Nasty nije dobro... zaboravio si mixati Hcase slova i Lcase slova... ajd kad si se vec potrudio, uredi do kraja :)))))
Ako wam se swiđa stavljati W u swaku rijech, sada to možete još lakshe, jer su proizwođachi periferije odluchili olakshati wam žiwot:
Tenage girl blogging keyboard - imachete wet snowe :)
hahahaahaa gdje ima owo kupiti zezam se
mwah gdje si ti to widio, ti bash nisi normalan waaah ;D
Lol, da debilno je definitivno.. Ne bih rekla da je novi trend samo sve više ovih mlađih počinje da se koristi internetom.. Valjda ne trebam dalje objašnjavat' :)
e da ja nesto nadodam sto mene zivcira
pozzzzzzzzzz,zzzzzzzzzzz i slicne zamjene za pozdrav
ima jos nešto kad napišu lajkam
Meni nema ništa gore nego:
"woljam te bejbi!!!!!mwaaaaaaaaa ♥♥♥♥♥♥♥"
lajkam!
LOL
Svi smo na ovaj ili onaj način primjetili novi trend pisanja na chatovima, forumima i fejsbucima. Slova sa dijakritičkim znakovima se zamjenjuju sa ch, sh, slova V i L se pretvaraju u W, umjesto O se piše 0 itd.
Čini se da je to postalo 1337 5pe€K na hrvatskom. Samo što se ovim načinom komuniciranja ljudi koriste konstantno i truju mozak i sebi i drugima. Srećom, zaraza se nije proširila na naš forum, barem ne u tolikoj mjeri kao na većini balkanskih siteova/foruma.
Jel i vas ovo živcira koliko i mene?
Ma to me i ne živcira toliko koliko ono "War", "awwich" "Supej ti e sjikissa" i ta sra*a.
Kažu da komuniciranje putem interneta loše utječe na veze među ljudima, to nije istina, normalno zdravo komuniciranje je uvijek normalno bez obzira putem čega se vršilo, no ova praznoglava sranja doista zatupljuju.
Leet speak znam čitati. To što si ti napisao nema veze sa leet speakom. Može prijevod?
Sauce toga želim!! Moar! :P
vidi naslov teme
Ja ču da kazem vam neznam da pričam dobro hrvacki jer sam Shqip/Kosovar. De ču da na ucim ja kad celi dan prodajem ljubenic, banana, ručna granata i tako bre. Moj rođak, evo sljadoljedaren nezna dve reči da priča. Kaže samo fala i fala ti lepa. Gljedam nešta na fejsbuke i neka cura oce da me zeni. Šta da radim ja? Oču da brišem to! Dam tri prikoljice ljubenice ko mi kaže kako da brišem.
Malo se salim. Treba bit hrabar i priznat. Imao sam 3 iz hrvatskog i imam problema sa ije/je č/ć tako da ponekad googlam da vidim a ponekad i ne kada mi se jako zuri. Kao sada :D
Uff što mrzim te gluposti.
Najgore mi je kad stavljaju W umjesto V ili L, pa dođe mi da pokidam noge nekome.
Ja osobno uvijek pišem gramatički ispravno, pa nema zabune, kao npr. kad netko počne pisati ona sh ch i sl. sra*a.
Samo je još teže pročitati što je taj netko mislio reći, pokvarim oči, a IQ mi momentalno padne za 20.
Bilo je i par primjera na forumu, ne sjećam se sada 'ko je točno pisao, ali se sjećam da je bilo u raspravi o prosvjedima studenata (ona frka na filozofskom).
Ali eto, nekada kada komunicirate rpeko nekih kljienata ili chatova koji ne podržavaju naše znakovlje, može doći korisno
(npr. frendica se našla u neugodnoj situaciji kada je za šišala napisala sisala, pa su si ljudi mislili)
Ali što me još više ljuti je nepoznavanje interpukcijskih i izostanak istih u komuniciranju, pa tako viđam po 5 redova bez točke, zareza ili kada netko za sve piše Č, bez obzira radi li se uistinu o Č ili Ć .
Pomisliš si: "Pa dobro, jesu li ti ljudi pohađali školu."
Uzasno mrzim te $,W umjesto V i takve novotarije.Najrade bi autora toga teksta objesio na štrik.
Nikad mi nije palo na pamet da pisem takvim slovima
1.Gubim vrijeme
2.Jadno mi sve to izgleda,nema nikakvog smisla
Vec su neki gore spomenuli da mrze kada se pise s umjesto š,d umjesto đ itd.
Nazalost kako sami vidite nisam naviknut da pisem slova sa kvacicama itd no pokusavam,kako sam sve stariji,pisati onako kako treba.
Mene to također živcira. Kretenluk živi, kad još netko zaboravi normalno pisat zbog tog .
Vjerujem da su se neki prepoznali u ovoj temi i da će tek sada shvaiti kako ispadaju glupi i smiješni.
Ja dobijem napadaje kad vidim te gluparije u porukama il na msn-u. Kad sam se dopisivao s jednom curom, sve bilo ok dok ja nisam drugi dan pogledao poruke. "Widit cemo se, pussssa, zzop". Prvo sam blijedo gledo, aj, bili smo obadvoje pod čokom al kad se to nastavlio.. ja reko, pa šta ti tako pišeš. Ona meni veli - "Lakše mi je pisat w umjesto v jer za v moram triput stisnut 8 a za w samo stisnem 9". Meni je mrak pal na oči. Ove ostale gluposti (ch, sh, $, xD) mi dignu tlak na 200/200. Autore tih gluposti bi trebalo objesit na banderu za onu stvar sa bodljikavom žicom i tuć ih cijeli dan sa IBMovom tipkovnicom (onom starom, za PC XT, klikuša, kaj ima skoro kilu) po glavurdama. A one koje pišu tako, za svaku poruku 80% više naplatit, pola tog iznosa primatelju a druga polovica za tiskanje hrvatskih gramatika koje bi se dijelile po školama. I PDF verzije po facebooku. Idući put kad vidim xD, sastavit ću lopatom onog koji mi to napiše. za cure od 15 do 18 imam kolko-tolko razumijevanja za te gluparije al likovi koji to pišu... bandera, bodljikava žica i tipkovnica. A kasnije ih moremo malo lupat sa kakvom gramatikom sa tvrdim koricama tek tolko da nauče č/ć/đ/dž....
I oni animirani smajlići, znakići i sl. na MSN-u...
Meni nije jasna još jedna stvar kod tog kretenizma: kako se to čita i izgovara? Npr. kad netko napiše hochu - jel vam u trenutku kad to čitate kroz mozak prođe 'hoću' ili 'hochu' ili 'hošu'?
Takve treba izbacivati sa foruma - zbog njihova glupiranja blesiraju mozak normalno obrazovanih ljudi.
A da mi još znati i zašto to rade? I sami znaju da su iritantni i teže čitljivi pa to što pišu možda ljudi i ne pročitaju (ja u principu takve postove preskačem).
Čemu onda sve to? Razumijem disleksiju - to je bolest, ali usudio bih se reći da ni ovo nije daleko. Ili samo još nije precizno dijagnosticirano.
Osobno ne visim previše na MSN-u, čak i na njemu rečenicu započinjem velikim slovom, na "Fejsu" nemam račun niti ga mislim imati.
Pobjegne mi ponekad koji " :) " ili tekst bez dijakritičnih znakova ( jednostavno navika) ali pokušavam uvijek pisati ispravno.
Za onoga tko napiše npr. hochu prvo pomislim da ne zna treba li napisati hoću ili hoču a ne da je cool ili ili ne znam što.
Meni smajleki ( :) XD :P -.- ...) ne smetaju previše i nije mi jasno zakaj bi nekoga tukao zbog toga...?
Jedino u njihovom pretjerivanju, u redu...
A opet, da prijatelju pošalješ poruku: "Ti si idiot." On bi se sigurno naljutio...
A da mu pošalješ "Ti si idiot XD", znao bi da se šališ i vjerojatno bi to prihvatio kao šalu...
Oni msnovi me strašno živciraju, pogotovo one osobe koje imaju za svako slovo na tipkovnici neki smajli pa nemožeš uopće čitati njegov tekst.
Ja dobijem napadaje kad vidim te gluparije u porukama il na msn-u. Kad sam se dopisivao s jednom curom, sve bilo ok dok ja nisam drugi dan pogledao poruke. "Widit cemo se, pussssa, zzop". Prvo sam blijedo gledo, aj, bili smo obadvoje pod čokom al kad se to nastavlio.. ja reko, pa šta ti tako pišeš. Ona meni veli - "Lakše mi je pisat w umjesto v jer za v moram triput stisnut 8 a za w samo stisnem 9". Meni je mrak pal na oči. Ove ostale gluposti (ch, sh, $, xD) mi dignu tlak na 200/200. Autore tih gluposti bi trebalo objesit na banderu za onu stvar sa bodljikavom žicom i tuć ih cijeli dan sa IBMovom tipkovnicom (onom starom, za PC XT, klikuša, kaj ima skoro kilu) po glavurdama. A one koje pišu tako, za svaku poruku 80% više naplatit, pola tog iznosa primatelju a druga polovica za tiskanje hrvatskih gramatika koje bi se dijelile po školama. I PDF verzije po facebooku. Idući put kad vidim xD, sastavit ću lopatom onog koji mi to napiše. za cure od 15 do 18 imam kolko-tolko razumijevanja za te gluparije al likovi koji to pišu... bandera, bodljikava žica i tipkovnica. A kasnije ih moremo malo lupat sa kakvom gramatikom sa tvrdim koricama tek tolko da nauče č/ć/đ/dž....
I oni animirani smajlići, znakići i sl. na MSN-u...
Ti imas ocit primjer povecane agresije.Normalan covjek ne reagira na takav nacin.Nadam se da si preuvelicao to sto si napisao.To su sve sitnice,a tebe previse zivciraju.
Vise me zivcira ovakav nacin pristupa nego "W" i "sh"..
Ti imas ocit primjer povecane agresije.Normalan covjek ne reagira na takav nacin.Nadam se da si preuvelicao to sto si napisao.To su sve sitnice,a tebe previse zivciraju.
Yep, malkoc agresivan. I šalio sam se za dio sa vješanjem i lopatom. Al za 80% cijene se nisam šalio. Mislim da bi ih to naučilo pameti.
Yep, malkoc agresivan. I šalio sam se za dio sa vješanjem i lopatom. Al za 80% cijene se nisam šalio. Mislim da bi ih to naučilo pameti.
Te stvari,sto izvjesni rade,normalnog i smirenog covjeka ne mogu tako lagano nazivcirati.
- Ne,ti trebas prihvatit' to sa sto manje zivciranja.
Te stvari,sto izvjesni rade,normalnog i smirenog covjeka ne mogu tako lagano nazivcirati.
- Ne,ti trebas prihvatit' to sa sto manje zivciranja.
Okay. Manje živciranja. Odošmo u offtopic.
Ovaj način pisanja je najgori na ovoj planeti,to je moje mišljenje
Leet speak znam čitati. To što si ti napisao nema veze sa leet speakom. Može prijevod?
Sauce toga želim!! Moar! :P
Nitko nije ni rekao da je to Leet speak. | c@n r34|) & \/\/r17€ 1337 2, U |<n0w? Protiv takvog (hakerskog) leeta nemam ništa protiv, ali tema govori o nečem drugom.
Osim toga, leet nije zamjena za pravilno pisanje, već je samo nešto što možeš reći "vidi ja znam 1337, ja sam cool", dok se W, CH, SH koriste UMJESTO pravilnih slova. Koga vidite da piše swiikiceee on/a će tako pisati i na blogu, i na fejsu i na chatu... - 1337 ne koristi na taj način tj. koristi se samo povremeno.
pa ja bi uzeo metalnu šipku i sve izlupao da se nebi mogli micat.
mowe swikkiceeee....
Ma taj leet speech je isti vrag,samo zatupljuje i nikakve koristi od njega.Danas ga koriste trolovi koji misle da su tako cool.
Al na kraju krajeva nije bitno kak se pise vec kaj se pise