Krece vjerojatno najzesci val poskupljenja u posljednjih nekoliko godina.
Vlada prestaje s reguliranjem cijena goriva, prepu
- poruka: 56
- |
- čitano: 9.154
- |
- moderatori:
vincimus
Ovako je pre skupo, neki dan sam čitao, kod nas kruh poskupio najviše u Europi. Sad ako i dignu par centi, ovi jedva čekaju da ionako precijenjenu robu namažu 20-30% gore. Al dobro, sad je pravi tren za to. Srca su nam puna od THE koncerta, godišnji su, more. Budemo nekako.
Vec vidim naslove. Prvo ce pekari krenut kmecat da ne mogu prezivjeti, ko da na naftu peku kruh. Onda krece prica da je brasno otislo gore, ali nisam primjetio vece otkupne cijene psenice, tko je pobrao vrhnje na jadnim pekarima?
Onda krece bagra ducanska u podizanja cijena, oni isto umacu svaki proizvod u naftu. Troskovi vele rastu, PA RASTU KAD DIZETE CIJENE BEZVEZE! Sve ide maksimalno opet gore, samo place ne. Igramo se macke i misa, oni dignu cijenu svega, onda place postepeno idu malo gore pa taman kad se stabilizira situacija, BAM, idemo u drugi krug jebanja.
Onda trlja ruke sveto telekomunikacijsko trojstvo, sto je veca inflacija to vise mogu must s inflacijskom.
Dodajte ostale.
Naravno, za par mjesec ce opet neki tamo ekonomski strucnjak zakljuciti da je za inflaciju kriv rast placa. I tako u krug iz godine u godinu, uvijek krivi oni koji rade, nikad gamad koja dize cijene i uzrokuje inflaciju.
Plenki: "hold my beer"
Ovako je pre skupo, neki dan sam čitao, kod nas kruh poskupio najviše u Europi. Sad ako i dignu par centi, ovi jedva čekaju da ionako precijenjenu robu namažu 20-30% gore. Al dobro, sad je pravi tren za to. Srca su nam puna od THE koncerta, godišnji su, more. Budemo nekako.
Prije uvođenja eura, kruh je kod nas bio 7kuna, rodbina iz Slovenije rekla, pa kod nas je već odavno 1,5€, a mi smo sad već prešli i to. Austrija, Njemačka mislim da nisu imale regulirane cijene goriva, tako da vjerojatno naše cijene budu išle prema njihovima, a treba napuniti i balgajnu PDVom u sezoni.
Zaboravljaš da dolazi skoro pa sve smrznuto izvana pa peku.
Da li je netko vec bio danas na benzinskoj ili prosao pored, pa bacio pogled na cijene?
Jer od danas prestaje regulacija cijene.
Da li je netko vec bio danas na benzinskoj ili prosao pored, pa bacio pogled na cijene?
Jel ti radi google?
Sve cijene su online.
Neće to odmah gore... bilo bi preočito... sačekajmo tjedan-dva
Šta se sekirate, "oštro" su ih upozorili da će opet kontrolirati cijene ako budu previsoke
Ehh što je šteta što država više nije vlasnik INE pa bi mogli uvijek stavljati korektne cijene, a ostale pustiti da se prilagođavaju
benzin -1 cent
diesel +1 cent
Šta se sekirate, "oštro" su ih upozorili da će opet kontrolirati cijene ako budu previsoke
Ehh što je šteta što država više nije vlasnik INE pa bi mogli uvijek stavljati korektne cijene, a ostale pustiti da se prilagođavaju
naivan si ko Marica ako misliš da bi u tom slučaju politička banda stavljala korektne cijene
naivan si ko Marica ako misliš da bi u tom slučaju politička banda stavljala korektne cijene
Pa znam da ne bi, kad bi to bilo tako, za početak bi HPB i Croatia banka, kad su već državne, imale bolje uvjete od ostalih i tako ih prisiljavali da snize cijene usluga
Ja pričam o utopiji što bi bilo kad bi bilo da je stvarno pokušano nešto raditi kako spada
Probajmo zamislit da smo vlasnici INA-e, i probajmo zamislit da volimo i podržavamo svoj narod. Cijena goriva ne bi bila veća od 1€.
Isto je i za HEP, da ova država voli svoje državljane ne bi cijena struje za industriju bila veća 8 puta - zbog toga su nam sve robe i usluge brutalno skupe.
Ali hej, bio je dobar koncert kaj ne?
Na Lukoilu sam vidio da je plin +2 centa otišao. jučer bio 0,76 danas je 0,78.
Svima je uvijek malo. Vlada ukine ugostiteljima PDV ovi se tule i opet dižu cijene. Dućani ista stvar. Neka sve divlja. Dok ljudi kupuju,znači imaju love. Treba im sve uzeti jer su realno ionako debili. Kakve potpore, subvencije, poticaji i ostale komunističke gluposti. Neka sve ide gore, svi su pametni, svima je malo. Ajde da vidimo dokle će... Ove godine čak ni ne idem u HR na more. Nije stvar para, stvar je da nedam jer doslovno mogu biti bilo gdje.
Šmrc, više ne mogu točiti premium po cijeni običnog.
Jel ti radi google?
Ne, pokvario se, poslao sam ga jucer na servis.
Probajmo zamislit da smo vlasnici INA-e, i probajmo zamislit da volimo i podržavamo svoj narod. Cijena goriva ne bi bila veća od 1€.
Isto je i za HEP, da ova država voli svoje državljane ne bi cijena struje za industriju bila veća 8 puta - zbog toga su nam sve robe i usluge brutalno skupe.
Da, koncert je bio super... samo mi nejasno kakve to ima veze i sa čim. Nismo se previše bunili prije koncerta pa se ne bunimo niti poslije... ali bit će da je do koncerta a ne do nas.
Da, koncert je bio super... samo mi nejasno kakve to ima veze i sa čim. Nismo se previše bunili prije koncerta pa se ne bunimo niti poslije... ali bit će da je do koncerta a ne do nas.
Tako je, ova priča se uglavnom ponavlja kada se dogodi uspjeh hrvatskih sportaša, ovog puta je na tapeti koncert, onda oni koji su uvijek nezadovoljni vole nabaciti argument kruha i igara, pa kao zato su svi zadovoljni jer je pobijedila reprezentacija, nema veze što se nema banke u džepu. Pa ljudi moji nije to baš tako, teško da bi bilo veselja da su želuci prazni. Ja gdje god se okrenem vidim da se živi bolje nego ikad. Ne znam šta bi tek rekli afričkim zemljama koje su u transu kada se igra nogomet, a doslovno nemaju što za jesti
Ili naprimjer kako u Bosni nema prosvjeda, jer je tamo 10 puta gora situacija, a sportski uspjesi maltene ne postoje? Koji to sportski uspjeh ili koncert njihovu vlast spašava od masovnih prosvjeda?
Nema to veze ni s koncertom, ni sa sportom, ljudi ne prosvjeduju jer je većini dobro ili dovoljno dobro, šta god tko pričao.
Oni koji su išli na koncert nisu sirotinja, dapače, baš je bilo lovatora koliko ti srce hoće, tako da to uopće nije ogledni primjer prosjeka.
The koncert - veliki domoljubi, svi volimo Hrvatsku, ne damo svoj dom nikome, strašno nam je bitan, buduće generacije će ovdje živjet još 1.000 godina u miru, sreći i slogi
The stvarnost - INA, HEP, roba i usluge - profit je najbitniji, hrvati su nebitni, svaki mjesec im podiži cijene da ih gaziš dok su živi
Ne primjećuješ ironiju u zraku?
Ne znam koliko je bilo jučer
Ne znam kad sam zadnji put na ini stao natočit gorivo. Ne zbog cijene već njihovog smeća od benzina/nafte. Godinama izbjegavam Inu maksimalno.
Na autoputu je uvijek najskuplje, da si skrenuo s njega u neko mjesto, onda vidiš stvarnu cijenu.
Ja sam danas tankao dizlo za 1.59e u mojoj selendri.
The koncert - veliki domoljubi, svi volimo Hrvatsku, ne damo svoj dom nikome, strašno nam je bitan, buduće generacije će ovdje živjet još 1.000 godina u miru, sreći i slogi
The stvarnost - INA, HEP, roba i usluge - profit je najbitniji, hrvati su nebitni, svaki mjesec im podiži cijene da ih gaziš dok su živi
Ne primjećuješ ironiju u zraku?
Mislim da shvaćaš taj koncert preozbiljno, ti i mnogi drugi. To je predstava, zabava. Priča o nekakvim povampirenim ustašama je presmiješna, većina tih ljudi je došla radi nekakvog pomodarstva, to je ovog trenutka popularno pa ajmo. Klinci su otišli da se zabave i to je to. Pa pogledaj sve te mlade cure koje su došle skupljati pratitelje na instagramu, jebe se njih i za Hrvatsku i za Thompsona. Isto to bi radile da se turska zastava vijori, a nekakav Alibaba pjeva.
Da sutra izbije nekakvo pravo sranje, vjerojatno ne bi ni 20% tih ljudi bilo spremno na obranu domovine. Ali ista je priča bila i prije, to ju ljudskoj prirodi, više puta sam čuo starije da su oni koji su se najviše kitili hrvatstvom i busali u prsa prije rata prvi zgiljali kad je rat počeo.
Ja uopće ne bi povezivao te dvije teme, stanje u državi sa koncertom, jer koncert je predstava, film, igrokaz, ne znam kako da se drugačije izrazim.
Ne znam koliko je bilo jučer
Ne znam kad sam zadnji put na ini stao natočit gorivo. Ne zbog cijene već njihovog smeća od benzina/nafte. Godinama izbjegavam Inu maksimalno.
Kaj mislis od koga sve ostale pumpe u RH imaju benzin/naftu? Sve to ide sa iste pipe.
Nisu ni trebali regulirat, tržište bi se prilagodilo...ne znam na što je utjecala ta regulacija?! Ak buju manje guzve u šoping centrima i na cestama, pozdravljam odluku.