Njuskalo prevara

poruka: 680
|
čitano: 532.790
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
11 godina
Njuskalo prevara

UPDATE

upravo mi je stigao sms od "njuškala" s linkom cut.ly/10v00..., koji vodi na adresu https://payprotectnjuskalohr.order....

pretpostavljam da je to ta lažna stranica na kojoj mogu kliknuti na gumb 'idi na plaćanje' i onda mi maznu lovu, otvorio sam samo stranicu koja izgleda isto kao njuškalo i ima taj gumb 'idi na plaćanje', ali adresa nije njuškalo.hr nego ova gore navedena

e sad, ja bi to prijavio policiji, samo ne znam jel bi bilo pametno izvući (i kako) još nešto informacija od prevaranta kako bi policiji bilo lakše naći govno, jer se bojim da je sam taj link nemoguće povezati s osobom u hrvatskoj

EDIT

evo slikica čisto da se vidi kako ta lažna stranica izgleda

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2022 12:01 (picajzla0707).
Moj PC  
0 0 hvala 0
2 godine
protjeran
Re: Njuskalo prevara
Pošalji slobodno
11 godina
silvio3105 kaže...
Pošalji slobodno

što da pošaljem slobodno?

prijavit ću ga njuškalu da se makne oglas, samo što bi htio da govnar najebe kako spada, da mu to više ne pada na pamet

jer samo brisanje oglasa i profila neće ga spriječiti da to radi i dalje, a ima hrpa ljudi koja bi mogla nasjesti na to

EDIT

vidim da je navedeno u njegovom profilu da je verificirao broj telefona, iako taj broj nije naveden

to znači da bi njuškalo trebalo imati njegov broj, pa se nadam kad podnesem prijavu policiji da će ga možda preko tog broja uspjeti ukebati... možda s velikim m

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2022 12:14 (picajzla0707).
8 godina
Oprosti, mozda sam propustio, no, osim tvog osjecaja, imas li ti kakav dokaz ili na cemu temeljis tu svoju osnovanu sumnju da on tebe zeli prevariti?

Jednostavno trazi da ti posalje i da platis pouzecem, ili na neki slican sistem.....

To sto broj nije javan ne znaci nista, nije ni moj, jednostavno ne zelim zivkanja i poruke kad god se netko smisli, posalji mi poruku preko njuskala, onda ces dobiti broj i sve se dogovorimo.... Kad meni odgovara, a ne kad netko dobije inspiraciju u pola 1 ujutro da zivka radi gluposti
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.12.2022 12:32 (Damir22).
Moj PC  
0 0 hvala 0
6 godina
Njuskalo prevara

+380 97 222 4623 , dostava u labin preko njuškala...

0 0 hvala 0
11 godina
Damir22 kaže...
Oprosti, mozda sam propustio, no, osim tvog osjecaja, imas li ti kakav dokaz ili na cemu temeljis tu svoju osnovanu sumnju da on tebe zeli prevariti?

Jednostavno trazi da ti posalje i da platis pouzecem, ili na neki slican sistem.....

To sto broj nije javan ne znaci nista, nije ni moj, jednostavno ne zelim zivkanja i poruke kad god se netko smisli, posalji mi poruku preko njuskala, onda ces dobiti broj i sve se dogovorimo.... Kad meni odgovara, a ne kad netko dobije inspiraciju u pola 1 ujutro da zivka radi gluposti

mene pitaš?

ako da, probaj još jednom pročitati poruke

radi se o tome da prodavač ima uključenu opciju payprotect na oglasu, ali umjesto da poslije moje ponude na njuškalu prihvati ponudu, čime bi ja na svojem njuškalo profilu dobio poruku s uputama za plaćanje, on šalje nekakav sms kao fol od njuškala s linkom koji nema veze s njuškalom, samo je složeno da izgleda tako da bi prevara bila uvjerljivija

nije me kontaktirao s bilo kakvog broja, nego preko njuškalo poruka na samoj stranici www njuškalo hr, no link za uplatu je stigao sms-om s nekakve cutt.ly/0v0... adrese, ne bilo kakvoj broja

sam link vodi na stranicu koja izgleda kao njuškalo, ali u adresi nije njuškalo hr, nego neka druga adresa koja uopće nije hr domena

i ti mene pitaš na čemu temeljim sumnju? 

7 godina
Njuskalo prevara

U slučaju da naletite na sumnjivu payprotect kupovinu, recite "prodavaču" da niste dobili sms nego da vam link za payprotect pošalje na mail. Mail će otići u spam i kada otvorite vidjet ćete najčešće da ima outlook domenu u sebi. :) 

A i ako vam pristigne SMS, broj s kojeg je poslan ima predbroj +44, tako da...

Možete postavljati pitanja "prodavaču", nakon par poruka skužit ćete da se dopisujete s bootom koji ima intergranih svega par odgovora. 

0 0 hvala 0
13 godina
Damir22 kaže...

Čim ti šalje lažan sms na mob umjesto direkt šta šalje njuškalo preko weba na tvoj račun ti je sam po sebi teški red flag.

13 godina
Njuskalo prevara
Poruka je uređivana zadnji put pet 16.12.2022 2:32 (Cryogenic).
Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
Njuskalo prevara

grafička kartica nema zavijajuću rolu

Daj mi netko objasni kako oni dođu do tih korisničkih računa koji su stari preko 10 godina, hakiraju ih ili?

Some people are like clouds. When they disappear, it’s a beautiful day.
Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
Da, to je interesantno, sve su to stari racuni, s puno staza.....
Its just the way of it, son. We all sell our souls sooner or later.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Njuskalo prevara

imam situaciju;

prodao sam predmet preko njuškala, dogovoreno slanje kurirskom službom i plaćanje na tekući nakon primitka prodanog predmeta.. 

Kupac je primio predmet. I nakon 2 tjedna nisam dobio uplatu. Nakon par upita kada će uplatiti - odgovor je svaki put 'sutra'. Konverzacija je obavljena preko SMS poruka. 

Koje su mi opcije? radi se o predmetu vrijednosti 800kn

0 0 hvala 0
2 godine
protjeran
Palicu u ruke i lomit noge.
16 godina

Imam osjećaj da će taj "sutra" doći nikada. Drugi puta pametnije i prvo traži lovu pa onda tek slanje...ili plaćanje pouzećem.

Bit će!
9 godina
sendjo kaže...

imam situaciju;

prodao sam predmet preko njuškala, dogovoreno slanje kurirskom službom i plaćanje na tekući nakon primitka prodanog predmeta.. 

Kupac je primio predmet. I nakon 2 tjedna nisam dobio uplatu. Nakon par upita kada će uplatiti - odgovor je svaki put 'sutra'. Konverzacija je obavljena preko SMS poruka. 

mrzim biti tip koji ništa ne doprinosi i koji govori očito, ali kad ovdje jednostavno ne mogu drugačije. Zašto nisi prvo čekao uplatu pa onda poslao?? Policiju odmah otpiši, oni ti neće mrdnut očnim kapkom za prevare ispod 2000 kn. Osim ako imaš kvalitetnu štelu.

11 godina
sendjo kaže...

imam situaciju;

Opcija ti je da idući put šalješ pouzećem ili da inzistiraš na uplati jer kako njemu ne paše da prvo uplati jer ga možeš "preveslat" tako ni tebi ne paše da prvo šalješ jer te može preveslat (što ti se izgleda i dogodilo).

Na njuškalu imaš toliko šljama od ljudi koji bi rođenu mater preveslali za 100kn a kamoli da neće nekog koga nikad nisu vidjeli za 800kn.

Bojim se da nemaš opcija pošto ti ne vrijedi prijavljivati policiji ako je cifra ispod 2.000kn, jedino da sjedneš u auto, dođeš mu na vrata i pljuneš u facu što je cigan za 800kn-

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.12.2022 14:01 (ibme74).
14 godina
sendjo kaže...

imam situaciju;

Ako ne želiš u zatvor zbog protupravne naplate, to jest ako odeš to utjerivati, prekriži taj novac.

Nemoj se slučajno prijetiti putem poruka poziva bilo čega.

Smatraj to životnom školom i da si još "jeftino " prošao.

Žao mi je ali ako se "kupac" ne javi , zaboravi to.

14 godina
ibme74 kaže...
sendjo kaže...

imam situaciju;

Opcija ti je da idući put šalješ pouzećem ili da inzistiraš na uplati jer kako njemu ne paše da prvo uplati jer ga možeš "preveslat" tako ni tebi ne paše da prvo šalješ jer te može preveslat (što ti se izgleda i dogodilo).

Na njuškalu imaš toliko šljama od ljudi koji bi rođenu mater preveslali za 100kn a kamoli da neće nekog koga nikad nisu vidjeli za 800kn.

Bojim se da nemaš opcija pošto ti ne vrijedi prijavljivati policiji ako je cifra ispod 2.000kn, jedino da sjedneš u auto, dođeš mu na vrata i pljuneš u facu što je cigan za 800kn-

Nažalost, danas ta osoba, prevarant je zaštičen kao lički međed a kolega koji je poslao novce može samo u zatvoru završiti.

Kreće ovako.

On mu šalje poruke da treba novac , da mu je potrebno da se napravi uplata što prije, znači finjak.

Prevarant odlazi u policiju i prijavljuje ga za uznemiravanje.

Prevarant čeka slijedeću poruku ili poziv od kolege sa foruma, i nakon toga odlazi u policiju gdje da "uznemiravanje " se nastavlja.

Policija sada ide vidjet što je, i ustanovi da kolega i prevarant imaju nerješenih imovinsko pravnih stvari među sobom.

AUTOMATSKI to prekvalificiraju u protupravnu naplatu.

Pitaju prevaranta dali se osjeća životno ugrožen.

Sada su dvije opcije

a) on kaže ne , policija odlazi i normalno pokuca kolegi sa foruma na vrata i kaže mu kulturno da prestane kontaktirati prevaranta

b) prevarant kaže da se osjeća životno ugroženo, gdje dolazi do velike šanse marica/ ili 100% murja u civilu dolazi po tebe doma i odmah u stanicu . NEMA da će te pitati dali je to istina već odmah murja.

Tu inspektor u murji nakon razgovora sa tobom/kolegom sa foruma odlučuje dali će te pustiti i dati ti "samo" mjeru opreza, zabrane pristupa ili ideš na 30 dana u zatvor dok traje istražni postupak.

Pošto je bilo JAKO puno situacija gdje je ekipa išla sama rješavati svoje "situacije" sudovi sada automatizmom šalju u bajbukanu , jer je bilo puno takvih stvari po novinama.

U najboljem slučaju sud završi za 6-9 mjeseci ovisno dali ima vještačenja i slično.

Kolega sa forum dobiva uvjetno xyz vrijeme , nije sud briga što je prvi puta što si uzoran građanin , imaš doma xyz djece i što si prevaren

Nakon toga situacija može još dodatno otići u 3 pm ako ti zatreba potvrda o ne kažnjavanju za novi posao a ti je NE MOŽEŠ dobiti jer ili sud traje ili imaš uvjetnu.

Jako mi je žao tvoje situacije ali zaboravi taj novac ako ti se prevarant ne javi.

On je više nego svjestan da ti je dužan , ali od toga to smeće živi, od prevara.

8 godina
kako može prevarant tebe prijavit i baš niko od policije i suda ne reagirat na to nego da ti zaradiš prijavu?

i zašto jednostavno ne ide do najbliže policijske i pita ih šta da radi?
14 godina
dabar_solta_V2 kaže...
kako može prevarant tebe prijavit i baš niko od policije i suda ne reagirat na to nego da ti zaradiš prijavu?

Zato kaj je tako, vjeruj mi.

Najbolji kučni kolega, u tom trenutku 5 godina, kada je krenula korona 2020 me je zavaljao za 30000 kn , i ja sam popušio na gore naveden način.

Još sam zaboravio reći da kada si na sudu, njega, prevaranta , sud pita dali traži kakvu odštetu, lik onak bubne 50 000 kn traži odštete.

Sada i to ide u spis.

Pa troškovi suđenja, par tisuća kuna pa i preko 1000-1500 eura ako ima vještačenja.

Pa na kraju makar imaš i ispise poziva gdje ti se on prijetio sa nekog burnera , dok si bio u policiji na razgovoru ( !!!!!!!!!????!!) i pokazao murji , ali je debela inspektorica bila nadrkana, makar zna za lika HALO cijela 6. PP Novi Zagreb svi inspektori mu već znaju OIB na pamet koliko je ljudi zavaljao da su mu se bacali pod auto jer nisu za kruh imali , doslovno nije bilo dana tada da ga netko nije prijavio za prijevare a,b,c,d,e vrste.

Sam bog sutkinja normalna ne pozove prevaranta ni na izricanje presude , vidi da nikada u životu nisam imao krivične već samo neke prekršajne iz prometa kazne i slično, i odbije mu odštetni zahtjev da sam ide tužiti privatno ako želi, da sud to ne prizna. Poništi SVE troškove kao zbog lošeg materijanog stanja, ali mi odere , jer je ZAKONSKI minimum 8 mjeseci zatvora ili 2 g uvjetno i zadrži mjere zabrane pristupa pa mu ne mogu ni otići doma serenade ispod prozora pjevati. I sada žalbeni proces...

I lik , dan danas hoda po gradu, Hrvatskoj, otvorio restoran u Zgb u, zavaljao radnike već bezbroj puta, porez mu sređivala ona šefica porezne u Zgb koja je dobila otkaz i 2 godine zatvora , vozi Bmw , nakotio 5 debila od djece i u CRKVI je 1-2 puta dnevno jer je veliki vjernik ?????????????

Zato , lijepa preporuka, ne utjerivati novce, sada je situacija puno gora nego prije 2 godine kada sam ja na j. Sud te sigurno šalje na metar dana u zatvor i počinje ti agonija.

Možeš ga privatno tužit što će ti i murja/sud reći. Sam svoje novce NE smiješ tražiti , koliko god to debilno i ne vjerojatno zvučalo u Hr je tako....

Primjer. ode lik i iznajmi od osobe A auto da vozi Uber .

Auto je na osobu.

U stanici za tehnički pregled za prodaju vozila dovoljna je rukom pisana punomoć.

Taj što je iznajmio auto , sa lažnom punomoći "proda" auto kupcu.

Za 5 dana , on više ne plati najam, , pravi vlasnik auta ode na policiju prijavi utaju vozila, nije krađa jer mu je dao papire, ključ iznajmio.

policija provjeri u sustavu i vidi auto je uredno prenesen.

Ode do "novog vlasnika" i veli , vi ste taj i taj? Da šefe , jesam. Ok dajte ključeve od auta.

Policija uzme vozilo , vrati ga nakon malo peripetija pravom vlasniku koji je iznajmio auto a "novom tj prevarenom kupcu" ostaje goniti ovoga za prevaru i slično.

I to se dešava svaki dan.

E takva smo država prijatelju , banana država.

23 mjeseca
protjeran
sendjo kaže...

imam situaciju;

Pravne opcije nemaš.

Da se radi o većem iznosu, onda se dug uvijek može prodati ekipi koja će ga znati utjerati, ti izvučeš barem nešto, a oni nek se onda bave s njime. A fala bogu takvih likova ima u svakom gradu.

Ovdje se radi o "samo" 800 kn pa je moj prijedlog da igraš na kartu javne sramote, tj. istraži mu članove obitelji, prijatelje... pa svima šalji poruke kako te zavaljao za 800 kn uz naravno dokaze.

Kad to kreneš raditi možda se brzo predomisli.

Poruka je uređivana zadnji put uto 20.12.2022 22:47 (Put1n).
14 godina
Crotiger kaže...
dabar_solta_V2 kaže...

Zato kaj je tako, vjeruj mi.

Najbolji kučni kolega, u tom trenutku 5 godina, kada je krenula korona 2020 me je zavaljao za 30000 kn , i ja sam popušio na gore naveden način.

Još sam zaboravio reći da kada si na sudu, njega, prevaranta , sud pita dali traži kakvu odštetu, lik onak bubne 50 000 kn traži odštete.

Sada i to ide u spis.

Pa troškovi suđenja, par tisuća kuna pa i preko 1000-1500 eura ako ima vještačenja.

Pa na kraju makar imaš i ispise poziva gdje ti se on prijetio sa nekog burnera , dok si bio u policiji na razgovoru ( !!!!!!!!!????!!) i pokazao murji , ali je debela inspektorica bila nadrkana, makar zna za lika HALO cijela 6. PP Novi Zagreb svi inspektori mu već znaju OIB na pamet koliko je ljudi zavaljao da su mu se bacali pod auto jer nisu za kruh imali , doslovno nije bilo dana tada da ga netko nije prijavio za prijevare a,b,c,d,e vrste.

Sam bog sutkinja normalna ne pozove prevaranta ni na izricanje presude , vidi da nikada u životu nisam imao krivične već samo neke prekršajne iz prometa kazne i slično, i odbije mu odštetni zahtjev da sam ide tužiti privatno ako želi, da sud to ne prizna. Poništi SVE troškove kao zbog lošeg materijanog stanja, ali mi odere , jer je ZAKONSKI minimum 8 mjeseci zatvora ili 2 g uvjetno i zadrži mjere zabrane pristupa pa mu ne mogu ni otići doma serenade ispod prozora pjevati. I sada žalbeni proces...

I lik , dan danas hoda po gradu, Hrvatskoj, otvorio restoran u Zgb u, zavaljao radnike već bezbroj puta, porez mu sređivala ona šefica porezne u Zgb koja je dobila otkaz i 2 godine zatvora , vozi Bmw , nakotio 5 debila od djece i u CRKVI je 1-2 puta dnevno jer je veliki vjernik ?????????????

Zato , lijepa preporuka, ne utjerivati novce, sada je situacija puno gora nego prije 2 godine kada sam ja na j. Sud te sigurno šalje na metar dana u zatvor i počinje ti agonija.

Možeš ga privatno tužit što će ti i murja/sud reći. Sam svoje novce NE smiješ tražiti , koliko god to debilno i ne vjerojatno zvučalo u Hr je tako....

Auto je na osobu.

U stanici za tehnički pregled za prodaju vozila dovoljna je rukom pisana punomoć.

Za 5 dana , on više ne plati najam, , pravi vlasnik auta ode na policiju prijavi utaju vozila, nije krađa jer mu je dao papire, ključ iznajmio.

Ode do "novog vlasnika" i veli , vi ste taj i taj? Da šefe , jesam. Ok dajte ključeve od auta.

Policija uzme vozilo , vrati ga nakon malo peripetija pravom vlasniku koji je iznajmio auto a "novom tj prevarenom kupcu" ostaje goniti ovoga za prevaru i slično.

Ti zbilja moraš bolje birati prijatelje 

11 godina
Crotiger kaže...

Čekaj dali sam dobro skužio ovaj dio, ti si dakle znao da je on prevarant koji valja ljude i ima svaki dan prijavu za prevaru i ipak si mu dao 30.000kn?

9 godina
Crotiger kaže...
dabar_solta_V2 kaže...

Auto je na osobu.

Na ovo bi se najprije osvrnuo, jer sam mislio da punomoć za prodaju motornog vozila mora biti ovjerena od strane javnog bilježnika, ako to nije nužno onda je to katastrofa.

Ali u svakom slučaju najveći problem je ta prometna dozvola. Ako nekom predaš svoju prometnu možeš se jebat, može raditi šta hoće. Problem u ovoj situaciji je da je taj auto bio u najmu, pa je kod najmoprimca (prevaranta) bila i prometna dozvola. U slučaju da se iznajmljuje očito je najbolja opcija ostaviti sebi original prometne, a najmoprimcu predati iskopiranu da je drži u autu i ko ga jebe.

14 godina
ibme74 kaže...
Crotiger kaže...

Čekaj dali sam dobro skužio ovaj dio, ti si dakle znao da je on prevarant koji valja ljude i ima svaki dan prijavu za prevaru i ipak si mu dao 30.000kn?

Ne starac , naravno  da ne.

Djeca su nam zajedno trenirala rukomet, svaki dan treninzi/utakmice kave dok ih čekaš i slično.

On "poslovni čovjek" uvijek na telefonu .

Ja bio u mirovini , zamolio me da mu pomognem oko jednog posla da mu recimo postanem poslovođa/voditelj.

5 godina sam taj posao radio 24/7 i mogu reći , i dan danas, da sam se ponosio svojim poslom jer nikada ništa nije bilo lijevo desno, već sve je bilo kako se inicijalno dogovori sa radnikom, jer ipak jedino što imaš u poslu je tvoja rijeć.

I onda je došla korona , proljeće 2020 , nema plaće nema love a ja znam da je lova tu, na računu, da su poslovi odrađeni i isplaćeni, a on mi javi da plaća nebu išla???

Zovem ga , on veli " grdo bu bilo , ja se buksam".

Kupio je protuprovalna vrata par dana ranije, i odlučio "ubit" zdravu firmu zajebat radnike da bi osigurao kratkoročno sebe.

Ja pokušavam razgovarati sa njegovom ženom , mamom svima gledam što se dešava, 5 godina med i mlijeko u firmi, nisam na godišnjem ili na kupanju bio 5 godina posao 24/7 365 dana.

I onda saznam da je "radio" i sa nekretninama na drugoj strani za 100 x veće novce nego ovaj posao gdje sam ja bio voditelj.

I kako sam stao na stranu radnika, jer je rekao buksamo se , ti buš svoje dobio , radnici " neka se strpe" , a ja imao odnos sa radnicima da su mi dolazili doma kada god je što trebalo , očekivao sam taj posao raditi ono "do smrti" jer sve je štimalo klapalo, lova je lagano kapala, i zakaj bi se nalazio po kafićima i ostalo ako me netko treba na sekundu , uvijek je bilo " daj dođi gore, nemoj me j." ili ispred ulaza dok šetam pesa.

I tako ja stao na stranu radnika, na whap grupi od firme prenio poruke od tog idiota. Organizirao sastanak ispred moje zgrade 2 sata nakon kaj je ovaj rekao da nema plaće , da vidimo što i kako dalje.

Neki dečki su mu doma otišli, neki su ga ganjali mjesecima poslije toga.

Neki su dobili novac, neki pola, veči dio niti lipe.

On je procjenio tko mu je najveća ugroza i te je , sa vremenom, isplatio.

Večini ljudi je ostao dužan za 15-18 dana u mjesecu za plaću znaći i nije puno ali je.

Meni je ostao dužan plaću , troškove 3 mjeseca jer ja sam iz svog đepa plačao troškove pa kada bi se skupilo samo bi mu rekao toliko i toliko, nagomilalo se 30000 kn dok kažeš keks.

A zakaj se to desilo?

Zato kaj sam i ja bio naivan.

To ti je obiteljski prijatelj.

Gledaš tu familiju "kroz šarene naočale".

Vjernici, 5 djece, nemaju TV doma, samo kako ti ga žive za obitelj i uzak krug prijatelja i djecu i njihov sport.

Vjeruješ njima kada se nekaj desi a ne "čovjeku sa ceste" .

I onda , tek onda, nakon što si skužio tipa na lijevoj strani da je prevara, odjednom ti se počnu ljudi javljati sa desne strane , za koju nisi niti znao da postoji, kaj se tamo dešava i skužiš da si živio u oblacima što se te osobe/obitelji tiće i dato što si ti radio 24/7 on je to koristio da izgleda kao ugledni poslovni čovjek sa urednom firmom , godinama plaćeni porezi doprinosi , velik broj zaposlenih.

A to mu je trebalo da bi na drugoj strani sa nekretninama , zaradi gadne novce od prevari.

Ja sam se od novaca oprostio, vidim tog lika par puta godišnje jer mu je ured na kvartu gdje živim pa se znamo zateć na kavi u istom kafiću , samo okrenem glavu i bok.

Kaj da napravim?

On 60 kg ja 130 kg. Ako krenem, nema ga, a ja u bajbukanu, i sada kada su djeca velika faks pri kraju kada trebam i živjet i putovat sa ženom da odležim par godina?

Ne ponovit ću, nisam znao da je prevara, recimo niti jedan jedini radnik me nije nijednom optužio da sam ja zahebao, znali su da sam tu i da živim i umirem za njih. Obraz mi je čist i , hebe mi se za moju lovu , mene nitko po gradu ne ganja.

Ali da sam ja na kraju ispao naivac jesam.

Trebao sam znati, dovoljno sam star, ispao sam 50 x gori naivac od ovog kolege koji je poslao stvar bez plaćanja.

Jer očito je ta familija ne samo on, samo su me uzgajali i držali pod staklenim zvonom za svoje potrebe.

Lp

16 godina
Njuskalo prevara

upravo se dopisujem sa jednim "Ukraincem", prvo sam mu poslao podatke od Palestinske visa kartice, sada iz Burundija a sad nemam pojma koju da slijedeću generiram..baš da vidim koliko će trebati da skuži da ja njega zezam :)..evo izabrao Tonga

3 0 hvala 0
8 godina
Njuskalo prevara

totalni dernek od price al nevdim kakve to ima veze s njuskalom. pogotovo sta se ta tvoja prica mozda i ne moze dokazat a ovde covik ima sve poruke i uplatu na racun s nekim opisom placanja.

ne vidim cemu komplikacija jednostavno treba ic na policiju i pitat sta radit, mozda i kontaktirat njuskalo podrsku i banku.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
dabar_solta_V2 kaže...

totalni dernek od price al nevdim kakve to ima veze s njuskalom. pogotovo sta se ta tvoja prica mozda i ne moze dokazat a ovde covik ima sve poruke i uplatu na racun s nekim opisom placanja.

ne vidim cemu komplikacija jednostavno treba ic na policiju i pitat sta radit, mozda i kontaktirat njuskalo podrsku i banku.

Priča je otišla u širinu kako su pojašnjenja prvog mog navoda bila potrebna.

Poanta je da on novce neće vidjeti i moja preporuka iz OSOBNOG primjera je bila, nemoj slučajno ići pokušavati utjerivati novac jer ćeš nastradati.

Prevara je prevara, bila na njuškalu, BOL oglasniku, Indexu, Fb ku, ne isplaćena plaća ili bilo koji drugi oblik.

Otići će na policiju , čekat satima, da preda prijavu koju oni neće zaprimiti jer je premali iznos niti će postupati prema istoj.

Ponavljam, poanta je bila.

Ne utjerivati novac , ne se prijetiti , pokušat se što više zaštiti da do slučaja da se prevara desi ,niti ne dođe.

Što će mu banka pomoć, ili Njuška osim sa automatiziranim odgovorima kako u buduće spriječiti prijevaru.

Policija postupati neće, za taj iznos.

9 godina
sendjo kaže...

imam situaciju;

Bez obzira na vrijednost predmeta, imas ime prezime adresu, i na policiju prijavit prevaru, ako unutar 5 dana policija nista ne napravi, odvjetniku odi, on ce rjesit ostalo..Bez straha ili iceg drugog...A te bajke sto ti pisu da policija ispod 1000,2000kn ne mrda nosom, mozes zaboravit, hoce nece moraju, ja sam takav sou napravio u stanici zbog 200kn, i to ne jer me tip prevario za 200kn , nego zbog bahatosti policajaca kad sam doso podnjet prijavu..Na kraju su podigli prijavu protiv doticnog, novce sam dobio nazad a dalje sta je s njime  bilo neznam...800kn je nekom malo a nekom puno..Samo na muriju prijavu i bez sekirancije..

“Computers make excellent and efficient servants, but I have no wish to serve under them.”
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice