AMD-ov Ryzen 7 9800X3D donosi i do 26 posto bolje

poruka: 18
|
čitano: 4.637
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AMD-ov Ryzen 7 9800X3D donosi i do 26 posto bolje ".
8 godina

Fascinantno je da je to sve ostvareno na TSMC 4nm procesu (5++nm), a ne na novom skupom 3nm kojeg koristi Intel.

Trebao bi biti cjenovno povoljniji, a brz ko Kerum za BMW-om ili sl jer on kad vozi 195, ko da vozi 70:

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2024 12:17 (EricCartman).
Moj PC  
5 0 hvala 0
10 godina
Re: AMD-ov Ryzen 7 9800X3D donosi i do 26 posto bo
Za ta dodatna igranja sa povećanjem napona i frekvencije ionako nema neke isplative koristi jer su svi procesori unazad par godina dovedeni do samog maksimuma tako da te moguće "dobitke" bolje zaboraviti nego uložiti u neko skupo hlađenje pa ostvariti bijednih par postotaka uz svu prethodnu muku sa instalacijom i održavanjem tog hladnjaka koji mora biti vodenog tipa ..
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2024 12:08 (W2000).

8 0 hvala 0
15 godina

Ajde, da i ja nakon 21 god pređem na AMD.

Moj PC  
6 0 hvala 0
3 godine
W2000 kaže...
Za ta dodatna igranja sa povećanjem napona i frekvencije ionako nema neke isplative koristi jer su svi procesori unazad par godina dovedeni do samog maksimuma tako da te moguće "dobitke" bolje zaboraviti nego uložiti u neko skupo hlađenje pa ostvariti bijednih par postotaka uz svu prethodnu muku sa instalacijom i održavanjem tog hladnjaka koji mora biti vodenog tipa ..

Pa mnogi se ne bi složili, pogotovo igrači kojima je cpu namijenjen i kojima je svaki dodatni fps vrijedan, danas imaš igre poput wukonga gdje se i najjače grafičke muče prikazati najkvalitetniju sliku, pomoć procesora od nekoliko fpsa može značiti razliku između igrivog i neigrivog.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2024 12:47 (notloB).
15 godina
EricCartman kaže...

Fascinantno je da je to sve ostvareno na TSMC 4nm procesu (5++nm), a ne na novom skupom 3nm kojeg koristi Intel.

Da li je to tako? Mac mini sa M4 proc proizvedenim u 3nm košta $499 u americi. Kompletan uređaj košta gotovo kao novi Ryzen chip.

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2024 13:42 (zzib).
4 godine
zzib kaže...
EricCartman kaže...

Da li je to tako? Mac mini sa M4 proc proizvedenim u 3nm košta $499 u americi. Kompletan uređaj košta gotovo kao novi Ryzen chip.

Je ali na tom jabučarskom arm-u nemres igrati igre i ne radi jedno 95% onoga kaj radi na win sustavuApple nikad nije presao 8-9% sveukupnih korisnika racunala nadam se da ni nece

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2024 15:01 (Boris grozni).
11 godina
Bit ćeš mooooojjjjj!!!
Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
Azmo kaže...
Bit ćeš mooooojjjjj!!!

Mislim da ce prvi batchevi biti prodani instantno i da sljedi laaaagana nestašica s obzirom na prodajni fijasko s zadnjom Intel generacijom

16 godina

Zar je to stvarno tako? Kod nas kosta 799 eura najjeftinija verzija, 708eura na amazonu za preorder, imas asus mini pc u kucistima iste velicine minija od 200-500 i vise eura po potrebi. Koja je svrha tog minija? Prosjecnoj osobi beskorisno, takvima i vecini je dovoljno bilo sto iz nizeg PC ranga. Sluzi samo za uvod u ekosustav nekome tko treba koristiti ili razvijati za mac/iphone. Totalno beskorisno za ostatak naroda osim ako pojedinac ima fetish na apple.

Linux, Arch Linux.
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2024 15:27 (Ante).
16 godina
zzib kaže...

Nije baš tak jeftin, 600$ preciznije za taj iznos dobiš čak 256gb interne pohrane.

https://www.apple.com/shop/buy-mac/mac-mini/m4

Sramota ili porez za budale, mogli su stavit još manji SSD da vide jel ima još večih budala u obliku kupaca.

Ja sam prošle godine za jednog klinca složil Ryzen 5 5600G APU komp(iGPU gejming)sa 1TB NMVE SSD-om+16gb radne memorije.Cijena kompa oko 600eura, i eto nema frke niti pritužbe na bilo kaj.

AMD,........is that Epyc or what?
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2024 16:17 (rambox).
12 godina
rambox kaže...

Sramota ili porez za budale, mogli su stavit još manji SSD da vide jel ima još večih budala u obliku kupaca.

Ja sam prošle godine za jednog klinca složil Ryzen 5 5600G APU komp(iGPU gejming)sa 1TB NMVE SSD-om+16gb radne memorije.Cijena kompa oko 600eura, i eto nema frke niti pritužbe na bilo kaj.

Tko nije probao neće nikada znati.

MacMini je njima bitan po udjelu u prodaji kao meni lanjski snijeg. (<1%)

https://photos5.appleinsider.com/gallery/58860-120029-80bfa245-4030-4495-b93b-6d0b6a0719a0_1123x819-xl.jpg

Što se tiče samog eko sustava ima svoje prednosti i mane, uređaji im nisu nikada bili u rangu povoljnog svatko bira na čemu želi raditi i koliko se može protegnuti.

15 godina
rambox kaže...

Nije baš tak jeftin, 600$ preciznije za taj iznos dobiš čak 256gb interne pohrane.

OK, $499 je za edukaciju (škole), $599 za kupce. Meni ne treba za igre, imam Ryzen laptop i NVIDIA GPU. Poanta je da za nekih 100-tinjak eura više mogu dobiti kompletan uređaj za neke druge namjene.

16 godina

Vidim da većina gleda samo na brojke kao što su RAM i pohrana, a pritom se potpuno zanemaruju druge prednosti koje Mac i Apple ekosustav pružaju. Prije svega, tu je operativni sustav, macOS je daleko stabilniji i intuitivniji od Windowsa. Macovi nemaju problema s driverima, ažuriranjima koja nešto sruše ili dosadnim bloatware-om. MacOS omogućava vrhunsko korisničko iskustvo s jednostavnim sučeljem i brzim radom, što Windows jednostavno ne može pratiti u tolikoj mjeri.

Što se tiče kvalitete izrade i dugovječnosti, Appleovi uređaji su na potpuno drugoj razini u usporedbi s prosječnim PC konfiguracijama. Trajnost hardvera, integracija svih komponenti i općenito manje bugova u radu hardvera i softvera su nešto što se ne može lako izmjeriti brojkama, ali u praksi znači puno. A za pohranu, iskreno, tko god ozbiljno treba puno prostora, već je davno prešao na rješenja kao što su NAS sustavi. Primjerice, ja sam kod kuće postavio TrueNAS server s nekoliko terabajta prostora, tako da mi svi podaci mogu biti dostupni na bilo kojem uređaju, i to čak i kad nisam kod kuće jer je sve povezano putem VPN-a. Ukratko, Mac nije za svakoga, ali nudi prednosti koje nisu u RAM-u ili pohrani, nego u stabilnosti, dugotrajnosti i iskustvu rada.

4 godine
Ivan M. kaže...

Vidim da većina gleda samo na brojke kao što su RAM i pohrana, a pritom se potpuno zanemaruju druge prednosti koje Mac i Apple ekosustav pružaju. Prije svega, tu je operativni sustav, macOS je daleko stabilniji i intuitivniji od Windowsa. Macovi nemaju problema s driverima, ažuriranjima koja nešto sruše ili dosadnim bloatware-om. MacOS omogućava vrhunsko korisničko iskustvo s jednostavnim sučeljem i brzim radom, što Windows jednostavno ne može pratiti u tolikoj mjeri.

Što se tiče kvalitete izrade i dugovječnosti, Appleovi uređaji su na potpuno drugoj razini u usporedbi s prosječnim PC konfiguracijama. Trajnost hardvera, integracija svih komponenti i općenito manje bugova u radu hardvera i softvera su nešto što se ne može lako izmjeriti brojkama, ali u praksi znači puno. A za pohranu, iskreno, tko god ozbiljno treba puno prostora, već je davno prešao na rješenja kao što su NAS sustavi. Primjerice, ja sam kod kuće postavio TrueNAS server s nekoliko terabajta prostora, tako da mi svi podaci mogu biti dostupni na bilo kojem uređaju, i to čak i kad nisam kod kuće jer je sve povezano putem VPN-a. Ukratko, Mac nije za svakoga, ali nudi prednosti koje nisu u RAM-u ili pohrani, nego u stabilnosti, dugotrajnosti i iskustvu rada.

Znači, na PC instaliraš Linux i dobiješ sve ove prednosti Mac-a :)

15 godina
Ivan M. kaže...

Prije svega, tu je operativni sustav, macOS je daleko stabilniji i intuitivniji od Windowsa. Macovi nemaju problema s driverima, ažuriranjima koja nešto sruše ili dosadnim bloatware-om. MacOS omogućava vrhunsko korisničko iskustvo s jednostavnim sučeljem i brzim radom, što Windows jednostavno ne može pratiti u tolikoj mjeri.

Mac je toliko go*** šta se tiče WM-a da je to nevjerojatno. Intuitivno? Moš misliti. Windows je po tom pitanju intuitivan, a da ne spominjem Linux (bilo koji DE).

Ja evo nakon 6 mjeseci korištenja mac-a (MB Pro M3) mogu reći da je OS toliko neintuitivan i glup da se još nisam naviknuo na njega. Ozbiljno razmišljam da si složim novo računalo, a ovo s toliko intuitivnim OS-om dam djeci.

Jedina pozitivna stavka kod ovog računala je baterija.

Al dobro, netko pati od toga da ima Mac. Meni računalo treba za posao, a ne za kur****. Iskreno, da sam ga kupio sa svojim novcima, bilo bi mi jako žao.

Novi Ryzeni su top.

14 godina

Ja isto nešto mora na ženin macair m1, treba sam sa cordovom prebacit react app za app store, baš da isprobam jer sam planirao na mac, zašto, dosta mi je zvuka ventilatora (očišćen, zamjenjena termalna, na postolju za laptop sa hladnjakom) i sporosti (core i7, 16 giga rama, nvme ssd, friško reinstalirani windowsi). Ali neće me vidit ni mac ni linux. Ostajem na windowsima. Znam sve napamet. Programčići koji mi trebaju su tu. Ako treba bacit na igricu. I lagano se x86 procesori približavaju arm procesorima, neće ga nikad uhvatit ali dovoljno. Baterija će uvijek bit pušiona nakon godine-dvije, da je ne znam kakva i u kakvim uvjetima bila. Usput, kad netko napiše korištenje laptopa 24 sata na bateriji...

0 1 hvala 0
8 godina
KIKI3ooo kaže...

Ja isto nešto mora na ženin macair m1, treba sam sa cordovom prebacit react app za app store, baš da isprobam jer sam planirao na mac, zašto, dosta mi je zvuka ventilatora (očišćen, zamjenjena termalna, na postolju za laptop sa hladnjakom) i sporosti (core i7, 16 giga rama, nvme ssd, friško reinstalirani windowsi). Ali neće me vidit ni mac ni linux. Ostajem na windowsima. Znam sve napamet. Programčići koji mi trebaju su tu. Ako treba bacit na igricu. I lagano se x86 procesori približavaju arm procesorima, neće ga nikad uhvatit ali dovoljno. Baterija će uvijek bit pušiona nakon godine-dvije, da je ne znam kakva i u kakvim uvjetima bila. Usput, kad netko napiše korištenje laptopa 24 sata na bateriji...

Pa čak Intel sa novim Lunar Lake procesorima ima sada debelo dobro trajanje baterije.

4 godine

Potapanje plavih

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice