Kako ti je kolega već rekao, nema prevelike razlike jer je sada base Iphone 17 jako blizu pro modela.
Najveća razlika je u kameri, ako imaš potrebe za zoom-om onda 16 pro, sve ostalo po meni osobno je na strani 17, plus imaš novi model..
Kako ti je kolega već rekao, nema prevelike razlike jer je sada base Iphone 17 jako blizu pro modela.
Najveća razlika je u kameri, ako imaš potrebe za zoom-om onda 16 pro, sve ostalo po meni osobno je na strani 17, plus imaš novi model..
Kao vlasnik iPhonea 16(Pro Max), budem se i ja oglasio kolega!
Za iPhone 16;, durat će nadogradnjama još makar 5 godina sigurno, stražnja strana je sva staklena ( moje skromno subjektivno razmišljanje i meni ljepša) koja ipak malo bolje prihvaća neki powerbank. Okvir je od titanija, lakši za održavanje, čvršći, ugodno leži u ruci!
Za iPhone 17;, malo ipak još bolje kamere, posebno selfie, noviji procesor, ona komora za disperziju topline kod Pro modela je izgleda MAIN pogodak, veća bakterija i makar 30% dulji ciklus trajanja na jednom punjenju!
Neke (kao) negativnosti, slabosti;, iPhone 16 realno slabija selfie kamera, nešto isto manja bakterija, godinu dana stariji procesor, dok kod iPhone 17, boja se ljušti samo tako, neki problem oko otoka i leća kamera, nešto grebe, nije dobra izvedba bila u prvim serijama, uglavnom to je to!
Neki moj zaključak, ako vas zanima fotografiranje i video, svakako iPhone 17, znatno je bolji što je je, i bakterija svakako je bitna činjenica!
Ako želite imati odličan iPhone, za neku pristojnu cijenu bez razmišljanja iPhone 16.
Osobna preferencija kao i dimenzije ruke, čitaj šake i prstiju, ja uvijek preferiram čim čim veće, tim tim bolje, no uzmite u ruku oba dva, odnosno četr' pa sami taj detalj odpercipirajte.
Osobno, kod iPhone 16Pro/Pro Max bijela boja je meni bila NAJBOLJA, kod iPhone 17 ona zelena, iPhone 17Pro/Pro Max ona plava. Faktor guljenja boje svakako uzmite u obzir, pogotovu ako želite imati gadget bez maskice!