AI podatkovni centri ugrožavaju vodoopskrbu u Arag

poruka: 7
|
čitano: 1.481
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AI podatkovni centri ugrožavaju vodoopskrbu u Arag".
12 godina

Čudno kak politika ne trza na ekološki utjecaj podatkovnih centara, al odvojivi čepovi su problem.

4 0 hvala 2
13 godina
Re: AI podatkovni centri ugrožavaju vodoopskrbu u
Great Scott! kaže...

Čudno kak politika ne trza na ekološki utjecaj podatkovnih centara, al odvojivi čepovi su problem.

Odvojivi čep zagađuje okoliš i ne donosi nikakav prihod (u usporedbi s neodvojivim), a podatkovni centar zagađuje okoliš i donosi nekakav prihod. Uočavaš nekakvu razliku?

Osim toga, ako si tako zabrinut za okoliš zašto ti je teško podnijet malu žrtvu koju donosi neodvojivi čep?  

42
Poruka je uređivana zadnji put sri 18.6.2025 23:59 (markoBT).
7 mjeseci
Eto, kad bacim komentar na ovom forumu o zagađenju tih gigantskih servera, te da im je bitan samo profit redovito dobijem minus od pojedinih krkana bez obrazloženja.
Naravno da ispriku za duševnu bol neću dobiti 😅 ,niti očekujem to od kojekakvih primitivaca, koji ne mogu shvatiti osnove koliku količinu vode i struje crpe ovakva postrojenja. Bilo bi to donekle poželjno da lokalna zajednica ima koristi kao kod otvaranja tvornica , radnih mjesta. Dok na održavanju servera radi par pojedinaca.
Poruka je uređivana zadnji put čet 19.6.2025 11:22 (Sirotanovic).

1 0 hvala 0
16 godina

Citam clanak i brojevi kazu da obecavaju investicije od 15 miljardi € a trebati ce ulozit 23 milijarde eura za infrastrukturu vodoopskrbe? Zvuci kao dobar deal, za Amazon i Microfosft naravno 

Vjerojanto brojevi nisu u dobrom kontekstu dati.

Nekada me zna zabuniti, na tren, zasto se u ovakvim situacijama ne primjeni veoma jednostavno rjesenje. Brzo se sjetim korupcije i nepotizma pa je sve jasno.

0 0 hvala 0
11 godina

Potlačene i obespravljene mase moraju se dići i pokazati otpor.

Sigurno velike kompanije neće brinuti o vašim lokalnim problemima. Krupnom kapitalu je samo na pameti da stvara veći profit. Pogledajte koliko je samo tvornicama ugašeno nakon tragedije pada berlinskog Zida. Zkj su tvornice propale? Zato kaj ih niste htjeli braniti.

Radi se o vašim sudbinama, a ne o tuđim. Ne budite samo nevini promatrači vaše propasti. Zemite stvari u svoje ruke, te se pokažite krupnom kapitalu da ne može raditi što želi.

Izvori vode su dobro svih nas, a ne samo resurs krupnog kapitala.

dzg
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
Objasni taj profit ljudima u okolici podatkovnih centara kojima ce sve sto su izgradili propasti radi suše.
Klasični primjer dvolicnog dupelisca vlasti koji inace vice "but mah klimatske promjene", ali kad donosi profit (i to ne tebi, sto je najbolje) onda je bajno i sjajno, jebes prirodu.
Ne smetaju mene neodvojivi cepovi, ali za razliku od tebe drzim se principa. Ako cuvamo prirodu, onda cemo je cuvati i neodvojivim cepovima i ne unistavanjem citavih zajednica i ekosustava radi podatkovnih centara.
13 godina
Great Scott! kaže...
Objasni taj profit ljudima u okolici podatkovnih centara kojima ce sve sto su izgradili propasti radi suše.
Klasični primjer dvolicnog dupelisca vlasti koji inace vice "but mah klimatske promjene", ali kad donosi profit (i to ne tebi, sto je najbolje) onda je bajno i sjajno, jebes prirodu.
Ne smetaju mene neodvojivi cepovi, ali za razliku od tebe drzim se principa. Ako cuvamo prirodu, onda cemo je cuvati i neodvojivim cepovima i ne unistavanjem citavih zajednica i ekosustava radi podatkovnih centara.

Ne trebam ja njima ništa objašnjavat. Oni su dovoljno pametni da sami zakljuće što bi se moglo desiti i donesu odluku kako će djelovat. Mene samo zabrinjava tvoje licemjerje. Kad je nešto što nema puno veze s tobom onda smo za ekologiju, ali kad te ta ekologija direktno pogađa, makar i neznatno, onda zajebi ekologiju. 

A plastični čepovi su daleko veći ekološki problem od vode koju troše podatkovni centri. 

42
Poruka je uređivana zadnji put pet 20.6.2025 9:40 (markoBT).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice