Sporiji inernet zbog MAXTv-a ?

poruka: 183
|
čitano: 42.001
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

neznam za vas meni je prije bio max download 60 kb/s prelaskom sa (neznam kojeg modema) na tompsonom sad imam max download 450 kb/s

Give me some chiken!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Sporiji inernet zbog MAXTv-a ?
Fake_Alert kaže...
WrongType kaže...

Meni? Da kad skidam nesto brznia je izme 190kb i 300kb.Sto bi ja trebao napravit da mi povecaju propusnost

Pitam opcenito, meni je propusnost ful slaba. Zato mi brzina pada kad se upali max tv na 150 kbs

Meni padne na 2.70 mbps i to me uzasno nervira inace je 6 mbps

Don Believe The Tyoe
16 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Upravo odvrtio speedtest. 4.04/0.25, maxtv upaljen. 5km od centrale.

Nađite u postavkama rutera informacije o liniji pa ćete vidjeti jel problem u ruteru ili liniji. Morate imati 8mbit na raspolaganju da bi maxtv i adsl radili normalno zajedno. Ja imam 14mbit {#}

[edit] - na siemensu sx763 vidite pod Status - Internet

Jesi siguran da se to tako gleda? na mojem THOMSON ST TG782 nema te vrijednosti "maximum line rate"..... ima samo Bandwidth (up/down) al to je trenutna propusnost (max tv + max adsl), medutim, ako je vjerovati ovom site-u: klik za izracun maximalne propusnosti potrebna je vrijednost "line attenuation"

Vrijednosti za to su sljedece: up: 8.5 down: 13.5 sto znaci da mogu imati brzine do 16-24 mbita

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 19:42 (lovac82).
16 godina
odjavljen

Siemens to navodno sve uračuna.

[edit] - eto.

We estimate your line is capable of between 16mb to 24mb broadband on an ADSL2+ service.

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
Poruka je uređivana zadnji put ned 8.1.2012 23:33 (Sum_of_all_fears).
15 godina
neaktivan

Ja imam 2 maxtv-a i normalno dsl, i sve radi odlično, propusnost mi je nešto manja od 18 megabita a za 2 max-a + dsl treba 15.5 odnosno malo više... i to je OK ;) ... ja zadovoljan, a brzina mi se nepovećava ako isključim maxtv-e.

U ovim novim centralama nemate baš ništa što služi za dsl, maxtv, samo uređaje koji preko optike se spajaju s centralnim središtem i šalju signal na parice koje idu do vas ;) .. ( bio u više centrala ) 

[volim Google Android] - Budući Microsoftov Bill Gates...ili Applov Steve Jobs!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ja sam Mailo T-Com prije 1h da pitam što je s tom porpusnošču dal se to moze kako popravit jer i ovo dosta stara linija a tip je iz t-com 150m ispod moje kuce stalno(svaki tjedan) i telefonskom stupu nesto prcka.A mozda je zbog toga jer je linija stara

Don Believe The Tyoe
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
WrongType kaže...

Ja sam Mailo T-Com prije 1h da pitam što je s tom porpusnošču dal se to moze kako popravit jer i ovo dosta stara linija a tip je iz t-com 150m ispod moje kuce stalno(svaki tjedan) i telefonskom stupu nesto prcka.A mozda je zbog toga jer je linija stara

0800 9000 je puno korisnije.

13 godina
neaktivan

Neda mi se zvat.

Don Believe The Tyoe
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
WrongType kaže...

Neda mi se zvat.

Tako onda očekuj da ti i oni poprave stvar.

15 godina
neaktivan
WrongType kaže...

To je ipak bakar, oksidira i svašta, tako da gušenja su ogromna... linije su nam užas i to je to, no ako budeš dosadan ko ja i ako ideš na praksu kod njih, središ si vezu skoro do savršenstva ;)

16 godina
Zvjerkan kaže...

Ja imam 2 maxtv-a i normalno dsl, i sve radi odlično, propusnost mi je nešto manja od 18 megabita a za 2 max-a + dsl treba 15.5 odnosno malo više... i to je OK ;) ... ja zadovoljan, a brzina mi se nepovećava ako isključim maxtv-e.

U ovim novim centralama nemate baš ništa što služi za dsl, maxtv, samo uređaje koji preko optike se spajaju s centralnim središtem i šalju signal na parice koje idu do vas ;) .. ( bio u više centrala ) 

Koji router imas i kakve vrijednosti ti pokazuje za line attenuation i ostalo?

Ne stavljajte ruku u ventilator dok ventilator radi. Upozorenje na klimatizacijskom uređaju
13 godina
neaktivan

Ma ako nece doci onda cu zvat moj frend zivi 200metara od mene bio je na t-com placao je flat a brzina mu je bila 2mbit(on je placao 4mbit) onda je otisao na h1 oni su mu izmjenili telefonski kabal i opet je bilo isto dosao neki tehnicar nesto je sprckao i sad ima 4mbit vezu a placa 3mbit-nu vezu nezz sto je sprckal jer ga nije bilo doma.

Don Believe The Tyoe
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
lovac82 kaže...
Zvjerkan kaže...

Koji router imas i kakve vrijednosti ti pokazuje za line attenuation i ostalo?

Gigaset, neke stvari su jako loše, odnosno na granicama, al to je zbog udaljenosti od skoro 2500 m tako da to nemože bolje .... , al da da se i ovo postigne promjenjen kabel (300 m) koji su bili sje... i na centrali sam se prespajo na parice koje imaju najmanje gušenje, ostale su još gore ;)

evo dolje sc... sve radi bez greške ;)

Za mene savršeno... ;) iduče ljeto če biti bolje ...xD ... Za mene savršeno... ;) iduče ljeto če biti bolje ...xD ...
14 godina
neaktivan
Zvjerkan kaže...

Gigaset, neke stvari su jako loše, odnosno na granicama, al to je zbog udaljenosti od skoro 2500 m tako da to nemože bolje .... , al da da se i ovo postigne promjenjen kabel (300 m) koji su bili sje... i na centrali sam se prespajo na parice koje imaju najmanje gušenje, ostale su još gore ;)

Nije to ništa loše, kod mene je ista situacija što se tiče usluga koje koristim i sve radi savršeno sa LA 32dB. :)

15 godina
neaktivan
blackjobmamba kaže...
Zvjerkan kaže...

Nije to ništa loše, kod mene je ista situacija što se tiče usluga koje koristim i sve radi savršeno sa LA 32dB. :)

Nisam ja to baš zadovoljan... je da sam po ljetu to sam radio jer sam imo pristup centrali i sve... no nisam otkrio di je najveći problem, vjerojatno je do samih vodova... ili je na nekom tavanu kuće loš spoj... a to nisam išo gledat.... 

14 godina
neaktivan

Ko bi reko tati nisam morao ni reći do kraja već je rekao da ćemo riješiti to. Vi koji ste zvali jel su oni upoznati s problemom ili su nezainteresirani ? Kako dugo ste čekali da vam vrate vašu brzinu koju plaćate ? Kolika je brzina bez maxtv-a ? 

Kod mene je brzina s maxtv-om 0.9 mbps, a pošto je tu još 4 računala koja aktivno surfaju da bar bude 2 ili 3 mbps.

Ustajte prezreni na svijetu !
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Diplomirani pješak kaže...

Ko bi reko tati nisam morao ni reći do kraja već je rekao da ćemo riješiti to. Vi koji ste zvali jel su oni upoznati s problemom ili su nezainteresirani ? Kako dugo ste čekali da vam vrate vašu brzinu koju plaćate ? Kolika je brzina bez maxtv-a ? 

Kod mene je brzina s maxtv-om 0.9 mbps, a pošto je tu još 4 računala koja aktivno surfaju da bar bude 2 ili 3 mbps.

Ti se definitivno moras dogovoriti sa ostalima u kuci oko nekih stvari npr nikada skidati/uploadati igre,filmove ma nista osim surfanje stranicom osim nocu kad ides spavat,prije nego sto odes spavat stavite da se skida sto hoce (iako ce ici sporo ako 2 ili vise skidaju u isto vrijeme ali jbga). Ovako sam se ja doma dogovorio kad sam imao 4mb brzinu jer je stvarno bilo nemoguce ISTA uraditi. Najmanja brzina u t-coma je 4mb,zelis testati brzinu? ugasi internet ili ugasi sve kompjutore osim svoga i onda odi na speedtest.net i testiraj. Ako imas 4mb ili 3.8 to ti je normalno,ako imas manje 2-3mb zovi ih gore i reci u cemu je problem (0800 9000). A uvijek ti ostaje opcija da pricas sa roditeljima da se ovako vise nemoze izdrzati da zovete gore i pitate ima li jos onas popust koji su nudili na povecanje adsl brzine.

Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 17:35 (Bejtman).
14 godina
neaktivan

Naravno da sam mjerio kad je sve bilo isključeno i samo ja sam bio spojeni. Ma nije problem dogovora, ništa oni ne skidaju , nemamo flat, ali kao što rekoh kad uključim maxtv ostane 1 mbps, podijeli to na samo 3 kompa (ako 1 član gleda televiziju). I NAJJAČE: ostanem na codu 1 na 1 i evo otac otvori film na youtubeu...

Ali dobro sad će nazvat pa javim.

Ustajte prezreni na svijetu !
Poruka je uređivana zadnji put pon 9.1.2012 17:56 (Diplomirani pješak).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Zvao sam sad 0800 9000 i ženska kaže kao da je to tako vjerovatno namješteno , da plaćam brzinu od 4 Mbps a dobivam 4.8 i na kraju kaže mi ne prijavljujemo probleme ispod 2.5 Mbps a ja imam 1.5 Mbps :S i kao vršila neke testove , ovo ono i ništa brzina se opet smanjuje kad upalim MaxTv -.-

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Fuhrer kaže...

Zvao sam sad 0800 9000 i ženska kaže kao da je to tako vjerovatno namješteno , da plaćam brzinu od 4 Mbps a dobivam 4.8 i na kraju kaže mi ne prijavljujemo probleme ispod 2.5 Mbps a ja imam 1.5 Mbps :S i kao vršila neke testove , ovo ono i ništa brzina se opet smanjuje kad upalim MaxTv -.-

daj covjece,trebao si poklopit cim je pocela govoriti tako nesto,opet nazvat i dobit drugog operatera. Ako ti i taj drugi operater kaze opet isto (sto sumnjam),onda zovi TRECI put i cim ti rece nesto na pocetku reci hocu prijaviti kvar brzina mi je 0.5mb i to je to ! Sutradan ili 2-3 dana sto ja znam zvat ce te lik na kucni ili mobitel zavisi koji si kontakt broj ostavio kad si zvao 0800 9000 gdje zivis,kako da dode do tebe,ti mu reces i kad ti dode u kucu reci mu sto ti se stvarno dogada. Ti placas 4mb tako da trebas i dobiti 4mb. Pusti lika neka odradi svoj posao i gotovo.

13 godina
neaktivan

Ja sam posalo mail podigli su mi brzinu sad kad mi je maxtv ukljucen je 3.96mbps inace je 6mbps opet mi maxtv uzima brzinu moram to zvat al otprilike sad imam 4mbps kojih placam kad je maxtv ukljucen(koji nebi trebao uzet nista)

Don Believe The Tyoe
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
WrongType kaže...

Ja sam posalo mail podigli su mi brzinu sad kad mi je maxtv ukljucen je 3.96mbps inace je 6mbps opet mi maxtv uzima brzinu moram to zvat al otprilike sad imam 4mbps kojih placam kad je maxtv ukljucen(koji nebi trebao uzet nista)

ja te nista nisam shvatio

imas 3.96mb kad je maxtv ukljucen sto je sasvim normalno,onda govoris da ti je obicno 6mb -.- ako imas 4mb ili vise,a placas za samo 4mb onda suti i budi sretan :p

15 godina

Bez obzira na to imaš li ili nemaš maxtv brzina ti treba biti normalna. Ako ti je brzina pala nakon što si dobio maxtv to nije u redu. I trebaš se žaliti.

Roses Are Red, Violets Are Blue, I've Got Alzheimers, Cheese On Toast

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Evo sad sam izmjerio  sad je 5.35 mbps(kako kad nekad je 6) kad je maxtv iskljucen a kad je ukljucen je 3.96 mbps.Jer brzina nebi smjela pasti sa 5.35 mbps kad je maxtv ukljucen.Nezz da se zalim jer mi mozda nesto poprckaju onda cu stalno imat 4 mbps {#}

Don Believe The Tyoe
Poruka je uređivana zadnji put uto 10.1.2012 21:54 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
WrongType kaže...

Evo sad sam izmjerio  sad je 5.35 mbps(kako kad nekad je 6) kad je maxtv iskljucen a kad je ukljucen je 3.96 mbps.Jer brzina nebi smjela pasti sa 5.35 mbps kad je maxtv ukljucen.

Očito imaš staru centralu koja ne dijeli maxtv od interneta, i nemaš se pravo žalit t-com kad dobivaš ono što plačaš ;)

13 godina
protjeran
WrongType kaže...

Evo sad sam izmjerio  sad je 5.35 mbps(kako kad nekad je 6) kad je maxtv iskljucen a kad je ukljucen je 3.96 mbps.Jer brzina nebi smjela pasti sa 5.35 mbps kad je maxtv ukljucen.

Pa imas 4mb kad je maxtv ukljucen to je normalno -.-  placas 4mb i hoces 100000000000 e pa nemoze to tako ^^

15 godina
moderator
WrongType kaže...

to je ok, što se žališ uopće?

TROLLBUSTER i službeni distributer pr0n fotografija // na glupe postove i pitanja odgovaram sa: ke???? // besplatno gledam u kristalnu kuglu i otkrivam koje su vaše komponente :)
13 godina
neaktivan

Nema to sad veze al brzina nebi smjela pasti jucer je bio 2.70 mbps .

Don Believe The Tyoe
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
WrongType kaže...

Nema to sad veze al brzina nebi smjela pasti jucer je bio 2.70 mbps .

Gle očito imaš staru centralu, stare vodove... i brzina ti nije konstantno ok ... i dešava se... no čim, ti padne zovi njih, nakraju počmu mjenjat kablove.. i onda sve 5

13 godina
neaktivan

Ma trebalo bi u kuci mi je dosta stara instlaicja itd i 150m od mene su zamjenili kutiju na telefonskom stupu vise nije ona velika limena nego je sad mala plasticna.

Don Believe The Tyoe
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice