Bitcoin premašio vrijednost od 100.000 dolara!

poruka: 38
|
čitano: 6.113
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Bitcoin premašio vrijednost od 100.000 dolara!".
15 godina
Re: Bitcoin premašio vrijednost od 100.000 dolara!
CVET2 kaže...

Neka vrijednost raste koliko hoće, ja u kriptu i dalje ne vidim veliku korist niti ću u njega ulagati. Neću omalovažavati izumitelje, zanimljiv je taj koncept blockchaina, ali nedovoljno dobar da bi to bilo "ono nešto". Sva ova fama oko toga je zapravo socijalnog karaktera - ljudi vrednuju kripto čisto zato jer vide da i drugi to rade. Međutim, naravno, srž svega su programeri, ljudi koji se bave računalnom znanošću, injženjeri - oni su sve zahuktali. Oni su pokrenuli priče da se radi o nećem revolucionarnom. I naravno, boomeri su povjerovali u te priče i počeli pumpati sustav. A zašto su povjerovali? Zato jer su im se ti ljudi (većinom mladi) činili pametni i entuzijastični. I istina je, pametni su oni, ali su krenuli izmišljati toplu vodu - valute već postoje i nitko se ne žali da ih je teško koristiti. Zašto izmišljati nešto komplicirano, ako već postoji jednostavno riješenje?

Eto vidiš, sad da smo u Kini, ja kao član partije bi odmah skinul tvoj "social credit score", nemoš o kriptu reč da nije "ono nešto".

On če ti u bliskoj bodučnosti pomoči da izbjegneš taj negativni "social credit score", kad te netko iz partije "klepne" po glavi jer previše pričaš.

Zahebavam se malo..

Čekaj 10-20 godina, kripto če se pokazat kao vrlo korisno "sredstvo" za nas, običe smrtnike.

Pogotovo kad počnu postepeno izbacivat gotovinu iz uporabe i forsirat CBDC (central bank digital currency).

9 godina

Koja je razlika između kockanja i ovoga? Ok, može se isplatit u pravoj valuti, ali to je lutrija jer ima puno fake stranica. Još uvijek ne vidim da webshopovi nude plaćanje u bitkonjima.

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina

Ja kupio cpu+mbo+ram putem kripto u našem pc dućanu prije 3 godine mislim.

Taraba WoW
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina

Svejedno mi je to nekak preveliki rizik, nema centralno mjesto za spremanje walleta, prevelika šansa da te netko hakira. I ako ti ne isporuče naručeno, kome se onda žalit? Kako napravit refund?

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Idemo, svaki tjedan kripto magarac jedan

Linux, Arch Linux.

1 0 hvala 0
3 godine
Hazar kaže...

Kupio sam tog bitcoina za 100 eura 2017 kad je bio na negdje 3000 dolara ak se dobro sjećam i evo nedavno kad se ovo sve zahuktalo sam išao nać taj wallet, uspio nekak. I ok imam sad tih par tisuća eura, to ću prodat i život ide dalje. Nisam ja za to. I ne kužim poantu bitcoina, koja je svrha tog?

Poanta i jest ta da sve to funkcionira, nitko nikoga ne tjera na ništa.

Nitko me ne tjera da uplatim svake srijede i subote lotto 7/39 , (inače su igre na sreću nazvane "porez na budale"), a ipak uplatim. 2€ srijedom i 2€ subotom, pa ako me potrefi.

Svrha je zarada, sam si se uvjerio da je realna, da možeš zamijeniti (prodati) bitcoin za papirnati novac.

Svakako da će dosta ljudi s pogrešnim proocjenama poput mene, popušiti (zbog toga nisam nikada kupio kriptovalutu, no sad mi je žao)

Opet, ambivalentan sam..nije mi žao, jer imam taj bolesni osjećaj da, kad bih (da sam) ja kupio 10 bitcoina... dok je bio 2013 270€, za par mjeseci pao na nulu.

Da, pratim bitcoin od 2013.

Isto sam sumnjao u cijeli sistem, isto sam mislio da je nekakav oblik piramidalne sheme, nisam bio ništa manje sumnjičavo logičan, kao i današnji protivnici sistema kriptovaluta.

No, ja ipak priznam da nije sve tako kako sam mislio, nakon ovih 12 godina moga praćenja.

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put pet 6.12.2024 12:32 (Zaporožac).
11 godina
danko99 kaže...

Čekaj 10-20 godina, kripto če se pokazat kao vrlo korisno "sredstvo" za nas, običe smrtnike.

Pogotovo kad počnu postepeno izbacivat gotovinu iz uporabe i forsirat CBDC (central bank digital currency).

Digitalni euro, ako će se implemetirati jednog dana, neće funkcionirati na principu blockchaina. Barem tako danas tvrde. Također bi trebao pružati anonimnosti, a ako neće, ljudi ga neće htjeti koristiti.

U moru kriptovaluta i sve popratne "tehnologije", "zakrpa" i "dodataka" ne znam skoro ništa, ali sam Bitcoin malo proučio kako funkcionira i ne vidim kako to može biti nešto korisno. I dalje troši pun k** energije za održavanje, ne možeš raditi puno transakcija s njime (cca. 10- u sekundi u cijelom svijetu), a čak i da možeš - tko će plaćati sa nečim tako promjenjivim. Na kraju, čak i onaj glavni razlog kojeg su neki navodili danas ne vrijedi, a to je da će naknada transakcije biti manja od kartičnog plaćanja. 

Neki pak kažu da je zapravo glavna prednost blockchainea njegova decentraliziranost, odnosno nema centralnog autoriteta koji bi određivao njegovu vrijednost. Vrijednost mu određuje tržište i to trenutno, a ne onako tromo kao što to rade centralne banke. U teoriji - super, u praksi - kaos. Zašto? Zato što su klasične valute vezane uz neko područje (državu ili regiju) i tržište na tom području. Za koje tržište je vezan kripto pitam ja vas? Čas je malo u Americi, čas malo u Rusiji, malo u Kini. Svugdje po malo, a nigdje nema nikakav značaj. I upravo je to razlog zašto mu tako vrijednost pada i raste. Kao kad vjetar vrtla list u zraku - čas je gore, čas je dolje. No na kraju list ipak padne na zemlju.

5 godina
CVET2 kaže...
danko99 kaže...

Digitalni euro, ako će se implemetirati jednog dana, neće funkcionirati na principu blockchaina. Barem tako danas tvrde. Također bi trebao pružati anonimnosti, a ako neće, ljudi ga neće htjeti koristiti.

U moru kriptovaluta i sve popratne "tehnologije", "zakrpa" i "dodataka" ne znam skoro ništa, ali sam Bitcoin malo proučio kako funkcionira i ne vidim kako to može biti nešto korisno. I dalje troši pun k** energije za održavanje, ne možeš raditi puno transakcija s njime (cca. 10- u sekundi u cijelom svijetu), a čak i da možeš - tko će plaćati sa nečim tako promjenjivim. Na kraju, čak i onaj glavni razlog kojeg su neki navodili danas ne vrijedi, a to je da će naknada transakcije biti manja od kartičnog plaćanja. 

Neki pak kažu da je zapravo glavna prednost blockchainea njegova decentraliziranost, odnosno nema centralnog autoriteta koji bi određivao njegovu vrijednost. Vrijednost mu određuje tržište i to trenutno, a ne onako tromo kao što to rade centralne banke. U teoriji - super, u praksi - kaos. Zašto? Zato što su klasične valute vezane uz neko područje (državu ili regiju) i tržište na tom području. Za koje tržište je vezan kripto pitam ja vas? Čas je malo u Americi, čas malo u Rusiji, malo u Kini. Svugdje po malo, a nigdje nema nikakav značaj. I upravo je to razlog zašto mu tako vrijednost pada i raste. Kao kad vjetar vrtla list u zraku - čas je gore, čas je dolje. No na kraju list ipak padne na zemlju.

Kažeš malo si proučio Bitcoin ... jesi proučio kada i zašto nastao? Možeš još proučit i američki dug i što je bio zlatni standard. Kad to savladaš, vidjet ćeš koji će list zadnji pasti na zemlju

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice