Naravno da se može (s tim da izbaci Norvežane iz cijele priče).
Problem je što se mijenjanje kompleksnih okolina radi dugoročno i planski, za razliku od uvođenja EV-a.
Jedna od stvari je proizvodnja i distribucija. Ona kod nas nije baš dobra i bez EV-a, kamoli s njima.
u pravu si, no problem je u tome što bi industrija ostala na fosilnim gorivima duže nego treba, jer im je to isplativije i jer im je profit na prvom mjestu
a neke stvari poput ovih ipak stoje iznad kratkoročnog profita i očito je da ih treba 'pogurati'
nije to prvi put da se pruža otpor napretku, samo što ovaj put nije u pitanju samo napredak, nego i opstanak nas kao vrste na planetu
da li bi to moglo bolje i s boljim planiranjem - svakako da bi, no nije baš da imamo vremena
Ja se tu slažem i s tobom i sa Iggyem. Ovo sa guranjem se, po meni, krivo radi. Treba poticati nisko ugljične tehnologije, ali ne političkim izborom pobjednika. Svi evropski zakoni o smanjenju emisija su kompletno ignorirani dok nisu postavili granicu od 95 grama preko koji će svaki gram koštati ohoho. I odjednom su svi u ponudu stavili hibride, baterijske automobile, već se istražuju metanol, amonijak, zeleni vodik i svašta nešto. I jedino BMW zna napraviti profitabilan EV, svi ostali ICE majstori gube na EVovima. A to netko potiče ulupavanjem dodatnih 10 tisuća eura.
Mislim da su tako trebali i nastaviti. Izbor tehnologije nek napravi inovacija, konkurencija, bitno da ne emitira CO2. Isto i sa generiranjem el. energije.