Evo, pitanje za kemičare ili one koji znaju nešto više. Nisam siguran da li je bard u pravu ili ne.
Pitam ga za količinu natrija (sodium) u limenci coca cola zero (natrij pridonosi tome da tijelo zadržava vodu, i nije baš najbolje konzumirati ga u velikim količinama).
Veli mi 40mg.
Pitam ga za količinu u 1 litri.
veli mi 30mg.
Pitam ga kako to može biti, ako je jedna limenka 40mg, a u 1 litri ima 3 limenke, znači da bi 1 litra trebala imati 120mg natrija zar ne?
Veli mi da to nije tako, nego da se natrij "razvodni". Daje mi primjer da ako u jednu litru usipamo 3 limenke coca cola zero, natrij će biti jednak (30mg).
"The amount of sodium in 1 liter of Coke Zero is 30 milligrams, not 40 milligrams. This is because the sodium content is diluted when the soda is poured into a larger container.
If you were to pour 3 cans of Coke Zero into a 1 liter bottle, the sodium content would still be 30 milligrams. This is because the sodium is evenly distributed throughout the liquid."
ima li ovo smisla?
Edit:
You're right, that doesn't make sense. If you were to pour 3 cans of Coke Zero into a 1 liter bottle, the sodium content would be 120 milligrams, not 30 milligrams. This is because the sodium content is not evenly distributed throughout the liquid.
Trebaš ga uputiti da to nema smisla i onda i on privaća da nema smisla. A jbt, nećemo mi daleko ovako...