Kako pravilno očistiti mehaničku tipkovnicu i prod

poruka: 6
|
čitano: 1.349
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Kako pravilno očistiti mehaničku tipkovnicu i prod".
16 godina

Pricajte mi o snazi markentinga.

Nista od ovoga nije trebalo niti jednoj membranskoj tipkovnici, a nekako su nas uvjerili da bez mehanicke tipkovnioce se ne moze zivjeti (priznajem i ja sam potpao pod utjecaj)

A ako bi i zatrebalo (osobno mi nikada nije), kupio bih novu za desetinu cijene mehanicke. 

We live in a society exquisitely dependent on science and technology, in which hardly anyone knows anything about science and technology.

2 0 hvala 0
4 godine
suspendiran

Jednom sam cistio i vise nikada, zapeo mi prekidac sve sam potrgao, na kraju zavrsila u smecu

https://valid.x86.fr/bench/ed0119/1
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina

Nakon 10 godina uvjeravanja kako su mehaničke tipkovnice budućnost i nakon što su entuzijasti u njih ulažili preko 150€ po komadu sada se ti mehanički prekidaći blate kako su zapravo loši i imaju mali vijek trajanja u odnosu na nove magnetske prekidaće. 

0 0 hvala 0
10 godina
Re: Kako pravilno očistiti mehaničku tipkovnicu i

Ja imam Corsairovu Strafe sa brown switchevima  od 2017 . Jos uvijek sve radi jedino se izlizala slova na tipkama  i ja ju malo izgulio prilikom ciscenja

Bolje dvaput tri odjednom nego ni jednom jednu dvaput
11 godina
Re: Kako pravilno očistiti mehaničku tipkovnicu i
syncmaster245b kaže...

Pricajte mi o snazi markentinga.

Nista od ovoga nije trebalo niti jednoj membranskoj tipkovnici, a nekako su nas uvjerili da bez mehanicke tipkovnioce se ne moze zivjeti (priznajem i ja sam potpao pod utjecaj)

A ako bi i zatrebalo (osobno mi nikada nije), kupio bih novu za desetinu cijene mehanicke. 

Nikad nisam pao na marketing jer se sjećam originalnih mehaničkih tipkovnica. Nisam ih volio onda, ne volim ih ni danas. Daj mi niski hod, ugodno tipkanje i tišinu.

No, najsmješnije je što im danas prodaju tehnologiju staru 40+ godina pod premium robu, i ekipa kupuje ko vruće kifle. 

Nadglednik dina
13 godina

Moje iskustvo s mehaničkim tipkovnicama.

2019. uzeo sam Roccat Suoru FX, prvih godinu dana sve super, nakon godinu krenuo je double typing. Svakih 6-8 mjeseci sam čistio switcheve s izopropilnim alkoholom ili WD40 Contact Cleanerom.

Koristio sam ju do 04. mjeseca ove godine kada sam uzeo Keychron V6 Max.

Čovjek bi rekao da konačno neću imati problema, odličan build quality, super PBT keycapsi, Jupiter Banana switchevi, ono što može poći po zlu ?

Čak sam i rekao da prvih 2 godine uopće ne želim ni pomišljati na druge keycapse ili switcheve.

Nakon mjesec dana pojavio se tu i tamo double typing na random tipkama, s time da sam ju redovno lickao, ajde postavim debounce time na 35ms da bude koliko toliko bez problema i naravno šta se dogodi, početkom 7.mjeseca prestale raditi J, N i H tipke.

Čak sam i razmišljao da pošalju novu ali sva sreća da sam se sabrao i rekao da želim povrat love jer zbilja nemam živaca a ni vremena zajebavat se i prolazit isto nakon nekoliko mjeseci.

Uzeo sam odmah MX Keys S i preporodio se. Frend me popljuvao i rekao jesam li lud šta dajem 125€ za membransku tipkovnicu. Ako MX Keys S ne vrijedi 125€, onda ne znam koliko vrijedi ova ?

Mislim kaj se tiče V6 Max, osjećaj pisanja je prebrutalan, build quality odličan, ali jebeš to sve ako tipkovnici ne radi osnovna funkcija. Ne znam više koliko love treba dati da to radi kako spada ?

Ne znam, da sam mlađi možda bi uzimao neku barebone i zajebavao se s time, ali zbilja više nemam živaca i volje za takve poluproizvode.

Ako kojim slučajem ode i MX Keys S, vraćam se na Genius tipkovnice za 15€, bez ikakvog problema su trajale 5+ godina.

Poruka je uređivana zadnji put pon 28.7.2025 19:36 (big smoke).
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice