Bas me zanima kolko je full kasko za taj auto i ko se usudio osigurati. Navodno je Drk, vlasnik Vindije imal RR ili Bentley pa ga nije mogel registrirat jer ga nije mogao nigdi u RH osigurat.
Otvorite oči, u Slavoniju je stigao novi Rolls-Roy
- poruka: 14
- |
- čitano: 11.825
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Bas me zanima kolko je full kasko za taj auto i ko se usudio osigurati. Navodno je Drk, vlasnik Vindije imal RR ili Bentley pa ga nije mogel registrirat jer ga nije mogao nigdi u RH osigurat.
Dio zemlje gdje je sudstvo na trajnom snizenju cijena. Tamo ides sredit' fax ili presudu. Odatle je pobjeglo sve sto je moglo. Pjeske, biciklom, avionom, mopedom itd. Navodnjavanje se obecava 30 godina al' od toga - popapala maca. Izrael opskrbljuje pola EU paprikom iz pustinje, mi pored Slavonije - uvoz.
Treba RR u Slavoniji, treba ih 10. Neka puk pati i gleda s gorcinom dok se plemstvo voza konjima.
Može bit i da je dobio euro jackpot,
rijetkost ali događa se jednom u 100 milijuna
ovo je nista, slavonija je puna bijesnih auta, ogromnih kucerina i drugih besramnih oblika pokazivanja bogatstva.
u regiji gdje je prosjecna placa 800e, gdje rijetko tko radi neki smisleni posao za koji znas da je enormno placen, ostaje vjecito pitanje kako..... ali, ima se, moze se.....
doduse, nista novo, vec tamo krajem 90-tih, kvart u os u kojem sam bio je vrvio raznim ferarijima, bmw-ovima, porsama, kabrioletima svih velicina i boja, i slicnim igrackama sa sb,pz,os tablicama, koje su redom vozile mladjahne "studentice prirodnih znanosti", a iste apsolutno nikad nisi mogao vidjeti niti na jednom faksu, kao ni spomenute aute u brodu, recimo.....
Ima i jahti kod nas. Pored njih cijena ovog auta je sitnica
Ima i jahti kod nas. Pored njih cijena ovog auta je sitnica
mi smo ustvari jako bogata zemlja, s izuzetno bogatim narodom, u materijalnom smislu.
pogledajte imovinske kartice, stednju, nekretnine, pokretnine.....
6000 ljudi je kupilo drzavne obvezbice u vrujednosti 155 miliona eura.... kad uzmes da je bilo i onih koji su uzeli za minimalni ulog od 500e, sigurno i onih koji su ulozili realnih 1000-2000e, ostaje enormna brojka ljudi koji su ulozili enormne novce.....
e sad, to sto niko nikome ne postavlja pitanje odakle mu par miliona eura da ulozi u obveznice, a to mu sigurno nije jedini novac, to je "visak"....neka druga tema, osobno ne znam na koji nacin zaraditi milion eura, a kamoli vise miliona. u zemlji gdje svi na papiru rade za 800-1500e place, ljudi ustede milione.....
37 milijardi eura hrvati imaju na stednji.....a nema nas ni 4 milijuna..... naravno, statistika je tocan skup netocnih podataka, tako da, svi ti milioni i milijarde su koncentrirani na daleko manji broj ljudi nego sto nas ima....
bentlley, rols, ferari.....mene cudi da ljudi ne voze enetrprajz po gradu, bentley je za sirotinju....
Susjed mi vozi Wraitha uredno registriranog na ST table.
Susjed mi vozi Wraitha uredno registriranog na ST table.
Moguce. Ovaj auto o kojem pricam je bil kupljen prije skoro dvadesetak godina. Ne znam kak je sad situacija.
-bartulica.. da ne mora žicati roditelje? :)
-trošak osiguranja? .. ne plaća se pakring, skupo.. tj čudni su ljudi i plaćanje, s jedne strane bi se švercali za pola kune-eura, s druge se kere dok cigi ljepe na čelo kao maminjo.. koji je nasuprot općem mišljenju pametno investirao u satove i sudce, koji su naprotiv glupasto pozirali sa satićem na revers.. onak, pitaš se što je skupo-jeftino... guza-obraz ili komad lima, auto-sat..
ah.. uz naslov, ne zaboraviti da tablice DA ne znači da je auto u slavoniji, češće je to ZG.. :)
Pa vjerojatno Ostojić iz Osijeka, on već ima 2 ili 3 rolls roycea, ima kolekcionarske ferrarije i slično, čovjek ima najveću kolekciju automobila u ovom dijelu europe. Mislim da ima oko 100 auta
Nema ih više toliko, prodao je dosta toga, mahom modele koji nisu rijetki. Čisto sumnjam da je on vlasnik automobila iz naslova, osim ako nije naručio model posebno napravljen za njega, a takvih automobila ima već nekoliko. Bio sam uključen u projekt tiskanja brošure sa slikama cijele njegove kolekcije.
-bartulica.. da ne mora žicati roditelje? :)
-trošak osiguranja? .. ne plaća se pakring, skupo.. tj čudni su ljudi i plaćanje, s jedne strane bi se švercali za pola kune-eura, s druge se kere dok cigi ljepe na čelo kao maminjo.. koji je nasuprot općem mišljenju pametno investirao u satove i sudce, koji su naprotiv glupasto pozirali sa satićem na revers.. onak, pitaš se što je skupo-jeftino... guza-obraz ili komad lima, auto-sat..
ah.. uz naslov, ne zaboraviti da tablice DA ne znači da je auto u slavoniji, češće je to ZG.. :)
Da ovo označeno je činjenica, govorim kao rođeni Daruvarčanin, a imam i jednu anegdotu vezano uz to.
Dogovorio ja servis auta u jednom službenom servsu u ZG, kad sam došao kod njih tražili me prometnu i osobnu da unesu podatke u sustav i kad je lik skontao da sam Daruvara, pozvao svoje kolege da konačno vide nekog iz Daruvara, pošto im na mjesečnoj bazi dolazi hrpa auta sa DA regom, ali nitko nije iz Daruvara. Uglavnom, bilo je smiješno, a malo i žalosno na to kako se iskorištava sistem za jeftiniju regu.
-ne žalosno nego idiotizam države-zakona, jer to se sve zna i to mogu iskorištavati samo veliki kao telekomi koji voze 90% DA tablica.. a sve da bi izbjegli dio poreza poreznom oazom.. tj zna se, no ne čini se ništa..
.. barem neki 'stup srama' kao za neplatiše npr 'utajivači DA-lokalnog poreza' :)) osim semantičkog problema riječi utajivač jer je sve javno-legalno .. sve do tog da je praktički postalo vic i kako opisuješ serviser zove ostale, da (napokon) vide osobu iz DA, ne samo tablicu.. nešto kao marsovci, svi znamo kako izgledaju i opis, no nismo ih vidjeli, a reg bi jednako mogla biti marsovska..
-država zna, no za sad nikome ne pada na pamet neko pametno funkcionalno riješenje zakona-pravila, nije politički zanimljivo dok svi žele dobre odnose s tim kompanijama itd.. pa nitko nikad to nije i neće postaviti kao pitanje ili problem koji treba riješiti, osim lokalnih mjesta koje bi željele taj dio prihoda poreza, no šute jer su i oni u dobrim odnosima s tim kompanijama tj osali lokalni interesi pa su recimo mirni..
-ko vuk sit i ovce na broju mada nam je jasno da neka ovca fali jer je vuk sit ili jede salatu? :)
Imam kolegu na poslu koji je iz Končanice, a ima ZG tablice
Još rijeđi marsovac od kolege iznad...