"Procurili" privatni podaci više od milijun vlasni

poruka: 71
|
čitano: 17.862
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na ""Procurili" privatni podaci više od milijun vlasni".
8 godina
offline
"Procurili" privatni podaci više od milijun vlasni

jel ima negdje za download?

Moj PC  
4 0 hvala 0
14 godina
offline
"Procurili" privatni podaci više od milijun vlasni

pukycro cuvam ih u plasticnim kutijama od stoljeca sedmog i nisam jos bacio ni jedan jer poznavajuci nasu drzavu ovrha ili neka pi*darija mi moze doci bilo kada. Kada ne budu trebali ici ce vjerujem na rostilj kao potpala.

veni vidi didici
Moj PC  
3 0 hvala 0
10 godina
offline
Re: "Procurili" privatni podaci više od milijun vl
syncmaster245b kaže...

 Mislim da barem na BUG forumu nije potrebno objasnjavati distinkciju izmedju "izgubljeno" i "procurilo"

 

Ili mozda je?

 

Oboje pokazuju da je mrežni sustav/server/baza kompromitirana nekakvim vanjskim utjecajem, što je nedopustivo iz sigurnosnog aspekta u bilo kom smislu. Jednako tako je kompletna baza mogla biti negdje iskopirana i bila bi još veća šteta. Loš backup je isto tako veliko zlo i izjednačujem ga s time kao da je netko namjerno obrisao bazu. Korisnik/server ne smije imati automatski pristup svim mjestima pohane backupa, to već djeca u osnovnoj školi znaju jer se automatski širi i zaraza i zaključavanje/enkripcija datoteka i backup u tom slučaju postaje besmislen, pa ako netko od odgovornih nije svjestan toga onda ne mora i ne smije raditi na tom radnom mjestu. A taj ima duplo veću plaću od bilo koga od nas ovdje.

13 godina
offline
"Procurili" privatni podaci više od milijun vlasni

.

 
5 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: "Procurili" privatni podaci više od milijun vl
Thinker kaže...
.. 

..pa ako netko od odgovornih nije svjestan toga onda ne mora i ne smije raditi na tom radnom mjestu. A taj ima duplo veću plaću od bilo koga od nas ovdje.

 - + odgovornost. Za svako djelo je kriv počinitelj, ali u ovom primjeru AZOP, kao institucija ne radi ništa da to spriječi, dok izdaju licence kao uvjet za takav rad, ne provjeravaju, ne testiraju, ne rade ništa preventivno-kontrolno do incidenta, nema uskrate licence do sad kažnjenima za propuste a kamoli bez incidenta, mada nitko nema odgovarajuće uvjete nego samo formalne-papirnate, ponovo, klasa 'časna pionirska'...

-postoji li primjer da je nakon incidenta provedena i kontrola u azopu za izdavanje dozvola? što bi bilo s banalnim tehničkim pregledom automobila da nakon registracije auto zaustavi policija i provjerom utvrdi neispravnost? što s korupcijom u npr policiji... sve ostalo se kontrolira-prevenira koliko je moguće, osim azopa i sl. institucija koje daju dozvole-licence za rad, bez ikakvih provjera... kao što nikad nije otkriven propust-neadekvatna zaštita i sl. bez incidenta kao curenje, isključivo nakon, što dovoljno potvrđuje da nikad nikakvu kontrolu izdanih dozvola ne rade. .. zašto? to se mora raditi, kao i kontrolirati izdavanje, provjeriti stvarno stanje vs papirnato, kao što se na teh.pregledu provjeri sn broj šasije vozila barem povremeno na random vozilu jer tome i služi..

 

-za svako djelo su krivi počinitelji pri čemu možemo ili ne moramo znati tko su ili dohvatljivi sudstvu.. dok uz krivce-počinitelje često postoji i odgovornost, odgovorna osoba.. a za to je nadležna azop institucija i djelatnici koji tamo rade i dobijaju plaću za taj (ne)rad. ... pa kad se nešto ovako dogodi, potrebno je i po osnovi odgovornosit malo protresti prašinu, no problem bi tad možda postao x-puta veći, ako bi se adekvatnim provjerama utvrdilo da kompanije ili institucije ne udovoljavaju nužnim kriterijima za pristup bazama-osobnim i službenim podatcima ili prikupljanje istih, npr ako bi se to pokazalo za npr telekome.. tj to je jedini mogući razlog zašto se ne želi kontrolirati, ne želi vidjeti..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
offline
"Procurili" privatni podaci više od milijun vlasni

Klasični "udaljeni" pristup bazi podataka (npr. terminal na stanici za tehnički pregled) ne znači da je možeš iskopirati (tj. možeš ako pristupiš, u našem slučaju,  2,4 miliona puta x print screen). Po toj logici  serviser u VW servisu bi mogao pokupiti podatke svih vozača VW u svijetu samo ako ponese dovoljno veliki USB stick.

Baza se fizički ne nalazi ni u CVH niti u MUP-u. Ovo je ozbiljan proboj zaštite koji mora povući za sobom ozbiljne i to zatvorske kazne (veće od ostavke nekog šefa) -  evo SOA kaže : riječ je o neovlaštenoj izradi i iznošenju kopija baze podataka od strane osoba koje su imale pristup navedenom informacijskom sustavu. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.5.2024 13:01 (mr.potter).
 
2 0 hvala 1
15 godina
offline
Re: "Procurili" privatni podaci više od milijun vl
mr.potter kaže...

.. -  evo SOA kaže : riječ je o neovlaštenoj izradi i iznošenju kopija baze podataka od strane osoba koje su imale pristup navedenom informacijskom sustavu. 

 -opet imamo 'para-jezik'.. tj osoba koja ima pristup implicitno ako se ne kaže drugačije ima ovlasti, tj pristup u bilo kojem sustavu gdje postoji takva potreba nije moguć od ulaska na porti nekome tko nema pravo pristupa.. dakle, osoba je imala pravo pristupa (ili bi to bio npr provalnik, ne djelatnik, ne ovlaštena osoba.. netko treći, prolaznik-gost..). No naravno, pravo pristupa ne znači i pravo zloporabe.. dok kao korisnik na računalu opet imamo usera-admina, jedan može samo ono što može juzer, drugi može sve.. ako osoba bez odgovarajućih ovlasti ima admin pristup to je propust sustava i to je 'normalno' za naše sustave-društvo.. mada svi znamo pravila i tko bi teoretski što smio-imao pravo pristupa itd..

-npr pravo izrade kopije ili backupa ima odgovarajuća osoba s tim pravom pristupa, jer govorimo o računalima, višekorisničkim sustavima gdje je to 'normalno' za sve mrežno, podatke, baze.. rutinski. Time je soina rečenica tehnički netočna, no kolokvijalno razumljiva :) kao izjava za medije, no bilo bi poželjno da se počne stvarno koristiti formalni precizni govor, kao što smo navikli za pravne stvari-zakone, policijska izvješća i sl. .. ne govor babe s placa, nego stučnjaka u stuci, ne laički govor soe pučanima jer nije to papina poslanica koju mora razumjeti i čoban u zadnjem redu.. :)

 

-naravno, nitko nije ovlašten neovlašteno iznjeti ili koristiti bilo što, kao što nije ovlašten neovlašteno počiniti bilo koje drugo kazneno djelo, tj oximoronski zvuči već sama takva rečenica jer je rekurzivno implikativna :))

-odnosno, naravno da je nešto neovlašteno počinjeno, jer da nije, ne bi ni bilo slučaja, izjave soe itd..

 

-ono što bi ja 'želio' da jednom, zašto ne baš sad, počne konkretno provođenje svih pravila igre, koja se znaju, tko što smije, if-then, da se stvarno provodi, kontrolira.. ne kako se kome sprdne, počevši od tog da sam AZOP mora kontrolirati kome po kojem kriteriju daje licence i povremenim kontrolama provjeriti stanje.. a to ne rade, tj smisao protokola, ovlasti.. sustava, je upravo to da spriječi takve zloupotrebe, neovlašteno korištenje.. ako to ne može sustav, tad je besmislen.. kao tor koji ne može čuvati ovce ako je šupalj.. svrha-smisao.

-pristup bilo čemu kad se traži, tad može imati isključivo za to ovlaštena osoba, uz to tad često i za isključivo navedenu namjenu, npr provjera popisa birača, istraga kriminala, reklama.. svako prikupljanje-obrada i korištenje zakonom zaštićenih podataka moraju imati te dijelove-uvjete i papirnato to imaju.. još samo i provedba, a jednom i to mora...

 

-banalno, bilo koja trgovina-lanac npr organizira nagradnu igru, često automobil.. i traže osobne podatke kao ime-tel-mail.. i za to dobiju dozvolu nadležnih, azop, .. unutar čega je definiran opseg, svrha kao i kontrola i uništavanje prikupljenih podataka po završetku svrhe za koju je izdana dozvola .. kontrola azopa? uništenje? .. nikad, tj klasa časna pionirska.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
offline
Re: "Procurili" privatni podaci više od milijun vl
Vankuver kaže...
syncmaster245b kaže...

Imena!

 

I ne samo to, nego i rezultate interviewa za posao kada su se zaposljavali na tu poziciju i koji su odgovorni za sigurnost podataka i onih koji su potpisali pristanak za zaposljavanje nakon interviewa.

 I šta ćeš s tim imenima? Okačit mačku o rep ili?

 

Pa prije 2 mjeseca je bilo ovo:

https://www.index.hr/vijesti/clanak/hanfa-izgubila-svu-dokumentaciju-i-podatke-o-nadzoru-mirovinaca-i-osiguravajucih-kuca/2547275.aspx

 

I jel netko možda odgovarao radi toga?

U HR se afere nižu svaki dan po dvije, tako da se za 5 dana neće nitko ni sjećati afere s procurenim podacima.

Posebna je smijurija kad te afere istražuju neke državne regulatorne agancije u kojima sjede jadnako nesposobni ljudi pa se zapravo "istraga" svodi na zataškavanje.

Hah, prvo što meni pada napamet je da će bilo tko s malo mozga tko se ozbiljno bavi bilo kakvim kriminalnim radnjama lijepo imati popis lokacija, marki i godišta automobila. Samo ode u šoping kad treba...  Kradu ti se ne znam, passati 2020godište? Nema problema, imamo na lageru. Treba ti neka kanta koju ćeš uzeti da opljačkaš kiosk? Opet, nema problema, biraj. Tako da, nije zajebancija. I treba se znati tko je odgovoran, ako ništa da vidim tu glupu facu koja krade bogu dane, 8 sati na onome što zove posao.

He who is brave is free.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.5.2024 15:45 (Dwyane Wade).
15 godina
offline
Re: "Procurili" privatni podaci više od milijun vl
Vankuver kaže...
A da si ikada bilo što radio s odvjetnikom onda bi zapravo vidio da su jako jeftini, potrebna mu je sića da krene radit i pošalje tužbe na određena mjesta. On se zapravo naplaćuje od tvoje dobiti na kraju sudskog procesa tako da nemaš nikakve troške.

 To je protuzakonito. Slijedom tvog upisa, odvjetnik te može odbiti ako smatra da neće imati dobit na kraju sudskog procesa. A prema zakonu, dužan je pružiti zaštitu svakome tko to zatraži. Druga je stvar da li onaj kojem treba zaštita to može financijski podnijeti.

 

15 godina
offline
Re: "Procurili" privatni podaci više od milijun vl
Vankuver kaže...

 Nakon što AZOP završi svoje izvide i istrage, službenim dopisom zatražiti od njih informaciju da li je tvoje ime među procurenim podacima.

Ako je odgovor pozitivan, s tim njihovim odgovorom otići kod odvjetnika koji će sastaviti tužbu prema državi radi kršenja zakona o zaštiti (tvojih) osobnih podataka.

 

 Točno. Samo što bi to trebala biti kolektivna tužba. Na žalost, koliko mi je poznato, ne postoji odvjetnik koji bi to mogao pokrenuti sam jer sama zaštita osobnih podataka mu ne dozvoljava da vidi tko je sve oštećen i koga bi eventualno mogao uljučiti u tužbu (po pozivu, ne bez pristanka).

 

8 godina
offline
"Procurili" privatni podaci više od milijun vlasni

Ma nista od toga, dajte, koliko dugo ste vi u ovoj zemlji? 

 

Nakon 5 dana provlacenja u novinama i medijima, postat ce ne-tema, neki nize rangirani domar u susjednom KUO (kulturno ugostiteljskom objektu) ce dobiti 2 packe jer nije zakljucao prozor od wc-a kroz koji je nepoznat netko hvatao curece podatke..... i idemo dalje, nakon godinu-dvije ce neki novinarcic napraviti muzicko-kolaznu zabavnu emisiju, na temu "sjecas li se ono kad nam je isucrilo....", i to je to....

 

Jer, tako to uvijek bude.  Mislim, lijepo je pricati kako bi to negdje bilo, kad bi bilo, ali nasa realnost je da nece nista biti, ukoliko se sto i poduzme ili pronadje ili rijesi, javnost za to bas ni nece saznati, jer, trenutno, nasa javnost ima paznju zlatne ribice, i vec sutra ce bitnija tema biti koliko arena je netko napunio, ili koliko puta ga je (ili nju, nema diskriminacije) arena napunila..... a ako netko i nayebe, opet se vracam na domara...

 

Upalim radio da čujem gde su drugovi cenjeni
koji su bednici na kojoj sednici večeras smenjeni
Ugasim radio, prelistam novine da vidim šta se odjutros obećava
članovi, klanovi, Gebelsi, Ždanovi, magla i mećava

 

 

 

 

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: "Procurili" privatni podaci više od milijun vl
Damir22 kaže...

Nakon 5 dana provlacenja u novinama i medijima, postat ce ne-tema, neki nize rangirani domar u susjednom KUO (kulturno ugostiteljskom objektu) ce dobiti 2 packe jer nije zakljucao prozor od wc-a kroz koji je nepoznat netko hvatao curece podatke..... 

 Zamisli scenario: podaci procure je se zaposleniku tvrtke netko više rangirani zamjerio, pa onda pokrene tužbu zbog curenja osobnih podataka. Ili ne pokrene (preko drugih da ne bi bio sumnjiv) već samo traži zadovoljštinu. Misliš da nema onih koji ovako (opako) razmišljaju?

 

 

14 godina
offline
"Procurili" privatni podaci više od milijun vlasni

Dakle nije ništa procurilo već je netko tko ima pristup odlučio kopirati podatke na usb/cd zbog za sada nepoznate, ali potencijalne koristi. Koliko mi je poznato, pristup baš svim podacima ima relativno malen krug ljudi - brzo će najebat tko god da jest.

 

Bilo je nekih priča da bi podaci mogli biti zanimljivi osiguravateljima, baš me zanima koji će od njih bit toliko mutav da te podatke ide otkupljivat, kamoli koristiti.

Ovaj potpis nije u skladu s propisima.
Poruka je uređivana zadnji put uto 28.5.2024 18:14 (ivan dragi).
Moj PC  
2 0 hvala 1
5 mjeseci
protjeran
offline
Re: "Procurili" privatni podaci više od milijun vl
zzib kaže...

 To je protuzakonito. Slijedom tvog upisa, odvjetnik te može odbiti ako smatra da neće imati dobit na kraju sudskog procesa. A prema zakonu, dužan je pružiti zaštitu svakome tko to zatraži. Druga je stvar da li onaj kojem treba zaštita to može financijski podnijeti.

 

 Šta je protuzakonito??

 

zzib kaže...

 

 Točno. Samo što bi to trebala biti kolektivna tužba. Na žalost, koliko mi je poznato, ne postoji odvjetnik koji bi to mogao pokrenuti sam jer sama zaštita osobnih podataka mu ne dozvoljava da vidi tko je sve oštećen i koga bi eventualno mogao uljučiti u tužbu (po pozivu, ne bez pristanka).

 

 Normalno da ne bi, niti može postojati kolektivna tužba za ovakve stvari, odakle izvlačiš te nebuloze?

Kako si zamislio da neki odvjetnik pokreće tužbu u ime svih nas?? Koga on tuži i u čije ime? Tko pokreće proces? Tko je tužitelj?

Svatko sam treba odlučiti da li se osjeća oštećenim i podnijeti tužbu.

 

Ovo je isto kao slučaj "švicarski franak", neki su tužili neki nisu, nema tu kolektivne tužbe, tužitelj ima svoje ime i prezime.

5 mjeseci
protjeran
offline
Re: "Procurili" privatni podaci više od milijun vl
ivan dragi kaže...

Koliko mi je poznato, pristup baš svim podacima ima relativno malen krug ljudi - brzo će najebat tko god da jest.

 Taj pristup doslovno ima svaka šalteruša na tehničkom, u MUP-u i u osiguravajućim kućama gdje si barem jednom bio klijent.

Sad je druga stvar može li se to lako iskopirati na vanjski uređaj, a ne bi me čudilo da se može uz malo znanja.

 

ivan dragi kaže...

Bilo je nekih priča da bi podaci mogli biti zanimljivi osiguravateljima

 To je tek bullshit, osiguranja odavno imaju te podatke, ovi najveći imaju gotovo sve korisnike, tako da su oni zadnji kojima trebaju dotični podaci.

Osim toga, to je još najmanje bitno jel neko osiguranje ima podatke o tebi i tvom autu, njim je to posao, bitnije je hoće li ti podaci završiti na dark webu po cijeni od 500$.

Tako da netko namjerno u medije baca patku o osiguranjima kao potencijalnim kupcima podataka jer su oni bezopasni, a niti bi oni to radili, niti moraju.

 

 

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.5.2024 18:30 (Vankuver).
15 godina
offline
Re: "Procurili" privatni podaci više od milijun vl
Vankuver kaže...
 Šta je protuzakonito??

  Normalno da ne bi, niti može postojati kolektivna tužba za ovakve stvari, odakle izvlačiš te nebuloze?

 

 Protuzakonito je to što je odvjetnik dužan zatupati stranku ako to ona zatraži, bez obzira da li on u tome vidi profit ill ne. Možda to nije tako u Vankuveru (ako si tamo), ali me onda čudi da ne znaš za kolektivne tužbe (obično protiv tvrtki koje se nisu osigurale navodeći moguće negativne posljedice).

15 godina
offline
Re: "Procurili" privatni podaci više od milijun vl
Vankuver kaže...
Tako da netko namjerno u medije baca patku o osiguranjima kao potencijalnim kupcima podataka jer su oni bezopasni, a niti bi oni to radili, niti moraju.

 Ne baca se patka (yes, little duck;), već se govori o tome da je curenje moguće došlo iz osiguravajuće kuće. Naravno, to govori država kojoj ne odgovara curenje podataka od strane javnih institucija.

 

5 mjeseci
protjeran
offline
Re: "Procurili" privatni podaci više od milijun vl
zzib kaže...

 Protuzakonito je to što je odvjetnik dužan zatupati stranku ako to ona zatraži, bez obzira da li on u tome vidi profit ill ne.

 Druže, što tebi nije jasno u onome što sam ja napisao??

Objasnio sam metodu naplate odvjetnika.

Ako ti tužiš nekoga i tražiš novčanu odštetu, onda odvjetnik uzima 20-25% od toga što ti dobiješ na sudu - ako dobiješ, i to će ti svaki odvjetnik odma u početku objasniti jer je to i dužan!!

Potpisuješ s njime ugovor na kojem piše koliko % je njegovo.

Znači, odvjetnik se naplaćuje nakon završenog procesa, što znači da ne moraš imati velike svote novaca da ga plaćaš tijekom procesa niti on to traži.

Takav način naplate je dobar i njemu jer se i on više angažira i njemu je u interesu da dobije postupak.

 

Uletio si u temu i pišeš postove bez smisla i svrhe.

 

P.S. I naravno da te može odbiti ako smatra da nije stručan za navedeno područje i iz hrpe drugih razloga koji pišu u zakonu o odvjetništvu i u njihovom kodeksu.

 

 

 

Poruka je uređivana zadnji put uto 28.5.2024 18:41 (Vankuver).
15 godina
offline
Re: "Procurili" privatni podaci više od milijun vl
Vankuver kaže...
zzib kaže...

 Protuzakonito je to što je odvjetnik dužan zatupati stranku ako to ona zatraži, bez obzira da li on u tome vidi profit ill ne.

 Druže, što tebi nije jasno u onome što sam ja napisao??

Objasnio sam metodu naplate odvjetnika.

Ako ti tužiš nekoga i tražiš novčanu odštetu, onda odvjetnik uzima 20-25% od toga što ti dobiješ na sudu - ako dobiješ i to će ti svaki odvjetnik odma u početku objasniti jer je to i dužan!!

Znači, odvjetnik se naplaćuje nakon završenog procesa, što znači da ne moraš imati velike svote novaca da ga plaćaš tijekom procesa niti on to traži.

Takav način naplate je dobar i njemu jer se i on više angažaira i njemu je u interesu da dobije postupak.

 

Uletio si u temu i pišeš postove bez smisla i svrhe.

 Možemo mi ovako do sutra. Očtio nisi vidio osobu koja se naplaćala parničnih postupaka, a da nije dobila parnicu.

 

5 mjeseci
protjeran
offline
Re: "Procurili" privatni podaci više od milijun vl
zzib kaže...

 Očtio nisi vidio osobu koja se naplaćala parničnih postupaka, a da nije dobila parnicu.

 

 :facepalm:

13 godina
offline
"Procurili" privatni podaci više od milijun vlasni

Klasična hrvatska priča, 0 odgvornosti na svim razinama društva.

Zajebe te automehaničar, na malom servisu ulije jefitinije ulje, razliku ostavio sebi u džepu i nikad neće odgovarati, čak i da skužiš prevaru na vrijeme ili ga netko otkuca.

Netko mazne praktički sve podatke vlasnika vozila - opet 0 odgovornosti i nitko nikad neće dobit suspenziju, stegovni ili ne daj Bože otkaz. Malo će index pisat o tome i gotovo. ove režimske novine pišu o rusiji i ukrajini ko da je sraz bogova.

 

Prejebavam se sa HAKOM-om  već 2 godine oko nepoštivanja T-comove obveze da isporuči barem tih 10 mbit minimalne brzine (u faking 2024. godini), sve se svodi na neka ispitivanja situacija, čekanje odgovora i očitovanja, dok ja svakih 15 dana zovem t-com (zadnjih godinu dana drito tehničara koji mi je dao svoj broj jer je liku očito jedinom žao cijele situacije) i onda oni kao dolaze nešto prespajaju u stanici pa onda magično imam 25 mbit brzinu 10 dana, neovisno o dobu dana, pa se onda netko treći očito žali pa se njemu prespaja i onda ja popušim i tako u krug već 2 godine.

Instalacija na kućnom oramariću (koja je vlasništvo t-coma, a koju su dobili praktički besplatno, kao i cijelu infrastrukturu, koju smo plaćali svi mi i naši roditelji) stara je 35 godina, ali tehničar nema dopuštenje višeg tehničara da se ta instalacija za cijeli kvart obiteljskih kuća izmjeni, jer kao dio dana ipak imamo 10 mbit, dok popodne i navečer dok zapravo trebam koristit net doma - onda je 2-3 mbit.

 

HAKOM samo zanima jel u pitanju na adresi obiteljska kuća ili zgrada. 

Optika se čeka u 3 kvarta u gradu (svi ostali pokriveni optikom) već 4 godine jer je baš u ova tri kurčeva kvarta pravo izgradnje optičke mreže imao A1 koji kite labudove nije mrdnuo 4 godine i sad navodno to preuzima t-com pa će oni graditi (how yes no).

 

Gdje je odgovornost A1, ako već situacija je takva? Gdje je odgovornost T-coma za njihovu postojeću instalaciju? Gdje je odgovornost HAKOM-a da ih oplete sve skupa i naplati kakve novčane kazne da se svi ti telekomi skupa useru?

Ali hej, da ne platim 3 rate interneta - evo opomene i za 15 dana ovrhe.

Konkurencija? Gora nego u Alan Fordu. I to sve u gradu od 30.000 ljudi, nije baš neko izumrlo selo u slavoniji.

 

Ali generalno, ovo moje je nikakav problem. Telekomi imaju zapravo kartelsko udruženje na našem tržištu i to zakonski omogućeno od ove "vjerodostojne" vlade putem ovih na oči glede dogovorenih poskupljenja na ime inflacije. To je problem cijele države. Gdje je odgovornost opet tu HAKOM-a ili Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja - jer imamo i takav zakon koji bi nas trebao štititi? Kaj tu vlada na sve veli? Oće oni podlijegati nekoj odgovornosti, možda nadležni ministar, njegov, za taj posao zadužen tajnik, možda zamjenik tajnika?

 

Boli koga kuki. Nadao sam se nekoj laganoj čistki korupcije iza ovih izbora, makar trajala idućih 30 godina i išla puževim korakom.

Sad mi samo dođe da uzmem bat i porazbijam taj ormarić iza kuće, njihov bakar i parice i onaj mravinjak koji se stvorio u ormariću, da sve ode u 1000 komadića.

 

 

Halo Bing! Kako bratac?
 
4 0 hvala 0
15 godina
offline
Re: "Procurili" privatni podaci više od milijun vl
Apachy kaže...

Klasična hrvatska priča, 0 odgvornosti na svim razinama društva.

Zajebe te automehaničar, na malom servisu ulije jefitinije ulje, razliku ostavio sebi u džepu i nikad neće odgovarati, čak i da skužiš prevaru na vrijeme ili ga netko otkuca.

Netko mazne praktički sve podatke vlasnika vozila - opet 0 odgovornosti i nitko nikad neće dobit suspenziju, stegovni ili ne daj Bože otkaz. Malo će index pisat o tome i gotovo. ove režimske novine pišu o rusiji i ukrajini ko da je sraz bogova.

 

Prejebavam se sa HAKOM-om  već 2 godine oko nepoštivanja T-comove obveze da isporuči barem tih 10 mbit minimalne brzine (u faking 2024. godini), sve se svodi na neka ispitivanja situacija, čekanje odgovora i očitovanja, dok ja svakih 15 dana zovem t-com (zadnjih godinu dana drito tehničara koji mi je dao svoj broj jer je liku očito jedinom žao cijele situacije) i onda oni kao dolaze nešto prespajaju u stanici pa onda magično imam 25 mbit brzinu 10 dana, neovisno o dobu dana, pa se onda netko treći očito žali pa se njemu prespaja i onda ja popušim i tako u krug već 2 godine.

Instalacija na kućnom oramariću (koja je vlasništvo t-coma, a koju su dobili praktički besplatno, kao i cijelu infrastrukturu, koju smo plaćali svi mi i naši roditelji) stara je 35 godina, ali tehničar nema dopuštenje višeg tehničara da se ta instalacija za cijeli kvart obiteljskih kuća izmjeni, jer kao dio dana ipak imamo 10 mbit, dok popodne i navečer dok zapravo trebam koristit net doma - onda je 2-3 mbit.

 

HAKOM samo zanima jel u pitanju na adresi obiteljska kuća ili zgrada. 

Optika se čeka u 3 kvarta u gradu (svi ostali pokriveni optikom) već 4 godine jer je baš u ova tri kurčeva kvarta pravo izgradnje optičke mreže imao A1 koji kite labudove nije mrdnuo 4 godine i sad navodno to preuzima t-com pa će oni graditi (how yes no).

 

Gdje je odgovornost A1, ako već situacija je takva? Gdje je odgovornost T-coma za njihovu postojeću instalaciju? Gdje je odgovornost HAKOM-a da ih oplete sve skupa i naplati kakve novčane kazne da se svi ti telekomi skupa useru?

Ali hej, da ne platim 3 rate interneta - evo opomene i za 15 dana ovrhe.

Konkurencija? Gora nego u Alan Fordu. I to sve u gradu od 30.000 ljudi, nije baš neko izumrlo selo u slavoniji.

 

Ali generalno, ovo moje je nikakav problem. Telekomi imaju zapravo kartelsko udruženje na našem tržištu i to zakonski omogućeno od ove "vjerodostojne" vlade putem ovih na oči glede dogovorenih poskupljenja na ime inflacije. To je problem cijele države. Gdje je odgovornost opet tu HAKOM-a ili Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja - jer imamo i takav zakon koji bi nas trebao štititi? Kaj tu vlada na sve veli? Oće oni podlijegati nekoj odgovornosti, možda nadležni ministar, njegov, za taj posao zadužen tajnik, možda zamjenik tajnika?

 

Boli koga kuki. Nadao sam se nekoj laganoj čistki korupcije iza ovih izbora, makar trajala idućih 30 godina i išla puževim korakom.

Sad mi samo dođe da uzmem bat i porazbijam taj ormarić iza kuće, njihov bakar i parice i onaj mravinjak koji se stvorio u ormariću, da sve ode u 1000 komadića.

 

 

E sad zamisli da država ima muda pa da javi operaterima tj. da im da neki rok da prošire optiku svuda u HR.

Ako ne odrade u zadanom roku (recimo 5g) da će državna firma (HEP recimo) razvući optiku po postojećim banderama i preuzeti im pun kufer kupaca.

Sve naravno u skladu sa zakonom. Ali imamo pič... na vlasti koji nemaju muda i brinu se samo za svoj đep.

 

16 godina
offline
Re: "Procurili" privatni podaci više od milijun vl
Vankuver kaže...
zzib kaže...

 Očtio nisi vidio osobu koja se naplaćala parničnih postupaka, a da nije dobila parnicu.

 

 :facepalm:

Ima puno više slučajeva plaćanja odvjetničkih troškova neovisno o ishodu i postotku.

Nije to nikakav facepalm. Volio bi vidjeti odvjetnika koji bi pristao na to, a vidi da je zahtjev neosnovan, postupak predug, nepoznat ishod...

evincar kaže...

 

E sad zamisli da država ima muda pa da javi operaterima tj. da im da neki rok da prošire optiku svuda u HR.

Ako ne odrade u zadanom roku (recimo 5g) da će državna firma (HEP recimo) razvući optiku po postojećim banderama i preuzeti im pun kufer kupaca.

Sve naravno u skladu sa zakonom. Ali imamo pič... na vlasti koji nemaju muda i brinu se samo za svoj đep.

 

Nije problem što država nema muda već nema ni para ni zakonske osnove za to.

Ne može samo tako naložiti nešto što je i preskupo i nepotrebno.

HEP? Onaj koji je milijarde u dugovima? Koji nije telekom? Koji nema infrastrukturu, ljude ni išta drugo potrebno za to?

Postoji neki novi zakon?

8 godina
offline
"Procurili" privatni podaci više od milijun vlasni

Sto covjek vise razmislja, to dolazi do zakljucka da ova teorija kaosa, nepravde, nelogicnosti, besmislenosti, paradoksalnosti.... ustvari nije kaos, vec plan. Gdje je svako odstupanje ustvari samo devijacija, anomalija koja se nije smjela desiti.

 

I ne, nije zemlja ravna, ljudi gusteri vjerovatno ne postoje, ali, da je nesto debelo otislo u quratz, definitivno je.

 

Nema drugog objasnjenja, nema te teorije kaosa koja bi objasnila sto se kod nas desava, nema te formule koja bi uoblicila sve to.... no, kad okrenes jednadzbu i stvari pocmes promatrati kao namjerne, ciljanje i sa svrhom, sve i ako je ne razumijes, stvari postaju kristalno jasne.

 

Drzite se djeco, bit ce i gore....

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
2 0 hvala 0
5 mjeseci
protjeran
offline
Re: "Procurili" privatni podaci više od milijun vl
Old Iggy kaže...

Ima puno više slučajeva plaćanja odvjetničkih troškova neovisno o ishodu i postotku.

Nije to nikakav facepalm. Volio bi vidjeti odvjetnika koji bi pristao na to, a vidi da je zahtjev neosnovan, postupak predug, nepoznat ishod...

 

Pričamo o slučajevima gdje se potražuju novčana sredstva od druge strane, uvijek se s odvjetnikom dogovara onako kako sam rekao, stvar je samo koliko će koji uzeti provizije.

Ne piši napamet ako nemaš iskustva s takvim slučajevima.

 

Volio bi vidjeti klijenta koji bi pristao na plaćenje odvjetnika ne po učinku nego po ročištu i njegovim dopisima, a vidi da je zahtjev neosnovan, postupak predug, nepoznat ishod... :facepalm:

16 godina
offline
Re: "Procurili" privatni podaci više od milijun vl
Vankuver kaže...
Old Iggy kaže...

Ima puno više slučajeva plaćanja odvjetničkih troškova neovisno o ishodu i postotku.

Nije to nikakav facepalm. Volio bi vidjeti odvjetnika koji bi pristao na to, a vidi da je zahtjev neosnovan, postupak predug, nepoznat ishod...

 

Pričamo o slučajevima gdje se potražuju novčana sredstva od druge strane, uvijek se s odvjetnikom dogovara onako kako sam rekao, stvar je samo koliko će koji uzeti provizije.

Ne piši napamet ako nemaš iskustva s takvim slučajevima.

 

Volio bi vidjeti klijenta koji bi pristao na plaćenje odvjetnika ne po učinku nego po ročištu i njegovim dopisima, a vidi da je zahtjev neosnovan, postupak predug, nepoznat ishod... :facepalm:

To prolazi kad je situacija čista, postoji pravna regulativa i praksa i u pravilu se radi o predefiniranim slučajevima (odštete, ozljede, materijalne štete itd.).

I da, imam jako puno iskustva.

A plaćanje po ročištu... da, to ti je isto normalno. Posebno ako nešto dugo traje, nedefinirano je (kao ovaj slučaj) i slično.

Volio bi vidjeti odvjetnika koji bi čekao isplatu nekad i desetljećima.

14 godina
online
Re: "Procurili" privatni podaci više od milijun vl
ivan dragi kaže...

Dakle nije ništa procurilo već je netko tko ima pristup odlučio kopirati podatke na usb/cd zbog za sada nepoznate, ali potencijalne koristi. Koliko mi je poznato, pristup baš svim podacima ima relativno malen krug ljudi - brzo će najebat tko god da jest.

 

Bilo je nekih priča da bi podaci mogli biti zanimljivi osiguravateljima, baš me zanima koji će od njih bit toliko mutav da te podatke ide otkupljivat, kamoli koristiti.

Da, to je ono što mi nije jasno. Kako su ti podaci zanimljivi osiguravateljima? Zar oni nemaju oduvijek pristup toj (ili vlastitoj, vrlo sličnoj) bazi? 

5 mjeseci
protjeran
offline
Re: "Procurili" privatni podaci više od milijun vl
Old Iggy kaže...

Volio bi vidjeti odvjetnika koji bi čekao isplatu nekad i desetljećima.

 Financijski sporovi sigurno ne traju desetljećima, zapravo su najbrže riješeni.

I nije da on živi od tog jednog slučaja pa mora nesto čekati, vodi ih istovremeno par stotina pa nije problem.

Fala bogu pa postoji hrpa odvjetnika i svatko bira s kojim će raditi i pod kojim uslovima.

15 godina
offline
Re: "Procurili" privatni podaci više od milijun vl
Damir22 kaže...

Sto covjek vise razmislja, to dolazi do zakljucka da ova teorija kaosa, nepravde, nelogicnosti, besmislenosti, paradoksalnosti.... ustvari nije kaos, vec plan. Gdje je svako odstupanje ustvari samo devijacija, anomalija koja se nije smjela desiti.

 

I ne, nije zemlja ravna, ljudi gusteri vjerovatno ne postoje, ali, da je nesto debelo otislo u quratz, definitivno je.

 

Nema drugog objasnjenja, nema te teorije kaosa koja bi objasnila sto se kod nas desava, nema te formule koja bi uoblicila sve to.... no, kad okrenes jednadzbu i stvari pocmes promatrati kao namjerne, ciljanje i sa svrhom, sve i ako je ne razumijes, stvari postaju kristalno jasne.

 

Drzite se djeco, bit ce i gore....

 -što nas uči iskustvo? ako nemamo drugih indicija-podataka-spoznaja.. ili razloga misliti drugačije, tad da svako 'curenje' ima neki razlog, kao i recimo timing-kad.. a što se ovih dana događa zanimljivo s recimo osiguravajućim društvima, politikom, velikim kompanijama.. što bi mogla biti poveznica? .. tko je cilj 'napada'? tj ako je neki propust posotji odgovornost, ako to netko namjerno pusti u nekom trenutku tad očekuje-nada se, da će ta osoba zbog tog doći u problem, biti eliminirana itd.. i pravi cilj recimo lakše osvojiv...

-klasičan anonimni izvor, medij n1.. uobičajena rutina pa se tu vjerojanto krije politika s pantovčaka, recimo slučajno na dan kad turudić imenuje vd-soe.. koja je po nekoj osnovi upetljana.. tko-kad-zašto.. novinari ne pitaju, pitaju za mamića..

-miki je navikao na 'dogovornu politiku' i tvrda kohabitacija mu se vraća, što u glavu što s druge strane, jer plenki ne dogovara, ne postavljaju se više ljudi u fotelje, pola moji, pola tvoji.. i miki jadan vrišti, pali, kao neron rim..

-miki cvili, dok se simbolički urušava zemljište oko njega, fotelja bježi od guze dok je prije mjesec sjedio na dvije i kršio ustav, no to mediji ne pitaju, nego pitaju za maminja.. onak, što je aktualno i-ili važnije-veće? maminjo? samo ću reći .. ''aaaaaajmooooo'' i nek mi puše, svi ispod stola puše itd.. (ne kažem to ja, nego maminjo..) :)

-problem gradske plinare? riješili košenje trave, organizirali doček lazagni, .. no eto nove mine, onak govno klase bulšit u koji ugaziš do koljena i još si sretan ako nije dublje.. ponekad ode do vrata, ponekad i preko.. veći potres nego onaj 5.2 prije koje godine. .. a novinari pitaju turudića za maminja? n1? anonimni izvor? .. prisjećam se 'anonimnog svjedoka' u haagu.. onak, vidiš obrve i znaš, anonimno? tko-kad-zašto.. soa i podjela fotelja.

-da.. za gore je uvjek lako-moguće.. dok za dobro treba truda i znanja pa i malo sreće.. dok većini aktera nedostaje bilo koji resurs-kapacitet osim dupeta koje želi fotelju i tome ganlije podrede sve ostale potrebe, ponajmanje građana koje kao predstavljaju i štite.. gore vjerojatno, jer za bolje treba ako ništa drugo sreće a tad je lakše i vjerojatnije igrati eurojackpot i riješiti se ovih sitnozubih briga i političara koji nas štite i brinu o dobrobiti nas, ne njih jer su altruisti a mi autisti pa to ne vidimo, čak i kad vidimo biramo ne vidjeti jer je tad možda lakše podnositi ili barem se nadati..

-još se brinu za eu fotelje pa je lokalno malo zatišje, no kad to prođe i poneki ostane bez kolača-mrvica ili fotelje bit će masakar.. bit će strašno, bit će tarantinovski rekadrirano i retardirano, kao što već je s domoljupcima ili zekom.. no to je tako u politici i životu, prije gore nego bolje.. a od sveg je najbolje da stvarno griješim, no ja sam običan čoban pa je to nevažno, sitnih zuba, ne grizem toliko ko neke guze fotelju, dok je igara (jer kruh je nezdrav) i zabave bit ćemo sretni i razdragano pozdravljati vođe u foteljama koji nas vode u svijetlu budućnost, .. ili tunel a svjetlo je ekšli vlak koji nailazi.. :)

 

Vankuver kaže...
Old Iggy kaže...

Ima puno više slučajeva plaćanja odvjetničkih troškova neovisno o ishodu i postotku.

Nije to nikakav facepalm. Volio bi vidjeti odvjetnika koji bi pristao na to, a vidi da je zahtjev neosnovan, postupak predug, nepoznat ishod...

 

Pričamo o slučajevima gdje se potražuju novčana sredstva od druge strane, uvijek se s odvjetnikom dogovara onako kako sam rekao, stvar je samo koliko će koji uzeti provizije.

Ne piši napamet ako nemaš iskustva s takvim slučajevima.

 

Volio bi vidjeti klijenta koji bi pristao na plaćenje odvjetnika ne po učinku nego po ročištu i njegovim dopisima, a vidi da je zahtjev neosnovan, postupak predug, nepoznat ishod... :facepalm:

 -gle, da je u igri iznos u stotinama tisuća ili milijunima eura, tad bi možda ovjetnik to tako prihvatio.. no u ovom slučaju neće, iznos, nije ni za trošak parkinga.. realnost mada su pred zakonom-pravom-pravdom iznosi nevažni, teoretski (a ni tad, jer postoji gradacija kao i kazne od-do..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
16 godina
offline
Re: "Procurili" privatni podaci više od milijun vl
Vankuver kaže...
Old Iggy kaže...

Volio bi vidjeti odvjetnika koji bi čekao isplatu nekad i desetljećima.

 Financijski sporovi sigurno ne traju desetljećima, zapravo su najbrže riješeni.

I nije da on živi od tog jednog slučaja pa mora nesto čekati, vodi ih istovremeno par stotina pa nije problem.

Fala bogu pa postoji hrpa odvjetnika i svatko bira s kojim će raditi i pod kojim uslovima.

Daj mi nađi jednog koji bi vodio takvo što pro bono i nadao se isplati za 50 - 60 godina svojim nasljednicima.

Jednog.

A ovo je još gori slučaj - što bi se tužilo, koga, kolika je šteta?

 

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:
 
vrh stranice