Suosnivač Googlea nalaže 60-satni radni tjedan i s

poruka: 32
|
čitano: 9.278
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Suosnivač Googlea nalaže 60-satni radni tjedan i s".
6 godina

Totalni idiotizam. Uvijek takve idiotarije dolaze od ekipe koja ce u par godina zaradit milijune koje prosjecni radnik ne bi zaradio za 3 zivota. On ce imat 3 vile, jahte, 2 bugattia i komotno moze u pasivu nakon mandata.

40 godina rada nije malo, to je long term projekt, treba dobro balansirati potrosnju do mirovine. Ubijat se za tudje interese nema smisla, eventualno ako se radi za sebe, a to obicno znaci i puno veca lova.

Ugl. da je management sposoban i zna upravljat ljudima, sve bi se stiglo i u 8h.

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2025 18:26 (Tkozna).

58 0 hvala 14
5 godina

Tacno ce ovaj idiot privicu jednog novog Luigia na sebe. Ovakva osionost definitivno nije normalna.

8 0 hvala 0
6 godina

bolje grob nego job

mnogo mudrosti,mnogo jada...što više znanja, to više boli.
Moj PC  
22 0 hvala 1
11 godina

Seronja koji je nekada BIO normalan ali odavno ponukan ogromnim uspjehom - NIJE kao i ogromna većina ISTIH .. Internet je upravo genijalan što OMOGUĆAVA rad od kuće, ali ljudski rod u svakom pogledu - NIJE ..

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2025 20:53 (W2000).

10 0 hvala 0
11 godina
Re: Suosnivač Googlea nalaže 60-satni radni tjedan
Sergey… nadoji se chune!
sve ti znas, ali nista ne kontas

9 0 hvala 1
15 godina

Neka on radi 60 sati tjednom za kompom ili u proizvodnji pa da vidim kako će se osjećati nakon 1 godine. Po meni (ali to je moje mišljenje koje je nebitno) je idelano vrijeme od 6 sati na dan. Neke dane imaš više volje i koncentracije pa možeš odratiit i 10 sati produktivno, ali realno je 6 sati optimum. Samo to za današnje vlasnike nije ok, jer kao 8 sati je općeprihvaćeno vrijeme rada na dan.

Ja osobno bi pristao raditi od sutra 60 sati tjedno, slijedećih 5 godina (max) ,ali samo ako bi za mene to značilo da zaradim dovoljno za nekretninu i imam neku lijepu svotu sa strane još za mirovinu ili za "hitne situacije". Da radim 60 sati tjedno za malo iznadprosječnu plaću (cca 2000 eura) nema šanse. Život je kratak, treba i malo živjeti, odmarati se, proputovati neke zemlje. Svi imamo nešto što volimo raditi i što nas ispunjava.  Pa nismo roboti da samo radimo i spavamo. To što smo prihvatili kapitalizam ok, ali da moram prihvaćati sve što se događa i nudi pa ne moram.

Taj Sergey i njemu slični imaju idealan dan koji se vjerovatno sastoji od slijedećeg:

05:00 - 07:00 - kava, malo trcanja, zdravi dorukcic, malo laptopić

07:00 - 09:00 - odlazak na poselcic u Audiju a8, neka kavica ili čajić u nekom od bogatih tornjeva, razgovor sa tajnicom da pripremi materijale za izv. odbor u 09:00

09:00 - 11:00 - izv. odbor u xx firmi i kaj treba napraviti da se smanje troškovi i poboljša produktivnost (60 sati buraz ne)

11:00 - 12:00 - malo laptopić i mobitelčić (veliki razogovri izmedu lidera u google i pm)

12:00 - 14:00 - odlazak na POSLOVNI ručak u open neki fensi restorančić sa svojim parterima gdje jedu najfinija jela i razgovaraju o poslu i kaj budu delali za vikend na jahti i pm

14:00 - 15:00 - odgovor na važne mejlove i još par pozivića preko mobića

15:00 - 16:00 - dolazak doma sa posla u kojem se ubio od rada

16:00 - 16:01  - pregled bankovnog računa kada shvati da je danas zaradio samo 9.000,00 eura za 10 sati rada

Pa tak bi svi mogli ne

Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2025 21:59 (Džekson).
Moj PC  
36 0 hvala 6
15 godina
Problem je sta vecina onih sta ima ufjela u kompaniji zeli da se svi trse jednako ko i oni uz ovrazlozenje to je za boljitak kompanije. Sve super asu, al od boljitka kompanije ti imas miljone a ja debelu ku…nu. Te price prodaji nekome drugome ili podjeli udio u firmi pa cemo pricat
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

13 0 hvala 2
14 godina

Dokazano je da je kraće radno vrijeme odlično za produktivnost. Sve što čovjek može kvalitetno napraviti je u 6-8 radnih sati, ostalo je cijeđenje i mučenje radnika.Ali, pošto gazdama nije nikada dosta love, šljakaj 12 sati dnevno 5 dana u tjednu, s tim da si dostupan uvijek, i kada nisi na poslu i kada imaš slobodan dan. Još samo treba staviti nadglednika s bičem, pa da vidiš rada...

dolazim odmah - Godot
Moj PC  
21 0 hvala 3
3 godine

I ja radim pet radnih dana iz "ureda" ?! s godinama staža sam stekao nekakve privilegije da mogu doći kasnije, ili uzeti koji slobodni dan više od mlađih, no u suštini moraš brate dolaziti na posao.

U čemu je vic ?

Svi bi radili od kuće ležeći u udobnim krevetima, slušajući glazbu, da mogu izvesti ćuku na pišanje, malo skočiti sat- dva u shoping, otići mami na groblje, razvesti ujutro djecu u vrtić, oko tri doći po njih, super.

Gdje su tu radne navike, zajedništvo na poslu , radna atmosfera ?

Svašta.

合氣道
Moj PC  
7 19 hvala 0
17 godina

bilo nekad,

radim hibridno i moram priznat da je od doma radit odlično, ne gubim vrijeme na chatanje sa kolegama, nema glupih zahtjeva od kolega koji nesta ne znaju napravit.

100% produktivniji nego na poslu; posao završim u 4 sata i ostalo je lađenje jaja :D

[url=https://valid.x86.fr/2kezbs][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/2kezbs-6.png[/img][/url]
3 godine
blackdevil kaže...

100% produktivniji nego na poslu; posao završim u 4 sata i ostalo je lađenje jaja :D

Eto, a da si u uredu, da netko tko cijeni tvoj rad i vidi da možeš napraviti posao za četiri sata, dao bi ti kao vrijednom djelatniku još posla, pa da budeš produktivan svih osam sati.

Dakle, iskorišten si 50%

Ne valja to :p 

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.3.2025 23:12 (Zaporožac).
17 godina

ma ne, samo brze radim od doma :D

u uredu puno gubljenja vremena; tračevi rakija itd

[url=https://valid.x86.fr/2kezbs][img]https://valid.x86.fr/cache/banner/2kezbs-6.png[/img][/url]
12 godina
Slažem se. Od kuće samo radim, a u uredu: kava, trač, teta sa sisama, pa pauza, klopa, trač, opet teta...
Posao- sutra ću :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Neto vrijednost: 134,1 milijarda USD (2025.). (Forbes) Ma koga je ovaj orangutan našao zajebavati?

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i prodane duše! Crni vragovi, a i oni drugi, žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
Moj PC  
4 0 hvala 0
17 godina
blackdevil kaže...

ma ne, samo brze radim od doma :D

u uredu puno gubljenja vremena; tračevi rakija itd

Zato i treba 12 satno radno vrijeme, da nakon 4 sata traceva i rakija i dalje ti ostane 8 za napravit poso. 

Sa managerske strane takvo radno vrijeme je idealni filter za ljude. Ostat ce samo ljudi kojima je posao na prvom mjestu i nemaju zivota izvan posla. Takvima onda mozes i dat 2x vecu placu jer znas da ce biti samo posveceni poslu i dati maksimum.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2025 7:16 (SupremeCommander).
4 mjeseca
@SupremeCommander malo ću preformulirat tvoj komentar 😅

Isfiltrirar će majmune koji će raditi duplo za istu ili jedva veću plaću i taj gazda/menadžer dobit će lošiji radni kadar zato što svi koji imaju mozga (život osim posla) će otići i naći normalnu firmu i normalno radno vrijeme.

Ako ću suditi po sebi kao radniku . Radim posao najbolje što mogu i kad ima jako puno posla stisnut ću. Ali ne volim kad me se zahebava i traži non stop da radim na maksimalno kad i nije stiska za poslom a vidim "menadžere" , povlaštene i nadređene kako kurca ne rade.

Hoću reći kao što su navele neke kolege gore, nema šanse da mogu 8 sati davati svoj maksimum i tako tjednima a da ne izgorim. Jednostavno ne mogu izdržati taj tempo , a što sam stariji to više vidim kako ispadam namagarčen od kolega i nadređenih . Zato je formula za sve, radi što manje je moguće ali najbolje što možeš. I tvoje zdravlje će biti dugo.
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2025 9:51 (Sirotanovic).
17 godina
Sirotanovic kaže...

Ako ću suditi po sebi kao radniku . Radim posao najbolje što mogu i kad ima jako puno posla stisnut ću. Ali ne volim kad me se zahebava i traži non stop da radim na maksimalno kad i nije stiska za poslom a vidim "menadžere" , povlaštene i nadređene kako kurca ne rade.

Za neke poslove to niti nema nikakvog smisla. Neces salterusu trazit da radi prekovremeno jer ne zelis zaposlit jos jednu osobu. Niti za agencije i outsourcing firme to obicno nema nikakvog smisla, zaposli vise ljudi, imat ces malo manji profit ali ces imat zadovoljne radnike.

Medjutim, za ovake poslove kao ovaj googlov, gdje vec imas uhodani tim i dodavanjem ljudi ne da neces povecat produktivnost nego ces je vjerojatno i smanjit, a s druge strane moras izaci na trziste sa novim proizvodom kroz sljedecih par mjeseci ili propadas, povecanje radnog vremena mi ima smisla.

Ako si ikad radio u nekom startupu koji se tek gura na trziste znas kako to ide. Google nije startup ali tim koji radi na AI-ju se moze tako gledati.

12 godina

Cijela ta filozofija ima smisla kada se dijeli profit kompanije tj kada su zaspolenici ujedno i vlasnici/suvlasnici, međutim u odnosu vlasnik- šljaker u kojem se točno zna koga što ide bilo kakva rasprava o povećanju radnog tjedna je besmilica i puka demagoija zamišljena isključivo kao iskorištavanje od strane onoga tko drži konce.

2 0 hvala 0
16 godina
100% podrzavam ako ce za tih 50% vremena dat 100% vecu placu i za svaki odradjeni sat preko 8, uz placu dat 2 placena sata slobodno. Ja bi tako radio bez problema.

Zabrana remote rada je glupost. Podrzavam povremeni odlazak u ured, ima benefita, mozda jednom do 2 puta tjedno, al uz common sense ako je covik blago prehladjen nek ostane u kuci, ako je dijete bolesno nek ostane, radovi na cesti, ruzno vrijeme i slicno.

0 0 hvala 0
17 godina
Sevdalija kaže...
Sergeynadoji se chune!

Sad je prekasno, kad več godinama Googlaš na hm Ruskoj tražilici s obzirom da je on Rus.

AMD,........is that Epyc or what?
15 godina
Ja svoj posa mogu odraditi za 4 ili za 12 sati kako god oni to zele vidit na svojim grafovima. Ali isto tako je cinjenica sa sam preprosle godine sam odradija 73% taskova tima od 13 ljudi (sta sam sazna na godianjoj reviziji od direktorice), a da sam ja imao osjecaj kako ne radim skoro nista je smijesna. Takoder u toku prosle godine je njih 10 dobilo otkaz, a moj upit za povisicom je docekan sa cudenjem
It aint what you dont know that gets you into trouble. Its what you know for sure that just aint so

6 0 hvala 3
12 godina
stirko55 kaže...
Ja svoj posa mogu odraditi za 4 ili za 12 sati kako god oni to zele vidit na svojim grafovima. Ali isto tako je cinjenica sa sam preprosle godine sam odradija 73% taskova tima od 13 ljudi (sta sam sazna na godianjoj reviziji od direktorice), a da sam ja imao osjecaj kako ne radim skoro nista je smijesna. Takoder u toku prosle godine je njih 10 dobilo otkaz, a moj upit za povisicom je docekan sa cudenjem

Zato što ti ne razumiješ stvari, ti si nagrađen tako što imaš priliku da nastaviš raditi a mogao si i ti dobiti otkaz, spasilo te to što si se gurao kroz godinu, sada će doći netko drugi pa ćeš iduće godine ti dobiti otkaz jer si shvatio kako sistem radi i usporiti ćeš dok će netko drugi igrati tvoju prošlogodišnju ulogu. 

Iskreno niti ja ne bi dao povišicu  za raubanje se uvijek uzima nešto/netko u što se ne ulaže novac nego dokle ide ide. To je definicija raubanja.

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2025 15:19 (UncleJimbo).
17 godina

Ja sam naivno mislio da je Trump izuzetak, kad ono izgleda da je Amerika puna idiota, koji isključivo gledaju kako na najgoroj vrsti eksploatacije, isključivo za sebe i dioničare žele ostvariti profit. Misli li ovaj idiot da netko može 10 sati dnevno biti produktivan u tako izazovnoj vrsti posla kao što je to programiranje, koje zahtijeva izuzetan intelektualni napor. I misli li im podijeliti dio profita tvrtke, recimo 20%.

4 0 hvala 0
4 mjeseca
Sjetili ste me jedne stvari. Nekad su se kapitalisti ( i menadžeri - današnji goniči robova) bojali komunizma da im ne pokuca na vrata , pa su dizali prava radnika da radnik bude zadovoljen, inače je bilo štrajk.
Danas, danas nema komunizma , nema sindikata , te tako kapitalisti nisu ugroženi i rade što ih je volja. A volja ih je što veća zarada, naravno najviše može "uštediti" tako da radnike manje plati.

Negdje sam pročitao da smo prošli ta "zlatna vremena" za prava radnika te da će ići sve više prema izrabljivanju. A do kad i koliko , pa vjerojatno koliko radnici dozvole i koliko mogu trpiti.
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.3.2025 22:20 (Sirotanovic).
13 godina
E bas to, meni su dani u uredu za pikat nekaj i druzit se s kolegama, ma cak i frendovima mogu rec za neke.
A od doma, sto je onak 80%, ma i vise ako ne lazem, tad se radi. Al isto kad meni pase, nekad u 23:55, evo danas sam se slucajno probudio i vidim mejl da se nekaj zablokiralo u 5:30, spojio se, rijesio, rani pocetak dana. Al zato bome u 12 ce bit powernap samo takav.
12 godina

Ja sam mislio da je za napravit dobru umjetnu inteligenciju potrebna inteligencija, a ne sirova snaga. Ali izgleda da se varam? Ili se možda Sergey vara?

42

0 0 hvala 0
15 godina
markoBT kaže...

Ja sam mislio da je za napravit dobru umjetnu inteligenciju potrebna inteligencija, a ne sirova snaga. Ali izgleda da se varam? Ili se možda Sergey vara?

Ako pratis razvoj mogao si primjetiti da se ne spominje ista nego sirova snaga i jos snage. 

Iako su im sada malo kinezi pobrkali loncice sa svojim "AI"-jem, mozda. 

3 godine

U CA sve preko 30h se smatra full-time.

LWDA i Labor commisioner kontroliraju poslodavce +labor law je jasan;

If an employee does work for more than six days in a row, the first eight hours worked on the seventh day must be compensated at 1.5x the normal hourly wage. Any time worked beyond the first eight hours must be compensated at 2x the normal hourly wage.

*first hand experience

UtinamSemper
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.3.2025 19:02 (Svakakav).

0 0 hvala 0
16 godina
Kad bi bar u HR javnoj službi dolazili na posao "barem radnim danima"...

0 0 hvala 0
16 godina
Zašto ovog nitko nije obavijestio da je robovlasništvo čak i u Americi ukinuto?
Einsteine, da ti olakšam teoriju: samo za svemir postoji vjerojatnost da nije bezgraničan
Moj PC  
1 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice