nije to nužno bilo niti onda, niti danas
i ja sam gtx 1070 koristio pet godina, a koristi je i dan danas moj kolega svakodnevno za gejmanje - trenutno prži stalker 2 na 1080p bez ikakvih problema
ofkors da je je 1080ti jača od 1070 i da je rtx 4090 jača od 4070, ali podjednako će trajati jedna i druga, samo se za bocu smanje grafičke postavke i to je to
u oba slučaja nakon pet godina nemereš voziti najnovije igre na max, samo je pitanje hoće li to biti kombnacija high/mid ili mid/low postavki
Slažem se, ali ljudi igraju na 2K, 4K, VR sve na maks, treba kupiti za danas i idućih par godina.....
Općenito, moraš biti opremljen za igru koju igraš urezi koju želiš, sa detaljima koje tražiš, npr. laptop sa RTX4060 ne može terat sve na 2K kako bi tko htio, biti će kompromisa oko detalja, a što tek u budućih par godina, laptop se ne kupuje svake godine.
Osim toga, ja želim isprobati i igrati buduće igre aako mi se koja svidi.
Meni se sviđa zaigrati Starfield usprokos dosta lošim kritikama, to je moj tip igre (uskoro pet banki, oldschool).
Možda smo se mi stariji naigrali Dooma i ostalih igara, sad bi malo nove tehnike :)
A sad će netko reći nije laptop za igranje :)