eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.402
|
čitano: 5.374.346
|
moderatori: Lazarus Long, pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: eBay - pitanja i odgovori

Ako je 5$ pocetna cijena aukcije kupit ces za 5$ a ako je je neko bido na 5$, kupit ces za nekih 6$

You got to lose to know how to win
16 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Zanima me ako kupim elektroniku vani i dobijem uredno papire (račun i garanciju), mogu li odna, ako mi s eitem pokvari, odnijet ga na besplatan popravak negdje u HR uz priložene račun i garanciju? 

Now the only thing a rambler needs is a suitcase and a gun. The only time he’s satisfied is when he’s on the run.
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
crazy_luđak kaže...

Zanima me ako kupim elektroniku vani i dobijem uredno papire (račun i garanciju), mogu li odna, ako mi s eitem pokvari, odnijet ga na besplatan popravak negdje u HR uz priložene račun i garanciju? 

Ovisi o svakom pojedinom brandu. Ne možeš dobiti jedinstven odgovor, najbolje pitati ovlaštene servise u RH za konkretan upit.

17 godina
moderator
felix87 kaže...

ako je neki artikal na aukciji trenutna dostignuta cijena je 5$, ja ponudim maximalnu ponudu 15$, niko vise ne ponudi nista na aukciji, za koliko cu ja taj predmet kupiti za 5$ ili 15$.

Plaćaš dostignutu cijenu (naravno, podrazumijeva se da si je ti dostignuo, odnosno da je tvoja ponuda najviša u trenutku zaključenja aukcije). Ako je dostignuta cijena 5 dolara, plaćaš 5 dolara. Ako je dostignuta cijena 6 dolara, plaćaš 6 dolara. Ako je dostignuta cijena 15 dolara, plaćaš 15 dolara. Ako je dostiguta cijena 16 dolara, ostao si bez proizvoda jer te netko drugi nadmašio.

crazy_luđak kaže...

Rijetki su proizvođači, odnosno proizvodi za koje se nudi internacionalna garancija. Provjeri prije kupnje. Vrlo vjerojatni odgovor je - ne.

Haker_x kaže...

Koji je rok za plačanje nečega što sam osvojio na aukciji ?
Ne mogu naći u FAQ-u (koristio sam Ctrl + F i tražio) a ne vidim da mi igdje piše kod itema

Ako se ne varam, preporučljivo je platiti unutar 5 dana. Mislim da je rok za plaćanje dulji, ali ništa ti se neće dogoditi neko vrijeme osim ako prodavač nešto ne poduzme. Ako ne misliš odmah platiti onda javi prodavaču da ćeš mu platiti "tad i tad" ili ubuduće ne biddaj kad nemaš dovoljno novca na računu pa si nećeš nepotrebno stvarati probleme.

Poruka je uređivana zadnji put pet 24.1.2014 21:52 (mbaksa).
12 godina
neaktivan
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Ako se ne varam, preporučljivo je platiti unutar 5 dana. Mislim da je rok za plaćanje dulji, ali ništa ti se neće dogoditi neko vrijeme osim ako prodavač nešto ne poduzme. Ako ne misliš odmah platiti onda javi prodavaču da ćeš mu platiti "tad i tad" ili ubuduće ne biddaj kad nemaš dovoljno novca na računu pa si nećeš nepotrebno stvarati probleme.

Javio sam se prodavaču odmah poslije posta, napisao mu da imam problema sa karticom (nekako mi bilo logičnije nego napisati da nemam novca na računu), 23. je završila aukcija, a uspjeti ću u do Ponedjeljka uplatiti :)

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
Poruka je uređivana zadnji put sub 25.1.2014 1:00 (Haker_x).
17 godina
moderator

Jako niska rezolucija za tako veliku dijagonalu i još k tome ekran je valjda TN tipa. Ne bih ti to preporučio kupiti.

12 godina
neaktivan

Jel' mi možeš ti možda pronači neki tablet max 70$ 9'' ili 7'' koji je po tvom mišljenju dobar?

Ma1DDD
17 godina
moderator
Ma1DDD kaže...

Jel' mi možeš ti možda pronači neki tablet max 70$ 9'' ili 7'' koji je po tvom mišljenju dobar?

Nemam mišljenje o tabletima. Mogu reći samo da ne bih uzeo tablet koji nema IPS ekran i solidnu rezoluciju. Možda bi bi bilo bolje da si pogledaš trgovine poput GeekBuying i Banggood - ako ništa drugo, da si pronađeš model koji bi ti odgovarao željama. Ujedno, moguće je da ćeš u takvim on-line dućanima naći tablete po nešto nižoj cijeni nego na eBayu.

11 godina
neaktivan

Kupio sam stvarčicu na ebay-u 29.12.2013. danas je već 25.01.2014. , nisam dobio broj pošiljke , ne odgovara mi na upite i sve više i više negativnih komentara dobiva

Dali bi vi otvarali case ili pričekali još ????

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Mirkeec kaže...

Kupio sam stvarčicu na ebay-u 29.12.2013. danas je već 25.01.2014. , nisam dobio broj pošiljke , ne odgovara mi na upite i sve više i više negativnih komentara dobiva

Link na proizvod?

15 godina
neaktivan
Mirkeec kaže...

Dali bi vi otvarali case ili pričekali još ????

Koje ti je procijenjeno vrijeme dostave ? Treba vidjeti koliko još imaš vremena do otvaranja case-a, da ne zakasnis

http://www.speedtest.net/result/3149309179.png Dobre hakere svi znaju, najbolje hakere niko ne zna
11 godina
neaktivan
17 godina
moderator

Jesi pročitao povezane teme? U njima ti sve piše.

Prvo pročitaj ovo: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

S obzirom da ima tako malo prodanih proizvoda, lako je moguće da je riječ o još jednom prevarantu - o slučajevima prijevara možeš čitati ovdje: http://www.bug.hr/forum/topic/opcenito-o-ict-biznisu/prevara-ebay-ili/177203.aspx

Možeš još malo pričekati, a onda otvori case (nije uputno otvarati case za manje od mjesec dana od kupnje jer je prije tipično vrijeme dostave iz Kine bilo 3 tjedna, što se nerijetko protegnulo na 4 tjedna, a koji put i malo dulje, a otkad smo u EU paketi su često kasnili).

Koliko vidim, kao metoda dostave piše "FREE - Standard Intl's Shipping", a uz to u pravilu ne ide tracking number. Da, tamo dolje u opisu artikla pod "Shipping" piše o tracking broju i Registered mailu, no on se tu može vaditi da se to odnosi samo na one proizvode za koje je odabrana metoda dostave Registered Air Mail ili ako si dokupio tracking broj.

15 godina
neaktivan

pozdrav.
Odlučio sam kupiti ovo

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=191047658158&ssPageName=ADME:B:ONA:US:3160&autorefresh=true

sad me zanima kako se tretira pošiljka koja je tih dimenzija? hoću li dobiti neku naknadu ili će biti besplatno kao što i piše?

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ekipa, zelim stavit iphone 4 kodiran na stranu mrezu na ebay pa sad mi recite kako da stavim postarinu, kako bi se trebalo slati i ostalo jer sam se pogubio :S 

Nadam se da sam pomogao, ako jesam prst gore
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

A ništa pričekati ću jos ovaj tjedan , a onda otvaram case. Nadam se da neću nikaj zeznuti i da nije prekomplicirano. Ovo mi je prvi slučaj , doduše možda se ipak item pojavi.

Nego nije mi jasno zakaj ga ne blokiraju ili kaj već ? Jos uvijek prodaje , a rejting mu je pao sa 99 posto na 90 posto u zadnjih dva tjedna.

11 godina
neaktivan

ljudi sta da napravim kad posiljka stigne na krivu adresu

sad sam tek vidio

nisam narucio sa ebay tak da se zna nek sa druge stranice sve dosad uredno stizalo

sad mi se ovo prvi put desilo

može ikakvi savjeti sta da napravim

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Jesi plaćao preko PayPala? Provjeri koja je adresa za dostavu na računu od PayPala. I provjeri na tom servisu što ti piše u narudžbi. Ako su sve adrese ispravne, onda su valjda oni poslali na krivu adresu ili su ti dali nečiji tuđi tracking broj. Ako si već trebao dobiti proizvod, javi im da ga nisi primio i da su ti poslali krivi tracking broj.

11 godina
neaktivan

evo danas me poštar iznadio 4 paketa stigla

izgleda da prebacivaju iz zagreba u split pa onda tek salju na moju adresu

malo preglupo sta se mene tice

jer stiglo je prije 7 dana i tek sad dobijem jer nisu mogli odma poslati

hvala na odgovorima.

LP

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

dobro sta se dogadja sa postom? znaci dodju mi danas 3 paketa,od toga dva paketa su bocice za bicikli, treci paket jer neka narukvica za sestru i za to sam morao platiti 4,50kn...onak wtf??? uredno sam dobio ispisan racun uz objasnjenje postara koji je inace legenda "ovo je debilno, za vece pakete sto si narucio ne placas nista, a za ovaj glupi mali paketic placas 4,50kn, jer na njemu pise small packet"

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
stris kaže...

dobro sta se dogadja sa postom? znaci dodju mi danas 3 paketa,od toga dva paketa su bocice za bicikli, treci paket jer neka narukvica za sestru i za to sam morao platiti 4,50kn...onak wtf??? uredno sam dobio ispisan racun uz objasnjenje postara koji je inace legenda "ovo je debilno, za vece pakete sto si narucio ne placas nista, a za ovaj glupi mali paketic placas 4,50kn, jer na njemu pise small packet"

Zar 4.5 kune čini neku razliku? Uostalom, da, pošte su ruglo danas

EUW: MushRoomD
11 godina
neaktivan

Dobar dan izvinjam se tek sam ušao u forum. zanima me dali mi itko može pomoći u vezu narudžbe mobitela sa ebaya iz kine dakle cijena mobitela je 180 dolara otprilike 1005 kuna i prodavač ne označava paket kao gift i napisat će cijena koja je na paket dakle 180 USD,kolike ću imat troškove kada paket dođe u hrvatsku dakle porez,carina i sl Ako neko ima nekakva iskustva neka odgovori,hvala unaprijed

0 0 hvala 0
15 godina
moderator
Mixo89 kaže...

Dobar dan izvinjam se tek sam ušao u forum. zanima me dali mi itko može pomoći u vezu narudžbe mobitela sa ebaya iz kine dakle cijena mobitela je 180 dolara otprilike 1005 kuna i prodavač ne označava paket kao gift i napisat će cijena koja je na paket dakle 1,007.09 HRK (180 USD),kolike ću imat troškove kada paket dođe u hrvatsku dakle porez,carina i sl Ako neko ima nekakva iskustva neka odgovori,hvala unaprijed

Po tisućiti put...

25% PDV + 30kn troškovi

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
16 godina
neaktivan
stris kaže...

Eto ja primio par paketa gdje pise "small packet" i ništa nisam morao platiti u zg  ?? Od kada sam to pročitao baš pratim tako da mi je to čudno.

16 godina
neaktivan

Pozdrav, dobio sam refound od prodavača i sada mi na paypal accountu stoji nekih 30 dolara, i kako da sada prebacim tih 30 dolara na svoju karticu i još u kune?

0 2 hvala 0
11 godina
neaktivan

Svakog prvog paypal prebacuje lovu na račun ako ti je povezana kartica sa paypal računom.Ja svaki mjesec uredno dobivam uplate sa paypal-a.

Iako bih ti trebalo prebacit odma na račun kao meni jer sam par puta primao refound koji mi je odma sjedao, vjerovatno nisi verificirao karticu.

11 godina
neaktivan
Damir1908 kaže...

Ekipa, zelim stavit iphone 4 kodiran na stranu mrezu na ebay pa sad mi recite kako da stavim postarinu, kako bi se trebalo slati i ostalo jer sam se pogubio :S 

Ako šalješ u Europsku uniju kao ja i to ti preporučujem jer slanje van Europe je komplikacija pusti papiri i ostalo onda ide ovako.Mobitel spada u kategoriju od 101-250gr.Koverta sa zračnim jastukom košta 2.5kn, šalješ preporučenom pošiljkom sa tracking brojem jer ne želiš slati iPhone 4 a da nemaš neku potvrdu da si ga poslao a i kupci vole pratiti svoj skupi paket, to te košta malo manje od 60kn.Onda ispuniš onaj bijeli papirić što ti daju predaš zatvorenu kovertu i to je to.Znači trošak 62.5kn ili 10.5 USD za bilo gdje u Europskoj Uniji.

A sad gledaj nemoj zaboravit da na 13 USD koje ja stavljam kao svoju poštarinu za mobitele ebay uzme 1.22 dolara kao Final value fee on postage i još malo paypal uzme tako da stavi 12-13 USD ili 8.5 GBP i čista si nula.

12 godina
neaktivan

kasnil kome isporuka paketa? dali je sada vrijeme za otvaranje case produzeno ili smanjeno, koliko vremena moze proci za otvaranje case nakon isteka predviđenog roka isporuke

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
felix87 kaže...

kasnil kome isporuka paketa? dali je sada vrijeme za otvaranje case produzeno ili smanjeno, koliko vremena moze proci za otvaranje case nakon isteka predviđenog roka isporuke

Nekako ovih dana je neki praznik u Kini, pa ako narucujes iz Kine moze biti da kasni zbog praznika. Sto se tice otvaranja casea rok je produzen, broji se 30 dana od posljednjeg dana procjenjene dostave, npr. ako pise da ti je procijenjena dostava 07.Jan - 25.Jan e onda se broji 30 dana od 25.01., znači 30 dana od posljednjeg dana procijenjene dostave.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice