dali oov znaci da cu morat platiti carinu?
To znači da ti Carina još nije pogledala paket. Ako će ti u sljedećem statusu pisati "Retention reason : Invoice missing", onda znači da te traže račun.
To znači da ti Carina još nije pogledala paket. Ako će ti u sljedećem statusu pisati "Retention reason : Invoice missing", onda znači da te traže račun.
evo dasad traze to posto sam paket cekao malo vise od 50 dana, dali ja mogu kako sad to ubrazt njima se javim i prodem tamo, ili mroam cekat pismo, posot mi je pismo znalo doc i nakon 2 tjedna a stvarno mi se neda vise cekat
Evo ekipa, oba paketa stigla preko eBay global shipping programa ( pogledajte dvije prethodne stranice za više informacija o čemu pričam )
Prvo dobiješ nekakav global shipping tracking number s kojim ne možeš pratiti ništa. Onda ti dodaju USPS tracking number na paket te možeš pratiti s eBayovog trackera - ode prvo u Kentucky u nekakav packaging facility, pa ga pošalju u poštanski ured za međunarodno slanje i preuzimanje paketa, te u tom trenu USPS tracking number prestaje raditi te se aktivira global shipping tracking number. Taj global shipping tracking number je po mojem mišljenju apsolutno smeće, ali poslužio je svrsi jer je pokazao da je paket stigao u Austriju, pa sam mogao pretpostaviti da je paket blizu. Ugl, što se tiče trackinga, ništa specijalno.
Što se tiče same dostave, ostao sam ugodno iznenađen. Naručio sam 25.4, te mi je estimated delivery bio između 6. i 16. svibnja. Dostava mi je bila jučer, te nije bila klasika HP-a da mi dostave ceduljicu pa ja moram sam klipsati do poštanskog ureda/carine, nego je bila direktno na kućna vrata - lik je bio poprilično ugodan, samo sam trebao potpisati da sam primio pakete i to je bilo to. Nisam imao problema sa nikakvim nadoplatama, tj. taj "Import charge" je stvarno riješio carinu. Dostava je došla preko ove firme : https://gls-group.eu/HR/hr/gls-croatia
Ugl., ostao sam ugodno iznenađen. Ako vam bude što trebalo s Američkog eBaya, i vidite "global shipping program" i "import chargeove" negdje na listingu, naručujte. Ostao sam zadovoljan, 9/10.
http://i.imgur.com/e6g1LfY.jpg
Ugl., ostao sam ugodno iznenađen. Ako vam bude što trebalo s Američkog eBaya, i vidite "global shipping program" i "import chargeove" negdje na listingu, naručujte. Ostao sam zadovoljan, 9/10.
Ne znam baš koliko će neki biti sretni s tim, jer to znači da carinu/PDV plaćaju unaprijed, iliti ne mogu je izbjeći. Kad se šalje na normalan način, onda postoji mogućnost da izbjegnu carinjenje. Naravno, za pakete za koje je sigurno da će se cariniti, ovo je super opcija - nema navlačenja s carinom i dostavnim službama.
Da li se na Ebayu moze platiti sa PBZ Visa Karticom, koju sam koristio na Paypalu, ali mi je paypal limited, ne znam zasto,
Pa bi sada platio sa bratovom karticom koja je visa iz pbz-a kao moja, ali bez paypala, posto mi se neda cekati 2 mjeseca dok mi potvrdi paypal racun...
Znaci da li je moguce platiti PBZ Visa karticom direkt na Ebayu, bez paypal ( kao kada kupujem preko steama ) ?
Pa bi sada platio sa bratovom karticom koja je visa iz pbz-a kao moja, ali bez paypala, posto mi se neda cekati 2 mjeseca dok mi potvrdi paypal racun...
Kakva 2 mjeseca? Jesi upisao četveroznamenkasti kod koji si dobio u opisu transakcije kad si dodao karticu u PayPal?
Kakva 2 mjeseca? Jesi upisao četveroznamenkasti kod koji si dobio u opisu transakcije kad si dodao karticu u PayPal?
Ajde procitaj ponovno sta sam napisao..
PAYPAL MI JE LIMITED, ZNACI NE MOGU GA KORISTITI...
Zato hocu platiti direktno karticom... A ne ponovno cekati da mi posalju kod itd...
Ne možeš. Ne bi ni trebao moći - PayPal je tu radi tvoje sigurnosti. Možeš na PayPalu registrirati drugu karticu.
Inače, za pitanja koja se tiču PayPala imamo drugu temu: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/paypal-pitanja-odgovori/22500.aspx
Ne možeš. Ne bi ni trebao moći - PayPal je tu radi tvoje sigurnosti. Možeš na PayPalu registrirati drugu karticu.
Inače, za pitanja koja se tiču PayPala imamo drugu temu: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/paypal-pitanja-odgovori/22500.aspx
Nije pitanje u vezi paypala, nego u vezi ebaya,
i moze se samo ne znam da li se moze u nasoj drzavi, i da li je netko probao..
Posto sam napravio novi account na ebayu, i probam platiti bez paypal i pise moze sa karticom, ali nisam jos probao sa bratovom..
Mislio sam da se prije moglo, a da se više ne može. Uglavnom, AFAIK ovdje svi kupuju putem PayPala, je li netko aktivan kupio direktno ne znam - ne računaj na to da će ti se javiti netko je to napravio. Što u konačnici znači da ćeš možda sam morati probati.
Ne razumijem doduše u čemu je problem da tu drugu karticu registriraš na PayPal (verifikacija se riješi kroz koji dan), s obzirom da ti PayPal osigurava sigurniju kupnju. Osim toga, dio prodavača prihvaća samo PayPal (obično vidiš na kraju opisa "We ONLY accept Paypal."), odnosno možda preko kartice ni nećeš moći kupiti željeni proizvod.
Mislio sam da se prije moglo, a da se više ne može. Uglavnom, AFAIK ovdje svi kupuju putem PayPala, je li netko aktivan kupio direktno ne znam - ne računaj na to da će ti se javiti netko je to napravio. Što u konačnici znači da ćeš možda sam morati probati.
Ne razumijem doduše u čemu je problem da tu drugu karticu registriraš na PayPal (verifikacija se riješi kroz koji dan), s obzirom da ti PayPal osigurava sigurniju kupnju. Osim toga, dio prodavača prihvaća samo PayPal (obično vidiš na kraju opisa "We ONLY accept Paypal."), odnosno možda preko kartice ni nećeš moći kupiti željeni proizvod.
Ne znam, probat cu osposobit paypal... Mislim vec sam probao prije 6 mjeseci ali nista...
Why is my account access limited?
Your account access has been limited for the following reason(s):
Nov 4, 2013: We need a little bit more information about you to help confirm your identity.
A poslao sam im osobnu 3x do sada, i nema odgovora..
Znači, imao si verificiranu karticu (ukucao si onaj kod koji si od PayPala dobio u opisu transakcije) i onda su ti je limitirati, a da ne znaš zbog čega konkretno? Na PayPalovim stranicama ti piše da ti je račun limitiran ili si samo primio mail?
Kažeš da ti je ova druga kartica od brata. Pa to znači da bi onda tvoj brat otvorio račun na PayPalu, koji nema veze s tvojim računom pa tu ne bi trebalo biti nikakvih problema.
Znači, imao si verificiranu karticu (ukucao si onaj kod koji si od PayPala dobio u opisu transakcije) i onda su ti je limitirati, a da ne znaš zbog čega konkretno? Na PayPalovim stranicama ti piše da ti je račun limitiran ili si samo primio mail?
Kažeš da ti je ova druga kartica od brata. Pa to znači da bi onda tvoj brat otvorio račun na PayPalu, koji nema veze s tvojim računom pa tu ne bi trebalo biti nikakvih problema.
Slucajno sam nesto bio kupio preko paypala, pa sam trazio novac natrag, i da li su mi
Ali su mi limitirali racun zato sto kao da dokazem da je to moj..
Poslao sam im dokumente, i sve, ali racun je jos uvijek limitiran... Vec 6 mjeseci, gore nego Hrvatsko pravosuđe...
A i karticu trebam praviti novu, pa cu vjerovatno napraviti novu, i novi paypal account, i onda to koristiti za ebay.
I evo na sto mislim ( slika dolje ), kao moguce placanje samo karticom, bez paypala..
Ali ne znam da li opet trazi registraciju kada kliknes Pay?
Slanje puteam mail-a paypalu nema nikakvog smisla .I ja sam prošao slične stvari i nisu se javljali .Najbolje i najbrža efikasnost i riješavanje problema da nazoveš paypal i riješe ti problem u 5 min.Eto link na koji broj nazoveš i besplatan je ! http://samyanismail.blogspot.com/2012/01/call-paypal-for-free-from-skype.html
Jel radi to jos? Vidim da je 2012 jos postano.
Da vrijedi taj broj .Zvao sam nedavno prije kojih mjesec i pol - dva ..Skypova služba za korisnike .Meni su sve riješili na brzinu i dosta su ljubazni i strpljivi .
Da vrijedi taj broj .Zvao sam nedavno prije kojih mjesec i pol - dva ..Skypova služba za korisnike .Meni su sve riješili na brzinu i dosta su ljubazni i strpljivi .
poslao sam im 3 maila, poruku na facebooku, + zvao taj broj ali trenutno ne rade ( nasa vremenska zona ) .. Valjda ce me negdje doziviti..
+ Pitanje: Zašto je poštarina iz Kine besplatna , dok npr iz Zagreba šalješ nešto za Split i poštarina je 200x veca!?
Da li to kina ima neki svoj zakon ili? :O
2 pitanja, molim samo iskustva iz prve ruke:
1) Zna li netko više o naljepnicama s barcodom za slanje paketa koje je ebay nedavno uveo?
Mogućnost da prodavač odmah nakon što proda svoj item može isprintati tu naljepnicu s neta i zalijepiti ju na paket koji šalje.
Da li carina ima neki čitač tih barcodova kojim mogu točno vidjeti o kojem se itemu na ebayu konkretno radi i koliko je točno plaćen? Bez da je na samom paketu naznačena ikakva vrijednost?
Je li se tko susreo s tim do sad?
2) Kakva je situacija s carinom u BIH u posljednje vrijeme? Mislim da li je postroženo do bola (da ne kažem do granice bezobrazluka) kao i kod nas od ulaska u lijepu nam EU?
Više mi ide na živce da me ovi naši vrli carinici pilaju za vrijednost od 100-150 kuna, usprkos predožavanju računa, i pozivaju na procjenu robe, iako im je sve predočeno crno na bijelo.
Dok s druge strane čujem priče da i dalje uredno "prođu" pošiljke višestruko više vrijednosti.
Zbog izbjegavanja ovakvih situacija i nepotrebnog gubljenja živaca, naručio bih ubuduće pojedine pakete na adresu poznanika u BIH.
Da li tamo "štopaju" paket i naplaćuju davanja ako vam rođak/prijatelj (mislim baš na avakav realan slučaj, znači s imenom i prezimenom, ne da kažeš da ti je Michael Williams iz Oregona rođak :D) pošalje nekoliko sportskih majica, trenirki ili nešto treće?
Znam da je u nas do ulaska u j***eni EU sve to prolazilo, pa makar i kad je bilo i veća količina (različitih) predmeta u paketu, ali kad je bilo jasno da isti nisu komercijalne naravi (za preprodaju) i da se radi o stvarima (što je kod mene slučaj) kojih uopće nema na našem (a ni na europskom) tržištu.
Unaprijed hvala na odgovorima.
Inače, ima li tko iskustva s ovim sajtom?
Kako to sve skupa zapravo funkcionira?
Postoji li možda neki drugi bolji sajt iste namjene?
Nedavno sam na ovo naletio, a baš bi mi trebalo tako nešto zbog US sellera i Hrvatistana.
Itko?
dali se isplati riskirati sa ovom kupnjom?
zvuči mi pre dobro da bi bilo istinito a vidim da su ljudi kupovali.
mogu biti siguran da će mi vratiti pare ako mi ne dođe paket?
šta uopće očekivati, da će možda nešto drugo staviti u pošiljku?
dali se isplati riskirati sa ovom kupnjom?
zvuči mi pre dobro da bi bilo istinito a vidim da su ljudi kupovali.
Da, 40 ljudi u zadnjih 24 h, od kojih još nitko taj tablet nije vidio, niti će ga valjda vidjeti barem tjedan-dva, ako ikad.
Ja ne bih riskirao. Bilo je puno takvih prijevara.
EDIT: taj tablet se više ne mođe kupiti. Znači - prijevara.
Da li su ovo "fejk" steelseries slusalice ili?
i da li je netko kupovao, i kakve su kvaliete?
Pozz ekipa,
cuo sam da se ne smiju kupovati proizvodi koji su jeftiniji na ebayu,a kod nas su skuplji pa na primjer:
Ovakvo sta kosta kod nas 300 kn u Shoposlabu,a tu je oko 150 s postarinom znaci skoro za duplo jeftinije.
Drugo sto sam cuo je to da se proizvodi ne kupuju s logom jer ces,ako te uhvate morat platit spaljivanje kao i kopije.
Zanima me da li je sta od ovoga sta istina?
Pozz ekipa,
cuo sam da se ne smiju kupovati proizvodi koji su jeftiniji na ebayu,a kod nas su skuplji pa na primjer:
http://www.ebay.com/itm/Official-Genuine-Microsoft-Xbox-360-Wireless-Gaming-PC-Receiver-Brand-New-Black-/121104800597?pt=UK_Controllers_Attachments&hash=item1c32689b55
Ovakvo sta kosta kod nas 300 kn u Shoposlabu,a tu je oko 150 s postarinom znaci skoro za duplo jeftinije.
Drugo sto sam cuo je to da se proizvodi ne kupuju s logom jer ces,ako te uhvate morat platit spaljivanje kao i kopije.
Zanima me da li je sta od ovoga sta istina?
Kupi si slobodno, neće ti nitko ništa spaljivat, normalno će ti doći na adresu.
Ako ne bude radio kako treba otvoriš case na ebayu, dobiješ novce nazad.
Krivo si čuo. Prije nego se upustiš u online kupovanje nečeg izvana, pročitaj prvu poruku u ovoj temi: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx
I? Stvar vrijedi onoliko koliko je netko za nju spreman platiti.
Proizvodi s logom - postoje originalni proizvodi s logom i krivotvoreni proizvodi s logom. S onim prvima nema problema, a ovi drugi, ako ih skuže na carini, završit će u spalionici, a ti ćeš dobiti kaznu i račun za spaljivanje. Čak ni ne mora biti riječ o poštanskom prometu - ako imaš recimo krivotvoreni D&G ili Diesel remen ili štoveć i ideš preko granice, ako skuže, mogu ti ga oduzeti i naplatiti kaznu.
Kakva je ovo shema s Import charges?
Trebam naručit item za kojeg bi trebao platit carinu jer košta 115$.
Sad koliko sam skužio carinu i pdv bi mi sigurno naplatili da mi šalju preko global shipping programa, a ako šalju normalno, kao do sad, onda je lutrija hoće li mi naplatit pdv i carinu.
Za item koji trebam naručit sam morao kontaktirat prodavača koliko iznosi poštarina i odgovorio je $25.95 for priority mail.
Pitanje je dal inače posebno naglase ako šalju preko global shipping program, i ovo priority mail jel spada pod global shipping program?
Link na predmet:
http://www.ebay.com/itm/190635727920?item=190635727920&viewitem=&sspagename=ADME:X:RTQ:MOTORS:1123&vxp=mtr
Kakva je ovo shema s Import charges?
Desetak postova iznad je čovjek to objasnio: http://www.bug.hr/forum/post/internet/ebay-pitanja-odgovori/4201984.aspx
Sad koliko sam skužio carinu i pdv bi mi sigurno naplatili da mi šalju preko global shipping programa, a ako šalju normalno, kao do sad, onda je lutrija hoće li mi naplatit pdv i carinu.
Dobro si skužio. S tim da onda ti carinu/PDV platiš odmah i dobiš paket na kućnu adresu - znači, ne moraš čekati pismo za dostavu računa, slati račun i onda čekati dva tjedna da se sjete ocariniti ti to i poslati na kućnu adresu. Uzmi u obzir i to da Ameri vjerojatno često pišu točnu vrijednost paketa pa je u takvim slučajevima sigurno da će ti cariniti robu.
Za ovaj link koji si dao vjerojatno ne ide preko global shipping programa (koliko sam shvatio, to je eBayeva usluga, a ti bi onda poštarinu platio mimo eBaya). Kontaktiraj ih.
Pa ne mogu vjerovati, mislio sam da me ne može ništa više iznenaditi kada mi je nešto stizalo nakon 3-4 mjeseca, a danas stiže Fix it pro olovka za uklanjanje ogrebotina koju sam naručio početkom 11. mjeseca (piše 09.11.2013. na koverti), pa više od pola godine, a vjerovatno je razlog to što piše samo BA umjesto Bosnia and Herzegovina
Pa ne mogu vjerovati, mislio sam da me ne može ništa više iznenaditi kada mi je nešto stizalo nakon 3-4 mjeseca, a danas stiže Fix it pro olovka za uklanjanje ogrebotina koju sam naručio početkom 11. mjeseca (piše 09.11.2013. na koverti), pa više od pola godine, a vjerovatno je razlog to što piše samo BA umjesto Bosnia and Herzegovina
Zašto nisi napisao "BOSNIA AND HERZEGOVINA" u polje State, pogotovo kad ti se tako nešto preporuča u Često postavljanim pitanjima? Polje Country si biraju s popisa jer pošta po tome sortira, a polje State isprintaju ono što piše. Pa onda kad u pošti vide "BA" i nije im jasno, vide red-dva iznad kako piše "BOSNIA AND HERZEGOVINA" pa će znati u koju zemlju paket moraju poslati.
Primio sam nnn pošiljki i niti na jednoj nije pisalo BA, na svakoj Bosnia and Herzegovina, ovom bilo mrsko da isprinta Bosnia and Herzegovina pa samo BA isprintao, a pisalo je ime grada kao "state" a nije to isprintao, jer samo jednom piše, neki i to isprintaju pa piše 2x ime grada, i nebi ništa pomoglo u ovom slučaju
Primio sam nnn pošiljki i niti na jednoj nije pisalo BA, na svakoj Bosnia and Herzegovina, ovom bilo mrsko da isprinta Bosnia and Herzegovina pa samo BA isprintao, a pisalo je ime grada kao "state" a nije to isprintao, jer samo jednom piše, neki i to isprintaju pa piše 2x ime grada, i nebi ništa pomoglo u ovom slučaju
Nekako mi se čini da je on tu nešto krivo kopi-pejstao u program kojim ispisuje etikete ili na kuverte, pa ti je country "upisao" u polje state, za koje je valjda imao rezervirana dva znaka (jer se to polje u biti koristi samo kod SAD-a), pa je zbog toga polje country ostalo prazno.