eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.396.932
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori
mbaksa kaže...
gamer_101 kaže...

Bilo je nekih preblema ali sad sam se uspješno logirao

Vjerojatno rade neka unapređenja. Ja sam se ulogirao, ali nemam ništa u Purchase Historyju.

Također ništa u Purchase History, još od petka-subote..

HTC 8X :)
17 godina
moderator
kratos091 kaže...
mbaksa kaže...
gamer_101 kaže...

Bilo je nekih preblema ali sad sam se uspješno logirao

Vjerojatno rade neka unapređenja. Ja sam se ulogirao, ali nemam ništa u Purchase Historyju.

Također ništa u Purchase History, još od petka-subote..

Meni je još danas prijepodne bilo OK.

15 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

I meni je bio uredu poslijepodne, baš sam nešto tada kupio a sada neće da izbaci artikle u purchase history, ma proradit će to samo

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

jel mi iz HR možemo skupljati/koristiti ove nektar bodove i jel netko to, ako možemo koristi sa ovog foruma?

Sacrifice is a choice you make. Loss is a choice made for you.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Evo u mene sada sve radi normalno, vjerujem da je i u ostalih tako :)

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Ako nesto narucim s eBaya ili Amazona i u cijenu je ukljucena postarina ili je pak "free" to znaci da postar ne moze trazit nikakve novce kad donese paket? Citam i pisu da se znalo desit da je postar trazio neku svotu novaca iako je sve bilo placeno..

Moj PC  
0 1 hvala 0
11 godina
protjeran
RaZeR GaMeR kaže...

Ako nesto narucim s eBaya ili Amazona i u cijenu je ukljucena postarina ili je pak "free" to znaci da postar ne moze trazit nikakve novce kad donese paket? Citam i pisu da se znalo desit da je postar trazio neku svotu novaca iako je sve bilo placeno..

To je sve rijeseno kad platis.. postar nema kaj trazit.

Najjeftiniji su piratski programi
15 godina
odjavljen

Osim 9 kn za mali zračni paket.

Svi smo mi Mentalist.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Jakovp kaže...

Tj. za "small package". S tim da je moguće da ako mu se sakriješ pa ti ostavi papirić, možda možeš pokupiti u pošti bez plaćanja toga.

13 godina

Mislim da je pisalo "small package". To znaci samo 9kn, ni manje ni vise? Ali opet ne razumijem zasto ako sam platio postarinu ili je to samo za "free shipping"?

Poruka je uređivana zadnji put sub 6.9.2014 21:23 (RaZeR GaMeR).
13 godina
mbaksa kaže...
Jakovp kaže...

Tj. za "small package". S tim da je moguće da ako mu se sakriješ pa ti ostavi papirić, možda možeš pokupiti u pošti bez plaćanja toga.

Ne shvaćam, koja je to glupost, otkad su to uveli?

Što je to, za nošenje do mojih vrata?

15 godina
neaktivan

Od kada ameri na ebay-u nama naplaćuju automatski "import charges"? Stavio sam neke slušalice u košaru, imam poštarinu i treća stavka je import charges. Jel netko već uzimao nešto na taj način. Bojim se ako platim sve da će mi naša govna na carini još jednom naplatiti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pozz.. narucujem vec par godina na ebayu i do sada sam sve uspjesno narucivala.. Prije 15 dana naručila sam dva ICE WATCH sata cijena 35 kn za oba. Prosle godine sam ih bez problema narucivala masovno sebi i drugima. S obzirom da sam od sellera jos trazila da mi posalje satove sa logom, malo me frka sad. Nisam razmisljala o eventualnoj kazni radi uništenja kopije, ali sam kopajući netom slučajno našla na to i sad me to muči. Koja je vjerojatnost da cu dobit doma cestitku od carine? 

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RaZeR GaMeR kaže...

Mislim da je pisalo "small package". To znaci samo 9kn, ni manje ni vise? Ali opet ne razumijem zasto ako sam platio postarinu ili je to samo za "free shipping"?

assassin.st kaže...
Ne shvaćam, koja je to glupost, otkad su to uveli?

Što je to, za nošenje do mojih vrata?

Ima već neko vrijeme. Godinu dana? Više?

Tu u jednoj kratkoj rečenici piše što je "mali paket": http://www.posta.hr/pomo-i-informacije/pojmovnik/m

Nisam uspio pronaći po kojoj tarifi i zbog čega se naplaćuje. Velim - lako moguće je da se naplaćuje samo ako od poštara preuzmeš paket, odnosno da se ne naplaćuje ako paket podigneš u pošti. Moguća je i još jedna stvar, a to je da je pošiljatelj pošiljku poslao kao pismo, a trebao ju je poslati kao paket (i zbog toga više platiti poštarinu).

Ako se kome da, neka to pokuša istražiti na poštinom webu (iako nije sigurno da ćete pronaći te podatke) ili neka kontaktira poštu, možda najbolje mailom da ima na pismeno.

ChillyBoy kaže...

Od kada ameri na ebay-u nama naplaćuju automatski "import charges"? Stavio sam neke slušalice u košaru, imam poštarinu i treća stavka je import charges. Jel netko već uzimao nešto na taj način. Bojim se ako platim sve da će mi naša govna na carini još jednom naplatiti.

Od prije pola godine? Ljudi su već tako naručivali - javili su se u ovu temu - nisu ništa ekstra morali platiti. Traži među starijim porukama.

marincica kaže...

Pozz.. narucujem vec par godina na ebayu i do sada sam sve uspjesno narucivala.. Prije 15 dana naručila sam dva ICE WATCH sata cijena 35 kn za oba. Prosle godine sam ih bez problema narucivala masovno sebi i drugima. S obzirom da sam od sellera jos trazila da mi posalje satove sa logom, malo me frka sad. Nisam razmisljala o eventualnoj kazni radi uništenja kopije, ali sam kopajući netom slučajno našla na to i sad me to muči. Koja je vjerojatnost da cu dobit doma cestitku od carine? 

Na temelju čega da ti mi izračunamo vjerojatnost? Sad drži fige, a ubuduće budi pametna i ne izazivaj vraga jer bi ti se moglo gadno obiti o glavu. {#}

13 godina
marincica kaže...

Ako skuže, jasno je da ti ide kazna i možda tužba proizvođača.

Vjerojatnost da će se to dogoditi, s obzirom na veličinu paketa, je mala. Hoćeš li ubuduće riskirati, na tebi je da odlučiš.

12 godina
neaktivan
9090 kaže...

jel mi iz HR možemo skupljati/koristiti ove nektar bodove i jel netko to, ako možemo koristi sa ovog foruma?

Sacrifice is a choice you make. Loss is a choice made for you.
16 godina

Jel mi može netko reći naziv servisa preko kojeg se vrši usluga slanja predmeta koji nemaju dostavu prema nama? Jel imao netko iskustva s jednim od njih? Hvala! {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
steve90 kaže...

Jel mi može netko reći naziv servisa preko kojeg se vrši usluga slanja predmeta koji nemaju dostavu prema nama? Jel imao netko iskustva s jednim od njih? Hvala! {#}

Misliš na nešto iz zemalja EU ili? Kad uzimam nešto iz Njemačke a prodavač ne šalje u Hrv. koristim "Mailbox.de", dok iz Velike Britanije koristim "Forward2Me".

15 godina
neaktivan
steve90 kaže...

Ja sam davno koristio USpretinac i bio je ok, ali mislim da je taj obrt zatvoren i da ga netko drugi sad vodi.

17 godina
moderator

Ajde ekipa navedite te vanjske servise za situacije kad pošiljatelj ne dostavlja u Hrvatsku, dakle servise koji vam daju virtualnu adresu u nekoj zemlji pa vam se to proslijedi na adresu u Hrvatskoj.

Znači, naziv, zemlju u kojoj se dobi virtualna adresa, link na stranicu i eventualno koji komentar kako je prošla kupovina/dostava.

Mislim da bi to bilo zgodno ubaciti u FAQ.

6 1 hvala 0
17 godina
neaktivan
Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
Poruka je uređivana zadnji put pon 8.9.2014 19:22 (jura).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
moderator

Uh... Ovo za plaćanje poreza u zemlji u koju se proizvod dostavlja je još i OK (iako će to nama značiti više cijene zbog razlike u stopama PDV-a i još dulje čekanje radi carinjenja s obzirom da će se obim carinjenja strašno povećati, a carina se ni sad ne može nositi s količinom paketa). Ali ovo za ukidanje paketa ispod 22 eura... Živi užas. Možemo se samo nadati da to neće izglasati (jer koliko vidim, to je sad samo prijedlog).

16 godina
mkovnet kaže...
steve90 kaže...

Misliš na nešto iz zemalja EU ili? Kad uzimam nešto iz Njemačke a prodavač ne šalje u Hrv. koristim "Mailbox.de", dok iz Velike Britanije koristim "Forward2Me".

Mislio sam na nešto slično, točnije me zanima kupovina iz SAD-a ali prvenstveno sam mislio zbog iskustava ako se netko susretao s tim.

11 godina
protjeran

Kolko se placa ta dostava preko te firme ak seller ne salje u HR?

Najjeftiniji su piratski programi

1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
steve90 kaže...
mkovnet kaže...
steve90 kaže...

Mislio sam na nešto slično, točnije me zanima kupovina iz SAD-a ali prvenstveno sam mislio zbog iskustava ako se netko susretao s tim.

Ja sam koristio "myus" servis (www.myus.com) za slanje pošiljki iz SAD-a i jako sam zadovoljan. U načelu, kada tamo otvoraš račun možeš se odlučiti za jedan tip "pretplate" i za njega platiti i simboličnu naknadu. Račun uvijek možeš i naknadno izmijeniti a otvoranjem istog dobivaš i US adresu na koju zatim adresiraš pošiljke. Kada "myus" zaprimi paket pošalju ti email i nakon toga biraš s kojom firmom (dhl, fedex, usps) će ti proslijediti paket u Hrvatsku. Cijene slanja  su prema mom mišljenu razumne.

16 godina

E super! Malo ću još pročitat kako i šta na njihovoj stranici. E da, još jedno pitanje imam ako si slučajno upoznat. Znaš li može li se navesti kada ti proslijeđuju paket da se naznači da je kao gift neke privatne osobe? Pitam zbog carine :D Hvala na info! {#}

17 godina
moderator
steve90 kaže...

E super! Malo ću još pročitat kako i šta na njihovoj stranici. E da, još jedno pitanje imam ako si slučajno upoznat. Znaš li može li se navesti kada ti proslijeđuju paket da se naznači da je kao gift neke privatne osobe? Pitam zbog carine :D Hvala na info! {#}

Tu ti sve piše: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Edit: zapravo možda i ne piše detaljno ono što si pitao - dopisat ću to sad.

Edit 2: dopisao sam detaljan odgovor u Često postavljana pitanja.

Poruka je uređivana zadnji put uto 9.9.2014 13:09 (mbaksa).
13 godina
neaktivan
steve90 kaže...

Hmm. Jednom sam naručio nešto što je bilo vrijedno cca 20 $, izabrao opciju po kojoj napišu kako je dostava gratis (dodatno se plaća nešto sitno) i onda su to proslijedili DHL-om. No, naravno kako naši nisu na to nasjeli te sam naposlijetku platio carinu i pdv. {#}

14 godina
neaktivan
goranmactavish kaže...
goranmactavish kaže...

Pozdrav ima li neka dobra duša da mi naruči sa ebaya 2 ogrlice vrlo jeftino mislim nekih dvadesetak kuna. Ako ima neka mi pošalje poruku da se dogovorimo. {#}

Neko molim vas platit cu za uslugu nije problem?

Ne mogu virovat da mi nitko ne moze narucit par sitnica...

17 godina

Pa imaš dva odgovora ispod tvoga (mbaksa i ico_zg) na to tvoje, ne kužim te... Smiješ i ti malo čitati šta drugi pišu {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice