eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.374.304
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
Dank kaže...
Imam 15 god i htio bi naruciti noz sa ebaya koji kosta 350 kn. Mogu li ga pokupiti u posti sam? ako ne, kad mi dode doma jel ga mogu ja preuzeti ili mora prvo netko odrasli podpisat?

????? Zamoli tatu nek potpiše...

11 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Trebaju mi legalno win 7 ultimate.

Koliko je ovo legalno/legitimno, i da li moze biti kakvih problema sa windowsima nakon aktivacije kupljenog kljuca?

http://www.ebay.com/itm/WINDOWS-7-8-1-10-KEY-LICENZA-PROFESSIONAL-ULTIMATE-HOME-32-64-BIT-/252590881351?var=&hash=item3acf96fa47:m:mjKfmn9fp-74himvAB_gI_Q

Vidim 99.99% positive feedback

Mint Sarah

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
U kom smislu problema? Ako ti trebaju za obrt / firmu, kupi kod nas u dućanu.
9 godina
texas.bug kaže...

Koliko je ovo legalno/legitimno, i da li moze biti kakvih problema sa windowsima nakon aktivacije kupljenog kljuca?

http://www.ebay.com/itm/WINDOWS-7-8-1-10-KEY-LICENZA-PROFESSIONAL-ULTIMATE-HOME-32-64-BIT-/252590881351?var=&hash=item3acf96fa47:m:mjKfmn9fp-74himvAB_gI_Q

po microsoftu nije legalno .baš sam neki dan uze jedan 10 key za 40kn za probat s ebay, i aktiviralo je win i update radi.do kad neznam.

9 godina
neaktivan
CMD

slmgr/xpr
Potpis
10 godina
Do sad nisam imao problema a naručivao sam paketa i paketa.

Sve do ovog mjeseca gdje mi dva paketa naručena krajem 11 mjeseca još nisu stigla. Mislim ajde led trake za 5$ mogu proći ali kamera od 120$ hmm hmm. Ne sumnjam na prodavače prije na dostavu...

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Gdje ti je tracking za tu kameru?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
9 godina
Foz-matija kaže...
CMD

slmgr/xpr

znaci nece se deaktivirat ?!

10 godina
Nije mi podijelio tracking pa sam ga trazio da mi posalje prije 2 dana. Jos nisam dobio odgovor.
Btw. Ja sam kameru narucio 27.11. a tek 25.12. je stavio oznaku da je kamera poslana.

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ako ćeš iskreno, sam si si kriv što si pristao na slanje bez tracking broja, pa nije to kutija šarafa nego fakin kamera od 120$.

Sinko, tu ti ne možeš ništa.

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
9 godina
odjavljen
Moze dobiti pare nazad...
9 godina
neaktivan
Tak je
Potpis
16 godina
odjavljen

Možda, ako se paypal/ebay odluče na to... Nema dokaza nit da je poslano nit da nije...

9 godina
neaktivan
Ma dobil bude samo nek napise sve ovo..a i smrdi na scam ne slanje mjesec dana i bez TNa ,a TN daju vecinom na 20-30$ kako koji prodavac
Potpis
11 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Za privatnu upotrebu trebam legalne windoze 7.  BTW isti lik prodaje i kljuc za desetku, za istu cijenu, ako kome treba.

Sad ako za saku dolara to funkcionira...

Na isti nacin se prodaju kljucevi za igrice, npr steam, i to ne samo na ebayu (makar ciljam na ebay zbog sigurnosti koje pruza za razliku od xy stranica). Zanimaju me iskustva sa takvom kupovinom aktivacijskih kljuceva, ako je tko probao. Prodavaci imaju na tisuce feedbacka i 99% pozitivno, i to koliko sam vidio sve ocjene bas u pogledu aktivacijski kljuceva (dakle nije prodao tisuce zvaka za 10 centi, nabio si pozitivan rejting i sad odjednom prodaje ispod cijene laptop za 1000$).

Sto mislite o tome i da li su se nekom kupcu u nekom trenutku pojavili problemi i slicno.

Mint Sarah
11 godina
neaktivan
dabar_solta_V2 kaže...
texas.bug kaže...

po microsoftu nije legalno .baš sam neki dan uze jedan 10 key za 40kn za probat s ebay, i aktiviralo je win i update radi.do kad neznam.

Zakaj nije legalno?

Bas me zanima da li ce bit problema s tim

Mint Sarah
17 godina
moderator
Foz-matija kaže...
Ma dobil bude samo nek napise sve ovo..a i smrdi na scam ne slanje mjesec dana i bez TNa ,a TN daju vecinom na 20-30$ kako koji prodavac

Tako je. To je non-issue. Tracking number je tu zapravo da zaštiti prodavača, a ne kupca. A ako prodavač ne želi biti zaštićen za nešto što košta preko 100 dolara, ili je glup, nemaran, ili pokušava prevariti kupca. Štogod da bio razlog, to je prodavačev problem. Ako kupcu i stigne uređaj nakon povrata novca, može prodavaču dati novac. Ako ne stigne, to je to.

17 godina
moderator
texas.bug kaže...
mbaksa kaže...

Za privatnu upotrebu trebam legalne windoze 7.  BTW isti lik prodaje i kljuc za desetku, za istu cijenu, ako kome treba.

Sad ako za saku dolara to funkcionira...

Na isti nacin se prodaju kljucevi za igrice, npr steam, i to ne samo na ebayu (makar ciljam na ebay zbog sigurnosti koje pruza za razliku od xy stranica). Zanimaju me iskustva sa takvom kupovinom aktivacijskih kljuceva, ako je tko probao. Prodavaci imaju na tisuce feedbacka i 99% pozitivno, i to koliko sam vidio sve ocjene bas u pogledu aktivacijski kljuceva (dakle nije prodao tisuce zvaka za 10 centi, nabio si pozitivan rejting i sad odjednom prodaje ispod cijene laptop za 1000$).

Sto mislite o tome i da li su se nekom kupcu u nekom trenutku pojavili problemi i slicno.

Nije jasno koji je izvor tih ključeva, kako se došlo do njih. To je neka firma kupila hrpu ključeva za sebe po povoljnim cijenama pa se to dalje dila? Jesu to možda ključevi kupljeni ukradenim kreditnim karticama?

Ako ti jednog dana Microsoft odluči ne priznat taj ključ, možeš se frigati. Isto tako ako prodavač proda taj isti ključ nekome drugome, opet možeš biti u problemu.

Ukratko, to je siva zona. Možda (vjerojatno) nećeš imati nikakvih problema, možda hoćeš. Neki takvi sajtovi nude i kupovinu "osiguranja" za slučaj da ti ključ ne radi - kad nude tako nešto, treba ti biti jasno da su tu u pitanju neke mutne igre.

10 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Ako ćeš iskreno, sam si si kriv što si pristao na slanje bez tracking broja, pa nije to kutija šarafa nego fakin kamera od 120$.

Sinko, tu ti ne možeš ništa.

Ono pretpostavljao sam da je ozbiljan prodavač pa da će poslati tracking number. Vjerojatno frajer niej ni tražio tracking od kurira. 

Jbt od nekih prodavača sam dobivao tracking za 5$ iteme... 

Btw. imam sve poslikano i arhivirano kad je kupljeno i kad je označeno kao poslano... 

Poruka je uređivana zadnji put sri 1.2.2017 16:17 (froxie24).
14 godina
neaktivan

Zna li netko možda ako prodam predmet na ebayu mogu li zahtijevati plaćanje na neki drugi paypal račun osim svoga? Npr Mate proda slušalice ali zahtijeva da novac ide na Perin paypal račun. Može li se to?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Moras maknut svoj i dodat drugi u paypal postavkama
Potpis
16 godina
neaktivan

Zasto mi dolazi kada hocu nesto platit paypalom da moram unest podatke banke i sl. Predhodno sam odabrao proizvod, idem nacin placanja paypalom i ulogiram se u paypal racun da potvrdim placanje i dodje mi ovo, ovako... (vidi dole)

PS. ne radi se o ebayu, ma da mi se to znalo desavat i na ebayu. 

steam: mr. saxo™ | origin: saxomr | uplay: saxomr
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina

Pozdrav, listao sam maloprije e-bay, glede PC gaminga, pa vidim neke zanimljivosti. 
Npr. novi Battlefield se prodaje u rangu od 5 do 20$. Naravno da je muljaža i očiti pokušaj scamma. No dok sam scrollao dalje, vidim joysticke za ps4 od provjerenih sellera. Od 20 do 35$, rijetko koji ide preko te cijene. S tim da su ovi od 20$ uglavnom žičani (ionako ne preferiram wireless). 

Sad me zanima u čemu je kvaka? Pretpostavljao sam da će kod nas biti znatno skuplje, ali da je baš 4 puta paprenija cijena nego sa e-baya.. To mi jednostavno smrdi!?
Ima li itko iskustva, jesu li kontroleri origigi? 

Baš sam i PayPal nedavno napravio, pa je valjda normalan slijed događaja da počnem dane gubiti i po e-bayu.

Već dugo kupujem na netu i ostavio sam broj kartice na nemali broj siteova. Red se bilo opametiti :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2017 13:49 (birra).
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Dudu

Jel dodana i potvrdena kartica?
Potpis
10 godina
odjavljen
Dudu kaže...

Zasto mi dolazi kada hocu nesto platit paypalom da moram unest podatke banke i sl. Predhodno sam odabrao proizvod, idem nacin placanja paypalom i ulogiram se u paypal racun da potvrdim placanje i dodje mi ovo, ovako... (vidi dole)

Nemaš dost para pa te traži da dodaš drugu karticu na kojoj imaš. Ugl stavi na račun još kojih 5$ i trebalo bi bit oke, tak je kod mene. Prije mi je prolazilo kad sam imao točan iznos (visa erste), ali od prije koji mjesec više ne.

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2017 14:04 (kbenzema).
16 godina
neaktivan
kbenzema kaže...
Dudu kaže...

Nemaš dost para pa te traži da dodaš drugu karticu na kojoj imaš. Ugl stavi na račun još kojih 5$ i trebalo bi bit oke, tak je kod mene. Prije mi je prolazilo kad sam imao točan iznos (visa erste), ali od prije koji mjesec više ne.

Ma imam, prekjucer bas bio vidjet stanje, preko 400€ je gore a proizvod dodje 140 cca.

Foz-matija kaže...
Dudu

Jel dodana i potvrdena kartica?

Ma stari kupovao milju puta do sad. Kazem, znalo mi se desavat na ebayu sa stvarima koje ne prelaze 1$

steam: mr. saxo™ | origin: saxomr | uplay: saxomr
13 godina

Jel vi imate problema sa zakasnjelom dostavom ? Prije sam narucivo iteme i obicno si mu dolazili za 2 tjedna,od 11.mj prosle godine sam narucio par itema i svi itemi su dosli tek nakon mjesec dana...

Zadnji item sto sam narucio mi je poslan 4.1 a dosao tek danas 2.2

Poruka je uređivana zadnji put čet 2.2.2017 14:31 (Zagi27).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen
To uopće ne kasni već je sasvim normalno.
16 godina
@Zagi27
Jesi uzeo u obzir kinesku novu godinu i praznike koji sutra završavaju.
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina
@Zagi27
Jesi uzeo u obzir kinesku novu godinu i praznike koji sutra završavaju.
Moj PC  
1 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice