Britanski telekom O2 izradio "AI bakicu" koja će t

poruka: 10
|
čitano: 2.590
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Britanski telekom O2 izradio "AI bakicu" koja će t".
10 godina

hehe dobra zamisao, mada ne vjerujem da imalo inteligentniji scammer ne bi skuzio da se ne radi o stvarnoj osobi.

Ja uglavnom te scammere isto volim trolat, nazovu ili se jave sa scam porukama, zatim se pravim naivan, pa trazim kako da nesto uplatim, sudjelujem u necemu, izgube sigurno 20ak minuta i onda ih posaljem na neku stvar :D

Opcenito je sada trend trolanja scammera na internetu (Youtube je dobar primjet) i to mi je super.

1 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: Britanski telekom O2 izradio "AI bakicu" koja
skyactive kaže...

hehe dobra zamisao, mada ne vjerujem da imalo inteligentniji scammer ne bi skuzio da se ne radi o stvarnoj osobi.

Ja uglavnom te scammere isto volim trolat, nazovu ili se jave sa scam porukama, zatim se pravim naivan, pa trazim kako da nesto uplatim, sudjelujem u necemu, izgube sigurno 20ak minuta i onda ih posaljem na neku stvar :D

Opcenito je sada trend trolanja scammera na internetu (Youtube je dobar primjet) i to mi je super.

Čitam na društvenim mrežama kako mnogi ljudi to rade, pomislio sam da i ja probam - ali kada god bih dobio neki poziv tog tipa, uopće nisam imao vremena za više nego reći - ne zanima me, ne zovite me opet. Hm, što je najbolje - doista me i ne zovu više (barem ne da bi ponudili istu stvar), a nisam se oko toga nešto potrudio...

...
Poruka je uređivana zadnji put pon 18.11.2024 20:40 (Miro).
5 mjeseci
skyactive kaže...

Na youtubu je to trolanje scammera sve redom fejk, kao što je i fejk 90% drugih stvari, ali ljudi više ne mogu ništa prepoznati ni razaznati...

skyactive kaže...

zatim se pravim naivan, pa trazim kako da nesto uplatim, sudjelujem u necemu, izgube sigurno 20ak minuta

Što znači da izgubiš i ti 20 min života na teške gluposti.

Najjednostavnije je block i report tog broja i doviđenja.

14 godina
Ja samo poklopim.

2 0 hvala 0
4 godine

Što stvarno? Nisam do sada čuo o tome. Možete li mi detaljnije objasniti i samo odložiš mobitel...

0 0 hvala 0
16 godina

Jučer, oko 18h, zvoni mobitel, pozivni Split (ja u Zg, nemam nikog u St). "dobro večer, Ivana na telefonu, zovem vas iz tvrtke blabla. Razvijamo proizvod za..."

Sklopio. Znaš da nije normalno kad radi i zove na državni praznik

0 0 hvala 0
15 godina

-prije desetak dana, dok sam čekao klijenta koji se probija kroz gradsku gužvu i traži parking.. zazvoni tel. .. i krene..

-inače mi je zabavno pogledati par takvih privatnih-internih snimaka, jedan lik ih baš zna pelcovati.. i u tom čekanju mi je to bilo super, 'napokon'.. uz prvih par minuta gdje kao svaki krezubi milijarder nemam pojma o dionicama, lik priča o tesla-vozilima i rastu cijena, zaradi.. a ja jedva da stignem ubaciti poneku riječ, .. no baš za inat, ovaj put je klijent došao brže, pa sam morao prekinuti.. ostaje nada da će ponovo nazvati :)

-prepustiti to nekoj tamo ai bakici? bez gušta pregleda? .. tj nisam primijetio u članku, postoji li nešto kao snimka? ima li korisnik nešto kao apps-uslugu? može li se koristiti za osobne potrebe recimo kad me posao spriječi-prekine u zapričavanju? :)

-sama ideja je ok, no ako mi ne omogućuje taj dio, tad je nepotrebna.. tj kako će osoba koja tako izbjegne uvaljivača (prevaru) znati što je izbjegla? edukativno, zabavno.. bi bilo da se to tad može i vidjeti, kao zabavni show, tad i i prava bakica pa i mlađi članovi naučili što je navlakuša, kako prepoznati, obraniti se.. a humor je vrlo dobro sredstvo, pogotovo kad lik zna dobro zavlačiti kao jedan koji je već postao legenda takvim objavama.

**

za one koji ne žele pozive, pravna država (teoretski) .. bi to morala osigurati, omogućiti prijavu nadležnima, no tog ekšli nema osim u teoriji, ne miješati s 'registrom ne zovi'..

-zašto se po tom pitanju ne radi ništa, nitko, nije zanimljivo političkim strankama, udrugama? onima kojima bi posao bio i zaštititi građane?

-pravno, nakon prvog poziva, dovoljno je reći da ne želite da vas nazivaju, tad više ne smiju, tj idući poziv je tad kršenje zakona, kažnjivo.. no primjera nema, kao i to da kad već nazovu, možete zatražiti brisanje podataka koje oni moraju izvršiti, time ne imati tel.broj (i moguće ostale podatke) i time bi se teoretski eliminirala mogućnost da ponovo zovu, no ni to država-zakon ne provodi, tj nema primjera, nema mehanizma, nema nadležnih kojima bi se prijavilo ili provjerilo.. kao i pitanje kako su došli do podataka kao telefonski broj a možda i ime, email.. tj podatci koje se uobičajeno traže za recimo nagradne igre po shopingcentrima i sl. .. pri čemu su to prikupljeni osobni podatci strogo ograničene namjene i nakon isteka moraju biti uništeni, za što opet ne postoji provjera, dokaz, osim same teorije zakona.

.. tj tih par teorestkih zakona, prava, obveza.. nije problem (ne)postojanje zakona, nego provedba, konkretno tijelo-ured koji bi to zaprimio i bio nadležan riješavati kao što je to policija za promet-kriminal, inspektorat za trgovinu-posao i sl. .. nitko nije nadležan, pa sve do fantomskog cyber odjela policije koji postoji ali ne za građane i koji bi nas branio od hakerskih napada i sl. no ne postoji način, formular, šalter na kojem bi građani to mogli, onako, smisao, auto bez goriva-ceste-kotača.. nešto bez nečeg čime nema smisla-svrhe i za sad ni ne postoji neka ideja kako bi se to stvarno riješilo, mada zakon teoretski postoji.

-ili postojeći registar ne zovi, što ako netko ipak nazove? posotji li primjer kazne po toj osnovi? .. ne, barem ne nešto što bi u medijima primijetio, a tad smisao-svrha? može li bolje?

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put uto 19.11.2024 13:57 (ihush).

0 0 hvala 0
9 godina

bas kao i s jehovinim svjedocima....

donosimo dobre vijesti..

moze, ali ja prvi....onda ih udavis nekom pricom, pa oni tebi poklope....i nikad vise ne nazovu :)

Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Postoji registar „NE ZOVI“. Ne znam koja je njegova upotrebna vrijednost.

0 0 hvala 0
16 godina

Sad ce AI scammer pricat sa AI bakicom. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice