Videoigre si više ne mogu priuštiti bogatu, fotore

poruka: 40
|
čitano: 8.119
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Videoigre si više ne mogu priuštiti bogatu, fotore".
15 godina
Re: Videoigre si više ne mogu priuštiti bogatu, fo
picajzla0707 kaže...
Azmo kaže...
Ako kupiš hi end gpu, traje duže, ak kupiš slabu traje kraće. Ja sam 1080 TI koristio 6 godina i mogao sam još. Da imam 4090 sigurno bi isto drzao 6 godina.

nije to nužno bilo niti onda, niti danas

i ja sam gtx 1070 koristio pet godina, a koristi je i dan danas moj kolega svakodnevno za gejmanje - trenutno prži stalker 2 na 1080p bez ikakvih problema

ofkors da je je 1080ti jača od 1070 i da je rtx 4090 jača od 4070, ali podjednako će trajati jedna i druga, samo se za bocu smanje grafičke postavke i to je to

u oba slučaja nakon pet godina nemereš voziti najnovije igre na max, samo je pitanje hoće li to biti kombnacija high/mid ili mid/low postavki

Slažem se, ali ljudi igraju na 2K, 4K, VR sve na maks, treba kupiti za danas i idućih par godina.....

Općenito, moraš biti opremljen za igru koju igraš  urezi koju želiš, sa detaljima koje tražiš, npr. laptop sa RTX4060 ne može terat sve na 2K kako bi tko htio, biti će kompromisa oko detalja, a što tek u budućih par godina, laptop se ne kupuje svake godine.

Osim toga, ja želim isprobati i igrati buduće igre aako mi se koja svidi. 

Meni se sviđa zaigrati Starfield usprokos dosta lošim kritikama, to je moj tip igre (uskoro pet banki, oldschool).
Možda smo se mi stariji naigrali Dooma i ostalih igara, sad bi malo nove tehnike :)

A sad će netko reći nije laptop za igranje :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2024 11:00 (Asta).
22 mjeseca

U članku se spominje Suicide squad kao AAA naslov, tu kategoriju AAA su si sami pripisali jer su ulupali puno novaca u nju i jer ju je naručio Warner Bros., što je apsurdno jer ja kao kupac odlučujem koja mi je igra AAA po priči, gampleyu i da, u konačnici po grafici.

Po meni skupe "AAA" igre propadaju jer su jednostavno loše. Čast iznimkama, ima dobrih igara koje su bile skupe za napraviti ali za sve flopove su krive same firme koje su radile igre. Par primjera, Concord FPS shooter koji se naplacuje ako se ne varam 30€ u moru bespatnih shootera koji su slični ali su besplatni.

Isto tako Suicide squad, eo sad sam bas pogledao igra ga skoro 800 ljudi na steamu. Da je igra dobra sigurno je nebi tako malo ljudi igralo samo pogledajte Helldivers 2 ili još bolje Stardew valley, igra iz malog studija koja kosta trenutno 9€, 2D pixel grafika, na steamu trenutno igra 70 000 igraca.

tl dr: Dobre igre ljudi igraju bile one jeftine/skupe, dobre ili loše grafike. Loše igre nitko ne igra.

1 0 hvala 0
10 godina

I kakve koristi ima od top grafike ako su današnje igre smeće puno dei propagande. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine

Ako se ne varam Heoesi 2 su rukom crtani...pa to je da sjedneš kao pred kamin ili akvarij kako lijepo i prirodno izgledat sve skupa, možeš igrati do kraja života da ti ne dosadi.

Od novih mislim da je Hollow Knight crtan rukom...milina...isto vrijedi i za crtane filmove.

1 0 hvala 0
11 godina
Asta kaže...

Slažem se, ali ljudi igraju na 2K, 4K, VR sve na maks, treba kupiti za danas i idućih par godina.....

Općenito, moraš biti opremljen za igru koju igraš  urezi koju želiš, sa detaljima koje tražiš, npr. laptop sa RTX4060 ne može terat sve na 2K kako bi tko htio, biti će kompromisa oko detalja, a što tek u budućih par godina, laptop se ne kupuje svake godine.

trenutno pričamo o desktop grafama, pa je laptop tu ipak kategorija za sebe, jer niti cpu niti gpu u laptopu nemereš mijenjat i onda je to potpuno drukčija situacija

a što se tiče prohtjeva, ako si uzeo 2018. gtx 1070 - kao ja, sa 1080p monitorom, onda ostaješ na tom monitoru i rezi 5-6 godina kasnije i prilagođavaš postavke igre

niti onaj sa 1080ti nemere samo tako skočiti sa 1080p na 2k ili čak 4k i očekivati bogzna kakvu igrivost, razlika je samo 30-40% u perfomansama između 1070 i 1080ti

zato i kažem, nije to baš toliko bitna razlika između top grafa i onih koje su ulazne u high end poput 1070 ili 4070, barem ne kad gledaš rok od 5-6 godina

uvijek ćeš morati pristat na kompromis na taj rok, pogotovo kad gledaš razliku u cijeni

Poruka je uređivana zadnji put pon 30.12.2024 13:35 (picajzla0707).
16 godina

na neke low mid range kao 3060/6700xt su super grafe za igranje na 1080p, pa cak i 1440p

problem je 4k, i sada bi se svi prebacili na 4k kada imaju ali to je opak pad performansi pogotovo s UE5 koji je u djiru

svi mi imamo neke comfort igre stare 10g kojima se rado vracamo, ali realno to nije dobra grafika, nego nas samo nostalgija puca

meni ne treba vise od RDR2/witcher3 grafike. ali tesko se vratiti unazad na igre starije od 10g bez modova. trenutno igram nwn iz 2002 ali je tesko se priviknut na takvu grafiku

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Gemmy kaže...

na neke low mid range kao 3060/6700xt su super grafe za igranje na 1080p, pa cak i 1440p

problem je 4k, i sada bi se svi prebacili na 4k kada imaju ali to je opak pad performansi pogotovo s UE5 koji je u djiru

svi mi imamo neke comfort igre stare 10g kojima se rado vracamo, ali realno to nije dobra grafika, nego nas samo nostalgija puca

meni ne treba vise od RDR2/witcher3 grafike. ali tesko se vratiti unazad na igre starije od 10g bez modova. trenutno igram nwn iz 2002 ali je tesko se priviknut na takvu grafiku

Grafika Fallout 1 i 2 ce uvijek biti vrhunska.

Grafika Planescape Torment ce uvijek biti vrhunska.

Grafika Worms 1,2,3 ce uvijek biti vrhunska.

Grafika Heart of Darkness ce uvijek biti vrhunska. 

Grafika Warcraft 2 ce uvijek biti vrhunska.

Grafika Starcraft ce uvijek biti vrhunska.

Hocu li nabrajati dalje??

12 godina
konjRR kaže...
Gemmy kaže...

igre tog tipa apsolutno da, ali 3d grafika iz tog vremena je losha

15 godina
GSP kaže...
konjRR kaže...
Gemmy kaže...

igre tog tipa apsolutno da, ali 3d grafika iz tog vremena je losha

Ignition mi i dalje izgleda odlicno.

Independance war 2 mi takoder i dalje izgleda odlicno.

X-Wing Alliance takoder.

Kotor izgleda skroz zadovoljavajuce i igrivo.

Itd.

Trik je u tome sto je grafika bila sredstvo a ne cilj. 

Analogija tome sto mi star wars originalna trilogija i dalje izgleda bolje nego naknadne trilogije.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice