Kako se D15 drži?
Folding@home pomaže u traženju lijeka za COVID-19,
- poruka: 370
- |
- čitano: 58.108
- |
- moderatori:
vincimus
Meni je opet dosao onaj WU koji koristi 13 threadova
Istraži malo ovo: https://foldingforum.org/viewtopic.php?f=94&t=25583
Ali nije ni single core u pitanju kad koristi 6 jezgri od 12 mogucih
do sad nisam, imao niti jedan wu da nije 100% cpu pojeo, uvijek roka na max.
Stavi ga u ECO mode. Smanjit ces potrosnju za 50%, temperature za 20 stupnjeva a performanse za 10-ak posto
Kako se D15 drži?
Uvijek hladan i kad uzmem u obzir što hladi, relativno jako tih. Teško da bi mijenjao za vodeno, kad stvarno odrađuje super posao.
Meni je opet dosao onaj WU koji koristi 13 threadova
Istraži malo ovo: https://foldingforum.org/viewtopic.php?f=94&t=25583
Ali nije ni single core u pitanju kad koristi 6 jezgri od 12 mogucih
do sad nisam, imao niti jedan wu da nije 100% cpu pojeo, uvijek roka na max.
Stavi ga u ECO mode. Smanjit ces potrosnju za 50%, temperature za 20 stupnjeva a performanse za 10-ak posto
Jep, na ECO rokne 50% cpu power. Temp skoro 25+° niže, a performance, e to bi tek morao istestirati. A grafu sam smanjio na 90% power, tj. 10% smanjio i digao frekvencije za 100mhz tek toliko da sam nešto digao. I dobio sam do 15° manje temp. Do 60° ide sad.
Uh, dao sam stroju pauzu... Mjesec dana kontinuiranog foldanja. Ugasen samo dvaput da ispusem kuciste. Sinoc se smrzao pa sam morao napraviti hard reset. Kad se bootao ostavio sam da zavrsi trenutne WU i od onda je idle. Malo da uhvati zraka jadnik
Meni danas sam cpu radi!
Nova verzija klijenta...
NEW FOLDING@HOME SOFTWARE WITH THE OPTION TO PRIORITIZE COVID-19 PROJECTS
In response to popular demand, we have created an update to the Folding@home software that allows you to prioritize COVID-19 projects. We encourage you to upgrade as the new software includes important bug fixes and security updates. Downloads are available here.
I, eto, sad radi protein viewer...

Jasno je da se većina ekipe zamisli... Zašto bih ja sudjelovao/la u ovoj priči... To vuče dosta struje... što bolja grafa - bolje "odrađuje", ali i više troši...
Ako si i ti jedna od takvih osoba - onda se dobro zamisli... očekuješ da drugi to odrade za tebe...
Možda bi mogao odraditi par paketa i sudjelovati s ostatkom SVIJETA/ZEMLJE i pomoći sa par potrošenih kuna na struju koju povuče tvoja grafa...
- Ne budite lijena mrcina koja gleda svaku kunu... btw... vjerojatno se nadate da ćemo mi - ostali "odraditi" taj dio za vas - gamere - koji imate pile, ali samo za BF1, BF5, COD XX.....
Ako u vama ima išta dobro i pozitivno, downloadajte installer, odaberite ime, grupu - Cro4Life (cod: 137516) - ne morate ubiti starce sa strujom... da svatko od vas gamera, odradi
10-20 paketa - rasturili bismo.....
EDIT...
Cak se i dobro drzimo u odnosu na ostatak svijeta - obzirom da od 4.1 mil. stanovnika u HR (ne brojim ove vani), samo nas se 96 bori protiv COVID-19 i ostalih "sranja"...
ISKRENO.... stvarno očekujem od ovih spavača da downloadaju soft i počnu "crunchati" - ako netko ime problema ili ne kuži nešto - javi se....
Evo još 1 dodatak... ne da se hvalim... ovo sam skupio za manje od 7 dana.....
btw... ja sam jad i bijeda.... ekipa koja "gura" Cro4Life..... zadnja slika.
top 10 ekipa... pliz javite mi se...
Jasno je da se većina ekipe zamisli... Zašto bih ja sudjelovao/la u ovoj priči... To vuče dosta struje... što bolja grafa - bolje "odrađuje", ali i više troši...
Ako si i ti jedna od takvih osoba - onda se dobro zamisli... očekuješ da drugi to odrade za tebe...
Možda bi mogao odraditi par paketa i sudjelovati s ostatkom SVIJETA/ZEMLJE i pomoći sa par potrošenih kuna na struju koju povuče tvoja grafa...
- Ne budite lijena mrcina koja gleda svaku kunu... btw... vjerojatno se nadate da ćemo mi - ostali "odraditi" taj dio za vas - gamere - koji imate pile, ali samo za BF1, BF5, COD XX.....
Ako u vama ima išta dobro i pozitivno, downloadajte installer, odaberite ime, grupu - Cro4Life (cod: 137516) - ne morate ubiti starce sa strujom... da svatko od vas gamera, odradi
10-20 paketa - rasturili bismo.....
EDIT...
Cak se i dobro drzimo u odnosu na ostatak svijeta - obzirom da od 4.1 mil. stanovnika u HR (ne brojim ove vani), samo nas se 96 bori protiv COVID-19 i ostalih "sranja"...
ISKRENO.... stvarno očekujem od ovih spavača da downloadaju soft i počnu "crunchati" - ako netko ime problema ili ne kuži nešto - javi se....
Evo još 1 dodatak... ne da se hvalim... ovo sam skupio za manje od 7 dana.....
btw... ja sam jad i bijeda.... ekipa koja "gura" Cro4Life..... zadnja slika.
Nisam u top 10.... ali nisam ni daleko!
Bez Fridaya, ko da se ne racuna...
Bez Fridaya, ko da se ne racuna...
Evo upalio sam opet
Evo nas ispod 300!
Kolko puno i na čemu? :D
200-300 kn razlike? 500? Prestrasi me do kraja! :D
Pa kad su svi umjesto na poslu kod kuce za kompom ili TV-om
Pa kad su svi umjesto na poslu kod kuce za kompom ili TV-om
Ma ovo moze biti 100 kn extra top topova za 2 laptopa i eventualni dodatni TV screen time.... Al uplatila firma neku paricu za trosak rada od doma, pa ni ne racunam :)
Po svemu meni se cini da te zajebalo u nekom obliku; ovo sta pises da si majnao si majnao na tom istom stroju? jer opterecenja bi trebalo biti tu negdje... OK, nadam se da ces nac nacina osporiti zajeb, ako te zajebalo ;) Sretno!
Gdje ti je došao velik račun za struju. U HR ili u BiH?
Samo da kažem i kod mene je a isto tako dosta se ljudi žale koje znam. Netko kaže da je za 2 mjeseca. De provjeri pa mi javi. Ja morma na Z brojilo preći, ne da mi se ganjati više jeftinu i skupu.
Sorry ona oftopicu.
I meni je doso racun za struju 100kn vise nego prosli mjesec. Sto se foldalo se foldalo.
Ja ne foldam jer imam shitty PC, pa bi plaćao više struje za daleko manji učinak, pogotovo jer je grafička skroz slaba.
Međutim, potrošnja struje mi je isto porasla - radim od doma, PC radi dulje, ali i daleko češće koristim pećnicu, ploču za kuhanje i perilicu. Pitanje je koliki ti dio računa otpada na foldanje, a koliki na promjenu navika zbog korone.
100 kn je jos ok; stavio sam si u glavi budget za struju zbog foldanja do 20E mjesecno extra; znali smo u startu da nije dzaba :)