eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.375.974
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori

Ovaj put sam naručio bateriju za fotić. Ne AA ,nego punjivu kao kod mobitela. Zadnji put sam naručio usb stick i to nije došlo. Danas je zadnji dan, da trebao doći mp4 .Tako da ću vidjeti, da li bude uopće došlo. Ne kužim, gdje je problem.Jer sam još naručio chain tool za bajk i još par stvari od različitih dobavljača.

Eto kopija zadnje poruke :

Thank you for your email.

The package that we shipped out to you has bounced back to us. Our mail carrier has stated that the shipping address was undeliverable/ unclaimed. The package was shipped to the address you provided to us during checkout

Provjerio sam adresu i sve je uredu. Uostalom na istu adresu kupujem par godina i nije bilo nikakvih problema. Sve je normalno dolazilo.

17 godina
moderator
cro_denis kaže...

Provjerio sam adresu i sve je uredu. Uostalom na istu adresu kupujem par godina i nije bilo nikakvih problema. Sve je normalno dolazilo.

Naruči koji paket s tracking brojem, pa ako se vrati, znat ćeš gdje točno je zapelo, odnosno tko ga je vratio pošiljatelju.

16 godina
neaktivan

Da li možda postoji kontakt broj, gdje bi mogao nazvati i pitati zašto ne dobivam poštu ? Ili da nazovem hrvatsku poštu ili carinu, ne znam ?Bio je poštar i nema poštu za mene. Sad je i mp4 propao..

17 godina
moderator
cro_denis kaže...

Da li možda postoji kontakt broj, gdje bi mogao nazvati i pitati zašto ne dobivam poštu ? Ili da nazovem hrvatsku poštu ili carinu, ne znam ?Bio je poštar i nema poštu za mene. Sad je i mp4 propao..

Bez tracking broja ne znam hoće li ti itko išta znati reći. Gdje ti je lokalna pošta valjda znaš - već si ih mogao pitati. E-mail i tel. broj carine imaš u FAQ-u: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

11 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

pozdrav ljudi

nisam nikad narucivao sa ebaya sam

ovo me zanima koliko je sigurno

http://www.ebay.com/itm/FIFA-16-with-15-FUT-Gold-Packs-PS4-Game-BRAND-NEW-SEALED-/161837860746?hash=item25ae49c78a

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
robert1995 kaže...

pozdrav ljudi

nisam nikad narucivao sa ebaya sam

ovo me zanima koliko je sigurno

http://www.ebay.com/itm/FIFA-16-with-15-FUT-Gold-Packs-PS4-Game-BRAND-NEW-SEALED-/161837860746?hash=item25ae49c78a

Ma ovo je nesto sumnjivo. Nemam sad vremena, ali pogleda koliko kosta fifa 16 za ps 14 na oficijelnoj stranici gdje kupujes igrice za ps4. Nije sigurno 24$ tako da se kloni ovog.

www.phonespal.com/xiaomi-mi-4c-to-feature-infrared-port/ http://www.phonespal.com/xiaomi-redmi-note-4g-review/ http://www.phonespal.com/cubot-x9-review/ http://www.phonespal.com/doogee-dg580-review/
9 godina
neaktivan

mora li u oglasu pisati jel proizvod original ili ne(kopije se valjda nesmiju ni prodavat)?  npr. razer miš , prejeftino za original, u opisu piše; potpuno novi, nekorišteni, neotvoreni, neoštećeni i u original pakiranju.   isto tako hugo boss parfem nemože biti toliko jeftin ako je oriđiđi :)   dosad sam na ebayu kupio par sitnica(privjesak za ključeve,prsten i slično,cijene po 1-2$ gdje autentičnost nije igrala ulogu) čisto da vidim kako funkcionira,  pa me sad interesira kako znati jel kupuješ original ili kopiju? mogu li tražiti povrat novca ako utvrdim da je proizvod fake a u oglsu nije navedeno da je original? općenito želim savjete za kupovinu na ebayu i kako da gledam na ovakve stvari te na što da obratim pažnju? 

Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

jel vama poštar još uvjek naplačuje 5 kn za svaki paket?

brbrbs

0 0 hvala 0
16 godina

Meni je jedan došao neki dan, nisam ništa nadoplačivao.

Evo upravo mi još jedan stigao bez nadoplačivanja, čak štoviše mislim da nikad nisam ništa naknadno pošti dodatno plačao.

Ponosni vlasnik PS3 i nekoliko desetaka original igara / http://www.accredo.hr/ http://www.mcsi-design.net/
10 godina
neaktivan

meni baš svaki naplačuje 5kn zadnjih mjesec dana....

el zna netko za što se to točno naplačuje, jel naplačuju samo neke vrste pošiljki ili postoje i neke  koje se nemoraju platit, piše li to možda kod prodavača??

znam samo da postoji par natpisa za vrstu shippinga na oglasima, ali neznam koje se točno plačaju a koje ne....

brbrbs

0 0 hvala 0
17 godina
brat od habs-a kaže...

meni baš svaki naplačuje 5kn zadnjih mjesec dana....

el zna netko za što se to točno naplačuje, jel naplačuju samo neke vrste pošiljki ili postoje i neke  koje se nemoraju platit, piše li to možda kod prodavača??

znam samo da postoji par natpisa za vrstu shippinga na oglasima, ali neznam koje se točno plačaju a koje ne....

Naplaćuje se svaka pošiljka koja ima oznaku mali paket (Small parcel) po poštinom cjeniku koji je isti godinama.

BTW, 4,5 kn, ne 5, ako se ne varam. Ako želiš izbjeći to nemoj preuzeti od poštara već preuzmi u svom poštanskom uredu.

10 godina
neaktivan

meni uvik naplati 5 kuna,  i kaže da ču morat isto platit i ako u pošti podignem paket...

čini mi se da oni mene malo prave blesavim.... ja sam zadnjih mjesec dana platio tih 5 kn na 8/10 paketa..

a kako znat jel prodavač na ebayu šalje small parcel(paket) ili airmail

brbrbs
17 godina
neaktivan
brat od habs-a kaže...

meni uvik naplati 5 kuna,  i kaže da ču morat isto platit i ako u pošti podignem paket...

čini mi se da oni mene malo prave blesavim.... ja sam zadnjih mjesec dana platio tih 5 kn na 8/10 paketa..

a kako znat jel prodavač na ebayu šalje small parcel(paket) ili airmail

P: Poštar me za neke pakete traži da platim 4,5 kune, iako je pisalo free shipping kad sam kupovao proizvod. O čemu se tu radi?

Riječ je o paketima koje je prodavač poslao kao "mali paket" (small package, petit paquet - neku od tih oznaka uočit ćete na samom paketu), a ne kao pismo, vjerojatno zato jer je premašio gabarite pisma (debljilna, masa). Vaša lokalna pošta zapravo vam 4,5 kune naplaćuje za preuzimanje malog paketa od poštara. Ako vas nema doma ili odbijete od poštara preuzeti mali paket, možete ga kasnije preuzeti u lokalnoj pošti i tada ne plaćate ništa.

pročitaj ako nisi:http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
10 godina
neaktivan
jura kaže...

P: Poštar me za neke pakete traži da platim 4,5 kune, iako je pisalo free shipping kad sam kupovao proizvod. O čemu se tu radi?

Riječ je o paketima koje je prodavač poslao kao "mali paket" (small package, petit paquet - neku od tih oznaka uočit ćete na samom paketu), a ne kao pismo, vjerojatno zato jer je premašio gabarite pisma (debljilna, masa). Vaša lokalna pošta zapravo vam 4,5 kune naplaćuje za preuzimanje malog paketa od poštara. Ako vas nema doma ili odbijete od poštara preuzeti mali paket, možete ga kasnije preuzeti u lokalnoj pošti i tada ne plaćate ništa.

pročitaj ako nisi:http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

nebi se složio da je to tako jer sam nekidan dobio paket 30x20x10 za koji nisam ništa platio, pisalo je samo air mail

brbrbs
11 godina

O tih 5 kn je već prije bilo rasprave. U pravilniku Pošte (ili kako se to naziva, nisam siguran) stoji što su kolege već gore navele, no sve ovisi od pošte do pošte i od poštara do poštara.

Naručujem poprilično često razne pošiljke i to na više adresa čak i do sad nijednom nisam morao platiti ništa osim cijene proizvoda i eventualno shippinga ako je bilo navedeno. A bilo je tu pošiljki raznih veličina i cjenovnog ranga.

Tako da, sve ovisi na koga naletite. 

Molim nove članove da mi ne šalju PM u vezi ETS 2 multiplayera jer više ne odgovaram na takve poruke. Sve je objašnjeno u temi! Dajte si malo truda i u par minuta ćete pronaći sve odgovore.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
brat od habs-a kaže...
jura kaže...

nebi se složio da je to tako jer sam nekidan dobio paket 30x20x10 za koji nisam ništa platio, pisalo je samo air mail

Pa točno si opisao zašto nisi trebao platiti. To što si ti dobio manji paket ne znači da je on službeno poslan kao mali paket.

16 godina
neaktivan

Nedavno sam pitao za problem, gdje roba koju sam naručio više nije dolazila na adresu. Danas sam bio u pošti, carini i paketi se tamo ne nalaze, odnosno izgubljeni su.Rekli su mi, da više ne naručujem bez tracking broja. E sada, kada kupujem neku stvar kako da zatražim tracking broj? Prije kupnje da pošaljem poruku za tracking broj ili nakon što naručim? Koliko košta tracking broj?

17 godina
moderator
cro_denis kaže...

Nedavno sam pitao za problem, gdje roba koju sam naručio više nije dolazila na adresu. Danas sam bio u pošti, carini i paketi se tamo ne nalaze, odnosno izgubljeni su.Rekli su mi, da više ne naručujem bez tracking broja. E sada, kada kupujem neku stvar kako da zatražim tracking broj? Prije kupnje da pošaljem poruku za tracking broj ili nakon što naručim? Koliko košta tracking broj?

Nedajbože da pročitaš FAQ...

16 godina
neaktivan

Pročitao sam i krivo sam postavio pitanje. Kada naručujem preko ebaya ne iznosi više od 25$.Znači za jeftinije stvari tipa 5$ -max 15$, koliko onda košta tracking broj?A drugo što sam postavio pitanje, copy iz FAQ - potražiti među prodavačevim artiklima tracking ili registered mail pa i to dodati u košaricu. Ja to iskreno ne vidim nigdje.Tražim cijelo vrijeme i izgleda da sam slijep.

17 godina
moderator
cro_denis kaže...

Znači za jeftinije stvari tipa 5$ -max 15$, koliko onda košta tracking broj?

Onoliko koliko prodavač traži za njega. Za prodavače iz Kine to je sad tipično valjda 2-3 dolara.

cro_denis kaže...

A drugo što sam postavio pitanje, copy iz FAQ - potražiti među prodavačevim artiklima tracking ili registered mail pa i to dodati u košaricu. Ja to iskreno ne vidim nigdje.Tražim cijelo vrijeme i izgleda da sam slijep.

Ako to ne nalaziš, onda je jasno da ti prodavač tracking broj ne nudi na taj način.

16 godina
neaktivan

Malo ću gnjaviti, lijepo molim malo više strpljenja :). Naručujem par godina ali ovo s tracking numberom to mi je totalno nova stvari. Znači, kada ne vidim ono kaj sam kopirao. Kako zatražim tracking number? Kliknem na buy it now, prije nego što stisnem continue, kliknem Add message i tu zatražim tracking number i onda stisnem continue?

17 godina
moderator
cro_denis kaže...

Znači, kada ne vidim ono kaj sam kopirao. Kako zatražim tracking number? Kliknem na buy it now, prije nego što stisnem continue, kliknem Add message i tu zatražim tracking number i onda stisnem continue?

Kako da itko od nas zna kako konkretni prodavač od kojeg želiš kupiti konkretni proizvod nudi tracking broj?!

16 godina
neaktivan

Ahaa.. Mislio sam da svi nude tracking broj. Ok, sad mi je jasno. Prvo moram pitati da li nudi tracking broj, onda tek naručiti proizvod. I još jedno pitanje, čitam par puta i nema u FAQ. Ako je tracking number običan broj, što onda? Za jedan proizvod imam ovakav tracking broj 44829407716?

17 godina
moderator
cro_denis kaže...

Ahaa.. Mislio sam da svi nude tracking broj. Ok, sad mi je jasno. Prvo moram pitati da li nudi tracking broj, onda tek naručiti proizvod. I još jedno pitanje, čitam par puta i nema u FAQ. Ako je tracking number običan broj, što onda? Za jedan proizvod imam ovakav tracking broj 44829407716?

Kad se priča o tracking broju na eBayu, govori se o međunarodnom tracking broju. Ovaj broj koji imaš nije međunarodni tracking broj - to je valjda broj te konkretne pošte i, ako se i može pratiti, može se pratiti pomoću servisa te pošte i to samo unutar zemlje iz koje se šalje.

16 godina
odjavljen

Jedno pitanjce... Koliko vam je dugo (u prosjeku) trebalo da vam carina pošalje onaj glupi papir sa PCP brojem? Vidim da mi item od petka sjedi na carini (invoice missing) pa me zanima kad bi otprilike moglo doći?

Je da bi se to moglo riješiti hebenim webom (oni upišu podatke sa pošiljke + tracking na sajt a mi lijepo webom pošaljemo taj račun koji fali) ali šta ćeš, dobro da poštari nisu na konjima a između gradova da voze poštanska kola...

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Jedno pitanjce... Koliko vam je dugo (u prosjeku) trebalo da vam carina pošalje onaj glupi papir sa PCP brojem? Vidim da mi item od petka sjedi na carini (invoice missing) pa me zanima kad bi otprilike moglo doći?

Je da bi se to moglo riješiti hebenim webom (oni upišu podatke sa pošiljke + tracking na sajt a mi lijepo webom pošaljemo taj račun koji fali) ali šta ćeš, dobro da poštari nisu na konjima a između gradova da voze poštanska kola...

Meni u roku 1-3 radna dana poslano.

Battlelog: [G] CyberDemonVZ; NiramX kaže... Tko se na četvorku opeko i na peticu puše
17 godina
moderator
Sum_of_all_fears kaže...

Zaboravi tu na dane tjenda. Jedino što je relevantno su radni dani. Dakle, sad u nedjelju bi praktički mogao reći da ti paket sjedi na carini od danas. 

Sum_of_all_fears kaže...

Čoeče, pazi da ti pošarski sindikat ne skoči za vrat!  Ako im još i to oduzmu, poštari će raznositi samo pakete i račune.

16 godina
odjavljen
CyberDemonVZ kaže...

Meni u roku 1-3 radna dana poslano.

Tako brzi? Uh

mbaksa kaže...

Zaboravi tu na dane tjenda. Jedino što je relevantno su radni dani. Dakle, sad u nedjelju bi praktički mogao reći da ti paket sjedi na carini od danas. 

Da, znam, računaju se samo "radni" (ako tamo itko išta radi) dani.

mbaksa kaže...
Čoeče, pazi da ti pošarski sindikat ne skoči za vrat!  Ako im još i to oduzmu, poštari će raznositi samo pakete i račune.

Da znam, utopija. Napravit ću im ja web besplatno, samo da ne moramo čekati nekakve papiriće, da bi im ja odgovorio mailom, pa da mi opet šalju papiriće...

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
15 godina
neaktivan

Jel zna neko kakva je situacija sa carinom? Doslo mi je jucr da moram doc i donjeti racun. Posiljka je vrijednosti 49$
Ima neko neka iskustva ili savjete? Do kolko love se smije uvazati bez carine?

Pravi programeri programiraju binarno!
Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina
Pentium100 kaže...

Jel zna neko kakva je situacija sa carinom? Doslo mi je jucr da moram doc i donjeti racun. Posiljka je vrijednosti 49$
Ima neko neka iskustva ili savjete? Do kolko love se smije uvazati bez carine?

Baš moraš nositi, ne možeš poslati mailom?

Do 150 eura bez carine, no do samo 22 eura bez poreza.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice