sve (što ne moraju biti samo igračke, nego i televizija i nalikujuće pasivno) što šmrkavce ne potiče na razmišljanje, kreativnost, čitanje, pisanje (rukom), učenje (i volju za), spretnost, odgovornost i samostalnost čini ih panjevima tj. budućim hadezenjarama svih boja, odn. dronovima. a to se, kao što sve više spoznajemo, traži. nitko ne voli "pametnjakoviće". za u tekstu naveden zaključak nisu potrebni nikakvi instituti i /ili "znanstvena" istraživanja. dovoljno je pogledati (i poslušati) okoliš u kojem živimo a koji je izravna posljedica sustavnog suzbijanja navedenoga u prvoj rečenici. povremene iznimke (i nagrade koje naši balavci osvajaju) samo su zapravo jezive jer nisu pravilo.
Elektroničke igračke uzrokuju slabiji razvoj jezik
- poruka: 21
- |
- čitano: 5.836
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
To sve stoji ali ne bi rekao da ako netko od te djece postane "hadezenjara" kao što kažete da je panj, osim ako nema nikakve koristi od dotične stranke,
ali ako uspije ući u sabor ili nešto više od toga daleko od toga da je panj, isto tako je za bilo koju drugu stranku.
kolega uvaženi zastupnik Ajar je vjerojatno mislio na glasače hdz-a a ne na hadezenjare kao članove hadezenjarske stranke. jer ti koliko god bili zaostali i primitivni džabalebaroši, uvijek nekako uspiju doći do nekretnina kojima ne znaju broj.
@Maha
Za predstavničku demokraciju, trebaš biti glup ili se praviti glupim, jer inače te tvoj izborno tijelo ne razumije.
--------
Što se tiče tema članka, lijepo to za pročitati. Odgoj djece je najteži "posao" na svijetu.
Elektroničke stvarčice "pomažu" roditeljima, da se na bave sa svojom djecom. Svi nešto rade, svi negdje žure, a djeca ispaštaju.
Nastavno, na to mogu napisati da sam nedavno pročitao na Internetu, da je neki mladi par sa malom bebom tražio dadilju u vremenu od 2-5 ujutro, jer se oni eto ne mogu naspavati.
Ah, ta djeca samo nešto 'oće, a gdje su roditeljska prava?
pa quaka upravo i jest u tome da se u nas ljudi mjere (poštuju?) prema bruto količini imovine (ma kako bila stečena) a ne prema "nematerijalnim" vrijednostima. + takvi "koji imaju" izrijekom traže (i očekuju) da ih se zbog toga smatra vrednijima i važnijima od ostalih u svim životnim aspektima. dosad sam imao uglavnom gandijevski pristup takvim nakaradama^e no nije uvijek završilo bezbolno. moja pokojna teta je govorila: "sramota je kad te zgazi fićo pa kaži doktoru da je bio mercedes".
to je metafora.
@dark_wizz
Ne otkrivaju baš svaki dan. Neka istraživanja se provode po 20 i više godina.
I to nisu neki "znanstvenici", nego ljudi od znanja.
Ne otkrivaju nikakvu "toplu vodu", nego potvrđuju sa znastvenim pristupom, odnosno objašavanju stvarnost oko nas.
Sva suština je u tome. To što netko brije sebi u glavi, da zna bolje od znastvenika, to prolazi kod neupućenih i neukih ljudi.
Logika antiintelektualaca i iskompleksiranih ljudi svojim skromnim znanjem.
Kakve gluposti, moja mala koristi "elektronicke igracke" kao i ostalu tehnologiju od kad zna za sebe, i sad evo sa svojih nepunih 5 godina prica hrvatski savrseno, prva engleski savrseno te rastura matematiku, brojeve i pisanje u skoli u Irskoj, eh da i pocela je uciti Irski... Iskreno bez ti svih crtica, igrica i sve sto je koristila nema sanse da bi sad ovako bila "napredna" tako da...
I da vec polako ulazi u svijet IT-a i pokazuje veliki interes za time.
Kakve gluposti, moja mala koristi "elektronicke igracke" kao i ostalu tehnologiju od kad zna za sebe, i sad evo sa svojih nepunih 5 godina prica hrvatski savrseno, prva engleski savrseno te rastura matematiku, brojeve i pisanje u skoli u Irskoj, eh da i pocela je uciti Irski... Iskreno bez ti svih crtica, igrica i sve sto je koristila nema sanse da bi sad ovako bila "napredna" tako da...
svak svog konja hvali, ja sam se u pržini igrao i pokazao veliki interes za bauštelom
Istina, evo ja jučer upalio klimu kod sebe doma, smrzo se ko pi..., a oni pričaju o nekom globalnom zatopljenju...glupost pa valjda je svima jasno da ako se nešto događa meni da je tako onda i svagdje drugdje i da sve drugo što nije kao kod mene nije istina, glupi znanstvenici
Kakve gluposti, moja mala koristi "elektronicke igracke" kao i ostalu tehnologiju od kad zna za sebe, i sad evo sa svojih nepunih 5 godina prica hrvatski savrseno, prva engleski savrseno te rastura matematiku, brojeve i pisanje u skoli u Irskoj, eh da i pocela je uciti Irski...
to je zbog toga jer je curica. šuti, pokrij se ušima i sjeti se sebe kad si imao 5 (godina, ne ocjene).
Kako misliš da parla engleski, a počela je učit i irski?
Čak i da jest mala sva bajna i savršena, upitaj se koliko je društvene interakcije propustila zbog današnjeg načina života. Vjeruj mi, džaba klincima danas sva pamet koju imaju u odnosu na nas, ako su socijalni tudumi koji će svi završiti u depresiji do 30e.
Kako misliš da parla engleski, a počela je učit i irski?
Iriski i Engleski su ti kao hrvatski i srpski, samo sto su hrvatski i srpski prakticki isti jezici, dok je irski sasvim drugaciji jezik od engleskog.
sve (što ne moraju biti samo igračke, nego i televizija i nalikujuće pasivno) što šmrkavce ne potiče na razmišljanje, kreativnost, čitanje, pisanje (rukom), učenje (i volju za), spretnost, odgovornost i samostalnost čini ih panjevima tj. budućim hadezenjarama svih boja, odn. dronovima. a to se, kao što sve više spoznajemo, traži. nitko ne voli "pametnjakoviće". za u tekstu naveden zaključak nisu potrebni nikakvi instituti i /ili "znanstvena" istraživanja. dovoljno je pogledati (i poslušati) okoliš u kojem živimo a koji je izravna posljedica sustavnog suzbijanja navedenoga u prvoj rečenici. povremene iznimke (i nagrade koje naši balavci osvajaju) samo su zapravo jezive jer nisu pravilo.
Potpuno si u pravu. Zapravo, ovaj tvoj post je upravo savršen primjer onoga o čemu pišeš. Evo i uzroka:
Current Sr. Google Engineer Goes Public on Camera (Jul 24, 2019)
Edit: poveznica.