.. :) .. :) ..
AI funkcije u Notepadu i Paintu zahtijevaju pretpl
- poruka: 24
- |
- čitano: 4.163
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Vrli novi svijet. Sve je pretplata, ne mozes otvoriti vrata od kuce ako ne platis pretplatu, apart za kavu zahtijeva pretplatu, auto, itd. Microsoft neka ga popu**!
Notepad je bio jedan od rijetkih ispravnih appova u win. Ne sjećam se zadnjeg dobrog poteza od MS, potpuno su se pogubili.
-postoji i 'samo što nije..' .. ako nije do sad, neće ni sad ili ne postoji dovoljno velika ms-glupost koja bi juzera swičala .. ostaje samo njurganje koje nam čak čini zadovoljstvo-naviku, kao za cijene, političare itd..
+ več +5god ms ekšli gura juzera na linux, čini sve .. linsubsys-ubuntu, antivirus.. jer ms-u os-soft više nije primarni cilj-corebiz tj tranzicija na model pretplate-usluge-clouda.. pri čemu ih boli kiki koji soft juzer koristi dok plaća pretplatu, konstantno vs jednokratno itd. ms gura pa se juzer ne da.. neobično? postcovid normalno :)
-postoji i 'samo što nije..' .. ako nije do sad, neće ni sad ili ne postoji dovoljno velika ms-glupost koja bi juzera swičala .. ostaje samo njurganje koje nam čak čini zadovoljstvo-naviku, kao za cijene, političare itd..
+ več +5god ms ekšli gura juzera na linux, čini sve .. linsubsys-ubuntu, antivirus.. jer ms-u os-soft više nije primarni cilj-corebiz tj tranzicija na model pretplate-usluge-clouda.. pri čemu ih boli kiki koji soft juzer koristi dok plaća pretplatu, konstantno vs jednokratno itd. ms gura pa se juzer ne da.. neobično? postcovid normalno :)
Neznam za što bi ironizirao da je neobično ili komentirao da je novo normalno, ali IMHO pa nije se tu ništa puno promjenilo
Koliko god se možda i nešto povečala informatička pismenost, daleko je to od toga da ekipa zna/želi/usudi se instalirati drugi OS.
Ima se što je došlo sa laptopom/kantom i to se troši dok se ne zaključi da bi nekaj novo.
Po firmama zavisi kak diše osoba zadužena za nabavu HW ili koji se SW koristi unutar firme i kod toga je jako tromi proces bilokakvih promjena.
Reče mudro i pritom stisne Start - Shutdown
ps.
Postoji i Nikaragva pa nikom ne pada napamet uzimati je u obzir za određene stvari ili široku namjenu iako su neke stvari tamo "almost free"
Što se tiče modela pretplate, takav model života postoji već jako dugo i opće je prisutan u apsolutno svakoj sferi naših života.
Problem ljudi jest u tome što su prestali raditi kompromise i misle da imaju pravo na sve, kvaka je u tome da to "sve" je rezervirano za one kojima to stvarno treba i "odlikaše" koji naprosto imaju trebalo to njima ili ne, za sve ostalo/ostale tu je Mastercard (kreditni ne debitni )
Tražim načine kako da ih izbacim iz postojećih produkata, u Notepadu i Paintu mi zasigurno neće bit potrebni.
Danas imaš 3 vrste ne poslovnih PC usera: starci, gameri, nerdovi. Svi ostali su na mobitelima.
Od njih samo nerdovi idu na linux.
Da, uvijek postoji linux, ali samo za malo šaćicu ljudi.
knjigovodstveni program i one drive. Radi na linuxu?
nije istina da postoji samo linux,
eno apple iphone je i na ios-u. čini mi se da je to neka varijanta BSD-a ako se ne varam.
eno apple iphone je i na ios-u. čini mi se da je to neka varijanta BSD-a ako se ne varam.
Nekad davno je OS X bio baziran na nekim BSD stvarima, danas je sve od Applea koliko znam
Nekad davno je OS X bio baziran na nekim BSD stvarima, danas je sve od Applea koliko znam
nhf -pogubio si se :)
.. platforma-kompatibilnost-os.. macos je unix, *nix. .. to nema veze na kojem hw, nekad ppc, x86, sad apple-m.. tj hw i os su odvojene stvari i mogu biti kompatibilne, to što sad apple ima vlastiti cpu je sporedno za os koji je i dalje isti odnosno verzija.. isti os može raditi na raznim platformama koje mogu podržavati razne oseve.. ok? :)
-a to što apple ima maca i ajfon, kutije koje su sve tj hw+sw zajedno... to je apple, za razliku od win-lin koji su os-soft, nisu hw .. a svi koriste treće strane za npr diskove-ram-grafičku itd. pa i plejka-xbox itd.
-nije osx bio .. nego je (i nadalje..), sporedno nazovemo li to *nix ili bsd-varijantu applea kao i ios, identična stvar je sonyplejka samo je to gaming konzola.. dok je prije desetljeća u vrijeme ps3-4 od plejki na linuxu slagana farma superračunala za male novce npr usa-mornarica pa je sony to pravno otežavao itd..(jer su formalno radili hw s gubitkom i zarađivali na softu-igrama dok tad ta računala ne koriste igre-servise i nema zarade..).
nhf -pogubio si se :)
.. platforma-kompatibilnost-os.. macos je unix, *nix. .. to nema veze na kojem hw, nekad ppc, x86, sad apple-m.. tj hw i os su odvojene stvari i mogu biti kompatibilne, to što sad apple ima vlastiti cpu je sporedno za os koji je i dalje isti odnosno verzija.. isti os može raditi na raznim platformama koje mogu podržavati razne oseve.. ok? :)
-a to što apple ima maca i ajfon, kutije koje su sve tj hw+sw zajedno... to je apple, za razliku od win-lin koji su os-soft, nisu hw .. a svi koriste treće strane za npr diskove-ram-grafičku itd. pa i plejka-xbox itd.
-nije osx bio .. nego je (i nadalje..), sporedno nazovemo li to *nix ili bsd-varijantu applea kao i ios, identična stvar je sonyplejka samo je to gaming konzola.. dok je prije desetljeća u vrijeme ps3-4 od plejki na linuxu slagana farma superračunala za male novce npr usa-mornarica pa je sony to pravno otežavao itd..(jer su formalno radili hw s gubitkom i zarađivali na softu-igrama dok tad ta računala ne koriste igre-servise i nema zarade..).
Nemam volje shvatiti tvoj post, ali uglavnom: OS X je prije koristio networking stack i možda još nešto s FreeBSD-a, danas valjda nema ništa preostalog koda od toga.
PS3, PS4, PS5 koriste FreeBSD kao bazu.
Graficke i procesori spavaju, + ddr ram, danas svaki k ima neki ai cpu koji smo vec preplatili pogledajte nove rtx 5xxx, zakaj se neuzimaju resursi od gpu-a kad je vec tu i plaćen!
To je prvo što mi je Google izbacio.
Postoje i druge opcije
To je prvo što mi je Google izbacio.
Postoje i druge opcije
kako da necu staviti svoje podatke na izvolite nekome sa gifthuba....
Ne znam kako koristiš onedrive, ali postoje alternative sa jednostavnijom instalacijom za Linux ako te plaši GitHub i ako ti treba samo cloud storage.
Npr.
https://www.dropbox.com/install-linux
Imam placen one drive i office.... Ne trazim alternative.... Ipak je to jedna od poznatijih appova....
Radi na Linuxu :)
Enivej. Za masu toga postoji alternativa u Linuxu koja sasvim pristojno odrađuje posao.
Valve se jako potrudio približiti Linux široj publici i kada (uskoro) izađe Steamos 3 vjerujem da će i ostali software paketi krenuti put nazivnoj podršci Linuxu.