Najbolji televizori do 1.000 eura u 2024. godini u

poruka: 34
|
čitano: 9.161
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Najbolji televizori do 1.000 eura u 2024. godini u".
15 godina

Ja več dugi niz godina koristim TV kao PC monitor.

Pa me zanima kak se drže OLED ekrani kao monitor?Ima ko iskustva?

Znam da su patili od "burn in" problema. A kad služe kao monitor, sigurno če imat duže vrijeme statičnu sliku.

Jel se isplati to uzet ili bolje ne?

Uglavnom screen saver me ne zanima,ne želim da imam pomične slike ili video kad tv ne radi.

0 0 hvala 1
12 mjeseci
Re: Najbolji televizori do 1.000 eura u 2024. godi
Unutar cjenovnog ranga do 1000 "godina"

2 0 hvala 1
16 godina

Postoji li najbolji televizor do 300 eura u 2024. godini? Dobra slika, potrebni konektori, OS itd.

Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina

najbitnija stvar, za one sa imalo vremena i 100-200 eura extra u novcaniku - kompletno iskopcat "smart tv" sa interneta i koristit android box kao "smart" funkciju a ne reklamno-trojanskog-konja kojeg vam proizvodjac ubaci u dnevni boravak.

nad android boxom imate prakticki potpunu kontrolu, nad "smart tv" jako tesko, o svako-malo-nadogradnjama koje forsaju proizvodjaci TV-a da ne pricam.

gurtna giržtna gužni žnorda gižnu žertir gžerdu žinar gurdaž žarpar ženar žednu žena
Moj PC  
2 2 hvala 0
3 mjeseca
Šta je bolji android box od Xiaomija u odnosu na Sony tv s androidom što se tiče špijuniranja?

4 0 hvala 0
3 godine
nixass kaže...

najbitnija stvar, za one sa imalo vremena i 100-200 eura extra u novcaniku - kompletno iskopcat "smart tv" sa interneta i koristit android box kao "smart" funkciju a ne reklamno-trojanskog-konja kojeg vam proizvodjac ubaci u dnevni boravak.

nad android boxom imate prakticki potpunu kontrolu, nad "smart tv" jako tesko, o svako-malo-nadogradnjama koje forsaju proizvodjaci TV-a da ne pricam.

Malo previse citas teorije zavjere, kakvi trojanski konjevi.

Google TV nema nikakvih forsiranih reklama, koristim vrc 2 godine bez ikakvih problema.

Zasto bi itko isao kupovati dodatni android stick ako vec ima google tv, daj mi bar jedan normalan razlog?

Jedini OS koji ima rrklame je titan os od phillipsa novi, mozda cak i webos od lga po novom krenuo, ali nisam sto posto siguran.

Siguran sam da te i kroz senzor svjetlosti poskrivecki gledaju cijeli dan na neki nacin...

4 mjeseca

Mi u kućanstvu imamo prastaru Toshibu Regza, model 32AV733G1, s kojom smo i dalje vrlo zadovoljni, zbog kvalitete slike i dugotrajnosti. Vidimo kod drugih razne novije modele, možda iz 2015.-2018. godine, vrlo tanke sa IPS matricom i android sustavom, pa kažemo da nikad ne bismo ovaj svoj mijenjali za te televizore, a i oni povremeno pohvale sliku na ovom našem.

Ti njihovi imaju lošiju sliku, više umaraju oči i imaju lošiji zvuk. Valjda imaju manje zvučnike, jer su tanki? Osim toga, ne sviđa nam se taj android sustav, barem ne na taj način - ugrađen u televizor. Ima li danas kupit ovako nešto po našim preferencijama, da je jednostavno - bez androida i raznih modernih tehnologija, a da je veličine 32" ili nešto manje, i možda sa VA matricom, ili bilo kojom osim IPS?  

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2024 14:55 (TuttoFinito).

0 2 hvala 0
16 godina
BioZZG kaže...
nixass kaže...

Google TV nema nikakvih forsiranih reklama, koristim vrc 2 godine bez ikakvih problema.

Zasto bi itko isao kupovati dodatni android stick ako vec ima google tv, daj mi bar jedan normalan razlog?

Jedini OS koji ima rrklame je titan os od phillipsa novi, mozda cak i webos od lga po novom krenuo, ali nisam sto posto siguran.

Siguran sam da te i kroz senzor svjetlosti poskrivecki gledaju cijeli dan na neki nacin...

samsung i lg ti stavljaju reklame na homescreen htio ti to ili ne.

poanta je maknut reklame sa ekrana i imat 100% iskustvo kakvo ja sam hocu a ne marketinski odjel lg-a.

nikakav webos ili tizen nemaju ni priblizno iskustvo kakvo imas na google tv (po pitanju customizacije) a kojeg pak nemas na velikoj vecini smart tv-a danas.

projectivy launcher rjesava gotovo sve probleme sa prenakrcanim homescreen i daje ti 100% kontrolu nad onime kaj vidis na ekranu.

ovo karikiranje sa "senzorima" i pokusaj sprdnje u svrhu postavljanja sebe u bolju poziciju u raspravi objesi macku o rep.

gurtna giržtna gužni žnorda gižnu žertir gžerdu žinar gurdaž žarpar ženar žednu žena
Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2024 15:40 (nixass).
10 godina

Ne znam zasto ste recenzirali i zasto preporucujete Hisense model Hisense 65U7NQ kada je u medjuvremenu izasao noviji i znatno bolji model 65U8N?

Čudno i govori mi da niste uopće upućeni u televizore.

0 2 hvala 0
10 godina

Pogresno razmisljanje.

Android tv box znaci jos jedna kutija ispod tva koja skuplja prasinu a najcesce i klik-dva viska dok preko ugradjenog tv smart sucelja dolazis do sadrzaja jednim klikom.

Osim za programe tipa Kodi (preko kojeg je gledanje filmskog i serijskog sadrzaja ilegalno) ne vidim neki smisao android tv box.

Nadogradnje na svom Samsungu nisam vidio gotovo nikada, barem nisam primijetio da je nadogradjivan, tako da ta opaska da se forsitraju neke nadogradnje u potpunosti ne stoji.

10 godina

ovo sa reklamama na homescreenu (kojem homescreenu btw kod primjerice Samsung Tizen OS-a?) nije tocno.

Reklame imas unutar aplikacija koje instaliras ako nisi na platnom rezimu itd. 

Android tv boxevi jesu fleksibilniji po pitanju customizacija ali prosjecnom korisniku se ne da zezati sa svime time a third appovi nisu oficijalni pa cesto imaju problema (kao npr Youtube Vanced).

Isto tako Kodi je npr moguce instalirati na Android tv boxu (ili sticku svejedno) i gledati nelegalne sadrzaje ali i tu se mora placati odredjena suska eurica mjesecno za dobre sourceve. I potrebno je puno vise klikova i samim time cekanja da se zavrti sadrzaj.

Opet vecini se ne da zezati s time, radije instaliraju Netflix i sl app unutar podrzanog smart tv sustava za 10ak eur mjesecno (samo za napomenu jedno pivo u zg kaficu kosta oko 4-5 eur).

Ne vidim neke ostale primjene android tv boxa zbog kojeg bi ga pozelio koristiti umjesto ugradjenog smart tv sucelja (a imam ga, koristim ga rijetko).

Poruka je uređivana zadnji put sub 28.12.2024 16:51 (skyactive).
2 mjeseca
LG webOS pri štelanju novog tv samo makneš kvačicu s reklama i gotovo . Naravno ako ne želiš reklame .
Tako i za telemetriju.

Koristim možda i 10 godina WEBOS i nikad vidio reklamu , osim na youtube i sl. aplikacijama.

1 0 hvala 0
3 mjeseca
skyactive kaže...

Pogresno razmisljanje.

1. Android tv box znaci jos jedna kutija ispod tva koja skuplja prasinu a najcesce i klik-dva viska dok preko ugradjenog tv smart sucelja dolazis do sadrzaja jednim klikom.

2. Osim za programe tipa Kodi (preko kojeg je gledanje filmskog i serijskog sadrzaja ilegalno) ne vidim neki smisao android tv box.

Nadogradnje na svom Samsungu nisam vidio gotovo nikada, barem nisam primijetio da je nadogradjivan, tako da ta opaska da se forsitraju neke nadogradnje u potpunosti ne stoji.

1. nema klika ili dva (HDMI CEC)

2. ti ne vidiš smisao, što ne znači da ga nema; određene aplikacije nisu podržane na svim operativnim sustavima. May To Go npr, Apple TV, Disney.. Na jednom OS-u su podržani na drugom nisu. Google TV ih podržava sve.

13 godina
suspendiran
skyactive kaže...

Ne znam zasto ste recenzirali i zasto preporucujete Hisense model Hisense 65U7NQ kada je u medjuvremenu izasao noviji i znatno bolji model 65U8N?

Naslov: Do 1000 eura. A i razlika je 350 eura u cijeni između ta dva, malo previše.

15 godina
skyactive kaže...

U7 i U8 su dvije različite cijenovne klase televizora.

3 godine

Ja sam duugo godina koristio plazmu i sad već 3-4 godine OLED. Vrlo jednostavno na Pc-u imam crni desktop bez ikona, autohide taskbar, dark mode i relativno kratko vrijeme za turn off screen 3, a na TV-u isključena sva imge prossessing smart sranja tipa upscale, smootging, adding frames, magic motions.... čist game mode + natural colors. Nikakvih problema ni s plazmom ni s OLED-om samo benefiti. 4k 120fps 10bit, bez blura, idealne boje, visok kontrast, velik kut gledanja, ne umara oči... Kažu mi da pretjerujem, ali ja sam tako navikao. uz tp OLED ima health proceduru koja čuva piksele od burn-in-a otprilike svakih 30tak korištenja  sati po 10 minuta. 

16 godina
Novice kaže...
skyactive kaže...

Pogresno razmisljanje.

1. Android tv box znaci jos jedna kutija ispod tva koja skuplja prasinu a najcesce i klik-dva viska dok preko ugradjenog tv smart sucelja dolazis do sadrzaja jednim klikom.

2. Osim za programe tipa Kodi (preko kojeg je gledanje filmskog i serijskog sadrzaja ilegalno) ne vidim neki smisao android tv box.

1. nema klika ili dva (HDMI CEC)

2. ti ne vidiš smisao, što ne znači da ga nema; određene aplikacije nisu podržane na svim operativnim sustavima. May To Go npr, Apple TV, Disney.. Na jednom OS-u su podržani na drugom nisu. Google TV ih podržava sve.

1. android box-evi nemaju google TV os već android vulgaris

2. samo certificirani andorid boxevi imaju podržane službene streeming aplikacije tipa Netflix

3. kineski andoid box-evi dolaze s trojancima i minerima

4. korištenje android box-a definitivno stavlja mnogo klikova u računicu i uvijek dodatni daljinski

imam setup stari LG led TV sa HDMI CEC-om, kineski andorid box i univerzalni daljinac-tipkovnicuzračni miš Mele f10 deluxe. 90% sadržaja gledam sa lokalnog (satrog) NAS-a, 10% strimam s neta (sve naravno sumnjivi izvori). Također imam i LG C3 OLED na istoj mreži. Pogodi što radije koristim?

LG C3 koliko god mi išao na živce mi je definitivno ugodniji za korištenje neg stari LG setup jer trebam samo njegov jedan daljinac i jedina mana mu je što za gledanje sadržaja s NAS-a moram koristiti DLNA koji nekad (rijetko) zna zezat, a najviše me zeza refreshanje friško skinutog sadržaja na NAS.

S druge strane, na starom LG-A.box setupu mogu gledat sve putem VLC playera i to s drito pristupom putm SMB protokola (standardno kretanje direktorijima ko na windows files) no ubija me bitka sa daljinskim i sporoćom a.box-a na način da moram kliknut prvo paljenje, pa kliknut prebacivanje izvora signala na a.box, pa kliknut prebacivanje daljinca u a.box kontrolu, pa navigirat do VLC ili browser aplikacije na a.boxu a ako želim gledat TV, moram prebacivat daljinac opet na TV i birat TV kao izvor jer nema direktnog gumba za TV.

Sve u svemu, za multimediju bih definitivno prije birao jači all-in-1 TV sa dobrim daljincem i sučeljem nego slabiji TV sa a.boxem i nekoliko daljinaca i to ti kažem kao pacijent koji se bakće sa takvim setupovima još od vremena TV tunera i HTPC-a. Dapače, sve si više razmišljam uposlit PC laptop umjesto a.box i navigirat ga putem xbox kontrolera u starom LG setupu jer mi se jako sviđa sučelje kao na playstationu i navigiranje putem gamepada uz moć i kompatibilnost PC-a

3 mjeseca
@Ges
Ne znam za kineske boxeve o kojima pričaš, ja imam Google TV streamer (koji ima Google TV OS) koji je naravno od Google-a. Spojen mi je na LG OLED i koristim samo njegov daljinski (to naravno ne vrijedi kad se moraju koristiti opcije na samom TV-u), ali da za paljenje/gašenje, mijenjanje izvora i glasnoće.
3 godine
nixass kaže...

poanta je maknut reklame sa ekrana i imat 100% iskustvo kakvo ja sam hocu a ne marketinski odjel lg-a.

nikakav webos ili tizen nemaju ni priblizno iskustvo kakvo imas na google tv (po pitanju customizacije) a kojeg pak nemas na velikoj vecini smart tv-a danas.

projectivy launcher rjesava gotovo sve probleme sa prenakrcanim homescreen i daje ti 100% kontrolu nad onime kaj vidis na ekranu.

ovo karikiranje sa "senzorima" i pokusaj sprdnje u svrhu postavljanja sebe u bolju poziciju u raspravi objesi macku o rep.

Ti izgleda nisi vidio u živo LG Web OS.

Koje reklame ?

Nikada vidio. 

合氣道
12 godina
Zaporožac kaže...
nixass kaže...

Ti izgleda nisi vidio u živo LG Web OS.

Koje reklame ?

Nikada vidio. 

One reklame koje treba iskljuciti na dva mjesta u settinzima WebOSa da ti ne usere homescreen  **** reklamama **** 

Takodjer voli malo browsat po mrezi, i pizdit da nema interneta ukoliko disableas pristup odredjenim LG tracking servisima putem mreze.

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
3 godine

Koje fakin reklame ?!

Imam od 2017 49UJ701 V, 50UM7450, trenutno u pogonu 55 B2 i 65C4

Nikakve kvačice nisam micao, nikakvih reklama nema.

Najte me je**t

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put sri 8.1.2025 20:20 (Zaporožac).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
Novice kaže...
@Ges
Ne znam za kineske boxeve o kojima pričaš, ja imam Google TV streamer (koji ima Google TV OS) koji je naravno od Google-a. Spojen mi je na LG OLED i koristim samo njegov daljinski (to naravno ne vrijedi kad se moraju koristiti opcije na samom TV-u), ali da za paljenje/gašenje, mijenjanje izvora i glasnoće.

E pa vidiš da moraš imat dva daljinska za puno iskustvo. Sa TVom s dobrim sučeljem ne trebaš...

Osobno bi najradije Sony OLED jer ima google TV i može se instalirati VLC player i tada TV postaje potpuni all-in-1 medijski player, a kad ishlapi se ionako može kupiti a.box i dobiti tvoj setup

Btw, jesi li razmišljao si nabavit neki univerzalni daljinski pa da ne moraš imat dva daljinska?

12 godina
Zaporožac kaže...

Koje fakin reklame ?!

Imam od 2017 49UJ701 V, 50UM7450, trenutno u pogonu 55 B2 i 65C4

Nikakve kvačice nisam micao, nikakvih reklama nema.

Najte me je**t

Sorry, ma nema ti tu je**nja Eventualno LG korisnike

https://www.startpage.com/do/dsearch?q=lg+webos+advertisment&cat=web&language=english

Ja sam svoje iskljucio u settinzima, ovako iz glave "General/System/additional settings" screen saver nešto. Ali mislim da ima jos jedna opcija negdje.

Go to work, send your kids to school, follow fashion, act normal, walk on the pavements, watch T.V., save for your old age, obey the law. Repeat after me; I am free
3 mjeseca
Ges kaže...
Novice kaže...
@Ges

E pa vidiš da moraš imat dva daljinska za puno iskustvo. Sa TVom s dobrim sučeljem ne trebaš...

Osobno bi najradije Sony OLED jer ima google TV i može se instalirati VLC player i tada TV postaje potpuni all-in-1 medijski player, a kad ishlapi se ionako može kupiti a.box i dobiti tvoj setup

Btw, jesi li razmišljao si nabavit neki univerzalni daljinski pa da ne moraš imat dva daljinska?

Jesam, sviđali su mi se Harmony od Logitecha, ali koliko sam skužio više se ne proizvode??

16 godina
Novice kaže...
Ges kaže...
Novice kaže...
@Ges

Jesam, sviđali su mi se Harmony od Logitecha, ali koliko sam skužio više se ne proizvode??

mislim da postoji kao software za mobitele...

moj stari harmony je bio ugodan i sviđali su mi se gumbi od tvrde glatke plastike, za razliku od sadašnjeg kineza Mele F10 Deluxe, koji ima s jedne strane ok plastika gumbe ali s druge strane su mu squishy gumeny gumbi od tipkovnice i to mu je minus samo takav jer daje jako gnjecav feedback kad se tipka (squishy gumb na rubber contact pad), no ono što je prednost za razliku od Harmony-a je što je stvarno idiot friendly, programiranje gumbiju je banalno (samo se pokrene kopirajne signala i onda na originalnom daljinskom klikneš koji gumb kopiraš) te ima air mouse funkciju koja je vrlo ok za a.box obzirom da sučelje a.boxa nije baš "daljinac-friendly" kao npr. webOS od LG-a gdje je air mouse funkcija uistinu zgodan dodatak i LG webOS+LG magig remote funkcionira bar 50% bolje nego a.box + mele (ili ikoji drugi kineski air mouse)

No iz svih iskustava s tim multimedia sučeljima, najbolje mi je to riješeno na playstationu 4 (5 nisam probao) gdje se vrlo brzo scroola putem gamepada jer je sučelje minimalno i ako se nešto treba upisati, iskoči puna virtualna tipkovnica koja super radi u sinergiji s gumbima na gamepadu i po defaultu radi da je npr. gumb "B" backspace, LMB prebacuje u mislim odabir brojeva i sl. Upravo ta sinergija virtualne tipkovnice i kontrolera je meni THE funkcija zbog koje je korištenje UI-a daleko ugodnije i brže nego korištenje daljinca i pritiskanje gumbiju samo palcem

3 godine
Jovanka kaže...

https://www.startpage.com/do/dsearch?q=lg+webos+advertisment&cat=web&language=english

Ja sam svoje iskljucio u settinzima, ovako iz glave "General/System/additional settings" screen saver nešto. Ali mislim da ima jos jedna opcija negdje.

Je**i me Jovanka,  ja te reklame nemam.

Nisam retard da ih ne bi vidio.

Možda se meni pojave kasnije, ne znam. Možda mi se ne pojavljuju jer se nisam reg. na tv s Lg računom. Zato sam mnogo šokiran tim podatkom.

imam uključen screensaver, no ništa. Ne znam kako to dokazati. trebam li snmiti paljenje, gašenje, tv-a, što ?

Za dvakila jagnjetine, litru belog i sifon sode to mogu učiniti.

合氣道
15 godina

ima ih, uzeo teti 43NANO81T3A

imaš pod screensaver - show commercials, makneš kvačku i nema ih...

malo glupo, ali ništa čudno, iako teoretski reklame jesu screensaveri na taj način, samo da onda ih nemaš kad se napenališ nešto gledati ?!?

e to bi bil posel

Ju je je? Je ju je!
Moj PC  
0 0 hvala 1
16 godina
Zaporožac kaže...
Jovanka kaže...

Možda se meni pojave kasnije, ne znam. Možda mi se ne pojavljuju jer se nisam reg. na tv s Lg računom. Zato sam mnogo šokiran tim podatkom.

imam uključen screensaver, no ništa. Ne znam kako to dokazati. trebam li snmiti paljenje, gašenje, tv-a, što ?

nemas ni ovo? (slika)

doslovno cijeli homescreen je jedna ogromna reklama.

ja imam isto B2 55" ko i ti, homescreen je katastrofa.

dajem ti benefit of doubt u slucaju da regija igra ulogu, u mom slucaju njemacka i dva tjedna nakon TV sam kupio Nvidia shield i reklame bye bye.

isto tako sa svakim apdejtom ce ubacit ko zna kakve pizdarije u firmware.

osim ako apdejt ne poboljsa sliku drasticno (ne znam na koji nacin) - TV ostaje kako jest i permanentno offline

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.1.2025 15:20 (nixass).
5 mjeseci
nixass kaže...
BioZZG kaže...
nixass kaže...

Možda sam lud imam tizen i web os, nisam primjetio reklame na home screenu.
 Jedino što mi se mijenja je pozadina.

https://linktr.ee/biciklisti.hrvatska
12 godina
Zaporožac kaže...

Stvarno ne vidim cemu uzrujavanje, nigdje nisam rekao da ti imas reklame na TVu niti da mi ista trebas dokazivati; vec da LG (WebOS) ima in-general.  

Poruka je uređivana zadnji put čet 9.1.2025 17:54 (Jovanka).
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice