T-Com veliki ping zadnja dva dana

poruka: 32
|
čitano: 13.804
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Igram DotA-u svaki dan i problem je u tome sto je zadnja dva dana ping skocio na 250-300ms. Inace jako sam osjetljiv na delay. Koliko sam citao i vidio i drugi ljudi na ovome forumu se zale na velike pingove zadnjih par dana. Moje pitanje je, da li je problem u centrali iliti DSLAM uređaju ili je to neki veliki kolaps u T-Comu? Možda se netko opet "igrao" sa onim debelim kabelima ispod mora Osmijeh. Ako znate u čemu je/može biti problem slobodno recite, hvala unaprijed.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Svima je tako, do T-coma je to nešto... Valjda će uskoro popraviti kvar...

Najbrži put do čovjekova srca je pomoću šake Chucka Norrisa. ...:::www.lan-wars.com:::...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

A vis meni je obrnuto. Imao sam visok ping dosta dugo, oko mjesec dana i sada sve okay. Mislio sam da je zbog Windows 7 ali ocito nije Osmijeh

T-com negdje daje a negdje uzima.

I'm the cream of the crop, I rise to the top I never eat a pig 'cause a pig is a cop Or better yet a Terminator, like Arnold Schwarzenegger Try'n to play me out like as if my name was Sega
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
RE: T-Com veliki ping zadnja dva dana

Ja sam osjetio povelike oscilacije tokom streaminga. Provjerio na speedtest.netu i rezultati su bili O.o

Jedan test >5 DL >0.5 UL

Drugi test >1 DL ~0,05 (!!!!!) UL

Skeniranje - ništa

Hladio modem/router - nema efekta

Troubleshoter - sve u redu

Tako da se iskreno nadam da je privremeno.

Čak mi toliko ne smetaju niske brzine koliko drastična skakanja.

Every hole is a goal!
17 godina
neaktivan
Bukva kaže...

Ja sam osjetio povelike oscilacije tokom streaminga. Provjerio na speedtest.netu i rezultati su bili O.o

Jedan test >5 DL >0.5 UL

Drugi test >1 DL ~0,05 (!!!!!) UL

Skeniranje - ništa

Hladio modem/router - nema efekta

Troubleshoter - sve u redu

Tako da se iskreno nadam da je privremeno.

Čak mi toliko ne smetaju niske brzine koliko drastična skakanja.

Ok, ja nemam oscilacija u brzini samo, nego jel imas oscilacija i u pingu ili samo na brzini? Jel tko zvao SZK i saznao u cemu je problem? Ja sam zvao i rekli su mi da nazovem sutra ako bude isti problem... Mislim da cu ih veceras opet zvati da pitam u cemu je frka ako se nesredi.

17 godina
neaktivan

hmmm i ja sam primjetio slicno...mislio sam da je do mene nešta. Dobro je da nije Smijeh

Nisam zvao sluzbu, niti cu zvat. Ko ih j*be. Neda mi se više zivcirat uopce. Kad poprave popravit ce...

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2009 20:20 (mislav_01).
16 godina
neaktivan

Jedinu neobičnu stvar koju sam ja primijetio je da mi je jučer i prekjučer pukla veza na nekih 5 minuta, negdje oko ponoći. Inače mi skoro nikad u životu nije pukla veza, ali eto, jučer i prekjučer jeste (za sve postoji prvi put Smijeh ).

I eto sad kad vidim ovu temu odmah mi lakše (pao kamen sa srca Osmijeh), mislio sam da je nešto do mene, no vidim da ovdje ima dosta vas slične probleme, znači T-Com nešto radi.

Najnovije vijesti iz svijeta filmske industrije: http://twitter.com/filmanje
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
meni na speedtestu pokaze 1.3 mbps(i u zagradi pise da je 150 kB/s) a ja stavim jedan privatni torrent da se skida i skida mi brzinom 510 kB/s....nevaljaju ti testovi..al ovaj stranice uzasno sporo nest otvara a i cod mi ima neki los ping....nadam se da ce tcom to brzo popravit
16 godina
neaktivan

ako imate problema sa pingom ugasite i upalite modem jel rade na mrezi pa zato imaju poteskoce

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Meni ping zadnja dva dana oko 200, inače je prosjek 40-50 Mršti se

They took our jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

meni ping u cod_u 4 bude oko 180 a inace je 50-60

16 godina

Meni je sve normalno za sada.

Jel su vam osim downloada, upload smanjili?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

meni je sve palo

sad inace skidam jednu seriju za koju je normalno da ide oko 20 kb/s(mislim normalno je s obzirom na velicinu i posto skoro nitko ne seeda) a sad zna na nekih desetak sekundi otici na 20 kb/s i vrati se na neka 2-3 kb/s a upload se isto smanjio, prije je bio oko 20-25 sada oko 15 kb/s tak da je valjda do njih, a moguce je i da je do mene kad sam starom ostavio kompjuter dok me nije bilo 2 dana

Bolje ispasti budala nego iz vlaka!
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2009 22:42 (spaws).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
BORG kaže...

Meni je sve normalno za sada.

Jel su vam osim downloada, upload smanjili?

Meni su smanjili odkad ih iman, neznam, prije mi je uvih nesto za*ebavalo, bilo mi 100 kb/s, sad su vratili na standardnih 200kb/s, ali često mi pukne veza zadnjih par dana!
Jeb*ga , t com uvik nesto s*re!

I don't care...
Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2009 22:43 (markoal).
16 godina
odjavljen

Meni je sve ok sa vezonm... Cod ping oko uobičajenih 40-70, ping na mom srveru oko 10, dl prijavljue oko 300kbits (loš torrent, speedtest prijavljuje 490kbits...) Ja valjda imam srečee...

Stick to the shadows....
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Meni je sve ok sa vezonm... Cod ping oko uobičajenih 40-70, ping na mom srveru oko 10, dl prijavljue oko 300kbits (loš torrent, speedtest prijavljuje 490kbits...) Ja valjda imam srečee...

Meni u Cod2 najmanji ping koji san imao na nekom serveru public(nije moj) je bio 31, ali samo dok san bio mrtav, a rođak koji ima punih 4 mbps je imao 20-ak( 17ms+)

I don't care...
16 godina
neaktivan

meni je ping 400ms a inače 60-80

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

ludi nemoj te se opterečivat s pingom nemože tu te com ništa napravit znateli koliko turista koristi net na moru uz takvo opterečene mreže dobro da uopče radi

I Jadantisi
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Upload mi je normalni kao i prije 85 kb/s, samo

da mi upload ne smanje Nevinašce

P.S mozda tcom opet testira vezu da nam povecaju brzine,

to bi bilo lijepoCool

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2009 23:12 (BORG).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Meni je to pocelo prije cca 5-6 dana. Sto je najgore poceo sam kriviti router i setati wifi mreznu po sobi, ali vidjeh da se torrenti vuku bez problema, dok je ping u teskoj banani.

Poruka je uređivana zadnji put pet 7.8.2009 23:13 (Mrgud Veliki).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Neznam dali vama ali ja mislim da meni na b netu net crkava,nes se stalno kvari,malo imam net malo i ne.To mi je cudno,prvo sam mislio da je google crko kad nisam mogo na njega  Neodlučan

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

izgleda da netko iz t-coma ovo cita ili je mozda slucajnost ali i dl i up su se podigli :D

up za 10 kb/s

dl za 6 kb/s Cool

i sada vise ne oscilira

Bolje ispasti budala nego iz vlaka!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
spaws kaže...

izgleda da netko iz t-coma ovo cita ili je mozda slucajnost ali i dl i up su se podigli :D

up za 10 kb/s

dl za 6 kb/s Cool

i sada vise ne oscilira

Mozes si misliti. Pa meni vec skoro tjedan dana isto... Preko dana (obicno popodne) pusiona i onda nakon 22 sata pocinje lagano smirivanje...

Nekako imam osjecaj da sto je vise ljudi na godisnjem da je situacija losija... Preko godine mi se to dogadja uobicajeno nedjeljom i subotom.

16 godina
spaws kaže...

up za 10 kb/s

dl za 6 kb/s Cool

i sada vise ne oscilira

99,99 posto slucajnostCool

16 godina
neaktivan

Meni je najmanji ping do sada!

Bio je 50-60, a sad je 26Smijeh

add me xfire >>> razvaljot add me steam>>razvaljot
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
disco brew kaže...

Meni je najmanji ping do sada!

Bio je 50-60, a sad je 26Smijeh

Kao sto je obliznji konobar na pitanje gdje su musterije rekao - na moru ili otisli na spavanje od ovog vremena Smijeh

9 godina
neaktivan
Re: T-Com veliki ping zadnja dva dana
Bok ljudi! Molim vas za savjete..tnx unaprijed.Ovako: Imam bezicni flat net 10 mb brzine, max tv i naravno telefonski prikljucak ali telefon ne koristim. Nije mi jasno kako ping moze biti do 40 ms upload jadnan 0.70. Zatrazila sam od t coma speed turbo 30 i zanima me oce li mi ping biti manji i upload veci.Ako nece kome se zaliti i ima li tu pomoci uopce

0 0 hvala 0
16 godina

-prvo pročitaj (google-wiki) termine, pravilnike.. žaliti se možeš uvijek, ali da bi se nešto napravilo mora biti opravdano i izvedivo.

download nije povezan uploadom, asimetrično.. vjerojanto se povećava ali zanemarivo. Pitaj tcomovce-szk to im je posao (dati teh.info o usluzi).

ping nema veze ni sa čime, to je brzina koja je stalna, neovisna o paketu koji koristiš, tj ograničena brzinom opreme (žice, centrala.. i servera tj udaljenog uređaja koji pingaš-komuniciraš), za 'veći' ping (zapravo manji-brži) moraš biti bliže serveru ili razlika, bakar-optika (pa i stare analogne linije-faxmodem.. ISDN kao usporedba).

ping je 'stvarna' brzina, dok je bandwidth-propustnost koju ovisno o paketu (i ograničenjima linije-tehnologije) dobiješ. Za taj dio BWa se možeš žaliti i to je trenutno zakonski regulirano, da mora biti barem 50% nazivne propustnosti u vršnom opterećenju (večernji sati kad najviše korisnika u kvartu koristi linije.. dakle, najsporijie..).

za ping se ne možeš žaliti, jer operater nema ništa s brzinom servera na koji se spajaš ili brojem korisnika koji su tad spojeni (a tad svi imaj isti problem). Jedino ako je stvar teh.ispravnosti, oštećenja i sl. a tad je to prema svim serverima. Pingaj npr google, tvom server .. i neki s druge strane planete.. različita vremena jer je udaljenost i opterećenje različito.

ako ti je ping uvijek loš, to je znak loše linije-reklamiraj.

ako je isporučena DL brzina manja od 50% nazivnog paketa, reklamiraj.

ostalo je samo stvar želja..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
9 godina
neaktivan
Ima li tko od vas ekipe kod t coma brzinu turbo 30 i ako ima koliki vam je ping i upload? I da uz to imate max tv i telefon koji ne koristite

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Hvala ti. Daj mi reci po tebi dali je na brzinu od 10 mb ping 34 nesto sto t com moze smanjiti? Ja mislim da ne ali eto pitam.
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice