????? Zamoli tatu nek potpiše...
eBay - pitanja i odgovori
- poruka: 14.402
- |
- čitano: 5.374.100
- |
- moderatori:
Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Trebaju mi legalno win 7 ultimate.
Koliko je ovo legalno/legitimno, i da li moze biti kakvih problema sa windowsima nakon aktivacije kupljenog kljuca?
Vidim 99.99% positive feedback
Koliko je ovo legalno/legitimno, i da li moze biti kakvih problema sa windowsima nakon aktivacije kupljenog kljuca?
http://www.ebay.com/itm/WINDOWS-7-8-1-10-KEY-LICENZA-PROFESSIONAL-ULTIMATE-HOME-32-64-BIT-/252590881351?var=&hash=item3acf96fa47:m:mjKfmn9fp-74himvAB_gI_Q
po microsoftu nije legalno .baš sam neki dan uze jedan 10 key za 40kn za probat s ebay, i aktiviralo je win i update radi.do kad neznam.
slmgr/xpr

Sve do ovog mjeseca gdje mi dva paketa naručena krajem 11 mjeseca još nisu stigla. Mislim ajde led trake za 5$ mogu proći ali kamera od 120$ hmm hmm. Ne sumnjam na prodavače prije na dostavu...
Gdje ti je tracking za tu kameru?
Btw. Ja sam kameru narucio 27.11. a tek 25.12. je stavio oznaku da je kamera poslana.
Ako ćeš iskreno, sam si si kriv što si pristao na slanje bez tracking broja, pa nije to kutija šarafa nego fakin kamera od 120$.
Sinko, tu ti ne možeš ništa.

Možda, ako se paypal/ebay odluče na to... Nema dokaza nit da je poslano nit da nije...

Za privatnu upotrebu trebam legalne windoze 7. BTW isti lik prodaje i kljuc za desetku, za istu cijenu, ako kome treba.
Sad ako za saku dolara to funkcionira...
Na isti nacin se prodaju kljucevi za igrice, npr steam, i to ne samo na ebayu (makar ciljam na ebay zbog sigurnosti koje pruza za razliku od xy stranica). Zanimaju me iskustva sa takvom kupovinom aktivacijskih kljuceva, ako je tko probao. Prodavaci imaju na tisuce feedbacka i 99% pozitivno, i to koliko sam vidio sve ocjene bas u pogledu aktivacijski kljuceva (dakle nije prodao tisuce zvaka za 10 centi, nabio si pozitivan rejting i sad odjednom prodaje ispod cijene laptop za 1000$).
Sto mislite o tome i da li su se nekom kupcu u nekom trenutku pojavili problemi i slicno.
http://www.ebay.com/itm/WINDOWS-7-8-1-10-KEY-LICENZA-PROFESSIONAL-ULTIMATE-HOME-32-64-BIT-/252590881351?var=&hash=item3acf96fa47:m:mjKfmn9fp-74himvAB_gI_Q
po microsoftu nije legalno .baš sam neki dan uze jedan 10 key za 40kn za probat s ebay, i aktiviralo je win i update radi.do kad neznam.
Zakaj nije legalno?
Bas me zanima da li ce bit problema s tim
Tako je. To je non-issue. Tracking number je tu zapravo da zaštiti prodavača, a ne kupca. A ako prodavač ne želi biti zaštićen za nešto što košta preko 100 dolara, ili je glup, nemaran, ili pokušava prevariti kupca. Štogod da bio razlog, to je prodavačev problem. Ako kupcu i stigne uređaj nakon povrata novca, može prodavaču dati novac. Ako ne stigne, to je to.
Za privatnu upotrebu trebam legalne windoze 7. BTW isti lik prodaje i kljuc za desetku, za istu cijenu, ako kome treba.
Sad ako za saku dolara to funkcionira...
Na isti nacin se prodaju kljucevi za igrice, npr steam, i to ne samo na ebayu (makar ciljam na ebay zbog sigurnosti koje pruza za razliku od xy stranica). Zanimaju me iskustva sa takvom kupovinom aktivacijskih kljuceva, ako je tko probao. Prodavaci imaju na tisuce feedbacka i 99% pozitivno, i to koliko sam vidio sve ocjene bas u pogledu aktivacijski kljuceva (dakle nije prodao tisuce zvaka za 10 centi, nabio si pozitivan rejting i sad odjednom prodaje ispod cijene laptop za 1000$).
Sto mislite o tome i da li su se nekom kupcu u nekom trenutku pojavili problemi i slicno.
Nije jasno koji je izvor tih ključeva, kako se došlo do njih. To je neka firma kupila hrpu ključeva za sebe po povoljnim cijenama pa se to dalje dila? Jesu to možda ključevi kupljeni ukradenim kreditnim karticama?
Ako ti jednog dana Microsoft odluči ne priznat taj ključ, možeš se frigati. Isto tako ako prodavač proda taj isti ključ nekome drugome, opet možeš biti u problemu.
Ukratko, to je siva zona. Možda (vjerojatno) nećeš imati nikakvih problema, možda hoćeš. Neki takvi sajtovi nude i kupovinu "osiguranja" za slučaj da ti ključ ne radi - kad nude tako nešto, treba ti biti jasno da su tu u pitanju neke mutne igre.
Ako ćeš iskreno, sam si si kriv što si pristao na slanje bez tracking broja, pa nije to kutija šarafa nego fakin kamera od 120$.
Sinko, tu ti ne možeš ništa.
Ono pretpostavljao sam da je ozbiljan prodavač pa da će poslati tracking number. Vjerojatno frajer niej ni tražio tracking od kurira.
Jbt od nekih prodavača sam dobivao tracking za 5$ iteme...
Btw. imam sve poslikano i arhivirano kad je kupljeno i kad je označeno kao poslano...
Zna li netko možda ako prodam predmet na ebayu mogu li zahtijevati plaćanje na neki drugi paypal račun osim svoga? Npr Mate proda slušalice ali zahtijeva da novac ide na Perin paypal račun. Može li se to?

Zasto mi dolazi kada hocu nesto platit paypalom da moram unest podatke banke i sl. Predhodno sam odabrao proizvod, idem nacin placanja paypalom i ulogiram se u paypal racun da potvrdim placanje i dodje mi ovo, ovako... (vidi dole)
PS. ne radi se o ebayu, ma da mi se to znalo desavat i na ebayu.
Pozdrav, listao sam maloprije e-bay, glede PC gaminga, pa vidim neke zanimljivosti.
Npr. novi Battlefield se prodaje u rangu od 5 do 20$. Naravno da je muljaža i očiti pokušaj scamma. No dok sam scrollao dalje, vidim joysticke za ps4 od provjerenih sellera. Od 20 do 35$, rijetko koji ide preko te cijene. S tim da su ovi od 20$ uglavnom žičani (ionako ne preferiram wireless).
Sad me zanima u čemu je kvaka? Pretpostavljao sam da će kod nas biti znatno skuplje, ali da je baš 4 puta paprenija cijena nego sa e-baya.. To mi jednostavno smrdi!?
Ima li itko iskustva, jesu li kontroleri origigi?
Baš sam i PayPal nedavno napravio, pa je valjda normalan slijed događaja da počnem dane gubiti i po e-bayu.
Već dugo kupujem na netu i ostavio sam broj kartice na nemali broj siteova. Red se bilo opametiti :)
Jel dodana i potvrdena kartica?

Zasto mi dolazi kada hocu nesto platit paypalom da moram unest podatke banke i sl. Predhodno sam odabrao proizvod, idem nacin placanja paypalom i ulogiram se u paypal racun da potvrdim placanje i dodje mi ovo, ovako... (vidi dole)
Nemaš dost para pa te traži da dodaš drugu karticu na kojoj imaš. Ugl stavi na račun još kojih 5$ i trebalo bi bit oke, tak je kod mene. Prije mi je prolazilo kad sam imao točan iznos (visa erste), ali od prije koji mjesec više ne.
Nemaš dost para pa te traži da dodaš drugu karticu na kojoj imaš. Ugl stavi na račun još kojih 5$ i trebalo bi bit oke, tak je kod mene. Prije mi je prolazilo kad sam imao točan iznos (visa erste), ali od prije koji mjesec više ne.
Ma imam, prekjucer bas bio vidjet stanje, preko 400€ je gore a proizvod dodje 140 cca.
Jel dodana i potvrdena kartica?
Ma stari kupovao milju puta do sad. Kazem, znalo mi se desavat na ebayu sa stvarima koje ne prelaze 1$
Jel vi imate problema sa zakasnjelom dostavom ? Prije sam narucivo iteme i obicno si mu dolazili za 2 tjedna,od 11.mj prosle godine sam narucio par itema i svi itemi su dosli tek nakon mjesec dana...
Zadnji item sto sam narucio mi je poslan 4.1 a dosao tek danas 2.2
Jesi uzeo u obzir kinesku novu godinu i praznike koji sutra završavaju.

Jesi uzeo u obzir kinesku novu godinu i praznike koji sutra završavaju.