eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.376.778
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Pozdrav.

Uzeo sam prije par mjeseci Android TV stick. Radio je 2 mjeseca i onda odjednom se više nije htio bootat. Poslao sam selleru mail, objasnio i rekao je da sve ok i da ce poslat novi. Mjesec dana kasnije, novog sticka jos uvijek nema (s tim da je prvi dosao unutar 20 dana) - saljem mu ponovo mail kako jos nis nije doslo te on odgovara kako se najvjerojatnije zagubio i da ce poslat opet novi...  

Pitanje je sada - posto se seller odlucio poslat mi zamjenski, da li me pokusava tak veslat u krug da je poslao novi (stick kosta oko $40) ili se stvarno poklopilo da mi paket nije stigao. Ne mogu vise otvoriti dispute case posto je prosao rok.

Svaki savjet je dobrodosao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
prostbroj kaže...

Pitanje je sada - posto se seller odlucio poslat mi zamjenski, da li me pokusava tak veslat u krug da je poslao novi (stick kosta oko $40) ili se stvarno poklopilo da mi paket nije stigao. Ne mogu vise otvoriti dispute case posto je prosao rok.

LOL, kak mi to možemo znati? Da je slao preporučenom poštom, lijepo bi se vidjelo gdje se zagubio. Nikakav tracking broj nemaš?

Najizglednija pretpostavka je da je kupovao vrijeme dok ti ne prođe razdoblje za žalbu. Jesi siguran da ti je prošao rok? Meni izgleda da mi eBay daje da otvorim case do 60 dana od kupnje. A tu je još i PayPal protection - ne znam koliko on traje.

Ima i još jedna stvar - dolazi li taj uređaj s garancijom? Ako ne dolazi, on se uvijek može i na to vaditi.

9 godina
neaktivan
Imaš zaštitu na paypalu 180 dana (6 mjeseci)
13 godina
neaktivan

Tracking broj nemam.

Uređaj je prestao raditi nakon ~70 dana od dana kupnje, prvo sam kontaktirao sellera te nisam otvarao nikakav dispute.

Uređaj nije dosao s nikakvom usmenom/pismenom garancijom, zato sam kontaktirao sellera pa ako uspijem nes izvuc iz toga, ali posto se on sam ponudio zamjeniti uređaj to bi vec mogao shvatiti kao usmenu garanciju.

Probat cu otvoriti ticket na paypalu pa vidjet ak ce bit kaj od toga.

17 godina
moderator
prostbroj kaže...

Probat cu otvoriti ticket na paypalu pa vidjet ak ce bit kaj od toga.

Kaže kolega ranije da je rok 180 dana, a to piše i ovdje. Tako da mislim da ti nije sila to otvarati - pričekaj još malo, ako ti je stvarno poslao još ti ima prilike stići.

Čudno mi je da ti to ne šalje s tracking brojem - ipak nije riječ o nečem što košta par dolara... Zbilja ti ništa ne piše za tracking broj u Purchase Historyju? Jer postoji mogućnost da se prate i oni neklasični tracking brojevi, samo što ih treba pratiti putem trackitonline.ru.

9 godina
neaktivan

Dajte mi molim vas recite nekog pouzdanog preko koga mogu naručiti robu sa Ebay-a. Trebam samo jastučiće za slušalice pa mi je jednostavnije platiti proviziju nego sve ostalo.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Spinout kaže...

Dajte mi molim vas recite nekog pouzdanog preko koga mogu naručiti robu sa Ebay-a. Trebam samo jastučiće za slušalice pa mi je jednostavnije platiti proviziju nego sve ostalo.

LOL, "nekog pouzdanog", a ne veliš za kakve točno slušalice ti jastučići trebaju. Kako da ti itko onda išta preporuči? Pouzdani su oni koji imaju jako puno transakcija (desetke ili stotine tisuća) i imaju visoku ocjenu za te transakcije (98%+).

Pročitaj usput i FAQ: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

9 godina
neaktivan

Možda sam se krivo izrazio, trebam posrednika ovdje u Hrvatskoj da mi naruči te jastučiće jer nemam Paypal niti posebni račun u banci za takve stvari.

16 godina
odjavljen

Taman koliko platiš njima provizije ti je izdavanje VISA kartice i žiro račun. 2 kune mjesečno za održavanje računa valjda imaš. Isplati ti se već nakon prve kupovine...

Ovaj forumaš je netolerantan prema osobama svih nacionalnosti, rasa i spolnog opredjeljenja te smatra da svaka osoba ima pravo biti ugnjetavana zbog svojih glupih mišljenja.
9 godina
neaktivan

To ću napraviti kasnije početkom godine a sad trebam posrednika.

11 godina
neaktivan
Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
9 godina
neaktivan
Koliko dugo je u prosjeku neki manji paket na carini? Na pošti mi je gospođa na šalteru rekla oko 2 tjedna.
https://en.wikiquote.org/wiki/Mikhail_Bakunin
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
odjavljen

Meni prošli ponedjeljak stiglo pismo da je paket na carini. U utorak im poslal račun, u srijedu mi stiglo doma. Paket je bil oko 400g, tv box

13 godina
GNU+Linux kaže...
Koliko dugo je u prosjeku neki manji paket na carini? Na pošti mi je gospođa na šalteru rekla oko 2 tjedna.

Ha??  Oko 2-3 dana.

(ako odma pošalješ račun, tj paypal iznos)

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
9 godina
neaktivan
CyberDemonVZ kaže...
GNU+Linux kaže...

Ha??  Oko 2-3 dana.

To je vrijeme  od obavijesti do prispijeća. Ali zar oni to ne drže neko vrijeme na skladištu ili redu čekanja dok neki carinik ne provjeri paket i provede carinski postupak itd? Ja još nisam dobio poziv na carinjenje ali mi paket već kasni pa si mislim da je do toga.

Poslao sam si paket na poste restante pa neznam ni kako će se to sprovesti ako se carini. Službenik u pošti mi je rekao da ću samo dobiti račun uz paket koji ću na mjestu morati platiti, ali gdje ću dobiti poziv za carinjenje? Kako ću im ja poslati svoj paypal račun? Ili će oni sami procijeniti vrijednost?

13 godina
GNU+Linux kaže...
CyberDemonVZ kaže...
GNU+Linux kaže...

Ha??  Oko 2-3 dana.

To je vrijeme  od obavijesti do prispijeća. Ali zar oni to ne drže neko vrijeme na skladištu ili redu čekanja dok neki carinik ne provjeri paket i provede carinski postupak itd? Ja još nisam dobio poziv na carinjenje ali mi paket već kasni pa si mislim da je do toga.

Poslao sam si paket na poste restante pa neznam ni kako će se to sprovesti ako se carini. Službenik u pošti mi je rekao da ću samo dobiti račun uz paket koji ću na mjestu morati platiti, ali gdje ću dobiti poziv za carinjenje? Kako ću im ja poslati svoj paypal račun? Ili će oni sami procijeniti vrijednost?

Kad sam imao tracking number i kad je došlo na carinu, opet za 2-3 dana je bilo pismo kod mene.

Istina, obično naručujem bez tracking numbera, pa nemam puno iskustva, možda sam samo imao sreće.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
9 godina
neaktivan

Znači ukupno 6 dana.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
GNU+Linux kaže...

Znači ukupno 6 dana.

I savjet. Nemoj brojati dane nečemu što stiže naručeno iz druge države, i nikad ne naručuj nešto što treba biti kod tebe u točno vrijeme.

Nekad dostava traje tjedan dana, a nekad zapne pa mu trebaju 3 mjeseca. Iz istog dućana.

9 godina
neaktivan

Znam.

Ali nemogu si pomoći, nezaposlen sam, na faks se vraćam tek u 9. mjesecu i nemam kaj drugo raditi. Tako da svaki puta kada sam u gradu usput skoknem do pošte. Na pošti me valjda već poznaju.

Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Jel ovo bilo stiglo u Sarajevo pa otislo za Ameriku ili sta?

[IMG]http://i.imgur.com/PCuYyxX.jpg[/IMG]

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Za 2 sata nije sigurno ;) Daj tracking number pa d avidimo...

9 godina
neaktivan
Na mapi pokazuje kako je bilo u Sarajevu a sad se nalazi u Americi evo broj

RF410247150SG

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

http://www1.17track.net/en/track?nums=RF410247150SG

Nije ti islo niti ce ici za ameriku....

9 godina
neaktivan

Kupio bi jedan HW device, ništa posebno, u vrijednosti 150$ iz DE, na ebay.de. Trošak bi si htio pravdati na firmu, jer će se ionako koristiti poslovno, no zanima me kako pravdati knjigovodstveno? Trebam li imati profil na podatke tvrtke?

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Kako mogu obrisati ove stvari koje necu da kupim

0 0 hvala 0
16 godina
Sasa83 kaže...
Kako mogu obrisati ove stvari koje necu da kupim

Koje stvari, ništa ti se ne vidi?

Za zahvalu klikni na Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Posalji selleru poruku da oces odustat od narudbe
16 godina
Trebao bi u desnom vrhu imati opcinu edit,ako nemaš napravi update aplikacije.
9 godina
neaktivan

Eto, danas dobio poziv na carinu. Ako je proizvod bio 329,60kn koliko će mi otprilike biti carina?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
GNU+Linux kaže...

Eto, danas dobio poziv na carinu. Ako je proizvod bio 329,60kn koliko će mi otprilike biti carina?

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice