eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.373.578
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
odjavljen
eBay - pitanja i odgovori

Jel vam ebay radi normalno? Pokušavam kupiti par stvari i imam 12 USD na balanceu a total je jedva 6, dakle duplo. Kliknem confirm and pay, ebay poludi, reloada stranicu i kaže da nemam dovoljno love (card denied, blabla)

Ugasim tab, cart prazan, idem na watchlistu i kaže da je taj item u cartu. Izlogiram se, vratim se nazad, napiše 3 itema u cartu (to je ok), kliknem na cart i on opet prazan. Koji k?

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Meni radi ebay jučer sam bez ikakvih problema naručio screen protector za mob.

Btw naručio sam box ima 7-8 dana i niša se ne mjenja.

Kad preko gearbesta odem na tracking registrira mi paket u Birminghamu ali svaki dan isto poruka sam se vrijeme mjenja.

Naime kad upišem na 17 track svoj broj za praćenje pošiljke izbaci neki eror.

Dok je jučer pisalo da je registriran u mađarskoj pošti i da je u tranzitu.

A kad odem na stranicu od mađarske pošte stoji mi poruka od 26.08 i ne mjenja se nikako.

1 1
2 2
3 3
This time next year we'll be millionaires
Poruka je uređivana zadnji put pet 2.9.2016 11:05 (Boixus Nois PS).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Trebao vi vratiti jedan item kupljen preko Ebaya. Jel netko radio to već?

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
Spakiraj i salji na adresu. Zastitu imas ak pode nekj krivo,a ak je njegova greska on ti mora vratit troskove postarine..
16 godina
neaktivan
Boixus Nois PS kaže...

Meni radi ebay jučer sam bez ikakvih problema naručio screen protector za mob.

Btw naručio sam box ima 7-8 dana i niša se ne mjenja.

Kad preko gearbesta odem na tracking registrira mi paket u Birminghamu ali svaki dan isto poruka sam se vrijeme mjenja.

Naime kad upišem na 17 track svoj broj za praćenje pošiljke izbaci neki eror.

Dok je jučer pisalo da je registriran u mađarskoj pošti i da je u tranzitu.

A kad odem na stranicu od mađarske pošte stoji mi poruka od 26.08 i ne mjenja se nikako.

Meni je sa tog gearbesta stigo paket nakon mjesec i pol dana, a druga dva frenda nisu ni dobila paket. Refundirali su novce nazad 

11 godina
protjeran
Čini se da me ista sudbina čeka.
15 godina
neaktivan
Foz-matija kaže...
Spakiraj i salji na adresu. Zastitu imas ak pode nekj krivo,a ak je njegova greska on ti mora vratit troskove postarine..

Jel znaš/znate možda koji su otprilike troškovi poštarine? Paket je iz Hong Konga, težina možda 100 grama

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.9.2016 9:53 (šaki01).
9 godina
neaktivan
Ak je do 100 grama onda je oko 40 kn a do 250 je oko 60kn. ,govorim za preporucenu posiljku koja ima broj za pracenje
10 godina
odjavljen

Frend bi naručio starke sa ebaya, evo konkretno ove. Piše New without box. http://www.ebay.com/itm/Mens-Women-Lady-ALL-STARs-Chuck-Taylor-Ox-Low-Top-shoes-casual-Canvas-Sneakers-/172321469286?var=&hash=item281f28f366:m:mUPmZsgQgJ_aVtMKJuLJhIw

E sad jel ima ko iskustva sa naručivanjem patika koje su bez kutije? Brine ga da ih na carini nebi odma zaplijenili i uništili čim vide da su bez kutije, a pogotovo ako procijene da su fejk

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Koliko mi je poznato posebno su osjetljivi na Converse i jos nekoliko marki.Ne narucuj jer velike su sanse da zapljene i naplate unistavanje plus kaznu...a orginal nisu sigurno (iako vec neko vrijeme tvrdim da ja danas vise upitno sto je orginal a sto ne) 

Xiaomi Mi5,Mi4,Mi Pad2,MiTV 49,WiFi Router,Power strip,Piston 3 Youth edition,Hybrid earphone,Bluetooth earphone,Mi Band,Xiaomi Little bee
15 godina
neaktivan
Foz-matija kaže...

Jel mogu poslat u istom pakiranju u kojem sam dobio, jer sam sačuvao sve. Na njemu je i adresa povratna već napisana. Ili moram nanovo spakirat

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2016 9:12 (šaki01).
16 godina
odjavljen

NE smiješ poslati u istom pakiranju jer su tu neki štambilji i barkodovi od pošte, još će ti se paket vratiti. Ne škrtari, imaš u pošti lijepe kutije...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
9 godina
neaktivan
I mene zanima jel se moze slat kao preporucena posiljka bez kuverte ili bas mora bit u kuverti.

Najbolje ti je da zamotas kak je bilo i kupis kuvertu veliku sa onim balomcicima..

Taloder pitaj za adresu na koju treba slat jer je mozda drugacija nego ova na posiljki.

9 godina
neaktivan
Jel znas mozda jel mogu ja nekj naprimjer zamotat i gore zalijepit posiljatelj/primatelj adresu i poslat kao preporucena posiljka ili prioritetno pismo bez da de stavlja u kuvertu?
15 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

NE smiješ poslati u istom pakiranju jer su tu neki štambilji i barkodovi od pošte, još će ti se paket vratiti. Ne škrtari, imaš u pošti lijepe kutije...

Ok, samo pitam. Prvi put ovo radim

15 godina
neaktivan

Znači pošaljem kao preporučenu pošiljku sa tracking brojem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Da, reci teti na šalteru da to šalješ van i da ti treba praćenje. Dobit ćeš sve što treba.

15 godina
neaktivan

Evo predao paket u poštu. Što da stavim kao Shipping carrier na "Add your tracking details" na Ebayu? Ponuđeno mi je USPS, UPS, FedEx i Other

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.9.2016 12:28 (šaki01).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Nakon 10 dana  se pomaklo sa mrtve točke.Dolazi iz Mađarske kao da je iz Kine.Nadam se da se neće još dugo zadržati jer sljdeći tjedan počinje LP.

Nadam se da je do 13 kod mene.

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan

Pozdrav svima,

naručio sam TV Box s GearBesta iz EU skladišta i sada na trackingu vidim ovo.

Kakva je sada procedura?

Hvala puno!

9 godina
odjavljen

Ne znam konkretno ali ce ti traziti racun.

16 godina
odjavljen

Objašnjeno X puta... Na adresu ti dođe poziv za carinjenje sa PCP brojem, popuniš taj obrazac, isprintaš račun sa paypala ili gdje je već i to im sve lijepo pošalješ. Oni to dobiju, prouče, obračunaju PDV ako treba i pošalju ti sve. Platiš PDV ako ga ima i troškove carinjenja i predmet je tvoj.

Čitajte je8o vas ja...

17 godina
moderator
Sum_of_all_fears kaže...

Objašnjeno X puta... Na adresu ti dođe poziv za carinjenje sa PCP brojem, popuniš taj obrazac, isprintaš račun sa paypala ili gdje je već i to im sve lijepo pošalješ. Oni to dobiju, prouče, obračunaju PDV ako treba i pošalju ti sve. Platiš PDV ako ga ima i troškove carinjenja i predmet je tvoj.

Čitajte je8o vas ja...

Nemoj ništa objašnjavat. Daš link na FAQ (kad da ga nema pri vrhu i pri dnu svake stranice teme! i još u prvoj poruci) i gotovo: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2016 17:23 (mbaksa).
17 godina
moderator
NNS- kaže...

naručio sam TV Box s GearBesta iz EU skladišta i sada na trackingu vidim ovo.

Još jedno "EU skladište" koje to nije. Kad si naručio uređaj? Možeš napisati o kojem modelu se radi? Da pokušamo prokužiti kriterij, jer recimo mene nisu tražili račun za TV Box, no da su tražili ne bi mi ništa moglo naplatiti jer je koštao taman ispod granice za carinjenje.

13 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Čitajte je8o vas ja...

Moguće da pita jer je "EU skladište". Iz kojeg ne bi smjelo završiti na carini.

Al očito je ista stvar ko s ostalima, kak veli Baksa.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
16 godina
odjavljen

A što ću od njih, kad sam dobra srca

Radim sa korisnicima svaki dan, jednostavno se pomiriš sa time da su svi oko tebe apsolutni idioti dok se ne dokaže suprotno...

9 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Čitajte je8o vas ja...

Da, baš iz tog razloga pita jer ne bi trebalo završiti na carini..

Radi se o ovom uređaju. Naručen je 30.08

http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_334004.html

Hvala svima na odgovorima :-)

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2016 20:42 (NNS-).
11 godina
protjeran
NNS- kaže...
CyberDemonVZ kaže...
Sum_of_all_fears kaže...

Čitajte je8o vas ja...

Radi se o ovom uređaju. Naručen je 30.08

http://www.gearbest.com/tv-box-mini-pc/pp_334004.html

Hvala svima na odgovorima :-)

I ja sam naručio android box sa eu skladišta sa iste stranice.Također box je završio na carini i vidim da traže račun.

A i vidim da su nam uređaji zaprimljeni svaki put na istom mjestu u razmaku od maksimalno 2 minute.

Poruka je uređivana zadnji put uto 6.9.2016 20:45 (Boixus Nois PS).
13 godina
NNS- kaže...

Počeli su prije koji mjesec naplačivati PDV za robu iz skoro svih kineskih dućana koji imaju skladište u EU.

Bilo je govora o tome na ovoj temi.

Pa su se ljudi jako razveselili kad je napokon Gearbest omogučio slanje u HR. Čak su neki i isprobali i sve je radilo savršeno:

http://www.racunalo.com/gearbest-iz-eu-skladista-salje-u-hrvatsku/

Ali očito, ne za dugo :(

Puno sam od njih uzimao, sve je bilo savršeno. Čak i kad je bio problem s poštom a ne kod njih, oni su poslali novu robu for free  :D

Tak da sam se spremao početi uzimati iz EU skladišta, al vidim da ništa od toga :(

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
9 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
NNS- kaže...

Počeli su prije koji mjesec naplačivati PDV za robu iz skoro svih kineskih dućana koji imaju skladište u EU.

Bilo je govora o tome na ovoj temi.

Pa su se ljudi jako razveselili kad je napokon Gearbest omogučio slanje u HR. Čak su neki i isprobali i sve je radilo savršeno:

http://www.racunalo.com/gearbest-iz-eu-skladista-salje-u-hrvatsku/

Ali očito, ne za dugo :(

Puno sam od njih uzimao, sve je bilo savršeno. Čak i kad je bio problem s poštom a ne kod njih, oni su poslali novu robu for free  :D

Tak da sam se spremao početi uzimati iz EU skladišta, al vidim da ništa od toga :(

Također sam naručio barem 15ak stvari od njih, doduše jeftinije od cijene za carinjenje i sve je bilo u savršenom redu.
Na ovaj box sam išao iz razloga što je bio u EU, inače bi kupio nešto bolje.

Sve što preostaje je platit pdv i ne uzimati ništa više iz EU skladišta.. Očigledno

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice