Alarmantni podaci liječnika: u Hrvatskoj zbog romo

poruka: 42
|
čitano: 8.912
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Alarmantni podaci liječnika: u Hrvatskoj zbog romo".
17 godina
Re: Alarmantni podaci liječnika: u Hrvatskoj zbog
Stric_Jura kaže...

ima veze to što klinci ne znaju što im tijelo može, a što ne može, što se nikad nisu popeli na drvo, preko ograde...

a s ekrana im svi viču da su super (oni na ekranima) pa i oni žele tako... 

Ma nema tu pomoći bez obzira kakvu si životnu školu prošao. E-romobil je jako nezgodno sredstvo, nikakvo iskustvo tu ne pomaže ako ti se dogodi nepredviđena situacija.

ihush kaže...

-pa? nismo li mi nekad radili 'isto'? gluposti opasne po život, ozljede.. 

Jesmo, zato nas je (u postotku) i manje tu.

Kao i broj poginulih općenito u nesrećama - od 90-ih je pao četiri puta, na stranu povećanje prometa i vozila. No kad su se npr. uvodile kacige na motorima, to je bila opća sramota ako bi te netko vidio s kacigom. trebale su godine za promjenu mentaliteta.

Bitanga kaže...

Mislim da bi se djecu trebalo podučavati malo i o posljedicama idiotskog ponašanja u prometu.

Malo slike iz bolnice, sa groblja, sa suđenja, iz zatvora, plaćanje odštete, nešto slično kao što je i na cigaretama (ako bi i to uopće išta pomoglo). 

I dalje postoje edukacije djece biciklista (dapače, ako polože mogu i ranije na cestu), ali mislim da je to bitno manje rašireno nego prije 30-40+ godina.

Ja bih stavio obaveznu edukaciju u osnovnim školama.

15 godina

Pa postoji edukacija biciklista u školi, ne znam jeli obvezna, ali moj klinka je dobila potvrdu...

e sad, da li je to opet litanija tipa "dječica su preopterećena kurikulumom, koji klinac će im još jedno predavanje ?!?", pa ih roditelji ne šalju na to, ali naravno uz bilo koji crkveni sakrament se kupuje  - el. romobil, a poneki čak i kacigu pride kupe...

Ju je je? Je ju je!
10 mjeseci
protjeran

Ajde lako za to što im "pametni" roditelji kupuju bijesne romobile koji piče 50+ km/h, ali im barem i ne kupuju kacige. 

3 0 hvala 0
17 godina
Stric_Jura kaže...

Pa postoji edukacija biciklista u školi, ne znam jeli obvezna, ali moj klinka je dobila potvrdu...

e sad, da li je to opet litanija tipa "dječica su preopterećena kurikulumom, koji klinac će im još jedno predavanje ?!?", pa ih roditelji ne šalju na to, ali naravno uz bilo koji crkveni sakrament se kupuje  - el. romobil, a poneki čak i kacigu pride kupe...

Naša o.š. čak ima i poligon, ali se ne sjećam kad je zadnji put bio u stvarnom pogonu(istina, baš i nisam doma za vrijeme škole).

A to za krizme i slično, živa istina...

16 godina
Old Iggy kaže...

I dalje postoje edukacije djece biciklista (dapače, ako polože mogu i ranije na cestu), ali mislim da je to bitno manje rašireno nego prije 30-40+ godina.

Ja bih stavio obaveznu edukaciju u osnovnim školama.

Imaju osnovnu edukaciju i u vrtićima već, i školama kroz tehnički, ali ne moraju polagati.

PSN: DrskaBitanga, Xbox: MalaBitanga, Steam: Bitanga, Battle.net: Bitanga#2872, Uplay: DrskaBitanga, Origin: DrskaBitanga, Nintendo Switch Friend Code: SW-7419-2699-7478
14 godina

Uz edukaciju i kontrola, opominjanje i kažnjavanje. Problem je što se muriji baš ne da raditi sačekuše za klince po šetalištima, natjeravati se s njima i raspravljati s roditeljima kako je baš uz svih zala koje se događaju na svijetu baš njihova micica na tapeti, lakše je stajati na cesti i random zaustavljati aute koja se voze normalno, pa možda naleti netko bez pojasa, svjetala po danu ili prve pomoći, ide u statistiku, a lakše je odraditi.

2 0 hvala 0
16 godina
Da barem to rade ali cak ni to. Ne znam kad su ma zadnji put zaustavili.
14 godina

ihush- Sve šta si napisao je ok. I sve bi to klinci i klinceze trebali učiti u vrtiću i školi. Totalno bi trebalo promjeniti obrazovanje, mladih ljudi i da uče i usput se igraju kroz iskustvo. Obrazovanje nam je katastrofa. Totalno bezveze i bez ikakve praktične primjene.

14 godina

@ante_etna- Mene je neki dan zaustavio policijski automobil. Vozim se na biciklu i vozim se od ceste 6-7 metara, na jednoj od širokih ulica u Zagrebu- Dakle vozim se sa slušalicama na biciklističkoj stazi imam slušalice u uhu i čujem rotirku, pogledam i vidim policiju i stanem prije zebre da ih propustim. Oni stanu ispred mene i počnu mi pričati da su tu zbog mene, ja sam ih htio propustiti i takvu sam napravio gestu sa rukama. Kaže mi policajka da su tu zbog mojih slušalica. Uglavnom 6.30h zbog slušalica na biciklističkoj stazi, kazna 30 ojra. Mogao sam imati jednu slušku ali dvije ne.

17 godina
Markocicak kaže...

@ante_etna- Mene je neki dan zaustavio policijski automobil. Vozim se na biciklu i vozim se od ceste 6-7 metara, na jednoj od širokih ulica u Zagrebu- Dakle vozim se sa slušalicama na biciklističkoj stazi imam slušalice u uhu i čujem rotirku, pogledam i vidim policiju i stanem prije zebre da ih propustim. Oni stanu ispred mene i počnu mi pričati da su tu zbog mene, ja sam ih htio propustiti i takvu sam napravio gestu sa rukama. Kaže mi policajka da su tu zbog mojih slušalica. Uglavnom 6.30h zbog slušalica na biciklističkoj stazi, kazna 30 ojra. Mogao sam imati jednu slušku ali dvije ne.

To vide, jer nisi klinac i neces pobjeci. Manje papirologije, manje stresa i zajebancije a opet nesto taj dan i odradili.

U razgovoru sa klincem veli on meni "pa kak ce me uhvatiti? stisnem gas, odem poprek di auto nemre i oni odustaju".

Realno, kak ce policija zaustaviti bahate klince koji divljaju? S autom nemres, ne smijes mu fizicki naudit (ko u americi npr.), motor zaboravi, blokade i slicno zaboravi... Jedino kroz identifikaciju ocima i molit da potrefis pravog klinca ili da imas dousnika koji ce ih sve otkucati za 3 kuglice sladoleda.

4 godine
Markocicak kaže...

@ante_etna- Mene je neki dan zaustavio policijski automobil. Vozim se na biciklu i vozim se od ceste 6-7 metara, na jednoj od širokih ulica u Zagrebu- Dakle vozim se sa slušalicama na biciklističkoj stazi imam slušalice u uhu/ušima i čujem rotirku, pogledam i vidim policiju i stanem prije zebre da ih propustim. Oni stanu ispred mene i počnu mi pričati da su tu zbog mene, ja sam ih htio propustiti i takvu sam napravio gestu sa rukama. Kaže mi policajka da su tu zbog mojih slušalica. Uglavnom 6.30h zbog slušalica na biciklističkoj stazi, kazna 30 ojra. Mogao sam imati jednu slušku ali dvije ne.

Opasnost si na cesti i za sebe i za druge.

合気道 五段 Me, myself and I
14 godina
@Zapirožac- Nisam nikakva opasnost. Jer čuvam sebe a bome i druge.
Nisam tolika luda da pojačam zvuk, da nemogu komunicirat sa okolinom. Možeš u autu nabiti tako glasno da se prozori tresu. I to je ok. A ja lagano slušam i sve čujem oko sebe. Sa policijom sam komunicirao normalno. Sve sam ih čuo, ali sam ih skinuo jer su tako tražili.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice