AI funkcije u Notepadu i Paintu zahtijevaju pretpl

poruka: 24
|
čitano: 4.163
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "AI funkcije u Notepadu i Paintu zahtijevaju pretpl".
11 godina

.. :) .. :) .. 

Poruka je uređivana zadnji put sub 22.2.2025 20:24 (W2000).

1 0 hvala 0
10 godina

Vrli novi svijet. Sve je pretplata, ne mozes otvoriti vrata od kuce ako ne platis pretplatu, apart za kavu zahtijeva pretplatu, auto, itd. Microsoft neka ga popu**!

20 0 hvala 1
10 godina

Notepad je bio jedan od rijetkih ispravnih appova u win. Ne sjećam se zadnjeg dobrog poteza od MS, potpuno su se pogubili.

Moj PC  
12 0 hvala 0
4 godine
Re: AI funkcije u Notepadu i Paintu zahtijevaju pr
Uvijek postoji linux

4 0 hvala 0
16 godina
Gallu kaže...
Uvijek postoji linux

-postoji i 'samo što nije..' .. ako nije do sad, neće ni sad ili ne postoji dovoljno velika ms-glupost koja bi juzera swičala .. ostaje samo njurganje koje nam čak čini zadovoljstvo-naviku, kao za cijene, političare itd..

+ več +5god ms ekšli gura juzera na linux, čini sve .. linsubsys-ubuntu, antivirus.. jer ms-u os-soft više nije primarni cilj-corebiz tj tranzicija na model pretplate-usluge-clouda.. pri čemu ih boli kiki koji soft juzer koristi dok plaća pretplatu, konstantno vs jednokratno itd. ms gura pa se juzer ne da.. neobično? postcovid normalno :)

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put ned 23.2.2025 9:23 (ihush).
16 godina
ihush kaže...
Gallu kaže...
Uvijek postoji linux

-postoji i 'samo što nije..' .. ako nije do sad, neće ni sad ili ne postoji dovoljno velika ms-glupost koja bi juzera swičala .. ostaje samo njurganje koje nam čak čini zadovoljstvo-naviku, kao za cijene, političare itd..

+ več +5god ms ekšli gura juzera na linux, čini sve .. linsubsys-ubuntu, antivirus.. jer ms-u os-soft više nije primarni cilj-corebiz tj tranzicija na model pretplate-usluge-clouda.. pri čemu ih boli kiki koji soft juzer koristi dok plaća pretplatu, konstantno vs jednokratno itd. ms gura pa se juzer ne da.. neobično? postcovid normalno :)

Neznam za što bi ironizirao da je neobično ili komentirao da je novo normalno, ali IMHO pa nije se tu ništa puno promjenilo
Koliko god se možda i nešto povečala informatička pismenost, daleko je to od toga da ekipa zna/želi/usudi se instalirati drugi OS.

Ima se što je došlo sa laptopom/kantom i to se troši dok se ne zaključi da bi nekaj novo.

Po firmama zavisi kak diše osoba zadužena za nabavu HW ili koji se SW koristi unutar firme i kod toga je jako tromi proces bilokakvih promjena.

Poruka je uređivana zadnji put ned 23.2.2025 9:38 (Zdravek2008).
12 godina
Gallu kaže...
Uvijek postoji linux

Reče mudro i pritom stisne Start - Shutdown

ps.

Postoji i Nikaragva pa nikom ne pada napamet uzimati je u obzir za određene stvari ili široku namjenu iako su neke stvari tamo "almost free"

Što se tiče modela pretplate, takav model života postoji već jako dugo i opće je prisutan u apsolutno svakoj sferi naših života.

Problem ljudi jest u tome što su prestali raditi kompromise i misle da imaju pravo na sve, kvaka je u tome da to "sve" je rezervirano za one kojima to stvarno treba i "odlikaše" koji naprosto imaju trebalo to njima ili ne, za sve ostalo/ostale tu je Mastercard (kreditni ne debitni )

16 godina

Tražim načine kako da ih izbacim iz postojećih produkata, u Notepadu i Paintu mi zasigurno neće bit potrebni.

All the World is a stage.

0 0 hvala 0
10 godina
Gallu kaže...
Uvijek postoji linux

Danas imaš 3 vrste ne poslovnih PC usera: starci, gameri, nerdovi. Svi ostali su na mobitelima.

Od njih samo nerdovi idu na linux. 

Da, uvijek postoji linux, ali samo za malo šaćicu ljudi.

12 godina
Linux linux linux, ali na linuxu se ne moze sve sto se moze na windowsima. Dok vecina kucnih pc usera gejma, dotle sigurno nece prijeci na linux.

1 0 hvala 0
9 godina
Great Scott! kaže...
Linux linux linux, ali na linuxu se ne moze sve sto se moze na windowsima. Dok vecina kucnih pc usera gejma, dotle sigurno nece prijeci na linux.

https://store.steampowered.com/steamos

6 godina
Great Scott! kaže...

knjigovodstveni program i one drive. Radi na linuxu?

6 godina

nije istina da postoji samo linux,

eno apple iphone je i na ios-u. čini mi se da je to neka varijanta BSD-a ako se ne varam.

0 0 hvala 0
12 godina
Nije to to.
10 godina
gpd kaže...

eno apple iphone je i na ios-u. čini mi se da je to neka varijanta BSD-a ako se ne varam.

Nekad davno je OS X bio baziran na nekim BSD stvarima, danas je sve od Applea koliko znam

16 godina
pqweasdyxc kaže...
gpd kaže...

Nekad davno je OS X bio baziran na nekim BSD stvarima, danas je sve od Applea koliko znam

nhf -pogubio si se :)

.. platforma-kompatibilnost-os.. macos je unix, *nix. .. to nema veze na kojem hw, nekad ppc, x86, sad apple-m.. tj hw i os su odvojene stvari i mogu biti kompatibilne, to što sad apple ima vlastiti cpu je sporedno za os koji je i dalje isti odnosno verzija.. isti os može raditi na raznim platformama koje mogu podržavati razne oseve.. ok? :)

-a to što apple ima maca i ajfon, kutije koje su sve tj hw+sw zajedno... to je apple, za razliku od win-lin koji su os-soft, nisu hw .. a svi koriste treće strane za npr diskove-ram-grafičku itd. pa i plejka-xbox itd.

-nije osx bio .. nego je (i nadalje..), sporedno nazovemo li to *nix ili bsd-varijantu applea kao i ios, identična stvar je sonyplejka samo je to gaming konzola.. dok je prije desetljeća u vrijeme ps3-4 od plejki na linuxu slagana farma superračunala za male novce npr usa-mornarica pa je sony to pravno otežavao itd..(jer su formalno radili hw s gubitkom i zarađivali na softu-igrama dok tad ta računala ne koriste igre-servise i nema zarade..).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
10 godina
ihush kaže...
pqweasdyxc kaže...
gpd kaže...

nhf -pogubio si se :)

.. platforma-kompatibilnost-os.. macos je unix, *nix. .. to nema veze na kojem hw, nekad ppc, x86, sad apple-m.. tj hw i os su odvojene stvari i mogu biti kompatibilne, to što sad apple ima vlastiti cpu je sporedno za os koji je i dalje isti odnosno verzija.. isti os može raditi na raznim platformama koje mogu podržavati razne oseve.. ok? :)

-a to što apple ima maca i ajfon, kutije koje su sve tj hw+sw zajedno... to je apple, za razliku od win-lin koji su os-soft, nisu hw .. a svi koriste treće strane za npr diskove-ram-grafičku itd. pa i plejka-xbox itd.

-nije osx bio .. nego je (i nadalje..), sporedno nazovemo li to *nix ili bsd-varijantu applea kao i ios, identična stvar je sonyplejka samo je to gaming konzola.. dok je prije desetljeća u vrijeme ps3-4 od plejki na linuxu slagana farma superračunala za male novce npr usa-mornarica pa je sony to pravno otežavao itd..(jer su formalno radili hw s gubitkom i zarađivali na softu-igrama dok tad ta računala ne koriste igre-servise i nema zarade..).

Nemam volje shvatiti tvoj post, ali uglavnom: OS X je prije koristio networking stack i možda još nešto s FreeBSD-a, danas valjda nema ništa preostalog koda od toga.

PS3, PS4, PS5 koriste FreeBSD kao bazu. 

4 godine
suspendiran

Graficke i procesori spavaju, + ddr ram, danas svaki k ima neki ai cpu koji smo vec preplatili pogledajte nove rtx 5xxx, zakaj se neuzimaju resursi od gpu-a kad je vec tu i plaćen!

Intel i5 14600Kf@6.0Ghz Asrock Z790 Pro Rs Asus Rtx 4070 Ti Super 16gb @3ghz Thermalright Frozen Prism 360mm GskiLL 4x16GB DDR5 6400 cl30 Trident Z5 Samsung 28" LU28R55 4K
Moj PC  
1 0 hvala 0
4 godine
Stisnuo sam ja svoj zadnji start - shutdown još davno :)
4 godine
https://www.gnucash.org/index.phtml?lang=hr_HR https://abraunegg.github.io/

To je prvo što mi je Google izbacio.
Postoje i druge opcije
6 godina
Gallu kaže...
https://www.gnucash.org/index.phtml?lang=hr_HRhttps://abraunegg.github.io/

To je prvo što mi je Google izbacio.
Postoje i druge opcije

kako da necu staviti svoje podatke na izvolite nekome sa gifthuba....

4 godine

Ne znam kako koristiš onedrive, ali postoje alternative sa jednostavnijom instalacijom za Linux ako te plaši GitHub i ako ti treba samo cloud storage.
Npr.
https://www.dropbox.com/install-linux

Poruka je uređivana zadnji put čet 27.2.2025 21:50 (Gallu).
6 godina
Gallu kaže...
Ne znam kako koristiš onedrive, ali postoje alternative sa jednostavnijom instalacijom za Linux ako te plaši GitHub ako ti treba samo cloud storage.

Imam placen one drive i office.... Ne trazim alternative.... Ipak je to jedna od poznatijih appova....

4 godine
https://www.microsoft.com/hr-hr/microsoft-365/free-office-online-for-the-web

Radi na Linuxu :)

Enivej. Za masu toga postoji alternativa u Linuxu koja sasvim pristojno odrađuje posao.
Valve se jako potrudio približiti Linux široj publici i kada (uskoro) izađe Steamos 3 vjerujem da će i ostali software paketi krenuti put nazivnoj podršci Linuxu.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice