250 GB spada u "fair use"?

poruka: 45
|
čitano: 11.599
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "250 GB spada u "fair use"?".
17 godina
neaktivan
RE: 250 GB spada u "fair use"?
dado kaže...
Paolo2612 kaže...
dado kaže...

Pokazite mi samo jednog ili nekoga tko zna nekoga koji skine 500GB i sve to pogleda/poslusa/odigra.

Uzasno glupo i djetinjasto rasipanje resursima.

.

Joj kako volim ovakve gluposti - ako sam platio flat onda imap pravo nabiti i 1000 TB prometa. Boli me briga da li netko misli da ja to mogu stići pogedat, ja sam ih pošteno platio i ja imam pravo rasipat te "resurse".

Koliko imas godina? 12?

Na zapadu postoje "all-you-can-eat" restorani gdje platis $10ak i jedes koliko mozes. Po tvom ponasanju pretpostavljam da bi ti usao unutra i jeo dok ne umres.
 1.) Imam 18 godina, ali godine nemaju baš veze sa pameću. Ima djece koji su daleko pametniji, odgovorniji itd. od odraslih. Ali to nije tema

2.) Ja bi jeo dok se ne najedem. Nemaju svi isti apetit i isto jaku glad. Činjenica je ako piše da je neograničeno onda mi možemo neograničeno trošiti promet (ili jesti). A što si htio naglasiti sa ovim podebljanim? Oni te svoje dragocijene "resurse" nama naplaćuju, i zašto onda ne bi mogli dobiti za te novce ono što nam piše u ugovoru (ili kako smo se dogovorili).
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
17 godina
Moj prvi post se odnosio na onu ekipu koja skida tek toliko "da se skida nesto". Takvo ponasanje je meni glupo. Trose struju, bandwith, zagrijavaju si sobu, itd.

Ti si reagirao na taj prvi komentar pa pretpostavljam da podrzavas takav stav o flatrate-u.

Skidanje svega i svacega, gomilanje toga kao hrcak hranu, po meni nema smisla. 50% toga se samo skine i zaboravi. U redu, ako je to tebi zabavno - tvoja stvar.

Neda mi se o tome vise jer ocito nisi shvatio sto sam rekao.
17 godina
neaktivan

Za sta mi sluzi uopce onda flatrate i velika brzina po tebi ako ne za pravljenje raznih kolekcija (film/spotovi/serije/glazba)? Zato i placam flat + veliku brzinu da skidam sta mi padne i kad mi padne na pamet ;-)

Q6600 @ 3.1Ghz // 4GB DDR2 Kingmax MARS // 8800GTX
17 godina
neaktivan
dado kaže...
Moj prvi post se odnosio na onu ekipu koja skida tek toliko "da se skida nesto". Takvo ponasanje je meni glupo. Trose struju, bandwith, zagrijavaju si sobu, itd.

Ti si reagirao na taj prvi komentar pa pretpostavljam da podrzavas takav stav o flatrate-u.

Skidanje svega i svacega, gomilanje toga kao hrcak hranu, po meni nema smisla. 50% toga se samo skine i zaboravi. U redu, ako je to tebi zabavno - tvoja stvar.

Neda mi se o tome vise jer ocito nisi shvatio sto sam rekao.
 Shvatio sam ja tebe, ali činjenica je da nije ovdje bit zašto netko skida toliko ili da li to stigne pregledat nego da li on ima to na pravo, a ako je uzeo flat rate onda ima.
Windows XP is a 32-bit shell for a 16-bit extension to an 8-bit operating system designed for a 4-bit microprocessor by a 2-bit company that can't stand one bit of competition
17 godina
neaktivan

Neznam zasto svi misle da oni koji trose preko 40gb su pirati. Recimo Apple TV, slicno kao i maxtv omogucava posudbu filmova i njihovu kupovinu. Razlika naspram MAXtva je sto je omoguceno i skidanje HD filmova i serija.

Sad ako sam ja kupio recimo apple tv i gledam jedan HD film dnevno onda bi presao skoro tri puta ovaj limit. HD film (~20gb) x 30 dana = 600gb. Ako tome jos dodamo serije ide i preko terabajta.

I  to sve neracunajuci surfanje netom

Poruka je uređivana zadnji put sub 30.8.2008 21:52 (raf).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Paolo2612 kaže...
 Shvatio sam ja tebe, ali činjenica je da nije ovdje bit zašto netko skida toliko ili da li to stigne pregledat nego da li on ima to na pravo, a ako je uzeo flat rate onda ima.
Ništa ti nisi shvatio. Misliš da je bandwith naograničen, ono pada s neba kolko treba ili se stvara magijom ili ga donese djed mraz ? Ono, majstore daj speci još jednu porciju ćevapa.. Stvar je tehničke prirode, kao i vožnja autoputom. Ne može jedna traka progutat 1000 auta u minuti, jelda. Ne mogu ni dvije, nego možda 12 traka, koje je skupo a i negdje nemoguće projektirati. Zahvaljujem ISP-ovima jer imaju takvu klauzulu, jer ona štiti normalne korisnike od zagušenja. Oni koji stvarno trebaju 300+ GB sigurno imaju novaca to i platiti, i ne javljauju se ovdje povrijeđeni. Ovi ovdje zgubidani koji su se odjednom našli oštećeni doslovno troše resurse bespotrebno, "jer su to i platili pa valjda mogu", i doslovno bi za 10$ jeli dok se ne izrigaju, ali to su valjda klinci pa im se ne može zamjerit.. sve u svemu bespotrebna rasprava, jer svi ti ovdje oštećeni pametnjakovići nisu imali ni pojma da su "limitirani".. toliko o tome koliko im to uopće treba.
17 godina
protjeran

Kamo sreće kada bi kod nas bilo 250GB ukljućeno u T-scum paket. Meni bi mjesećno bilo dosta 20-50GB. A ne onaj jad od 1GB za pročitati emajl i pogledati par jubito filmića. Zemlja znanja (TM), IT tehnologije plus razne strategije informatizacije i širokopojasnog pristupa za mazanje očiju.

Developers,developers,developers...coming and coming and coming...
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.8.2008 10:24 (the_tux).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Jako dobar odgovor. Evo, ja gledam, u 5 godina korištenja DSL-a, potrošio sam tek 1.5TB prometa, s tim da mi je od kad je flat tu, mjesečna potrošnja oko 50GB gdje sam samo jednom došao do 110GB skidajući hrpu ISO-a s MSDN-a i Linux distri.

Inače se sav promet plaća i ne postoji riječ "neograničeno", nigdje i nikada. Izgradnja i održavanje mreža koštaju i to se naplaćuje.

Nitko nije toliko glup, da malom Mati koji nema što raditi pa 24/7 leecha torrente, to i dopusti. Ako mu se skida, neka skida i plati.

Private Baldrick: You know my dad was a nun. Captain Blackadder: No he wasn't, Baldrick. Private Baldrick: He was too, sir. Cause whenever he was up in court and the judge asked "occupation", he'd say "none".
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Pa naravno, sve to stoji, ali onda se ne reklamira flat nego se reklamira paket sa 250GB ;-) radi se o principu...Dakle ako vec ogranice neka javno i vidljivo kazu kolko a ne da nas tu muljaju koje kakvim reklamama samo se o tome radi

Q6600 @ 3.1Ghz // 4GB DDR2 Kingmax MARS // 8800GTX
17 godina
neaktivan
mislav_01 kaže...

Pa naravno, sve to stoji, ali onda se ne reklamira flat nego se reklamira paket sa 250GB ;-) radi se o principu...Dakle ako vec ogranice neka javno i vidljivo kazu kolko a ne da nas tu muljaju koje kakvim reklamama samo se o tome radi

Potpisujem to..ali to je sve marketing..ovo mi je prvi put da cujem da flat zapravo nije neograniceno..srecom meni B.net nije nista reko jer sam u 2tjedna skinuo oko 180-200gb..Šutim
...Scooter Tuning is not A Crime!!...
Poruka je uređivana zadnji put ned 31.8.2008 18:15 (Lion King).
17 godina
neaktivan

Dobro, ovih 250 GB je granica u Comcastu, mislim da kod naših providera nema fixno određene granice, nego da se mora skidati u razumnoj mjeri kao što je i napisao klimama.

Rambo is watching you!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Mi u Hercegovini također imamo jednog providera (Pincom) koji nudi flat ali uz fair use (radi se o bežičnom internetu). Ja sam njihov korisnik, imam brzinu od 3Mbps, a opet nikada ne skinem preko 35 GB mjesecno. Neznam sta bi skidao.Smijeh

FOXCONN P9657AA; INTEL CORE 2 DUO E4300 1.8GHz; ASUS EN7300GT SILENT @ 500/930; 2 GB DDR2 RAM TwinMOS 667MHz; HDD 160 GB WD; LENOVO L171 17";
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Mene na dedicated serveru koji je u datacentru u Amsterdamu na 100Mbs linku dodatni 1GB kosta 1€ (u mjesecnu cijenu od 400€ imam ukljuceno 1TB).

Samo sto ja ne leecham torrente tamo nego vrtim serverske servise za klijente.
17 godina
neaktivan

Po meni ovo 'fair use' ograničenje je totalna bezobraština od strane operatera. Trebali bi onda barem smanjiti cijene navodnog 'flat rate'-a za nekih 20-30% pa navest kako je to u biti samo paket od 250GB, a 'flat rate' ocije više ne postoji Namigiva

Naime ima mjeseci kada sam ja imao sa svoja 3MBps brzinom i po 350-400GB prometa. Stalno slušanje radio postaja i gledanje TVa preko neta, skidanje nekih crtanih serija i abandonware igara, surfanje po bandwith-intenzivnim stranicama prepunima multimedije, svakodnevno švrljanje po Google Earth-u i Street View-u..   nije bitno kako ni zašto. 

Lako je nabiti par stotina GB prometa na današnjem webu i bez skidanja ilegalnih sadržaja, a to se može vrlo lako i dokazati eksperimentalnim korištenjem flat rate-a kroz 30 dana (ako Bugovci žele napraviti takav nekakav eksperiment bilo bi super pa da se vidi kolika bi bila potrošnja na računalu koje 30 dana spojeno na net vrti radio/TV, Google Earth i otvara po 30tak stranica dnevno, a sve BEZ skidanja pjesama, filmova i/ili igara).

Poanta je u tome da ako se neka usluga reklamira kao 'NEOGRANIČEN PROMET' - onda to treba i biti!

Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, Gainward GF8800GTS 640MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Zakaj se svi tolko bune oko nečeg što se događa u Americi, a (zasad) ne kod nas ? Mislim da večina nije dobro pročitala ili shvatila tekst koji za USA kaže :

Iako je Amerika "domovina Interneta", zahvaljujući stalnom povećanju potražnje za širokopojasnim internetskim vezama, a relativno slabom ulaganju u infrastrukturu, davateljima usluga pristupa Internetu je sve teže dati korisnicima pravi "flat rate".

što znači da kod njih restrikcije flat ratea nisu povezane s time što tko i koliko skida, več lošom i zastarjelom infrastrukturom koja ne može podnijeti toliko iskorištavanje od strane korisnika, i što se očito (bar ne u dogledno vrijeme) ne misli riješiti poboljšanjem infrastrukture. Europa ( u koju bar zempljopisno spadamo i mi ) rješava taj problem i večina operatera ne namjerava uvesti ''fair use'' ( na što su vjerojatno pritisnuti i zakonima o slobodama od strane EU) več poboljšavaju infrastrukturu. Naravno, kako mi hrlimo u tu EU, isti će zakoni i odredbe vrijediti i kod nas ( ili bi bar trebali, ostaje nam za vidjeti )

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice