Sad sam pogledao van, nisam 100% siguran ali čini mi se da su reg oznake poprilično jedinstvene.
Sustav će skinuti lovu sa one kartice (ili salda) koja je povezana sa tom reg oznakom. Ako pročita ZG-1234-A, potražit će koja je kartica vezana za tu tablicu i skinut će lovu. Ne vidim nikakav problem. Ako ti kod uplate/povezivanja daš krivu reg oznaku, to je isključivo tvoj problem ili u ovom primjeru gore, problem tvog frenda koji je upisao krivu reg oznaku. Što se tiče prodaje vozila i sličnih radnji, valjda je onda na tebi (prodavaču) da se pobrineš da odeš na neki portal nakon prodaje i deaktiviraš tu tablicu? Zašto uopće prodaješ vozilo skupa sa tablicom, možeš si samo problem napraviti.
Ma daj? Stvarno? Nisi valjda morao van ići gledati? :)
Naravno da su jedinstvene, no nisi shvatio što sam htio reći.
Ja se registriram u novi ENC sustav i glup sam i ukucam krivu registraciju za svoj treći auto kojeg vozi netko od obitelji. Jebiga, dogodi se.
Ti ideš registrirati svoj auto u novi ENC sustav, i ne možeš jer je netko (glupi ja) već ukucao tu registraciju... što onda? To me zanima kako će biti riješeno. Programer sam, pa znam da će sigurno nekako biti riješeno, ali eto baš zbog toga me i zanima.
A prodavanje auta skupa s registracijom nije nikakav bauk, kad su ljudi iz istog grada bez problema se kod prodaje ostavi i registracija. A to da li ćeš se ti sjetiti i kada to maknuti sa ENCa ovisi od čovjeka do čovjeka. A ako ne makneš drugi čovjek se ne može voziti jer je vezano na tvoj account, a ti možda imaš nula eura na računu.
Priča s frendom i mađarskom vinjetom je nevezana s našim sustavom, samo je primjer kako se lako može upisati tuđa registracija u sustav.
Ponavljam, zanima me čisto iz neke radoznalosti jer se ništa o tome ne piše, a ja po prirodi volim znati kako stvari funkcioniraju da ih bolje razumijem. S vremenom će biti objašnjeno kad sustav dođe u produkciju.