Torrent enkripcija

poruka: 12
|
čitano: 6.448
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Torrent enkripcija

Nisam neki torrent guru, skinem tu i tamo nešto za svoje osobne potrebe i u pravilu obrišem kada odigram, pogledam ali zanima me slijedeće.

Neki dan sam pročitao "svi koji su skinuli Hurt Locker će biti tuženi", bla bla.

E sad da li postoje secure torrent siteovi koji enkriptiraju prijenos podataka između klijenta i server-a tako za treća strana "nevidi" koji sadržaj netko skida?

Pretpostavljam da moj IP vidi sve što j skidam i to bilježi negdje.

Da li bi na ovaj način korisnik koji skida bio zaštićen od njihovog špijuniranja, te da li se naknadno taj promet može dekriptirati da se vidi što se skidalo?

Ako već postoji slična tema ispričavam se ali nisam ju našao.

Pozdrav

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Torrent enkripcija

Ni ja nisam baš stručnjak za torrente, ali nedavno sam pročitala članak o zaštiti korisnika prilikom skidanja torrenta. Link je dolje pa pogledaj, možda ti pomogne.

http://muddygeek.wordpress.com/2007/12/28/personal-torrent-protection/

17 godina
Torrent enkripcija

kao prvo i osnovno.

- odustanite od javnih trackera. tamo svak stavlja sto stigne pa tako to moze i ta zainteresirana strana sa pracenjem

- privatni trackeri nude sigurnost,a  tocno se zna tko uploada sadrzaj i da je isti siguran od bilo kakvih zaraza,pa i takvih gluposti

- zaboravite na te tuzbe, ovdje je jos sve svedeno na prekrsaj

slika u prilogu jednog domaceg trackera,kako se sve moze podesiti u profilu,nitko nezna da tamo surfate.

teško vrijeme za matore
Moj PC  
1 0 hvala 2
15 godina
Exploder kaže...

Nisam neki torrent guru, skinem tu i tamo nešto za svoje osobne potrebe i u pravilu obrišem kada odigram, pogledam ali zanima me slijedeće.

Neki dan sam pročitao "svi koji su skinuli Hurt Locker će biti tuženi", bla bla.

E sad da li postoje secure torrent siteovi koji enkriptiraju prijenos podataka između klijenta i server-a tako za treća strana "nevidi" koji sadržaj netko skida?

Da li bi na ovaj način korisnik koji skida bio zaštićen od njihovog špijuniranja, te da li se naknadno taj promet može dekriptirati da se vidi što se skidalo?

Pozdrav

1. Boldano..

Ma nećeš biti tužen šta se bojiš... Ima ljudi na ovom forumu (mislim i na sebe) koji skidaju filmove i igrice cijeli dan i noć pa im nikada ništa nije bilo... Ako i budu nekoga tužili tužiti će PirateBay i takve... 

Neće oni tužiti 100 000 ljudi koji su to skinuli... 

2. Boldano..

IP možeš vidjeti od korisnika koji skidaju torrent, možeš vidjeti u uTorrentu... odeš na uTorrent pa na neki aktivni torrent pa na korisnici... i vidjeti ćeš

P.S 

Nisam siguran dali je točno ovo što sam napisao ako nije uvjerite me da nije točno ;)

This town (is) like a great big puss.y just waiting to get fucke.d
15 godina
neaktivan
Torrent enkripcija

Znam da nije direktno vezano uz temu, ali koliko je sigurno preuzimanje sadržaja sa Megaupload-a ili Rapidshare-a u odnosu na torrente?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
nimalo sigurno! Gamad puna virusa,trojanaca...
15 godina
neaktivan
pod009 kaže...
nimalo sigurno! Gamad puna virusa,trojanaca...

Hvala Osmijeh

17 godina
neaktivan
Exploder kaže...

Pozdrav

Brijem da ti dode na isto ak su pametni pa oni glume peera. Mislim nema veze sto je kritpirano, oni znaju koji torrent skidas.

17 godina
Torrent enkripcija

makar da rijesimo strahove.

za sada ste u rh samo u prekrsaju, te nitko nije odgovarao za skidanje.

cak i kada sve skinuto sprzite i odete na trznicu, te prodajete na kilograme i tada ste u prekrsaju i platit cete kaznu.

sreca ovoga kod nas nema i nitko nista ne prodaje, u jednu ruku degutantno je to bilo nekada vidjeti.

to postoji trenutno u bih...recimo neum, jer je blizu mene..pise na prizemlju kuce "cd shop", udjes unutra mrtnest-tisuca dvd-a i lik przi na 5 kompjutera :D

no dolaze i kod njih adsl brzine, te taj sport pada u zaborav.

teško vrijeme za matore
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Torrent enkripcija

imas u torrent clientu za ukljucit enkripciju

0 0 hvala 0
17 godina
FX_09 kaže...

imas u torrent clientu za ukljucit enkripciju

Gdje i što se točno time enkriptira?

Mene zanima baš da li postoji način da uz to što je sadržaj recimo enkriptiran između seed-a i leecha te da se ne vidi IP adresa sa koje se skida.

Gle svi bi mi voljeli skidati sa private torrenta ali trebaš seedat ovolko, pozivnica onolko a ja skinem par stvari mjesečno.

15 godina
neaktivan
Torrent enkripcija

ne sakriva ip, samo radi ovo

"µTorrent encryption is ONLY to try and circumvent certain ISP traffic shaping/blocking techniques and provides NO privacy or security at all"

"µtorrent encryption encrypts the headers of data packets that are send between peers so that these packets are not easily identified as BitTorrent traffic. "

inace ...google is your friend :) .... prvi link http://torrentfreak.com/how-to-encrypt-bittorrent-traffic/

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.7.2010 21:41 (FX_09).

0 0 hvala 2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice