nadmenu,neznalačku i bahatu aroganciju...na takve više nemam komentar...kvasina???...dakle tvoj rođak??!!Namigiva

16 godina

@mfrankovic

A prosetati se malo po sumi. Ne bi vjerovao koliko se toga dade pronaci u divljini. Namigiva

@Niksa

Ne kompliciraj bez potrebe. Uvodjenje repozitorija nije kvantna fizika niti zahtijeva fundamentalne promjene postojeceg sistema a znatno bi olaksao zivot korisnicima. Da ne spominjemo koliko bi to pomoglo samom MS-u sa sigurnosnog aspekta. Sto je u najgore u cijeloj prici, primjera da stvar doista funkcionira kako treba imas po svuda. Steam, iTunes, Linux repozitoriji......

Isti si kao i Naxeem, koji se ponekad zaboravi pa u raspravi vidi samo svoj aspekt upotrebe racunala.

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 11:20 (syncmaster245b).
15 godina
protjeran
ihush kaže...
Commodore kaže...

da, ide sminka, updateovi... ali sama struktura OS-a ostaje nedirnuta ma koliko aplikacija instalirao-deinstalirao a i software centar (ili kako se vec zove kod Ubuntua) je odlicna stvar. Postoje kvalitetne Win freeware aplikacije i jako bi zgodno bilo imati ih na jednom mjestu no da se pita Microsoft sve sa prefixom open bi bilo zabranjeno u industriji.

- imaš ih, na BUG DVDu, na MayorGeeksu ili samim tipkanjem u čudotvorni google, Kao i stotine/tisuće.. besplatnih stvari na MSovim stranicama.

- cilj svakog je pobijediti, zaraditi... nevidim da je MS drugačiji, od Applea, Oraclea, IBMa, Toyote, Telefunkena, šipca sa košticama i sladoledom. Ali se sjećam nekih 200mil.$ 'datih' Stevi-Posliću u kritičnim trenutcima.

Btw, ako se nevaram mr.B.Gates, je donirao više novca u stvarno dobrotvorne projekte nego svi ostali milijarderi zajedno, to isto nešto govori.

govori da je gates dobar covjek.

naravno da znam pronaci  najbolje besplatne aplikacije, samo sam napomenuo kako mi se svidja kako je to kod Linuksa rjeseno. ni na kraj pameti mi nije ocekivati da ce MS u windowse implementirati download link open officea :)

sto se tice "davanja" love jobsu, to me malo podsjeca na zelenastvo. ako klijent uspije vratiti lovu onda super. ako ne uspije - jos bolje.

btw. mozda si me krivo shvatio, meni se u zadnje vrijeme puno vise svidja poslovna politika MS-a nego Applea.

15 godina
protjeran
konjRR kaže...
Commodore kaže...
konjRR kaže...

@Commodore

"izaberi najsupljeg i najnesigurnijeg pametni."

Od ponudenih sistema na izbor biram OS-X. Kako to nije odogovor?

Sve vise mi se cini da picnjes lagano trolati sa svojim izjavama.....

iza odgovora se ne stavlja upitnik.

dakle niti si odgovorio niti si imao namjeru odgovoriti na pitanje nego si poceo trabunjati o stvarima nevezanim sa mojim pitanjem.

Dali si ikada cuo za retoricko pitanje? Mozda jos ni osnovnu nisi zavrsio? Ispricavam se sto sam te zbunio jednim tako bezopasnim znakom.

Ostatak posta i nema veze sa tvojim pitanjem nego ima veze s temom ali zar trol zna sto je tema threda u kojem posta?(retoricko pitanje da te opet ne zbunim) Odgovor je bio jednostavan kao sto je i pitanje postavljeno? Zar si trazio nekakav elaborat da napisem trolu poput tebe? Evo se smijem dok ovo pisem.........

retoricko pitanje? sad zelis reci da je to bio odgovor? saberi se.

sve mi je jasno kad u normalnu raspravu uvrstavas uvrede tipa troll i kad u nedostatku inteligencije i kucnog odgoja spominjes moje obrazovanje. pretpostavljam da sam imao visoko obrazovanje dok si jos u osnovnoj bio, no mozda komuniciram s nekim doktorom znanosti iako bi se kladio da je dijametralno suprotno.

da skratim, niti sam ti se obracao niti imam potrebu za chatom sa ljudima koji mogu napisati ovakav post ko sto je ovaj tvoj. zadrzi se malo na wikipediji (pretpostavljam da je od tamo link) mozda budes kvalitetniji sugovornik nekome drugome. 

17 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...

On topic

Konceptom repozitorija aplikacija, Windowsi bi postali totalno zatvoren OS. Nešto ko Apple, samo što ej Apple to postiga i s softverom i s hardverom. Linux je otišao totalno u drugi ekstrem. Nije Microsoft jedini koji tuži, rade teo i Apple, Google, Oracle, Adobe, IBM ...

Ako možeš instalirati programe samo iz tog repozitorija - da, ali ako možeš sa strane instalirati koje god želiš bez nekihj ograničenja ne vidim nikakvu zatvorenost. Uostalom već se zna da MS planira Windows Store za windows 8 (osim ako svi portali nisu prenjeli lažnu vijest).

http://msftkitchen.com/2010/06/windows-8-plans-leaked-numerous-details-revealed.html

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
16 godina
neaktivan
Adobe i Microsoft protiv Applea?

Apsurd, znamo koliko su Adobe i Apple srodni i ovisni jedni o drugima u neku ruku (unatoč HTML5 vs Flash izletima, jer molim lijepo ne možemo se svi u svemu slagati). Uzmimo samo u obzira da niti na jednom Adobe keynoteu, predavanju, prezentacijama itd. itd. nisam imao priliku da vidim Windows kao prezentacijsku platformu za Adobe proizvode.

0 0 hvala 0
17 godina
naxeem kaže...

Flash je mrtav za daljnji napredak. Nitko normalan RIA aplikaciju neće izvoditi u Flashu pored Silverlighta, HTML 5 ga mijenja za videe i banere, pa mu ostaju igre.

Da Flash opstane, Adobe bi morao cijelu AS platformu zamijeniti doraslim jezikom i editorom koji nije Flex, te aplikacijskim API-jem iza svega toga, ali onog kojem za vrat ne pušu Oracleovi odvjetnici.

Ne vidim da Adobe čini bilo što osim održavanja Flash plugina. Posljednje verzije su - mlake.

Ne vidis da Adobe ista radi na Flashu? AIR? Normalno kad te i ne zanima jer si netovac. Kakve trckarije i ocekivati od tebe osim Silverlighta koji ima 'strasan' uzlet

nemam uzora
17 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...

@mfrankovic

A prosetati se malo po sumi. Ne bi vjerovao koliko se toga dade pronaci u divljini. Namigiva

Ako i odeš u šumu tražit "besplatnu" hranu, u najmanju ruku si portrošio vrijeme. A vrijeme je novac. U svakom slučaju imaš oportunitetni trošak. Kao pto rekoh, možemo ovako u nedogled. Kristalno je jasno da nema ništa džaba.

Ako možeš instalirati programe samo iz tog repozitorija - da, ali ako možeš sa strane instalirati koje god želiš bez nekihj ograničenja ne vidim nikakvu zatvorenost. Uostalom već se zna da MS planira Windows Store za windows 8 (osim ako svi portali nisu prenjeli lažnu vijest).

Sve 5, ako će u repozitoriju biti samo njihove aplikacije. Međutim ako budu morali raditi testiranje svih 3rd party aplikacija da bi i h stvili u repozitorij i garantirati za njih ... Mislim, i kome bi se isplatilo stavljat aplikacije u MS repozitorij? Velikik igračima sigurno ne. Možda manje tvrtke koje nemaju svoju distribuciju, a i pitanje je koliko bi se njima dali zafrkavat s testiranjem i prilagođavanjem aplikacija prema pravilima repozitorija.

Što MS planira ili ne, na žalost ne mogu komentirati, NDA mi to ne dopušta.

Opinion is like an asshole, everybody has one! - Inspector Callahan AKA Dirty Harry
17 godina
neaktivan
parizer kaže...
naxeem kaže...

Ne vidis da Adobe ista radi na Flashu? AIR? Normalno kad te i ne zanima jer si netovac. Kakve trckarije i ocekivati od tebe osim Silverlighta koji ima 'strasan' uzlet

Što je to silverlight? :D

A.
17 godina
neaktivan
mfrankovic kaže...

Sve 5, ako će u repozitoriju biti samo njihove aplikacije. Međutim ako budu morali raditi testiranje svih 3rd party aplikacija da bi i h stvili u repozitorij i garantirati za njih ... Mislim, i kome bi se isplatilo stavljat aplikacije u MS repozitorij? Velikik igračima sigurno ne. Možda manje tvrtke koje nemaju svoju distribuciju, a i pitanje je koliko bi se njima dali zafrkavat s testiranjem i prilagođavanjem aplikacija prema pravilima repozitorija.

Microsoft već ima nekakvu vrstu repozitorija - Xbox live marketplace i igre koje se mogu kupiti preko njega. Indie developeri koji rade igre bi lako mogli odmah upasti na novi dućan jer će pravila biti vjerovatno slična.

A i da nisu testiranii programi - jedna ogromna baza podataka s imenima, ocjenama i opisima programa, dojmovima pri korištenju itd. je već velika pomoć ljudima koji traže nešto a nisu sigurni koji to program najbolje njima odgovara i gdje početi tražiti.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 14:14 (Paolo2612).
15 godina
neaktivan

Eh, kad ja moram braniti winse... Kamo ovaj svijet ide?

Pa pocnimo...

linuxjuzer kaže...

....najviše im zamjeram ukupni koncept,dakle strukturu i dizajn,koji su tako povezani da i dosta minorna greška izaziva nestabilnost cijelog OS-a...

Moze primjer? Evo bas istu stvar rade eksperimentalni driveri na linuxu (uglavnom potpuno smrzavanje racunala)

linuxjuzer kaže...

osim toga,do verzije 7, nikako se nisu potrudili u Redmondu da isčupaju ostatke DOS-koda,još uvijek se vrti na prepotopnom i definitivno prevaziđenom NTFS-u

Gdje su to ostatci DOS kôda? I zasto bi eventualni ostatci bili losi? Bas sam nedavno na ovom forumu raspravljao o tome i ispostavilo se da ljudi uglavnom nemaju pojma kada pricaju o povezanosti DOS-a i Windowsa.

linuxjuzer kaže...

alati za čišćenje diska,registry-ja...

...koji su nepotrebni.

linuxjuzer kaže...

defragmentori i ini,

Ok, ovi su korisni, ali isto, kako kome...

linuxjuzer kaže...

i najsmiješnije...samo sučelje je integrirano u sam OS...dakle,katastrofa...

Ovo je netocno. Explorer.exe i njegove pratece biblioteke cine windows shell, i lako se moze konfigurirati da se koristi neki drugi. Evo ja koristio blackbox koji je samo jedan od mnogih.

linuxjuzer kaže...

baš kuckam na stroju od cure(poklonio joj stari pavilion i instalirao XP-danas),i već sam laganini neurozan...cijelo popodne sam uz samu instalaciju skidao apdejtove,SP3,i samo dok sam ispolirao sustav ,vrijeme odeeee....

Na ovo nemam prigovora, to je tocno.

I netko se jos bio dotaknuo potrebe za cestom instalacijom winsa, to je zesca glupost i cisti odraz informaticke pismenosti korisnika. Navest cu dva windows racunala koja imam kod kuce. Jedan je arhaicni i koristi, pazi sad: Win98 SE, sluzi mi za igre (stare igre) i povremeno surfanje. Poslijednja reinstalacija windowsa je bila prije dvije godine, antivirus nije instaliran (ubio bi tako star stroj). Drugo racunalo je glavno racunalo, na njemu je instaliran WinXP (koji je za danasnje pojmove takoder arhaican). Koristim ga intenzivno za surfanje netom, gaming, i druge puno ozbiljnije stvari. Poslijednja reinstalacija se dogodila prije cca godinu dana (uzrok je bio hardverske prirode - los SATA kabel). Ako su winsi tako losi, sto je onda dovraga moje iskustvo s njima? Anomalija?

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
16 godina
neaktivan

Win98 SE, sluzi mi za igre (stare igre) i povremeno surfanje. Poslijednja reinstalacija windowsa je bila prije dvije godine, antivirus nije instaliran (ubio bi tako star stroj). Drugo racunalo je glavno racunalo, na njemu je instaliran WinXP (koji je za danasnje pojmove takoder arhaican). Koristim ga intenzivno za surfanje netom, gaming, i druge puno ozbiljnije stvari. Poslijednja reinstalacija se dogodila prije cca godinu dana (uzrok je bio hardverske prirode - los SATA kabel). Ako su winsi tako losi, sto je onda dovraga moje iskustvo s njima? Anomalija?

Kako tek na windowsu 98 prebacis podatke sa usb sticka ? Mora da Alah pomogne u tome. 

Ubuntu 10,04 (Lucid Lynx) , ako želite naučiti o linuxu posjetite wiki.open.hr ili www.linuxzasve.com
15 godina
neaktivan

Zasto je sad USB stick bitan? Na ovo doista zelim odgovor. Ali udovoljit cu ti, postoje driveri...

Ubuduce se malo educiraj prije nego nesto takvo ispalis.

EDIT: TD su svi argumenti koje imas?

Pathogenic fundamentals clearly indicate that homogenous populations are most vulnerable.
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.10.2010 15:40 (rustweaver).
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...

Microsoft već ima nekakvu vrstu repozitorija - Xbox live marketplace i igre koje se mogu kupiti preko njega. Indie developeri koji rade igre bi lako mogli odmah upasti na novi dućan jer će pravila biti vjerovatno slična.

A i da nisu testiranii programi - jedna ogromna baza podataka s imenima, ocjenama i opisima programa, dojmovima pri korištenju itd. je već velika pomoć ljudima koji traže nešto a nisu sigurni koji to program najbolje njima odgovara i gdje početi tražiti.

XBOX je specifican proizvod. Repozitoriji kakve opisuješ već postoje. Čemu raditi još jedan? Kada bi MS i napravio takvo nešto, ljudi bi očekivali da on i garantira za kvalitetu i optimalan rad tih aplikacija. Naravno, ovo je čisto moje razmišljanje.

16 godina
mfrankovic kaže...

Ako i odeš u šumu tražit "besplatnu" hranu, u najmanju ruku si portrošio vrijeme. A vrijeme je novac. U svakom slučaju imaš oportunitetni trošak. Kao pto rekoh, možemo ovako u nedogled. Kristalno je jasno da nema ništa džaba.

Slijedom tvoje logike prizlazi:

- besplatni rucak nije besplatan jer moras utrositi vrijeme da bi ga pojeo

- pisanje u neku grabu nije besplatno jer si potrosio energiju u otvaranje slica koju nadoknadjes hranom koju moras kupiti

- kada ti netko pokloni auto on zapravo nije bio besplatan  jer moras kupovati benzin..........

Da je vrijeme novac nas dvojica nebi lupetali po bugovom forumu po cijele dane.

Who the fuck is General Failure? And why is he reading my harddisk?
16 godina
linuxuser kaže...

Kako tek na windowsu 98 prebacis podatke sa usb sticka ? Mora da Alah pomogne u tome. 

