Sorry,pomjesao sam carinu i pdv.Jel to znaci da cu PDV platit 600kn??

Očito da da :)
Ljudi jedno pitanje..naručio bi proizvod i otišao na more na 2-3 tjedna.. Što se dogodi s pošiljkom ako je ja ne pokupim čim dođe?
Ljudi jedno pitanje..naručio bi proizvod i otišao na more na 2-3 tjedna.. Što se dogodi s pošiljkom ako je ja ne pokupim čim dođe?
Stoji 5 dana i onda se vraća pošiljatelju.
Može li mi netko pojasniti zašto piše da neki predmet ima "free shipping" a kad kliknem na njega nije free?
Dobro pitanje. Navlačenje kupaca na proizvode iz SAD-a? eBay je, na kraju krajeva, američka firma.
Može li mi netko pojasniti zašto piše da neki predmet ima "free shipping" a kad kliknem na njega nije free?
Dobro pitanje. Navlačenje kupaca na proizvode iz SAD-a? eBay je, na kraju krajeva, američka firma.
Pokušao sam pronaći mail da ih kontaktiram. Ali kao i dobar dio velikih tvrtki danas samo su me provozali par puta u krug po FAQ.
Nikad vise iz Amerike narucivat.Nigdje nije pisalo da ce mi jos sta naplacivat,free shipping i sve i onda stigne ovdje na carinu i oni od mene ocekuju da platim 600kn PDV-a.
Dobro,mozda sam i ja malo u krivu sto se nisam vise informirao kad smo vec u takvoj vukojebini.
Naravno ne pada mi na pamet da placam jos dodatno tako da vracam paket nazad.
Nikad vise iz Amerike narucivat.Nigdje nije pisalo da ce mi jos sta naplacivat,free shipping i sve
Si prepričan? Za većinu proizvoda ti na stranici proizvoda u sklopu dostave (Shippinga) piše "International items may be subject to customs processing and additional charges." Tako da će prije biti da nisi obraćao pažnju.
i onda stigne ovdje na carinu i oni od mene ocekuju da platim 600kn PDV-a.
Dobro,mozda sam i ja malo u krivu sto se nisam vise informirao kad smo vec u takvoj vukojebini.
Budi iskren pa reci da se uopće nisi informirao. Nemoj sad svaljivati krivnju na druge - ništa ti nije kriva ni carina ni eBay ni prodavač - za cjelokupnu situaciju kriv si si u cijelosti sam. Ne kužim kako ti je uopće palo na pamet da ćeš naručivati nešto tako skupo iz SAD-a i da ćeš proći bez ikakvih carinskih davanja.
Nikad vise iz Amerike narucivat.Nigdje nije pisalo da ce mi jos sta naplacivat,free shipping i sve i onda stigne ovdje na carinu i oni od mene ocekuju da platim 600kn PDV-a.
Evo da ti ja sad dam savijet da ti se ne desi kao i meni. Prodavać (iherb, ne ebay) mi je rekao da im kažem da vrate paket nazad i da će mi dati refund. Pitao sam koliko će me to koštat i rekli su ništa. Na kraju se desilo da je DHL tražio za povrat 8x više za povrat nego dostavu, da je Iherb odbio platit, i da sam ja popušio paket. Kod mene nije bio problem da sam odbio platiti PDV, nego da sam odbio napravit proceduru za dobivanje EORI broja. Navikao sam da to radi pošta za mene, a DHL je rekao da "oni to ne rade".
Plati 600 kn i nemoj više uzimat izvan EU nikakve skuplje proizvode jer ti je dobra šansa u suprotnom da ćeš popušit i proizvod i pare.
Nikad vise iz Amerike narucivat.Nigdje nije pisalo da ce mi jos sta naplacivat,free shipping i sve
Si prepričan? Za većinu proizvoda ti na stranici proizvoda u sklopu dostave (Shippinga) piše "International items may be subject to customs processing and additional charges." Tako da će prije biti da nisi obraćao pažnju.
i onda stigne ovdje na carinu i oni od mene ocekuju da platim 600kn PDV-a.
Budi iskren pa reci da se uopće nisi informirao. Nemoj sad svaljivati krivnju na druge - ništa ti nije kriva ni carina ni eBay ni prodavač - za cjelokupnu situaciju kriv si si u cijelosti sam. Ne kužim kako ti je uopće palo na pamet da ćeš naručivati nešto tako skupo iz SAD-a i da ćeš proći bez ikakvih carinskih davanja.
Narucivao sam od third-party sellera i nije mi nista tako pisalo.Prije narucivanja nisam ni znao sta je carina a sta PDV tako da mozda i jesam malo kriv.
Evo da ti ja sad dam savijet da ti se ne desi kao i meni. Prodavać (iherb, ne ebay) mi je rekao da im kažem da vrate paket nazad i da će mi dati refund. Pitao sam koliko će me to koštat i rekli su ništa. Na kraju se desilo da je DHL tražio za povrat 8x više za povrat nego dostavu, da je Iherb odbio platit, i da sam ja popušio paket. Kod mene nije bio problem da sam odbio platiti PDV, nego da sam odbio napravit proceduru za dobivanje EORI broja. Navikao sam da to radi pošta za mene, a DHL je rekao da "oni to ne rade".
Plati 600 kn i nemoj više uzimat izvan EU nikakve skuplje proizvode jer ti je dobra šansa u suprotnom da ćeš popušit i proizvod i pare.
Otkud da im platim kad nemam 600kn? Meni to nije logicno da mi uzmu i pare i posiljku samo zato sto ja ne zelim primiti paket.
Btw.narucujem preko amazona
Da si se informirao(pa bar tu na ovoj temi ima pregršt odgovora ) mogao si sam izračunat doslovce točan iznos ( +/- ) davanja carine/pdv-a.
Propisi su jasni ko dan, točno se zna na što se plaća pdv/carina i u kojim postocima.( Naravno ako je roba van EU )
Svaka škola se nažalost plaća....
A što se tiče EORI broja, to je jednostavan postupak, da jednostavniji ne može biti, ispuniš jedan kratki formular sa tvojim osnovnim podacima, pošalješ poštom( ili otiđeš u osobno ako ti je blizu i dobiješ ga isti dan ) u carinski ured ( ovisno gdje ti je najbliže , Vž,ZG,Rijeka,Osijek,Split ) i pošalju ti ga putem pošte psimenim putem, u roku tjedan-dva.
Otkud da im platim kad nemam 600kn? Meni to nije logicno da mi uzmu i pare i posiljku samo zato sto ja ne zelim primiti paket.
Btw.narucujem preko amazona
A gledaj. Oni mogu naplatit povrat koliko žele. Mogu i kolika je vrijednost paketa. A ti ih tuži sudom da nisu korektni. Mogu ti i naplatit skladištenje. Kao što je kolega napisao svaka škola se plaća. Da sam znao kakvi su u DHLu uzeo bi poštom. Al mislio sam platiš više pa je usluga još bolja. Da si i ti znao za 600 kn nebi narućio. Ali što je tu je.
Da si se informirao(pa bar tu na ovoj temi ima pregršt odgovora ) mogao si sam izračunat doslovce točan iznos ( +/- ) davanja carine/pdv-a.
Propisi su jasni ko dan, točno se zna na što se plaća pdv/carina i u kojim postocima.( Naravno ako je roba van EU )
A što se tiče EORI broja, to je jednostavan postupak, da jednostavniji ne može biti, ispuniš jedan kratki formular sa tvojim osnovnim podacima, pošalješ poštom( ili otiđeš u osobno ako ti je blizu i dobiješ ga isti dan ) u carinski ured ( ovisno gdje ti je najbliže , Vž,ZG,Rijeka,Osijek,Split ) i pošalju ti ga putem pošte psimenim putem, u roku tjedan-dva.
Cek,sta mi je sada ciniti? Dali ja moram imat EORI broj prije nego posaljem paket nazad? Sto ako to ne napravim?
Cek,sta mi je sada ciniti? Dali ja moram imat EORI broj prije nego posaljem paket nazad? Sto ako to ne napravim?
Ne trebaš jer ako paket ide nazad nije ni uvezen i prema tome ti ne treba EORI. Samo povtat paketa ti znaći da bi mogao izgubiti dobar dio vrijednosti tog paketa. Meni je npr paket vrijedio tipa stotinjak dolara plus 15ak dolara poštarina. Znaći sve skupa oko 115 dolara. Za povrat su tražili oko 90. Firma resuply vrednuje 20% vrijednosti paketa. Prema tome oko 110 dolara sve skupa. A paket vrijedi 115 s poštarinom. Prema tome odlućili su ostaviti paket DHLu a ja sam dobio 0 povrata
Kako da ja sad vratim paket koji stoji na carini nazad,kome se javiti i gdje otici?
Kako da ja sad vratim paket koji stoji na carini nazad,kome se javiti i gdje otici?
Nazovi ih i popričaj. Broj imaš na pozivu za dostavu računa i ovdje: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
S tim da si dobro razmisli koliko ti je to pametno napraviti, jer u konačnici ćeš čekati na lovu i pitanje je koliko će ti odbiti.
Ili službi koja je bila zadužena za transport ili kontaktiraj prodavaća. Iako, to ti nije moja preporuka s obzirom koliko bi mogao izgubiti, ali raspitaj se.
Kazu na amazonu da je refund 100% jer ja nisam ni primio paket,e sad ne znam hoce li mi postarinu naplacivat
pogrešna tema
Samo jedno kratko pitanjce
Da li se na ovo plaćaju kakvi dodatni troškovi (pdv,carina)?
Da li se na ovo plaćaju kakvi dodatni troškovi (pdv,carina)?
Postoji ta neka fora da se odma naplati PDV, ali nikad nisam takvu stvar kupio preko e-baya. Neki su ovdje napisali, da kad platiš ovo troje, da je to to:
Ali pričekaj nečiji odgovor iz prve ruke...
Da li se na ovo plaćaju kakvi dodatni troškovi (pdv,carina)?...
Ne. To bi trebali biti svi troškovi.
Naručivao sam tehničku stvar sa navedenim Import charges i Shipping koji su mi se odmah naplatili kod kupovine. Sve me koštalo oko 1500kn i nikakvih dodatnih troškova kasnije nisam imao. Sad se više ne sjećam detalja ali uz naručeni item dolazi i potvrda o plaćenim pristojbama pa prolazi bez problema carinu. Isto sam naručivao iz SAD-a i dobio sam detaljan tracking number. Stiglo za 5-6 dana.
Hvala puno na odgovoru
Onda se ovo i isplati kupiti :D
Dali je tko kupovao nešto od ovih LED žarulja?
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&LH_BIN=1&_nkw=bulb+e27&_sop=12
http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_sacat=0&LH_BIN=1&_nkw=bulb+e27&_sop=12
Dosta sam na forumu pisao o jeftinim kineskim LED žaruljama - ovo su samo neki od mojih postova:
http://www.bug.hr/forum/topic/samogradnja-opcenito/elektronika-pitanja-odgovori-tutoriali/54803.aspx?page=51&jumpto=4239419&sort=asc&view=flat
http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/kucne-led-zarulje/169002.aspx?page=0&jumpto=4373479&sort=asc&view=flat
http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/raste-potraznja-led-rasvjetom/216285.aspx?page=1
Uglavnom, dalo bi se sumirati na ove točke:
Dakle, moja preporuka je - za hodnike i prolazna mjesta OK je kupiti koju jeftinu kinesku žarulju koja radi na 85-265V naponima - tu vam kvaliteta svjetla, odnosno boje, ionako nije previše bitna. Kao glavno svjetlo za osvjetljavanje prostora kupite provjerenu marku (napomena: ni provjerene marke nisu imune na treperenje!) ili se držite dobrih starih CFL-ova. Philipsove su nažalost dosta skupe, a one za 50 kn ne daju stabilno svjetlo koliko bi mogle (iako nije katastrofa). Starije Ikeine žarulje trepere, a čini se da su se pojavile OK Ikeine žarulje (IKEA 2015 RYET LED 13W), samo je pitanje ima li ih kod nas za kupiti:
Vidi ovaj video:
Dosta sam na forumu pisao o jeftinim kineskim LED žaruljama - ovo su samo neki od mojih postova:
http://www.bug.hr/forum/topic/samogradnja-opcenito/elektronika-pitanja-odgovori-tutoriali/54803.aspx?page=51&jumpto=4239419&sort=asc&view=flat
http://www.bug.hr/forum/topic/ostalo/kucne-led-zarulje/169002.aspx?page=0&jumpto=4373479&sort=asc&view=flat
http://www.bug.hr/forum/topic/komentari-it-vijesti/raste-potraznja-led-rasvjetom/216285.aspx?page=1
Uglavnom, dalo bi se sumirati na ove točke:
Dakle, moja preporuka je - za hodnike i prolazna mjesta OK je kupiti koju jeftinu kinesku žarulju koja radi na 85-265V naponima - tu vam kvaliteta svjetla, odnosno boje, ionako nije previše bitna. Kao glavno svjetlo za osvjetljavanje prostora kupite provjerenu marku (napomena: ni provjerene marke nisu imune na treperenje!) ili se držite dobrih starih CFL-ova. Philipsove su nažalost dosta skupe, a one za 50 kn ne daju stabilno svjetlo koliko bi mogle (iako nije katastrofa). Starije Ikeine žarulje trepere, a čini se da su se pojavile OK Ikeine žarulje (IKEA 2015 RYET LED 13W), samo je pitanje ima li ih kod nas za kupiti:
Vidi ovaj video:
Puno hvala na opširnom odgovoru, iz čitanja tvojih postova zaključio sam da te kineske žarulje više nose štete nego koristi, ja bih trebao 3 LED žarulje, u kojoj HRV trgovini bih mi preporučio kupiti onda kvalitetan proizvod tj žarulju... Chipoteka možda ili?
Nije bitno gdje kupiš, nego što kupiš. Stvar je takva da jednostavno treba testirati konkretnu žarulju - bez toga ne možeš znati koliko je dobra. Od brand name žarulja imam samo ovu Philipsovu - iako se navodi CRI od nevelikih 80, boja je za klasu-dvije bolja od ikoje kineske žarulje koju sam probao, svijetli dosta jako (pravi ekvivalent 60W običnoj žarulji), jedino što je svjetlo maaaalčice nestabilno (maaalo jače nego kod tipiče CFL žarulje) - većinu ljudi to ne bi trebalo zabrinjavati. Vidio sam testove na YouTubeu Philipsovih žarulja iz MasterLed serije - te žarulje ne trepere i po svim karakteristikama su vrlo dobre do odlične, ali su jako skupe. I dao sam ti primjer dobre Ikeine žarulje.
Ne mogu ti reći da žarulja koju nisam imao u ruci ne treperi jer je nisam imao prilike testirati, ne? Niti ti mogu reći koliko struje stvarno troši, koliko svjetla daje ili kakva je kvaliteta svjetla. I ozbiljni proizvođači LED žarulja mogu kiksati kod dizajna/proizvodnje LED žarulja jer ljudi još nisu dovoljno upoznati s njihovim karakteristikama pa im mogu svašta prodati. Nema pravila. Samo što ozbiljni proizvođači obično ugrađuju kvalitetnije čipove, dakle samim tim imaš bolju boju. Ali nerijetko kiksaju s napajanjima - recimo vidio sam hrpu recenzija popularnih Creeovih žarulja na YouTubeu i za njih je karakteristično da trepere. I dokle god bude bedaka koji ih budu kupovali iako vide da trepere, Cree će si takvu svinjariju moći dopuštati.
bauhaus