Sve rade samo da izbace solarno plaćanje...solarno plaćanje im je trn u oku
![poslano s mobilnog telefona](/forum/slike/frommobile.png)
Sve rade samo da izbace solarno plaćanje...solarno plaćanje im je trn u oku
meni ne paše. keš ili (debitnom) karticom. a fina ovo treba za trenutačne ovrhe.
Ukinuti keš... ne može se sakriti gdje su pare... nema crnih torbi... lopovluk i korupcija riješeni... neprocjenjivo!
si čuo kad za trampu, zlato, kriptovalute? tko se bavi kriminalom, naći će način i dalje, a najviše problema će imati mali čovjek (ko i kod svega drugog u ovoj "pravnoj" državi)
Ukinuti keš... ne može se sakriti gdje su pare... nema crnih torbi... lopovluk i korupcija riješeni... neprocjenjivo!
Baš si naivac.
Najveći dio korupcije ide preko službenih faktura i bankovnih računa. Evo malo inspiracije za zakonsku mužnju:
Neda mi se više nabrajati.
I krenemo kineksim putem ak nis po mjeri vlasti nemaš pristup novcu...
A ime usluge lako pamtljivo..hehe
Sa bitcoinom nema nikakvih ograničenja u prenosu količine sa jednog novčanika na drugi. Također nitko vam ne može blokirati transakciju ili zapljeniti bitcoine.
Sitni kriminalci da, ali velikima to neće predstavljati neki problem. Pod trampom sam mislio ako ja imam krumpira, a susjed ima nešto drugo što meni treba, kako ćemo to riješiti, a da izbjegnemo plaćanje preko računa?
Ulaz i izlaz ne može biti dokaz jer ako ja mijenjam bitcoin za kune, državu treba zanimati samo dal je plaćen porez na to, a za više od toga treba imati dokaze (presumpcija nevinosti).
Ako ja imam zlato i želim ga unovčiti kod preprodavača zlata, država se opet ne treba petljati u to odakle nekome zlato već samo dal je na njega plaćen porez. To zlato mi je netko mogao pokloniti ili sam ga mogao uzeti iz prirode (malo vjerojatno ali moguće).
Ovo što ti želiš je totalitarna država. To imamo trenutno u Kini i Sjevernoj Koreji.
Umjesto NKSInst su ga trebali nazvati INKSTinst...
"Bitcoin pobjeđuje banke na mnogim poljima, ali pranje novca nije jedno od njih."
Povlašteni nemaju kontrolu nad izdavanjem kriptovaluta pa stalno govore laži da se Bitcoin i ostale kriptovalute koriste isključivo za pranje novca.
Ujedinjene nacije sugeriraju da se svake godine preko fiat-kanala pere od 800 milijardi do 2 bilijuna dolara.
Kriptovalute su samo mali dio toga.
Posljednje je otkriveno veliko pranje novca (FinCEN dokumenti) preko poznatih banaka: JP Morgan, HSBC, SCB, Deutsche bank i BNYM.
"Pogledajte ispravnu analizu ove vijesti a ta je da AML/CTF (mjere protiv pranja novca) i KYC (identifikacija novca uz osobu) u stvarnosti ne rade.
Nikada neće raditi jer pokušavaju kontrolirati alat, a ne kazneno djelo.
Nije novac nezakonit, već upotreba tog novca za počinjenje zločina."
Andreas Antonopoulos
A otkriveno je zato jer?
Gdje su Bitcoini iz MtGoxa?
Treba bjezati, jer kad nemas novce na racunu, ne moze te nitko greskom ovrsiti jer imas isto ime i prezime ko pero peric, a tamo neki odvjetnik samo prepisao prvog kojeg je nasel iz popisa kojeg ne smije ni imati. Sad se povlaci po sudu, bankama, fini i svemu jer te odvjetnik potera iz ureda i prijeti policijom ako ne izadjes samo da ne mora ispraviti gresku koju je napravil.
Al si naivan.
I sada imaš skrbničke račune u bankama za koje se ne zna vlasnik, ili im upravlja neko odvjetničko društvo za nepoznatog klijenta. Najveće praonice novca su banke, ne s gotovinom, nego s računima, dakle elektronski.
Ukidanje gotovine ne rješava ni najmanji dio kriminala, ali zato stavlja ogromnu moć u ruke banaka. Obavezan si svu novčanu imovinu im povjeriti "na čuvanje" jer - nemaš izbora, prisilno je.
Parola "to je protiv korupcije" služi da naivci lakše progutaju foru, stvarno moraš biti malo glup da to povjeruješ.
Ali taj smjer - veća kontrola i moć, ide polako. Prvo ukidaju velike apoene, pa će ići prema manjima, i na kraju ukinuti "jer ste vi to tražili".
Na kraju će ti moći ukinuti sva sredstva pritiskom na gumb. Morati ćeš biti jako jako pristojan i nikad ne govoriti protiv vlasti ni banaka - jedno stado poslušnih, čvrsto kontroliranih ovaca koje je samovoljno ušlo u tor, da "smanje korupciju".
Vidim da se u temi ukidanje papirnatih novcanica poistovjecuje sa ovim novim prijedlozima stvaranja potpuno kontroliranih digitalnih valuta. To naravno nije ista stvar, ali posto je to izgleda buducnost i svi u temi pisu o tome kao o korijenu rasprave, moj cijeli osvrt je o tome.
Nisam se mislio ubaciti u temu ali bozemoj bunker citam tvoje komentare i moram se javiti. Ti zbog drveca ne vidis sumu. Doslovno ti se cijeli pristup svodi na to da ima tamo neki bolji, pametniji iznad nas koji ce sada nama govoriti kako da trosimo svoje novce s ciljem da onih tamo nekoliko koji varaju prestanu to raditi. I to govoris u hrvatskoj u kojoj valjda svaki tjedan imamo nekog na visokim politickim mjestima da je povezan s nekakvim malverzacijama.
Toliko si zaslijepljen korupcijom da bi doslovno predao svoju slobodu u pokusaju da ju (neuspjesno) iskorijenis. Jer to ce upravo biti ono sto ce se desiti kada cemo imati samo digitalan novac, gubitak slobode. Sada kada ti je isplacena placa ili zaradis neke pare, na te pare se ocekuje da platis porez, doprinos i nakon toga sto s tim parama radis nikog se ne tice.
Mozes kupiti zlato, bitcoin, drago kamenje. Mozes kupiti hardver, stare strojeve, automobile, drvo i cigle, mozes novcanice zakopati u vrtu. Diverzifikacija portfelja i anonimnost istog je jedan dio onog sto te cini slobodnim gradaninom. To ukljucije i anonimnost od drzave. Ti nisi zaposlenik drzave u kojoj zivis, ti si vlasnik. Nakon sto biras politicara on nema nikakvo pravo da tebi zaviri u džep.
Amerikanci se drze svog drugog amandmana jer im daje pravo na nosenje oruzja cime im se omogucuje da brane sebe i svoju imovinu od oduzimanja od strane drugih osoba. Ali i od drzave. Ista stvar je i s novcem. Velika hrpa para koje nisu pod kontrolom drzave daje narodu odredenu moc. Drzi politicare pod odredenom kontrolom. Taj se novac moze pretociti tamo gdje god ljudi vide najvecu sigurnost za njega, a moze raditi i protiv politicara ako narod zakljuci da ne djeluju u njegovom interesu.
Istina je da bi se lakse nadzirale i sprecavale "sive" akcije pojedinih ljudi, ali samo ako su oni na vrhu 100% posteni, a takvih nema. Ovako riskiras da totalnu kontrolu nad ljudima dajes prodanim politicarima. Ovako kaznis sve ljudi da bi kaznio i one pokvarene. Najbolju paralelu vidim u razlozima protiv electronskog glasanja koje je dao Tom Scott za Computerphile. Sto imas vise kontrole nad ljudima biti ce vise interesa da netko tu kontrolu i preuzme, zlouporabi. Jednom kada das tu kontrolu drzavi tesko ce ju biti vratiti nazad.
Ismijavamo se kinezima i njihovoj kontroli od strane partije, s jedne strane borimo se protiv pracenja ljudi od strane kamera i AI sistema, ovo s novcem je ista stvar. Kontrolirati ce se svaki euro koji potrosis, nagradivati ce ponasanje koje smatraju pozitivnim, kazniti te kada istupis protiv. I onda ce ti po uzoru na kineze zabraniti da kupis kartu za vlak, da kupis auto ili stan jer nisi vrijedan iako imas "novce".
Ima jedna divna zemlja za tebe u kojoj bi se osjećao kao kod kuće: Sjeverna Koreja!