-od win95-OSR 2.1 pa nadalje driveri postoje i rade. Prije toga nije ni postojao USB, dok samo postojanje drivera je stvar politike proizvođača koji nema interesa održavati stare verzije.

Naravno, ako pomoć tražiš od Alaha, nije ni čudo da nisi došao do rješenja (kao šala..) Nevinašce

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
17 godina
neaktivan
syncmaster245b kaže...
mfrankovic kaže...

Slijedom tvoje logike prizlazi:

- besplatni rucak nije besplatan jer moras utrositi vrijeme da bi ga pojeo

- pisanje u neku grabu nije besplatno jer si potrosio energiju u otvaranje slica koju nadoknadjes hranom koju moras kupiti

- kada ti netko pokloni auto on zapravo nije bio besplatan  jer moras kupovati benzin..........

Da je vrijeme novac nas dvojica nebi lupetali po bugovom forumu po cijele dane.

Mislim da ti je jasno o čemu ja govorim. Nema potrebe da dalje elaboriram.

Meni sudjelovanje na forumima nije gubljenje novca. Naprotiv, ja ga ovako čak indirektno i zarađujem.

16 godina
Commodore kaže...
konjRR kaže...
Commodore kaže...
konjRR kaže...

@Commodore

"izaberi najsupljeg i najnesigurnijeg pametni."

Od ponudenih sistema na izbor biram OS-X. Kako to nije odogovor?

Sve vise mi se cini da picnjes lagano trolati sa svojim izjavama.....

iza odgovora se ne stavlja upitnik.

dakle niti si odgovorio niti si imao namjeru odgovoriti na pitanje nego si poceo trabunjati o stvarima nevezanim sa mojim pitanjem.

Dali si ikada cuo za retoricko pitanje? Mozda jos ni osnovnu nisi zavrsio? Ispricavam se sto sam te zbunio jednim tako bezopasnim znakom.

Ostatak posta i nema veze sa tvojim pitanjem nego ima veze s temom ali zar trol zna sto je tema threda u kojem posta?(retoricko pitanje da te opet ne zbunim) Odgovor je bio jednostavan kao sto je i pitanje postavljeno? Zar si trazio nekakav elaborat da napisem trolu poput tebe? Evo se smijem dok ovo pisem.........

retoricko pitanje? sad zelis reci da je to bio odgovor? saberi se.

sve mi je jasno kad u normalnu raspravu uvrstavas uvrede tipa troll i kad u nedostatku inteligencije i kucnog odgoja spominjes moje obrazovanje. pretpostavljam da sam imao visoko obrazovanje dok si jos u osnovnoj bio, no mozda komuniciram s nekim doktorom znanosti iako bi se kladio da je dijametralno suprotno.

da skratim, niti sam ti se obracao niti imam potrebu za chatom sa ljudima koji mogu napisati ovakav post ko sto je ovaj tvoj. zadrzi se malo na wikipediji (pretpostavljam da je od tamo link) mozda budes kvalitetniji sugovornik nekome drugome. 

Ok. Ispricavam se sto ti se rugam. Nadam se da nisi ozbiljno mislio da ti zelim biti sugovornik? Ozbiljno, nisam htio s nekim toliko intelektualno superiornim raspravljati jer se osijecam jako ugrozen tvojim enormnim intelektom. I opet se ispricavam na ruganju.....

A pretpostavljam da kada intelekt poput tvoga nesto pretpostavi to postaje isitina? Ups. Ispricavam se na ruganju opet.

16 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Samo jedna kap treba, da na ovoj temi počinje ogomni rat Apple fanboys vs. the World.

I Linux fanboys također.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
15 godina
odjavljen
Smooth Operator kaže...
Smooth Operator kaže...

Samo jedna kap treba, da na ovoj temi počinje ogomni rat Apple fanboys vs. the World.

I Linux fanboys također.

Kao i Windows hatersi.

...
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice