Kemikalije u kući – koliko su opasne?

poruka: 7
|
čitano: 3.513
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kemikalije u kući – koliko su opasne?".
15 godina

Ja sam sebi ocistio prištiće u pubertetu sa razrijeđenom klorom :)

Malo one klore za čišćenje/izbjeljivanje jeansa na pamuk pa na lice i izdrzat koliko se moze pa isprat :)

Jer sam vidio da svi plivači i vaterpolisti imaju kožu bez iti jednog prištića a jedino zajednicko im je bazen, u kojem se klor koristi za dezinfekciju. Ja sad znam da to nije taj klor koji se kupuje u dućanu...

Jeli se potrefilo da mi se taman tad pubertet smirio pa prištići prestali (jer se nisu vraćali nakon što su nestali), ili neki stoti faktor ili kombinacija faktora/splet okolnosti, štajaznam, ali su prištići u potpunosti nestali... :)

0 1 hvala 0
10 mjeseci
Re: Kemikalije u kući – koliko su opasne?
Pa imaju sad neki tretmani u kozmetici lica sa kiselinom, naravno dosta je razrijeđena, znači niski koncentrat kiseline. Stavi se na lice te pomalo ga nagriza , nakon koju minutu cijelo lice se zacrveni i tada se ispere. I ne služi toliko za akne nego da stara i mrtva koža se odstrani a ostaje mlada, te se potiče rast mlade kože. Ali nakon toga idu i serumi i prave kreme da se koža oporavi od kiseline.
A nemoj ovo ni spominjati da si kiselinu stavljao na lice kao klinjo , čisto da ne bi palo drugima na pamet slične stvari raditi, samo zato sam ti dao TD ;)

A za akne u pubertetu meni je samo morska voda pomagala , nakon par dana kupanja niti jednog prištića. I što god sam tada kupovao protiv akni ili dobio od liječnika na recept nije puno pomoglo.
Također psorijaze , prhut i slične kožne probleme morska voda riješi. Dali zbog NaCl 🤔

Profesore dobra vam je ideja ovo o otrovima, ako niste volio bih da obradite sličnu temu. Recimo onaj masni vosak na jabukama i dr. voću koji se ne može isprati , koliko ga smijem pojesti? Ne zanima me jednokratna doza, nego konstantan svakodnevni unos dozvoljenih količina godinama.
I tako slični otrovi dozvoljeni u malim količinama.
Budi promjena koju želiš vidjeti u svijetu ASICS
Poruka je uređivana zadnji put sub 9.8.2025 11:52 (Sirotanovic).
9 godina

sta god radili, ne mijesajte solnu kiselinu i izbjeljivac....

ja sam slucajno pomijesao, u cca 5l vode sam izlio litru solne (19%), naknadno sam zaboravio da je unutra vec solna, uspio sam izliti cca pola litre izbjeljivaca prije nego se formirao oblak isparenja, sva sreca sam uspio viknuti, pa su me ukucani spahlicom sastrugali sa poda, i izvukli van.

tjedan dana sam zivio na mlijeku i komadicu kruha, jer sve ostalo sam u mlazovima izbacivao iz sebe cim bi doslo do stomaka. :)

sto se akni tice, mene je onomad spasila pasta za zube. namazes navecer, ujutro se umijes, nema ni jednog. ili obicni ralon, par puta dnevno namazes, jedino sto smrdis kao javna kuca od njega.

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Pročitajte knjigu "Kemičar u kući", od prof. N.Raosa.

dzg
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Lako za privremene ili stalne bedake koji bi kemikaliju popili ili si kapnuli u oko.

Na prve treba pazit mama dok su mali- a tu je i sejfti čep.

A ovih drugih nije šteta (u teoriji) u praksi su ak prežive doživotan teret za bližnje i društvo.

Ono što mene zanima je:

Većina tih otrova završi u odvodu ili kanti za smeće.

Može li se to u gradskom pročistavaču neutralizirati prije nego završi u Savi/moru ; i u kojoj mjeri?

2 0 hvala 0
10 godina

Nije me bilo u Zagrebu, pa nisam mogao odgovoriti na postavljena pitanja - što sada činim. Dakle, varikina (otopina natrijeva hipoklorita) je izvsno sredstvo za dezinfekciju, no kao i drugi hipokloriti ne smiju se nanositi na kožu zato što su kancerogeni. Jedina je iznimka upotreba natrijeva hipoklorita u zubarstvu, za dezinfekciju zubnih kanala (nakon uklonjenog živca), jer je tu očito riječ o mrtvom tkivu koje ne može progresirati u karcinom. 

0 0 hvala 1
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice