PayPal - Često postavljana pitanja (FAQ)

poruka: 331
|
čitano: 200.267
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: PayPal - Često postavljana pitanja (FAQ)
Pozdrav!
Molim Vas za jedan savjet.
Kupila sam preko interneta cipele i platila Paypalom uobičajenim postupkom!
Međutim, nisam dobila onaj Paypalov mail o potvrdi plačanja koji uvijek dobijete nakon transakcije i Paypal nije skinuo taj iznos sa moje kartice a cipele sam uredno zaprimila! Prošlo je već 30 dana od te transakcije a novac je još na mojoj kartici!
Imate li neki savjet što da poduzmem po tom pitanju?
Da li da kontaktiram PayPal?
Hvala!

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
LLV kaže...
Pozdrav!
Molim Vas za jedan savjet.
Kupila sam preko interneta cipele i platila Paypalom uobičajenim postupkom!
Međutim, nisam dobila onaj Paypalov mail o potvrdi plačanja koji uvijek dobijete nakon transakcije i Paypal nije skinuo taj iznos sa moje kartice a cipele sam uredno zaprimila! Prošlo je već 30 dana od te transakcije a novac je još na mojoj kartici!
Imate li neki savjet što da poduzmem po tom pitanju?
Da li da kontaktiram PayPal?
Hvala!

Nemoj :D

9 godina
neaktivan
Pozdrav!
A što ako se PayPal sjeti naknadno za tu transakciju nakon nekog vremena pa budem imala problema ili neke zatezne kamate?
9 godina
neaktivan
A da li su Vam poznati već takvi slučajevi? Mislite li da postoje neke naknadne reakcije od njihove strane?
Puno hvala!
11 godina
neaktivan
LLV kaže...
A da li su Vam poznati već takvi slučajevi? Mislite li da postoje neke naknadne reakcije od njihove strane?
Puno hvala!

Ne bas, probaj nazvati paypal pa da ti kazu sto se desava :D

10 godina
protjeran
Nemoj Niš pitat ..nemogu tibuzet Niš više ak već nisu..

1 0 hvala 1
9 godina

Radim PayPal racun i kad upisem broj mobitela izbacuje ovo: Please check your phone number for typos, the format doesn't look right.

Oni su vec sami stavili +385 ja nastavim sa 097xxxxxxx, nemogu nikakve razmake raditi, neznam sta nije u redu.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Pa ako je 385 ispred, ona ne pišeš 097xxxx nego samo 97xxxxx

A rifle is like a human. The stock is the skeleton, the scope is the eyes, the action is the brain, and the barrel is the heart. But you, the man behind the rifle, you are the soul.
9 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Pa ako je 385 ispred, ona ne pišeš 097xxxx nego samo 97xxxxx

Nisam se toga sitija xD  Hvala

11 godina
neaktivan

stavio sam u postavkama paypal-a ''Bill me in the currency listed on the seller's invoice'' ali sam primjetio da unatoc tome paypal ili banka opet uzima neku naknadu, jest da je bilo nesto sitno na iznos moje narudzbe, cak zanemarivo, ali opet je naknada uzeta. pa me zanima dali je to ok

0 0 hvala 0
10 godina
protjeran
Banka ne uzima Niš nego gubis u konverziji tj kupoprodaji valuta.. Bar u pbzu sma pital
11 godina
neaktivan
matija410 kaže...
Banka ne uzima Niš nego gubis u konverziji tj kupoprodaji valuta.. Bar u pbzu sma pital

dali mozda znas koliki postotak tocno, po mom izracunu je oko 2,5 %

10 godina
protjeran
irrelevant kaže...
matija410 kaže...

dali mozda znas koliki postotak tocno, po mom izracunu je oko 2,5 %

Nisam nis racunal tak da neznam,ovisi ti o promjeni tecaja valuta

13 godina
neaktivan

Prije 10 dana sam uplatio osobi na racun novac preko paypala ali do danas ta osoba mi ne odgovara da li je poslala paket tj ne javlja se.Ne znam sta mi je ciniti da povratim svoj novac

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Kako primati donacije na twitchu? Preko paypala se navodno ne moze, nepostoji donations opcija u hrv! Jel moguce nekim drugim putem? Kojim? Molim pomoc!

0 0 hvala 0
14 godina

Iz cista mira mi dosao mail da su primjetili neuobicajene aktivnosti i da mi trebaju potvrditi identitet, prijavio sam se na racun i sada sam na koraku gdje odabirem svoj broj mobitela tako da me mogu nazvati i greska, pise da moje ime nije registrirano na taj broj.. Dal cu morat ic ovom drugom opcijom pa uploadat sliku (valjda dokumemata) ili?

Edit: poslao sliku vozacke i potrvrdili mi identitet sljedeci dan

http://trakt.tv/user/MjezZza
Poruka je uređivana zadnji put sri 30.3.2016 22:59 (maxy0).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav!

Dobio sam refund od ebay sellera jer mi paket nije stigao. Na Paypalu mi pise refund, ali te novce nemam u "balance" niti su mi vraceni na karticu (Visa electron zagrebacke).

Moze neki info, trebam li cekati neko duze vrijeme da mi ti novci sjednu natrag na Visu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
moderator

Trebaš čekati nekoliko dana u većini slučajeva.

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
15 godina
neaktivan

Krenuo sam otvoriti Paypal račun, no vidim da me traži puno osobnih podataka, poput oiba tj broja vozačke, datuma rođenja i tako to. Dali ste dali te podatke točne, i dali vidite u tome problem uopće?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Zašto bi to bio problem? Jel bi rađe na svakom sajtu (ebay, key storeovi, Steam, bla-bla) upisivao broj kartice i ostale popratne podatke pritom riskirajući mogućnost da se sa time netko lijepo okoristi ili bi dao paypalu što im treba od podataka i lijepo kupovao na miru, bez brige hoće li ti netko pokupiti podatke?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
8 godina
neaktivan

Pozdrav,nova sam tu i molila bih vas za pomoć..znam da je bila tu tema al ja se ne snalazim i nema konkretnih detalja što mene zanima.

Ovako, otvorila bi paypal račun iz tog razloga što prodajem neki namještaj, javila mi se osoba iz češke da želi kupiti ali da moram riješiti taj paypal račun.

E sad, želim ga od kuće preko interneta otvoriti, koju mogu karticu za to upotrijebiti, imam visu electron (žiro račun) i visu paywave (tekući račun).

Koju preporučate da prijavim pod paypal račun??

Ono što mene zanima najviše je dali na bilo koju od te dvi kartice (koju prijavim) uplata isključivo mora biti u kunama ili u eurima? (pitam zbog poreza ili sl.)

Odnosno nakon te uplate koju dobijem dali ja mogu fizički te novce podignuti i njima upravljati ili to što se uplati stoji samo na kartici i čeka moju nekakvu kupnju, jer meni je u interesu da mogu nakon te izvršene uplate podići taj novac?!

Hvala vam unaprijed  :)

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
mladamamma kaže...

Pozdrav,nova sam tu i molila bih vas za pomoć..znam da je bila tu tema al ja se ne snalazim i nema konkretnih detalja što mene zanima.

Ovako, otvorila bi paypal račun iz tog razloga što prodajem neki namještaj, javila mi se osoba iz češke da želi kupiti ali da moram riješiti taj paypal račun.

E sad, želim ga od kuće preko interneta otvoriti, koju mogu karticu za to upotrijebiti, imam visu electron (žiro račun) i visu paywave (tekući račun).

Koju preporučate da prijavim pod paypal račun??

Ono što mene zanima najviše je dali na bilo koju od te dvi kartice (koju prijavim) uplata isključivo mora biti u kunama ili u eurima? (pitam zbog poreza ili sl.)

Odnosno nakon te uplate koju dobijem dali ja mogu fizički te novce podignuti i njima upravljati ili to što se uplati stoji samo na kartici i čeka moju nekakvu kupnju, jer meni je u interesu da mogu nakon te izvršene uplate podići taj novac?!

Hvala vam unaprijed  :)

tu imaš još neke informacije, ne znam o kojoj je banci riječ i di imaš otvoreni račun, ali možda najbolje da ih kontaktiraš i pitaš.

novci koji ti sjednu na paypal možeš prebaciti na svoj račun za naknadu od 5$, ali isto tak pazi se da ti kupac ne otvori case na paypalu nakon uplate te da te ne pokuša prevariti da nije dobil robu, jer ti u tom slučaju jako često paypal presuđuje u korist kupca te budeš ostala i bez robe i bez love(ima i takvih slučajeva).sretno

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.4.2016 13:46 (jura).
16 godina

Pozdrav,

Trebao bih primiti novce sa jednog PP racuna na moj PP racun. Sad me zanima ovo posto nikad nisam radio "withdraw".

Kad primin te novce, ja ih zelim povuci na svoju VISA karticu. To napravim samo pomocu "withdraw" ili ima neko slozenija procedura i koliko dugo treba vremena da se prebaci npr 500, 1000, 5000, 10000 $?

Koliko se placa naknada, tj nije uopce bitno, ali eto cisto iz znatizelje.

Poruka je uređivana zadnji put sri 13.4.2016 23:06 (jojo_surf).
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

pozdrav.molim vas za pomoc. Skoro sam se registrovala na paypal,sve je bilo ok..cekala sam onaj kod iz banke,kad sam ga dobila i unela na paypal,od tad mi pise da mi VISA kartica nije priznata. Ne znam sta da radim,do zahtjeva za kod profil na paypal mi je bio 100% verifikovan,sad je 67% i trazi da se kartica linkuje,odnosno verifikuje..ako zna neko vise o ovome,neka pomogne ako nije problem.hvala

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Dali postoji neki limit koliko se novca smije isplatiti s PP racuna na deviznu karticu?
Pot piss

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Sad idem kupovati preko ebaya i nova je shema slike pri placanju i nigdje nemrem naci ono bill me the currency nesto .Nego mi odmah zaracunava pay pal konverziju koja je pljacka,gdje je nestalo ono bill me the currency ? hvala

0 0 hvala 0
10 godina

Pitanje,jeli treba kreditnajra ako samo želim primati novce i slati ih dalje na paypal račune? 

0 0 hvala 0
12 godina

pozdrav imam pitanjePozdrav, imam visa electron ziro racun karticu i do sad sam normalni withdrawo novce na nju s paypala i kupovo
no sad mi je na paypalu odjednom nestala ta kartica i nemogu je vise stavit da withdrawam novce na nju
jel zna neko u cem je problem?

probo sam s jos jednu karticu stavit al novu isto visa electron al iz zagrebacke banke al ni nju ne prihvaca?

nekuzim sta ne mozhe vise bit visa electron?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pozdrav,

zanima me da li mogu naručiti određeni proizvod koristeći Paypal, a da još uvijek nisam "potvrdio" karticu s četveroznamenkastim kodom sa izvoda računa?

Unaprijed hvala! 

karancija.com

0 0 hvala 0
16 godina

Možeš, imaš neki limit, ne možeš trošit neku veliku lovu, ali možeš kupit. Pročitao FAQ, tamo negdje je i to navedeno sa točnim limitom.

http://www.njuskalo.hr/korisnik/VTxCRO
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice