eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.401.608
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Re: eBay - pitanja i odgovori
mbaksa kaže...

Nekako mi se čini da je on tu nešto krivo kopi-pejstao u program kojim ispisuje etikete ili na kuverte, pa ti je country "upisao" u polje state, za koje je valjda imao rezervirana dva znaka (jer se to polje u biti koristi samo kod SAD-a), pa je zbog toga polje country ostalo prazno.

Nema nigdje na koverti oznaka druge zemlje, kao što su jednom poslali u Boliviu iako je pisalo "Bosnia and Herzegovina"(vidio po štembilju od Bolivie), što bi moglo značiti da je skoro pola godine bila negdje u Kineskoj pošti, vucala se tamo-ovamo dok nije došla do nekog ko je znao da je BA skraćenica za Bosnu i Hercegovinu

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
16 godina
neaktivan
Pozdrav,

koliko je sigurna kupnja rabljenog PCa preko ebay aukcije? Iz koje države bi trebao gledati ponude:UK, Njemacka..?
ima li smisla takva kupnja?

Hvala
13 godina
eBay - pitanja i odgovori

Pozdrav svima,

Namjeravam uzeti jedan "bowie" nož preko eBay-a iz amerike,ali kada sam ga zadnji put odlučio uzeti i kada sam ga kupio,dobio sam upozorenje da se noževi ne mogu uvoziti iz SAD-a.

Zanima me da li se to danas može uvesti pošto smo ušli u EU,ako to ima ikakve veze.

Evo linka od noža:

http://www.ebay.com/itm/Officially-Licensed-RAMBO-I-First-Blood-Hunting-Knife-w-Survival-Kit-Sheath-/161298706237?pt=Collectible_Knives&hash=item258e26ef3d

Koliko bi mi bio PDV i cijena carine te da li bi taj nož uopće prošao na carini?

molim pomoć.

Poruka je uređivana zadnji put sri 21.5.2014 16:03 (Jurassic Park).
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina
neaktivan
OBAVIJEST: eBay hit with massive security breach, asks all users to change passwords http://www.theverge.com/2014/5/21/5737914/ebay-will-ask-all-customers-to-change-passwords-after-massive-breach

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

E ljudovi, sad ne znam da li je ovo slučajnost ili postoji objašnjenje, ali nekako mi se čini da cijene dostave iz amerike su znatno porasle. I to ne računam onaj GLS tj. import charge. Recimo od jednog lika sam stalno naručivao zippo upaljače (New York) gdje me je uvijek dostavu naplatio svega 2.99$. Sada je maknuo HRV sa liste. Onda gledam jednu majicu, odjednom 33,70$ shipping. Nije sad da naručujem Kevlar već obični t-shrt.

Mislim...nešto mi je tu sumnjivo, jel primjetio itko? Nemam spremljene sve sellere od prije pa ne mogu ništa 100% usporediti ali evo gledam sada neke stvari koje trebam nabaviti i znam da nije nikad toliko koštalo...

My code is not working - Don't know why! My code is working - Don't know why!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Pozdrav,

uzeo sam jedan proizvod kojeg sam platio direktno preko Americana. Zbog sad nebitnih razloga dobio sam jedan dio refunda. Zanima me sada pošto je to ipak american i ne mogu dobiti novce, da li će se bar rata smanjit za taj refund koji sam dobio?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
joze kaže...

Pozdrav,

uzeo sam jedan proizvod kojeg sam platio direktno preko Americana. Zbog sad nebitnih razloga dobio sam jedan dio refunda. Zanima me sada pošto je to ipak american i ne mogu dobiti novce, da li će se bar rata smanjit za taj refund koji sam dobio?

Da, smanjiti će ti ili u ovom ciklusu, ili, ako ti je ciklus plaćanja u međuvremenu zatvoren, onda će ti sljedeći račun biti umanjen za refund.

17 godina
moderator
joze kaže...

Povrat novca ti se na računu kreditne kartice vodi kao uplata, dakle kao da si ti uplatio taj iznos. Shodno tome, za taj iznos će ti biti manji račun koji pokriva razdoblje povrata novca, dakle prvi sljedeći račun koji će ti stići.

16 godina

Moze pomoc. Evo pogledajte sliku, naruceno je 13. no kak sam ja skuzio to je tek sad 22. poslano???

Poruka je uređivana zadnji put pet 23.5.2014 12:31 (dado16).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dado16 kaže...

Moze pomoc. Evo pogledajte sliku, naruceno je 13. no kak sam ja skuzio to je tek sad 22. poslano???

Yep

Dok ne probam lava, svinja je za mene kralj životinja!
17 godina
moderator
dado16 kaže...

Ako pitaš je li 22. krenuo avion u Hrvatsku, odgovor je "prilično sigurno ne". Taj status znači da je paket tada završio negdje u skladištu na aerodromu i spreman je za ukrcaj u avion. No, hoće li ga u avion ukrcati danas-sutra ili za dva tjedna - to ćeš znati tek kad paket stigne u Hrvatsku, jer će se tek tog (ili sljedećeg) dana vidjeti promjena u statusu. Nemoj se ničem nadati. Evo recimo slučaj mog zadnjeg paketa - ubačen u vreću (Insert item into bag) 8.5., a u Hrvatsku stigao tek 20.5.

12 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Prodao sam igru na ebay-u, dobio novac na svoj paypal acc, ali mi je sumnjivo to što u paypalu piše "ruthanna taylor" a na ebay-u "zachary Buchanan" a username ne ebay-u "bushr.us.inot5fe9qv", tek jučer registrovan kada je i naručio igru pa kontam da je hakovao paypal acc i da kupuje redom.

Ima li išta što bi mogao uraditi prije nego dam refund, jer neću da šaljem igru, bojim se da bi mogao biti scammovan(kao što je bio jedan za amazon gift card 200$). Još sam jednom prodao igru preko ebay-a, ali kupac je imao 100+ transakcija.

Pročitao sam da nemam nikakvu zaštitu(seller protection) ako šaljem nešto digitalno, morao bi isprintati link na papir i poslati mu sa TN da bi imao zaštitu.

Da bude sumnjivije jedan je prodavac prodavao istu igru 3$ jeftinije nego ja, imao je također 100% povjerenje i imao je 300+ pozitivnih dojmova u odnosu na mojih 100+ ali on šalje poštom link

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 10:33 (Haker_x).
Moj PC  
0 1 hvala 0
16 godina
Nevidim problem, meni cesto cura kupuje preko mog paypala,a niti ime niti prezime nije ni slicno...kaj je to odma prevara?
17 godina
moderator
dado16 kaže...
Nevidim problem, meni cesto cura kupuje preko mog paypala,a niti ime niti prezime nije ni slicno...kaj je to odma prevara?

Svjestan si da je eBay nedavno hakiran?

15 godina
neaktivan

CESTO, a se ovaj jucer registrovao, prvi put kupuje, i još je bio jedan prodavac jeftiniji od mene 3$ ali je on opet od mene kupio, jer ovaj prodavac šalje poštom i osiguran je, ali ja mogu tek tako izgubiti 10€

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 11:50 (Haker_x).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
mbaksa kaže...
dado16 kaže...

Svjestan si da je eBay nedavno hakiran?

zar nije to malo stara vijest? I zar se ne hvale kako dio s paypalom je osiguran te da od korisnika kartice i sve ostalo nije dirnuto..

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 13:22 (dado16).
15 godina
neaktivan
dado16 kaže...

zar nije to malo stara vijest? I zar se ne hvale kako dio s paypalom je osiguran te da od korisnika kartice i sve ostalo nije dirnuto..

Stara vijest ? Meni je jucer trazilo da resetujem sifru na ebay-u, nije se dalo logovati prije nego sam resetovao

Nikad nije 100% sigurno, pravi hakeri ce uvijek naci nacin da probije zastitu.

Da ne pišem 2 posta zaredom našao sam poveznicu između paypal imena i imena na ebay accountu. Našao 2 facebook profila sa tim imenima i prezimenima i istim gradom koji imaju jedno drugo u prijateljima i grad u facebook profilu ovog djeteta i ime i prezime odgovaraju onim koji pišu u ebay accountu s kojeg je kupio igru(što bi moglo značiti da je vlasnica paypal acc-a tetka ili slično).

Sutra ako ne bude otvoren case na paypalu da je hakovan acc ili slično, poslat ću igru, nekako sam našao dosta sličnosti da bi mogao da vjerujem da je igra legalno kupljena.

Poruka je uređivana zadnji put sri 28.5.2014 23:49 (Haker_x).
16 godina

jel mi moze netko reci sta sad ovo znaci?, dosad nikad nisam imao takvo stanje, jel znaci da moram platiti carinu? i ako da, kako to obaviti sto prije, moram cekat nesto od postara ili se mogu javiti vec sad na mail ili slicno.. hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Dobit ćeš kroz koji dan od carine zahtjev za dostavu računa. Na zahtjevu ti sve piše. A i ovdje ti većina toga piše: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

16 godina

posto paket iznosi oko 340 kn(brijem da je to sama granica), dali ce mi oni svejedno oporezivati paket?

Poruka je uređivana zadnji put čet 29.5.2014 12:14 (dado16).
17 godina
moderator
dado16 kaže...

posto paket iznosi oko 340 kn(brijem da je to sama granica), dali ce mi oni svejedno oporezivati paket?

Pročitaj cijelu prvu poruku na linku koji sam ti dao - tamo ti je odgovoreno, pa ne moraš ništa brijat. {#}

16 godina
procitao sam ja, tako i tamo pise, i promjeni se tecaj i dobijem 345 kn, oce biti porez ili nece...tamo je samo okvirno napisato,no nevermind
17 godina
moderator
dado16 kaže...
procitao sam ja, tako i tamo pise, i promjeni se tecaj i dobijem 345 kn, oce biti porez ili nece...tamo je samo okvirno napisato,no nevermind

Sad vidim da nisam možda baš to najbolje napisao, pa ću ispraviti.

Granica od 45 eura odnosi se na nekomercijalne pošiljke (znači, pošiljke koje nisi platio, nego ti ih je netko poklonio). Dakle, carinit će ti paket.

17 godina
neaktivan

Poz. Pri logiranju na stranicu traži me da promjenim lozinku. Prođem svu proceduru i tražim da mi pošalju link na e-mail. E-mail dolazi nakon 24 sata bez ikakvog linka. Jučer navečer tražim ponovo ali još do sada nije došao e-mail. Pokušavam se ulogirati ali mi jednostavno neda ili ja nekaj krivo radim? Nisam novi na e-bayu ( sad su mi došle neke stvari pa pokušavam ostaviti feedback ). Kaj sad da radim ( nisam baš nešto dobar sa engleskim ) ?

Zanemarite ovo , uspio sam preko sms-a.

Poruka je uređivana zadnji put pet 30.5.2014 9:54 (Gogs).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Evo dobio danas ujutro od postara za carinu, poslao sam im na mail, zajedno s onim brojem u predmetu i screenshotom od paypala, nego ne mora se vise nist slat papirnato? Nadam se da sad samo cekam da dostave paket
17 godina
moderator
dado16 kaže...
Evo dobio danas ujutro od postara za carinu, poslao sam im na mail, zajedno s onim brojem u predmetu i screenshotom od paypala, nego ne mora se vise nist slat papirnato?

Ne mora. Na mail si inače trebao dobiti automatsku povratnu poruku da su primili tvoj mail.

Također, načekat ćeš se! Najgora stvar kad te carina traži račun nije to što te traži račun, nego to što im treba tipično više od tjedan dana da to riješe, ponekad i do dva tjedna.

16 godina
Dobio sam automatsku poruku nego znaci prije mi dode paket iz kine, nego sto mi carina to pregleda hahaha....divota, i hvala ti na svim upustvima
14 godina
neaktivan

Logam se u ebay, i kaže da moram promjenit pw. Zašto? Imam bezbroj accounta od mailova, raznih servisa, igara itd, po toga sam pozaboravlja. Jel se to ikom desilo? Ima li način da se zaobiđe?

0 0 hvala 0
13 godina

Svima se to dogodilo, ne znam kako nisi vidio tu vijest, nema portala koji nije prenio to, i na mail si dobio obavjest da im je hakirana baza podataka i da svi korisnici promjene svoje sifre..

Znanstvenici kazu: Ako se bojis pauka, veca je vjerovatnost da ces ga po povratku kuci zateci u sobi." E pa ja se bojim plavuša s velikim sisama.. :D
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice