IPhone 7, rasprava!

poruka: 3.507
|
čitano: 541.550
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Baterija za sad vrhunska, uz prosječno korištenje, Messenger, Viber, Whatsapp, Facebook, kamera, Youtube nakon DFU restorea najnovijeg iOS-a, instalacije tone aplikacija u tom danu i prvog pravog punjenja do 100% u utorak navečer, baterija bi rekao da je odlična, dva dana će izdržat sigurno, trenutno 44% posto, brightness na auto, u pozadini rade dva mail accounta automatsku sinkronizaciju. Kad se to još malo slegne vjerujem da će bit i bolje, koliko god je taj punjač problem, za normalno korištenje baterija dan i pol, dva je stvarno zadovoljavajuće.

Poruka je uređivana zadnji put čet 25.5.2017 12:15 (PlayMaker10).

0 0 hvala 0
12 godina
IPhone 7, rasprava!

Svaki telefon ima zadovoljavajucu bateriju, drugi je problem sto se ljudi doslovno ne skidaju sa telefona cijeli dan. A kad to nekome kazes odjednom svi primaju 50 mailova dnevno i teski su poslovnjaci pa im baterije karatko traju.

realnost je da ljudi cijele dane vise na fejsu i instagramu.

evo meni u pola godine koristenja 6s mozda jednom ili dva puta nije baterija izdrala od jutra do veceri. Imam sve uvijek upaljeno i 100% svjetlina.

PSN:Tomislav025

2 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: IPhone 7, rasprava!
ATJLučko kaže...

Od danas se aplikacije mogu kupovati u Hrvatskim Kunama !!!!! 

Jebote koje cijene???? Pa sygic za android za cijelu evropu sam 25 eura platio (35 bez popusta). Pa i ne bio apple najveća kompanija na svijetu uz ove cijene. Majko moja mila. A i ove ostale???? 

jaska jaska jaskaja
13 godina
@omomomom

Koliki SOT postizes na 6s?planiram u toku godine ako sve bude ok prijeci sa 5s na 7 bas zbog baterije.. mozda na 6s ako je bolja od 5s na kojem imam 5-6 h SOT bez problema?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Ovo sa naplatom u kunama je vrh bahatosti i bezobrazluka i jos nema opcije izbora valute za naplatu. Apple posto si dno dna!

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
robee1 kaže...

Ovo sa naplatom u kunama je vrh bahatosti i bezobrazluka i jos nema opcije izbora valute za naplatu. Apple posto si dno dna!

Ako te tješi, kod Googleta je očito isto. Sve je to banda lopovska...

12 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Stvar je u tome da su dodali PDV na kupovine, znaci sve je +25%. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
tLeon kaže...

Pa nema samo Hrvatska PDV.

12 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...
tLeon kaže...

Pa nema, ali ima razliciti (veci) nego druge drzave. Tako je vec prije iCloud memorija za HR kostala 1.24 USD jer su uracunali PDV te je to tih famoznih 8 HRK, dok u US 0.99 USD 

15 godina
neaktivan
tLeon kaže...
Mirko935 kaže...
tLeon kaže...

Pa nema, ali ima razliciti (veci) nego druge drzave. Tako je vec prije iCloud memorija za HR kostala 1.24 USD jer su uracunali PDV te je to tih famoznih 8 HRK, dok u US 0.99 USD 

To stoji, ali ne objašnjava onu razliku na Play Storeu koju sam postao ranije, jer je tamo uključen porez u svim slučajevima, tj. valutama. PDV u Njemačkoj je 19% tako da ne može cijena biti 30% veća od toga u HRK kako god okreneš. Nešto tu meni smrdi. 😄

Ne znam ima li takvih razlika i na App Storeu, tako da je ovo možebitno blagi offtopic.

13 godina
Mirko935 kaže...
omomomomoomm kaže...

ako napraimjer na iphonu siurfan na safariu i odlucim nastaviti surfati na ipadu samo pokrenem safari i dolje imas stranice koje si gledao na iphonu.  Mislim da malo previse dramis oko svega.

Ne dramim nego mi je debilno pristati na to da me browser na telefonu od 'iljadu evra ograničava na retardirane okljaštrene mobilne sajtove i da za svaku iole zahtjevniju "zadaću" moram paliti PC. Ako su to mogli mobiteli prije 10 godina, sam bih sebi ispao glup da gledam na nazadovanje kao normalnu pojavu i plaćam nešto novo da radi manje i lošije nego staro.

Koristim svakodnevno i Android i iOS uređaje, i na svakom od njih gledam isključivo desktop verzije stranica, koje se učitavaju po defaultu.

Kako? Ili ostane u cacheu od browsera ili bookmarkiram link na desktop stranicu, i problem rješen.

15 godina
neaktivan
assassin.st kaže...

Koristim svakodnevno i Android i iOS uređaje, i na svakom od njih gledam isključivo desktop verzije stranica, koje se učitavaju po defaultu.

Kako? Ili ostane u cacheu od browsera ili bookmarkiram link na desktop stranicu, i problem rješen.

I opet je to hrpa ručnog posla za polu-rješenje... Ja hoću sve da se otvara kao desktop stranica, i kad prvi put nešto otvaram, i dvadesetpeti, bez da ikad moram tražiti "Load desktop site" botune i slično; i jako rijetko koristim bookmarke, na mobitelu imam točno dva.

A dodatni problem kojem nema rješenja je što na iPhoneu nema text wrappinga tako da je njegov prikaz desktop stranica zak****. I ne može se zumirati osim pinchanjem, kao što rekoh ranije. Očito većini to ne smeta i meni je to sasvim fine, ali osobno mi je za "surfanje" iPhone sranje (prije nego skoči ATJLučko banda, isto mislim i za Android, tj. Chrome, samo što njega Opera spašava).

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.5.2017 9:45 (Mirko935).
9 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

A dodatni problem kojem nema rješenja je što na iPhoneu nema text wrappinga tako da je njegov prikaz desktop stranica zak****. I ne može se zumirati osim pinchanjem, kao što rekoh ranije. Očito većini to ne smeta i meni je to sasvim fine, ali osobno mi je za "surfanje" iPhone sranje (prije nego skoči ATJLučko banda, isto mislim i za Android, tj. Chrome, samo što njega Opera spašava).

Doslovno instant povraćanje kad vidim da netko surfa na iPhoneu ili kad neki tukac na Androidu koristi Chrome 

Totalni 💩  i  😱.

Čak je stari Android AOSP browser bio par tisuća koplja iznad po tome...

Kruha i igala...
Poruka je uređivana zadnji put pet 26.5.2017 10:06 (fer-de-lance).
13 godina
Mirko935 kaže...
assassin.st kaže...

I opet je to hrpa ručnog posla za polu-rješenje... Ja hoću sve da se otvara kao desktop stranica, i kad prvi put nešto otvaram, i dvadesetpeti, bez da ikad moram tražiti "Load desktop site" botune i slično; i jako rijetko koristim bookmarke, na mobitelu imam točno dva.

Jebiga, i meni bi bilo najdraže da ne postoje mobilne verzije stranica, ali postoje pošto neki ljudi koriste uređaje za koje to služi (low end uređaji). To plakanje da ne želiš tražiti "load desktop" botune ili bookmarkirati, e tu nema pomoći, onda ti samo plakanje preostaje kad već ne želiš to rješiti.  Ja se osobno, pošto imam bookmarkirane siteove na Safariju i Chromeu, ne sjećam kad sam morao klikati na "show desktop".

Na ovo drugo npr., meni je osobno text wrapping teška glupost jer većinom ne radi kako spada (nekad zna staviti 3 riječi jedan red pa ti druže scrollaj). Gotovo svi mobiteli već imaju dovoljnu rezoluciju da se lijepo vidi kad napraviš zoom na širinu texta, ili barem na taj način u horizontali. Ja isto ne koristim pinch to zoom nego isključivo double tap i to mi odično odgovara.

Osobno mi je Safari najbolji mobilni browser, da ima adblocker bio bi savršen po mojem mišljenju. Android browser uvijek negdje malko zaštekaju, to je jednostavno neizbježno prilikom korištenja. 

EDIT: odgovor na post iznad:

Može jedna preporuka kvalitetnog android browsera? uz Chrome i Firefox? 

Od slijedeće liste browsera nijedan mi nije legao (većinom radi trokiranja): 

Dolphin, CM Browser, Puffin, Maxthorn, UC Browser

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.5.2017 10:24 (assassin.st).
14 godina
neaktivan
Pa mozes stavit adblocker na safari. Ja imam purify i radi ok.
9 godina
neaktivan
assassin.st kaže...

Samo Opera.

Uvijek radi besprijekorno.

Kruha i igala...
15 godina
neaktivan
assassin.st kaže...

Jebiga, i meni bi bilo najdraže da ne postoje mobilne verzije stranica, ali postoje pošto neki ljudi koriste uređaje za koje to služi (low end uređaji). To plakanje da ne želiš tražiti "load desktop" botune ili bookmarkirati, e tu nema pomoći, onda ti samo plakanje preostaje kad već ne želiš to rješiti.  Ja se osobno, pošto imam bookmarkirane siteove na Safariju i Chromeu, ne sjećam kad sam morao klikati na "show desktop".

Na ovo drugo npr., meni je osobno text wrapping teška glupost jer većinom ne radi kako spada (nekad zna staviti 3 riječi jedan red pa ti druže scrollaj). Gotovo svi mobiteli već imaju dovoljnu rezoluciju da se lijepo vidi kad napraviš zoom na širinu texta, ili barem na taj način u horizontali. Ja isto ne koristim pinch to zoom nego isključivo double tap i to mi odično odgovara.

Osobno mi je Safari najbolji mobilni browser, da ima adblocker bio bi savršen po mojem mišljenju. Android browser uvijek negdje malko zaštekaju, to je jednostavno neizbježno prilikom korištenja. 

Ajmo ne pričati na ovoj razini "plakanje" i ne znam šta, može? Ružno je čut'...

Stvar je u tome što postoji "pomoć", "rješenje"... Android i Opera. Kao što rekoh ranije, tužno je da je Opera na WM-u prije skoro 10 godina bila po tome bolji browser nego ovi danas.

I text wrapping na Opera radi perfektno. A ovo što kažem za pinch to zoom, ne znam znaš li to, ali na Androidu nisi ograničen samo na double tap i pinch, nego možeš tapnuti dvaput, ali zadržiš prst drugi put na ekranu i swipeom jednim prstom gore ili dolje onda zumiraš kao pinchanjem, više ili manje, koliko ti paše u tom trenu. Radi i u raznim drugim aplikacijama, jel. Na iOS-u se to ne može, a double tap mi previše zumira obično pa me nervira. Da, picky sam, možda bi se reklo i razmažen po tom pitanju, ali to je samo zato što je Opera toliko superiorna po takvim pitanjima da mi je sve drugo smijurija.

edit: btw, sad sam se sjetio kako je Opera bila super na WM-u na HTC Touch Pro s onim "kotačićem" s kojim si mogao zumirati... To su bila vremena. I koliko god zumiraš, tekst uvijek savršeno prilagođen ekranu... Za neke browsere čudo čak i sad, 10 godina kasnije. A što se tiče mobilnih stranica, moram priznati da sam im nedavno našao svrhu kad sam kupio Gear S3... Za smartwatcheve su k'o stvorene.

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.5.2017 11:21 (Mirko935).
13 godina

Imam i Operu instaliranu, iako ju ne koristim. Ušao u nju maloprije, trokiranje na najjače.

Ne znam jel do mobitela (Galaxy S7), ali neupotrebljivo (barem za mene). Možda je do reklama pa bi neki adbloker pomogao. Safari, uz sve svoje nedostatke, uvijek klizi.

EDIT: ali priznajem, text wrap opcija radi odlično. Kao na starim mobitelima kad sam za surfanje koristio dobru staru Operu mini :)

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.5.2017 13:13 (assassin.st).
9 godina
neaktivan

Obriši joj data i cache

Kruha i igala...
15 godina
neaktivan

I uključi joj ad-blocker pod Data savings. Ako meni radi na Privu brže nego Safari na iP6, nema šta trokirati na S7. Bar ne bi smjelo. 😄

Poruka je uređivana zadnji put pet 26.5.2017 13:26 (Mirko935).
13 godina
Mirko935 kaže...

I uključi joj ad-blocker pod Data savings. Ako meni radi na Privu brže nego Safari na iP6, nema šta trokirati na S7. Bar ne bi smjelo. 😄

Ee to je ono što mi je trebalo, tnx.

Nije baš glatko kao na Safariju na 6s (blizu je), ali itekako je bolje nego na Chromeu. I nema reklama, to je najbitnije :)

15 godina
neaktivan
assassin.st kaže...
Mirko935 kaže...

Ee to je ono što mi je trebalo, tnx.

Nije baš glatko kao na Safariju na 6s (blizu je), ali itekako je bolje nego na Chromeu. I nema reklama, to je najbitnije :)

Nema na čemu, samo pazi da se ne navikneš previše k'o kolega fer-de-lance i ja pa shvatiš da je Opera jedino što valja. Onda nema povratka više na Safari i ostale mobilne kvazi-browsere.

Interestingly, u zadnje vrijeme mi se ponekad čini da zapravo brže učitava stranice kad isključim Data savings. Valjda onda ne idu kroz njihove servere pa brže stignu do mene, a možda je samo slučajnost ili nešto do mreže... No, kako god, bez toga uvijek učitava sve ove nenormalne reklame na današnjem internetu a to je fakat horor...

12 godina
mile59 kaže...
@omomomom

Koliki SOT postizes na 6s?planiram u toku godine ako sve bude ok prijeci sa 5s na 7 bas zbog baterije.. mozda na 6s ako je bolja od 5s na kojem imam 5-6 h SOT bez problema?

Bolja je nego na 5s ali to su ti male razlike.  na 5s je bila dobra prvih godinu dana poslje je fino oslabila.   sve ovisi kak koristis mob. Znaci svjetlina, omjer wifi/4g (4g doslovno jede bateriju) koje app koristis itd.  meni iszdrzi cijeli dan svjetlina na 100% wifi/4g rekao bi 50:50.  koristim puno safari,portale za vijesti, pogledam na facebook,watsapp,messenger prakticki ne koristim, cca 45min poziva dnevno. izdrzi od 6 ujutro do cca 9 navecer bez problema u 95% slucajeva.   Meni je dovoljna, sljedeci iphone ce biti plus model svi hvale bateriju i bas me to zanima. cekam 9. mjesec da vidim sta ce apple izbaciti.

PSN:Tomislav025
9 godina
neaktivan
Mirko935 kaže...

Meni nije baš jasno koji je to gušt gledati desktop stranice, ajde osim ako se zbog neke implementirane mogućnosti baš mora.

Mobilne su jednostavnije, brže se otvaraju, uopće mi nije jasno kakvi ad-blockeri...

O čemu uopće pričate, možeš mi malo pojasniti? Ozbiljno pitam

Ja rekoh
15 godina
neaktivan
Feudalac kaže...

Meni nije baš jasno koji je to gušt gledati desktop stranice, ajde osim ako se zbog neke implementirane mogućnosti baš mora.

Mobilne su jednostavnije, brže se otvaraju, uopće mi nije jasno kakvi ad-blockeri...

O čemu uopće pričate, možeš mi malo pojasniti? Ozbiljno pitam

Ti se šališ, ne? Mislim, vrlo je jednostavno...

Vidim sve Vidim sve

Vidim k* Vidim k*

Vidim sve Vidim sve

Vidim k* Vidim k*

Vidim sve Vidim sve

Vidim k* Vidim k*

Vidim sve Vidim sve

Vidim k* Vidim k*

Mogu sve Mogu sve

Mogu k* Mogu k*

Uz brzinu današnjih mobitela i mobilnog interneta brže otvaranje baš i nije neka stavka... Nije bilo ni prije 10 godina, kamoli danas. Čak i da se otvaraju i duplo duže, na mobilnim potrošim bar 10 puta više vremena na skrolanje, pregled informacija kad otvorim neki sajt je nikakav; pa se neke stvari ne mogu (npr. odgovaranje na poruku na forumu, wtf?, zašto bih to koristio kad mogu raditi sve iste stvari kao na PC-u) itd. Mobilne stranice su napravljene za ekrančiće od 2", kažem, ok su mi za sat, ali da bih koristio ekran od 4-5-6" da vidim 5 redova teksta (npr. pregled tema na forumu) ili da vidim jedan do dva naslova članaka kad mogu imati instant pregled svega odjednom i iskoristiti zum ako nešto želim vidjeti uvećano ili hodam pa mi je presitan tekst, pa nisam blesav.

15 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Btw, da pitam... Vi ekipa fakat koristite mobilne stranice pod normalno? K'o jadni starčeki koji ne znaju baš koristiti internet? Ili me samo zajebavate?

Moj PC  
2 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Pa znaš da je mogućnost izbora jako loša stvar na IOSu.... 

15 godina
neaktivan
IPhone 7, rasprava!

Ekipa, sorry na spammanju, ali dogodilo se čudo!!! Ne mogu vjerovati da sam dočekao i taj dan!!!

Moj PC  
3 0 hvala 0
14 godina
Mirko935 kaže...

Ekipa, sorry na spammanju, ali dogodilo se čudo!!! Ne mogu vjerovati da sam dočekao i taj dan!!!

!!!!! 

Ne vidim čemu čuđenje, jer kada pišeš, ustvari kada sci pišu, sa smislom naslova teme, gdje je ovdje u kontekstu povezan iPhone, Safari i mogućnosti što dio SW-a može na "HW-u", ne vidim da stavim TU stav da se slažem sa tobom, i tvojim pisanjem! 

Slagao bih se ja i sa nekim drugim kolegama forumašima, sve dok pišu sa smislom, i u svezi naslova teme, no dok "ŠARAJU LIJEVO DESNO, PA NIKUDA", mam mi padne i tlak i mrak ( ne Taritaš  ) na oči. 

Osobno, ne vidim LOGIKU, imaš smartphone a korištiš MOBILE verziju stranice mjesto Full desktop verzije, pa čemu imam/o FullHD rezoluciju ekrana, WTF ????? 

BTW; netko voli tap to zuum, netko radije koristi pinch to zuum, ali kada čitam na iPhone-u nešto sa ovog foruma, meni je najbolje se pokazalo tap to zuum, jer mi odmah tekst pokaže u punom obliku, veličini po ekranu. 

Jedino ako želim nešto konkretnije pogledati, sliku recimo nekakvu, onda pinch-am, samo koliko treba, a za sve ostalo još uvijek mogu normalno pročitati sa "veličinom fonta" kako sam prilagodio na mobu. 

ATJ Lučko
15 godina
neaktivan
ATJLučko kaže...

!!!!! 

Ne vidim čemu čuđenje, jer kada pišeš, ustvari kada sci pišu, sa smislom naslova teme, gdje je ovdje u kontekstu povezan iPhone, Safari i mogućnosti što dio SW-a može na "HW-u", ne vidim da stavim TU stav da se slažem sa tobom, i tvojim pisanjem! 

Slagao bih se ja i sa nekim drugim kolegama forumašima, sve dok pišu sa smislom, i u svezi naslova teme, no dok "ŠARAJU LIJEVO DESNO, PA NIKUDA", mam mi padne i tlak i mrak ( ne Taritaš  ) na oči. 

Osobno, ne vidim LOGIKU, imaš smartphone a korištiš MOBILE verziju stranice mjesto Full desktop verzije, pa čemu imam/o FullHD rezoluciju ekrana, WTF ?????

Čak ću se sad ja morati s tobom složiti...

ATJLučko kaže...
BTW; netko voli tap to zuum, netko radije koristi pinch to zuum, ali kada čitam na iPhone-u nešto sa ovog foruma, meni je najbolje se pokazalo tap to zuum, jer mi odmah tekst pokaže u punom obliku, veličini po ekranu. 

Jedino ako želim nešto konkretnije pogledati, sliku recimo nekakvu, onda pinch-am, samo koliko treba, a za sve ostalo još uvijek mogu normalno pročitati sa "veličinom fonta" kako sam prilagodio na mobu. 

Ja ne volim ni tap tu zum ni pinč tu zum, a nažalost na iOS-u ne postoji ova treća opcija.

A što se tiče zuma, meni često ne pašu ni jedan ni drugi nego nešto između i zato je šteta što samo na Operi postoji text wrap. Viđaj te divote, uvijek je tekst savršeno po veličini ekrana...

Ne kužim zašto i Google i Apple seru s tim, kao i s tim da nas forsiraju na mobilne stranice. Ima li browser neki na iOS-u koji to može? Ili bar koji bi bio voljan po defaultu otvarati desktop stranice bez da mu ja to moram reći svaki put? Ozbiljno pitam, ne provociram ni ništa.

Btw, ako se ne varam, u Safariju zapravo postoji text wrapping, ali samo u Reader modeu ili kako se već to zove, ako kome pomaže.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice