Pozzz ljudi, mozda sam otvorio ovo u pogresnoj temi, al eto
znaci ovako, zivim u jednom stanu i hvatam wifi preko te zgrade. Imam jedan modem i zanima me dali bih mogao nekako srediti da preko tog modema spojim svoj Xbox 360 koji ide samo preko LAN-a?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
-ne. (precizno, ono što si napisao), da (ono što si mislio) ako to router-software dozvoljava kao accesspoint/repeater.
pa sad precizno, LAN je lokalna mreža (žica) WLAN je isto to ali w=wireless=bežično=wifi. Sve je mreža, sve se može ako imaš odgovarajući HW+SW.
Modem nije router/wlan.. to je samo dio 'kutije'. Ovisno o mogućnostima (ISP onemogući ootpunu kontrolu) nešto (ne)možeš..
- Ako nudi AP-mod može se spojiti na neki drugi wlan. Ako to podržava, tad će routati (zato se to zove router) na LAN portove (swich s uobičajeno 4 porta).
AKo ne nudi te opcije, možeš provjeriti za DD-WRT ili nabaviti odgovarajući uređaj (AP ili router jer većina routera nudi i tu mogućnost, podjednake cijene..).
Kolega hvala sto mi pomazes
ovaj moj se zove netgear fs605(austria)
moraš pročitati njegov manual, + razlika, proizvođač radi isti uređaj za ISP-naručitelja kao tcom.. njegov software/firmware je izmjenjen, kao i mogućnosti. Tako da moraš sam pronači odgovor dali tu opciju uređaj podržava (promjena iz modem/router moda u accesspoint ili repeater mod).
- u svakoj PC trgovini router/AP 20-30€ .. i pročitaš na kutiji mogućnosti.