Još jedna pretplata manje... Hvala Microsoft
Poskupljuju pretplate za osobne i obiteljske Micro
- poruka: 19
- |
- čitano: 3.192
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
"Za pretplatnike na obiteljski paket Microsoft 365 Family, Copilot će biti dostupan tek vlasniku pretplate, koji ga ne može dijeliti s drugim članovima."
Ovo je fina jadnost.
A ni 60 promptova ne vidim baš kao dovoljno, pogotovo za studente i učenike. Ali budimo realni, po ovome gore, oni niti neće biti nositelji pretplate pa ga neće niti imati, hihi.
Srecom pa su mi za Bozic stigli 2x12TB za Synology tako da cu cloud i ostale sprehe otkantati, upogoniti plex, Synology drive, a office kupiti onaj jednokratni za 15ak eur ili koliko vec zbog mira u kuci (meni koliko treba mogu i u LibreOffice odraditi)
Srecom pa su mi za Bozic stigli 2x12TB za Synology tako da cu cloud i ostale sprehe otkantati, upogoniti plex, Synology drive, a office kupiti onaj jednokratni za 15ak eur ili koliko vec zbog mira u kuci (meni koliko treba mogu i u LibreOffice odraditi)
meni je microsoft ugasio account, koji sam koristio preko 10 godina. Placanje onedrivea citavo vrijeme sve uredno, sav moj backup tamo isao.
I prosle godine, tako jedan dan da izadjem navecer na kafu, da otvorim email outlook aplikaciju koju takodjer koristim od pamtivijeka, i vidim tamo poruka da se prijavim na svoj outlook account. Sto mi je bilo cudno zasto se to desilo, i da se prijavim, kad tamo pise moj account je nesto kao suspendovan zbog krsenja nekih njihovih uslova.
Javim se supportu, sat vremena nesto pokusavali, i na kraju kaze lik iz supporta da ce proslijediti ticket nekome iz visih pozicija, i kroz par dana dobijem opet od njih email da mi je account definitivno suspendovan, jer sam prekrisio ta njihova pravila, a koja sam ta pravila prekrsio, oni su mi samo poslali link sa svom tom listom pravila i ja bih eto trebao skontati zbog cega.
I tako odose moje fotografije sa Lumijom 1020 sto sam slikao tokom srednje skole, fakulteta i jos dosta iz ovog zadnjeg perioda.
Zajebase me postenski.
Za sada mi cijenu ne diraju (postojeći korisnik) ali prvom prilikom kada je promijene ide otkazivanje.
Otkazao sam i PS Plus, otkazao i većinu streaming servisa koje sam plaćao, otkazat ću i ovo govno. Iz mog džepa neće financirat jahte i kurve dok na sva zvona viču iNfLaCiJa. Znam da su moje uplate kap u moru i da ih vjerojatno neće ni osjetit ali ću se barem ja bolje osjećat znajući da nisam krava muzara i glupan kojem mogu prodavat maglu.
Za sada mi cijenu ne diraju (postojeći korisnik) ali prvom prilikom kada je promijene ide otkazivanje.
Otkazao sam i PS Plus, otkazao i većinu streaming servisa koje sam plaćao, otkazat ću i ovo govno. Iz mog džepa neće financirat jahte i kurve dok na sva zvona viču iNfLaCiJa. Znam da su moje uplate kap u moru i da ih vjerojatno neće ni osjetit ali ću se barem ja bolje osjećat znajući da nisam krava muzara i glupan kojem mogu prodavat maglu.
Kak ne, pa svi relevantni web shopovi su već digli cijenu.
Do neki dan je u Linksu bon za godinu dana Familya bio 75€, sad je 129,99€ i nedostupan. Pretprošle godine sam u Linksu kupio bon za godinu dana Familya za 50€ na akciji.
Zadnje sam kupio prije 2mjeseca u Mikronisu za 69,99€, a sad je i kod njih već 129,99€.
Znači pripremili su se svi već. Do sad je bon bio jeftiniji od godišnje pretplate preko MS weba, sad možda više ne bude.
Kad odem na account.microsoft.com već mi piše da će mi krenuti naplaćivati Family po 13€ kad ovaj "bon" istekne za 10ak mjeseci.
Kak ne, pa svi relevantni web shopovi su već digli cijenu.
Do neki dan je u Linksu bon za godinu dana Familya bio 75€, sad je 129,99€ i nedostupan. Pretprošle godine sam u Linksu kupio bon za godinu dana Familya za 50€ na akciji.
Zadnje sam kupio prije 2mjeseca u Mikronisu za 69,99€, a sad je i kod njih već 129,99€.
Znači pripremili su se svi već. Do sad je bon bio jeftiniji od godišnje pretplate preko MS weba, sad možda više ne bude.
Kad odem na account.microsoft.com već mi piše da će mi krenuti naplaćivati Family po 13€ kad ovaj "bon" istekne za 10ak mjeseci.
Kod mene, za sada, stoji cijena koju sam i do sad plaćao za ovaj paket i kako sam čitao trebala bi takva i ostati sve dok ne koristim Kopile i ta AI sranja koja Microsoft trpa u svoje produkte (što svakako nemam namjeru).
Kod mene, za sada, stoji cijena koju sam i do sad plaćao za ovaj paket i kako sam čitao trebala bi takva i ostati sve dok ne koristim Kopile i ta AI sranja koja Microsoft trpa u svoje produkte (što svakako nemam namjeru).
Mislim da si krivo shvatio.
Osim toga stranica ti je na njemačkom, ne izgleda jednako kao ova naša. Možda negdje drugdje gledaš, ali vidim da je cijena i u Njemačkoj 99€ sad za Personal (odnosno Single kako se u DE zove ).
Svakako će ti se kod renewala povećati cijena, nisi ti nešto poseban.
Microsoft expects to spend $80 billion on AI-enabled data centers in fiscal 2025
Treba to kompenzirat nekako....
Našao sam ovo:
https://support.microsoft.com/en-us/office/switching-to-microsoft-365-personal-and-family-classic-plans-58342e83-38e7-4cda-b63b-88604a8fb7ef
Existing subscribers with recurring billing enabled can switch to other plans without Copilot or AI credits like Microsoft 365 Basic, or, for a limited time, to our new Microsoft 365 Personal Classic or Microsoft 365 Family Classic plans.
Imaju dva nova Classic plana, ali da se to aktivira mora se prvo cancelirati postojeći plan (što može biti nezgodno) i aktivirati ovaj Classic. Što je limited-time only opcija.
slazem se, ali imao sam i sa tim problema. prije nego sto cu se prebaciti na cloud, drzao sam sve na externom hard disku. i jedno vecer, prebacujem nesto sa pc-a i laptopa na hdd, prvo sjedam za pc i prebacim neke stvari, zatim sjedam za laptop i prikopcam kad ono mrtav hdd, ne detektuje ga nikako laptop, vratim se na pc, ista stvar. I tako tada mi ode backup koji se povlacio od 2005te do 2012-13te.
u mom slucaju, u dobar backup sistem se mora uloziti, sve mimo toga je kocka.
Meni cijena nije bitna iskreno, medjutim ono sto su poceli radit s Officeom 365 je kriminalno do te mjere da ne mogu radit vise. Svako malo retardirani idioti postavljaju one porukice u Excel, Onenote i ostale aplikacije, ovo vam se koristi za ovo, a ono se koristi za ono, isprobajte ovu mogucnost. I naravno svaki jebeni put kliknem "Got it" ... moram svaki put dat do znanja jebenim debilima da sam shvatio sto mi zele porucit i da znam za te znacajke. Radim 5min, taman mislim pustit ce me na miru, ali ma kakvi. Iskace novi prozorcic s genijalnim uputama i ja ponovno kliknem na "Got it"...iskljucit ce to naravno ne moze, ne postoji opcija.
E danas je kap prelila casu. Integrirali su mi mutavi Copilot u sve moguce aplikacije. Recimo u OneNoteu gdje god da se klikne odmah pored misa ce se pojaviti i ikona copilota. Toliko iritantno nesto nisam vidio davnih dana. Naravno da to isto tako nije moguce ugasit, kao sto nije moguce ugasit i sve ostale iritantne debilane koje se pojave bas u trenutku kad ne treba.
Sto se mene tice ja i Microsoft smo zavrsili, sto sam im placao, placao sam. Tamo totalno retardirani ljudi rade koji uopce ne zele cut ono sto korisnicima ne treba i ono sto ne zele. Samo nadodaj nepotrebnog smeca da se nekako moze opravdat povecanje cijene. Nije bitno koliko je iritantno, samo deri... isto rade i s Windowsima 11.
Probaj im objasniti na nekom od indijskih jezika. Tamo se sve manje govori engleski.
Koda sam znao. Otkazao prije 2 mjeseca i migrirao sve podatke u Icloud
Koda sam znao. Otkazao prije 2 mjeseca i migrirao sve podatke u Icloud
Brzo sad promijeni opet, tako da kad icloud poskupi za par mjeseci možeš opet reći ”ko da sam znao”.