Opera šalje poruku da je prestala raditi...

poruka: 8
|
čitano: 2.268
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

... prvo na nekim stranicama, a sada svaki put kad se logiram na faebook šalje poruku ''opera has stopped working, choose option: check online solution and close the program; close the program''. imam ovaj laptop cca mjesec dana (http://www.senso-mikro.hr/Artikl.aspx?idArtikl=17575). na njemu je mcafee zaštitni program koji sam skenira kompjutor svako malo. dosad je slao poruke da nema nikakvih zaraza (naime, neki su mi rekli da mi je nešto ušlo u kompjutor). pokušala sam preko njegovog quick cleanera očistiti cookies, temporery files, registry, cashe, active x. s obzirom da sam neznalica bez premca, nemam pojma koji sam vrag zapravo napravila. uglavnom, kako da riješim problem s operom?

a da, uz njega imam i problem da kad preko g talka pokušam pristupiti sandučiću, google mi šalje poruku da je ta stranica nevažeća (wtf?! pa to je moja adresa!). opera mi je glavni preglednik. imam osjećaj da su ova dva problema povezana.

zahvaljujem!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Opera šalje poruku da je prestala raditi...

Nemozes na facebook, ali mozes otici na bugOnLine Forum i poslati poruku?

Asus M6VA | Intel M 1.86Ghz 2Mb | ATI x700 256Mb | DDR2 2Gb 533Mhz | HDD 140Gb(80+60) 5400rpm
16 godina
neaktivan
neznalica_bez_premca kaže...

... prvo na nekim stranicama, a sada svaki put kad se logiram na faebook šalje poruku ''opera has stopped working, choose option: check online solution and close the program; close the program''. imam ovaj laptop cca mjesec dana (http://www.senso-mikro.hr/Artikl.aspx?idArtikl=17575). na njemu je mcafee zaštitni program koji sam skenira kompjutor svako malo. dosad je slao poruke da nema nikakvih zaraza (naime, neki su mi rekli da mi je nešto ušlo u kompjutor). pokušala sam preko njegovog quick cleanera očistiti cookies, temporery files, registry, cashe, active x. s obzirom da sam neznalica bez premca, nemam pojma koji sam vrag zapravo napravila. uglavnom, kako da riješim problem s operom?

a da, uz njega imam i problem da kad preko g talka pokušam pristupiti sandučiću, google mi šalje poruku da je ta stranica nevažeća (wtf?! pa to je moja adresa!). opera mi je glavni preglednik. imam osjećaj da su ova dva problema povezana.

zahvaljujem!

A tko ti je rekao da koristiš Operu? Nikad nisam IE i neću zamijeniti ni sa jednim drugim browserom, jer svi oni prije ili kasnije postanu osjetljivi na smeće. Neki razvikani browseri otišli su u povijest. Koristi internet explorer, redovno obnavljaj update windoza, instaliraj par zaštitnih programa, ako te zanima koje navest ću ti ih, i surfat ćeš bez problema. Mislim da si postala Facebook ovisnik. A probaj i očistiti svoj internet temp folder. Operi treba dosta dodataka što ju čini kompliciranom za ''neznalica_bez_premca'', te sve to treba lijepo ukomponirati. Ne mislim, nego sam siguran da ti je Opera otišla k vragu. Izvrši deinstalaciju Opere, i instaliraj je ponovno, ako baš ne pretendiraš na IE7. Vodi računa da kod deinstalacije odstraniš i sve ostale detalje koji su instalirani s njom (datoteke u samom sistemu, u mapama documents and settings itd.).
16 godina
neaktivan

pitala sam za problem s operom, a ne psihoanalizu (za to imamo forum.hr Namigiva).

mislim, sama sam malo čačkala i deinstalirala ju, instalirala stariju verziju i ispostavilo se poslije da sam imala neke trojance nalijepljene na operu. pa više ne trokira. osim ponekad, kada stisnem poslani link za jubito (možda sam i jubito ovisnik).

bila bih zahvalna ako bi mi naveo te zaštitne programe.

i pitanje: kako je mogla opera otić k vragu, ako sam ju tek instalirala na nov lap? zanima me.

17 godina
neaktivan

@Kalea

ajde prestani više spamat forum sa tim agresivnim promoviranjem explorera i tamo gdje je to donekle primjereno i gdje nije. Opera je tu već jako dugo i uvjeren sam da ce ostati jos jako dugo. a to sto ti preferiraš IE, tvoja je stvar (moglo bi se reći, da ti je to ujedno i kazna). u tvom postu toliko je nebuloza pa i bezobrazluka da ne znam gdje bih počeo, pa ni neću jer je očito da pojma nemaš o čemu pričaš, jer ako ijedan browser ne treba nikakvih dodataka (osim instalacije Flasha), onda je to Opera.

@neznalica

pričekaj još malo. facebook zna svako malo izvršiti neke promjene na sajtu koje često rezultiraju nekompatibilnošću s operom i drugim "nepodržanim" browserima. ako problem ustraje, probaj reinstalaciju, a ako ni to ne bude radilo uvijek možeš postati problem na http://my.opera.com/community/forums/forum.dml?id=26

17 godina
neaktivan

Kako je divno kad ti ljudi počnu popovat Smijeh

Anyway, Opera je preopširan browser s milju pluginova koji ti vjerovatno ne trebaju, ali tvoj izbor. Zbog te milje pluginova koji dođu s njom i ne možeš ih kompletno uklonit, Operi se tu i tamo zna potkrasti koja greškica, pa je onda moraš reinstalirati i izbrisati confige. Život je takav kakav je, čupav i dlakav. Što se zaštite tiče, probaj SpywareBlaster (praktički samo pozatvara rupe i ne moraš ga više gledat), SpywareTerminator, nekakav firewall (preporučam Comodo) i obavezno stavi nešto umjesto tog antivirusa. To je zlo, probaj recimo Aviru.

Why so serious???

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

ionako mi je istekao. pretpostavljam da bih ga trebala deinstalirati... hm? btw, stavila sam već aviru i spybot s&d i supera antispyware i spydoctora (Smijeh, znam, luda sam), a sada i spyware blaster (Smijeh; kad smo već kod toga... bi li mi bila dovoljna zaštita blaster, avira i comodo, tako da maknem sve te programe? i da se malo opravdam: imala sam gadnu provalu na bivšem kompjuteru, pa me sad strah da se i novom (i mom, više ne djelim, hihi) laptopu ne dogodi isto).

kao što rekoh, prestala je trokirati, ali joj se omakne koji put (recimo kad stisnem link sa foruma na jubito).

hvala na blagom pristupu :) i pomoći.

17 godina
neaktivan

Nema potrebe za toliko antiviri programa a nije ni zdravo (za PC) smetaju si. Svako bi da pristupi datoteci u istom vremenu i nastaje pokolj...ko u Mortal Kombat :))

Ma nisi luda,i meni je sredno ime "paranoja" ali treba imati mere.

Preporucam ti dvije zastite on demand (na poziv) Malware Bytes ..odlican ali nije besplatan [moze se lagano kupiti (: ] i Sandboxie alat koji pokrece tvoj browser (i ne samo prowser) u virtuelnom opkruzenju,dakle izoliran je.

Virusi i spyware programi ne mogu van tog opkruzenja. Idealno za privatnost i ostale akrobacije na netu.

Udahni duboko i idi na www.sandboxie.com malo procitaj i instaliraj ga. Ozbiljno :)

Inace koristi browser koji ti pase. Opera je odlicna i vrlo ergonomska i ja je koristim. Wand i mnogo toga ulepsavaju mi dan. Zna se tu i tamo zblesaviti na stranama koje imaju flash i obicno se umori sa vise tabova,recimo njih 10.

Reinstaliraj Operu ali ovaj put je pocisti rucno. Prvo backupiraj sledece ako koristis: Passwordi,mail accounti ili RSS feedovi i Bookmarks

File-Import and Export-----Export Feed List (Opera Bookmarks)

Postipak rucnog ciscenja:

1. Idi u Add/Remove Programs u Control Panel i deinstaliraj

2. Za Windows XP idi u C:\Documents and Settings\TVOJE_IME\AppData\Roaming  i obrisi folder  Opera  (odavde prvo iskopraj wand.dat  i opera.adr i skloni   na sigurno,prvo su passwordi a drugo su bookmarks-i)

3.Idi u C:\Documents and Settings\TVOJE_IME\AppData\Local i obrisi folder Opera (odavde ako imas RSS feedove ili mejlove koje cuvas iskopiraj folder Mail

3. Idi u Program Files i obrisi folder Opera ako ga ima

Reinstaliraj 9.62 ako moze naci ili 9.63. Vradi Bookmarkse i ostalo sto sam spomenuo na svoje mesto.

Skini Malware Bytes i uradi full system scan u safe modu (posle restarta drzi F8 i odaberi Safe Mode)

Skini Avasta nakon toga apdejtiraj i skeniraj ponovo.

Nije tolika gnjavaza koliko deluje. Skenove uradi kada ne koristis racunalo. Nadam se da ti je sve jasno neznalico_bez_premca Smijeh

Napomena! Putanje za Vistu su   C:\Users\TVOJE_IME\AppData\Roaming i  C:\Users\TVOJE_IME\AppData\Local

"You can think I'm wrong, but that's no reason to quit thinking." Dr. House
Poruka je uređivana zadnji put pet 27.2.2009 1:44 (Lazarus Long).
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice