Jedino za što se plaća je da dizeli prođu na eko testu, pa kome bi to točno smetalo?
U Lici uhićeno 16 osoba zbog primanja mita na tehn
- poruka: 40
- |
- čitano: 7.341
- |
- moderatori:
vincimus
Jedino za što se plaća je da dizeli prođu na eko testu, pa kome bi to točno smetalo?
Ne, plaća se da prolaze neispravni automobili, zauljeni motori, trule šasije, neispravne kočnice, snopovi svjetala koji zasljepljuju, ovjesi na rubu pucanja, gume sa 1mm profilima, kočione tekućine stare 10 god... živim u Lici i točno se zna u koje stp idu ispravni a u koje neispravni automobili
Da je sve po pravilima, pola auti što danas voze po cestama bilo bi neispravno.
Ali opet, ak su puštali likove sa čelavim gumama i neispravnim kočnicama..nemoš to radit.
Gume i kočioni sustav moraju bit 100%, bez iznimki.
Ak si nemoš priuštit da imaš to kak spada, onda bolje da ne voziš auto.
Da je sve po pravilima, pola auti što danas voze po cestama bilo bi neispravno.
Ali opet, ak su puštali likove sa čelavim gumama i neispravnim kočnicama..nemoš to radit.
Gume i kočioni sustav moraju bit 100%, bez iznimki.
Ak si nemoš priuštit da imaš to kak spada, onda bolje da ne voziš auto.
Ti auti i jesu neispravni i nesigurni. To što je netko na tehničkom rekao "Prolaziš" ne znači da je auto ispravan.
Malo se kod nas i gine na cestama s obzirom na stanje vozača i vozila.
I kad podvučemo crtu na ovo sve o ispravnosti i neispravnosti vozila dolazimo do zaključka da smo toliko sramotno malo plaćeni da nam je vozni park star između 15-20 godina. S obzirom na takav broj godina starosti automobila ja bih rekao da su mnogi još i u iznenađujuče dobrom stanju. Tu konkretno ne mislim na krampove već na aute koje si ljudi s našim plaćama mogu i priuštiti. Nekome je vrhunac danas voziti golfa starog 15 godina i taj auto vjerojatno je bolje održavan nego nekakav mlađi ako vlasnik stvarno mari o njemu.
Ne, plaća se da prolaze neispravni automobili, zauljeni motori, trule šasije, neispravne kočnice, snopovi svjetala koji zasljepljuju, ovjesi na rubu pucanja, gume sa 1mm profilima, kočione tekućine stare 10 god... živim u Lici i točno se zna u koje stp idu ispravni a u koje neispravni automobili
Zašto bi netko zbog svjetala pao tehnički ili plaćao da prođe? To ti na tehničkom odmah namjeste da valja ako nisu dobra.
Moj ćaća brine o autu i nije mu problem potrošiti 30ak eur za zamjenu... Pretpostavljam da ti to nisi nikada promijenio, svaka čast balkanac, vozi dok se ne raspadne.
Zašto bi netko zbog svjetala pao tehnički ili plaćao da prođe? To ti na tehničkom odmah namjeste da valja ako nisu dobra.
Ne pada se zbog toga ali moraš ih izričito tražiti da ti ih namjeste, prijatelj ima na autu desni snop koji doslovno tuče u nebo i takav uredno prolazi tehnički već par godina
Mislim da je velik problem što ekipa u npr Golf 3/4 ubaci LED svjetla i to je kaos. Ako hoćeš jaka halogenska svjetla onda uzmeš Philips GT200 ili Osram Night Breake ili pak neka aftermarket legit rješenja. Iako i ti modeli dosta jako svijetle, na tehničkom zatražim da ih podese, ali svejedno, dok vozim po gradu na gumb ih dodatno spustim, tko ima asigmatizam jasno mu je zašto.
U isti koš bi stavio određene nove SUV-e koji imaju određenu tehnologiju (nisam pratio točno koju, matrix možda) pa prilagođavaju svjetala pa iza mene blješti, poneka se vide plavi snopovi i baš ometa, kao da mi se gospa ukazala na zadnjem sjedalu.
mislim da se najviše odnosi na neispravnu elektroniku zbog kojeg svijetla ne rade dobro. Imam takav traktor, lijevi žmigavac radi a desni ne, a na drugom traktoru budem mogao kompletno dati popravit elektroniku da bi mi sva svijetla radila. A zašto bi ae netko upuštao u to, očito je istekla prometna a traktor mu treba.
Mislim da je velik problem što ekipa u npr Golf 3/4 ubaci LED svjetla i to je kaos. Ako hoćeš jaka halogenska svjetla onda uzmeš Philips GT200 ili Osram Night Breake ili pak neka aftermarket legit rješenja. Iako i ti modeli dosta jako svijetle, na tehničkom zatražim da ih podese, ali svejedno, dok vozim po gradu na gumb ih dodatno spustim, tko ima asigmatizam jasno mu je zašto.
U isti koš bi stavio određene nove SUV-e koji imaju određenu tehnologiju (nisam pratio točno koju, matrix možda) pa prilagođavaju svjetala pa iza mene blješti, poneka se vide plavi snopovi i baš ometa, kao da mi se gospa ukazala na zadnjem sjedalu.
Stvarno mi nije jasno kako se dopusta odredena rasvjeta na danasnjim automobilima?
Ono cemu smo se prije zgrazali i tjuneri na tehnickom padali danas jos gore u serijskoj proizvodnji...
»Lipo'j naše Ličko Lešće«
Dok su se svi vozili u tim prozvanim golfovima 3/4 99,9% je bilo sve uredno, rijetki su stavljali čudesa u farove, danas imas milijon verzija svijetala i vecina njih su povisenu Suv-ovi koji ti svijetlosni snop u najgorim mogucim bojama dakle bijelu i plavu tuku ravno u facu, prije su sve bile na blagu zutu koja nije toliko iritanta za oci, dakle zbrojis sve ovo gore i dobis trenutno katastrofu na cesti, po kisi da ne pricam, ja bi to sve zabranio i vratio na staro, imam dobar vid i ne smeta mi to toliko no ovo je zaista pretjerivanje
Na zalost hvataju se male ribe. Velike valjda ne smiju. Meni je ispravnost vozila subjektivna. Uvijek moraju bit dobre gume, osobno ih mijenjam svake 4 godine ako se ne potrose. Potrose mi se vecinom u 3 godine. Ulje mi slini na svakom autu. Stari su od 15 do 25 godina i to je normalno. Radi nekoliko kapi dnevno necu mjenjat semering radilice prije velikog servisa. Necu mjenjat brtvu poklopca ventila dok zbilja ne treba. Necu mjenjat homokineticki zglob cim krene dobivat luft. Necu mjenjat krajnike dok nije potrebno. Ono sto hocu uvijek imat pod kontrolom su kocnice. Diskovi, celjusti, plocice, lezajevi kotaca. To meni osobno, uz same gume, je svetinja. Svjetla, na tim starim automobilima halogena normalna osram, jedino sad imam kratka na jednom autu original ksenone. To kako je, dok ne prdne.
Fun fact, CVH je privatna tvrtka. Bitni ljudi su Ivan Jarnjak, Tomislav Karamarko, Mladen Markač i niz drugih jakih igrača. Godine 1999., Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja je utvrdila: "Općenito gledajući, predmetne odredbe Zakona su i dalje protivne načelima i odredbama Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja i članku 49. Ustava RH jer je riječ o monopolu koji je dodijeljen poduzetniku u obavljanju poslova tehničkog pregleda vozila, koja je djelatnost otvorena i slobodna za sve poduzetnike."
Nije ovo ništa. U Rijeci znam za tipa kojemu je majka radila na tehničkom pregledu i sređivala registracije ukradenim autima koje je on dovozio. Baba je sad u mirovini, a sin je otvorio prijevozničku firmu. Ta obitelj živi u trokatnici. Uostalom, kako bi si inače jedna šalteruša s tehničkog pregleda i njen muž šljaker mogli priuštiti takvu kučerinu? Dok se kod nas ne uvede zakon o ispitivanju porijela imovine, svi kriminalci mogu biti mirni.
Slažem se, prije 7 - 8g me frend podučio kad te pošalju da malo propušeš motor pošto ne prolazi eko test je tajni znak za odlazak po 100kn.
Fun fact, CVH je privatna tvrtka. Bitni ljudi su Ivan Jarnjak, Tomislav Karamarko, Mladen Markač i niz drugih jakih igrača. Godine 1999., Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja je utvrdila: "Općenito gledajući, predmetne odredbe Zakona su i dalje protivne načelima i odredbama Zakona o zaštiti tržišnog natjecanja i članku 49. Ustava RH jer je riječ o monopolu koji je dodijeljen poduzetniku u obavljanju poslova tehničkog pregleda vozila, koja je djelatnost otvorena i slobodna za sve poduzetnike."
Ok, WOW, ja sam bio uvjeren da se radi o državnoj tvrtci obzirom na monopolistički status. Fascinantno je da ovakvo što ljude uopće ne dira niti 5% a glava zaboli čim se zamisli kakve pare beru ti igrači...
Iskrneo se nadam da će biti prošireno i na ostale stanice.
Moja priča ide ovako:
Auto servisiram u ovlaštenom servisu.
Čovjek me na zadnjem tehničkom pregledu zove pod automobil, kaže pogledajte nejednako se troše diskovi, kaže nije problem više estetika. Ne reagiram na to iako mi je bilo čudno zašto me zove ispod auta u onaj kanal.
Nakon toga završi pregled, vrati papire sruši me zbog ručne kočnice koja kao nejednoliko drži na prvih par zuba i tekućine za kočnice.
Gledam papir i kažem to nešto nije u redu, vadim papir sa računom starim 15 dana i pokazujem specifikaciju zadnjeg servisa. Čovjek odgovara citiram " Onda neka samo pogledaju ručnu kočnicu"
Odlazim kod direktora u ovlašteni servis sa reklamacijom na urađeni servis, ljudi me zovu unutra stavljaju automobil na valjke i pokazuju mi da gledam kazaljke za oba kotača, nema odstupanja.
Dižu haubu i mjere kočionu tekućinu, sve OK.
Vraćam se nazad u stanicu za tehnički pregled, stajem u isti red u kojem sam bio, smjena je već pri kraju dolazim do čovjeka koji me je rušio, do njega dolazi njegov kolega ovaj ga zove na stranu i šapće mu nešto pokazivajući na mene i moj automobil.
Njegov kolega testira ručnu na valjcima i uzima uzorak tekućine automobil tehnički ispravan.
S obzirom da ne želim gubiti cijelo jutro na ovakve igrokaze koju si ili problem nestručnosti osoblja ili pokušaj reketaranja svakako ću se do iduće godine informirati putem MUP-a koji je postupak u slučaju iste epizode jer se tome mora stati na kraj.
Iskrneo se nadam da će biti prošireno i na ostale stanice.
Moja priča ide ovako:
Auto servisiram u ovlaštenom servisu.
Čovjek me na zadnjem tehničkom pregledu zove pod automobil, kaže pogledajte nejednako se troše diskovi, kaže nije problem više estetika. Ne reagiram na to iako mi je bilo čudno zašto me zove ispod auta u onaj kanal.
Nakon toga završi pregled, vrati papire sruši me zbog ručne kočnice koja kao nejednoliko drži na prvih par zuba i tekućine za kočnice.
Gledam papir i kažem to nešto nije u redu, vadim papir sa računom starim 15 dana i pokazujem specifikaciju zadnjeg servisa. Čovjek odgovara citiram " Onda neka samo pogledaju ručnu kočnicu"
Odlazim kod direktora u ovlašteni servis sa reklamacijom na urađeni servis, ljudi me zovu unutra stavljaju automobil na valjke i pokazuju mi da gledam kazaljke za oba kotača, nema odstupanja.
Dižu haubu i mjere kočionu tekućinu, sve OK.
Vraćam se nazad u stanicu za tehnički pregled, stajem u isti red u kojem sam bio, smjena je već pri kraju dolazim do čovjeka koji me je rušio, do njega dolazi njegov kolega ovaj ga zove na stranu i šapće mu nešto pokazivajući na mene i moj automobil.
Njegov kolega testira ručnu na valjcima i uzima uzorak tekućine automobil tehnički ispravan.
S obzirom da ne želim gubiti cijelo jutro na ovakve igrokaze koju si ili problem nestručnosti osoblja ili pokušaj reketaranja svakako ću se do iduće godine informirati putem MUP-a koji je postupak u slučaju iste epizode jer se tome mora stati na kraj.
Zar nisi znao da je lijek za ovakvo iživljavanje ostaviti 20, 30 eurića negdje pokraj ručice mjenjača?
Napraviš tako i odjednom ti je ručna našpanana do ibera i drži k'o zmaj već na prvom zubu.
pustimo institucije neka rade svoj posao
jednina
N Lika
G Like
D Lici
A Liku
V Liko
L Lici
I Likom
jednina
N Lika
G Like
D Lici
A Liku
V Liko
L Lici
I Likom
Sami Ličani kažu "u Liki". Znam jer imam rodbinu u blizini Gospića.
Tako da, čini mi se da se kolega viciousone zafrkavao s njihovom deklinacijom.
jednina
N Lika
G Like
D Lici
A Liku
V Liko
L Lici
I Likom
Osobno sam pretpostavio da se viciousone šali, pa sam mu i dao TU.
Vozač: čuj, malo mi šteka eko, riješit ću to prvom prilikom, možeš me pustiti, tu mi je 20e u ruci.
Tehničar: to baš nije po pravilima, kaže se "u ruki".
SUVovi koriste iste tehnologije kao ostala vozila, a s obzirom na visinu su snopovi tvornički postavljeni da osvjetljavaju standardnu udaljenost kao i ta ostala vozila.
SUVovi koriste iste tehnologije kao ostala vozila, a s obzirom na visinu su snopovi tvornički postavljeni da osvjetljavaju standardnu udaljenost kao i ta ostala vozila.
Pa da zbog visine, to i je problem, neznam kad si zadnji put vidio kamion s milijon ledica no oni imaju odredeno vrijeme kad smiju voziti i na kojim relacijama! Nedavno je jedan zalutao na Zg obilaznici to je izgledalo kao da se na cestu spustio NLO, znaci sljepilo totalno
Meni osobno malo smetaju. Je, sve je to ok, ti vidis kao da je dan. Kad ti takvo vozilo dolazi ususret, po nasim prometnicama, noc je i pada kisa, malo je neugodno. Rekli bismo, zasljepljujuce. Tehnologija je dobra, rade bih matrix led svjetla, cak i kad krepaju i platim ih par soma eura, jer vidim komarca iz vozila. Samo me briga i za ljude koji mi dolaze ususret. Takoder, kad se vozi iza mene dok se sigurno ne maknem u stranu, jer je blagi uzas. Bas sada dosao sa tehnickog, prica mi kontrolor kako je u Petrinji vojnika prignjecilo izmedu autobusa i kamiona, nakon obavljenog tehnickog. Covjece dragi. Policija 3 sata stajala pored stanice danas. I sutra ce. Ako su zbilja neki pustali zivotno ugrozavajuca vozila, podupirem ovo. No, svi prosjecno inteligentni vozaci znaju sto je mali nedostatak, a sto su ozbiljni nedostatci.