eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.402.445
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
Fabregas4 kaže...

na to sam mislio...jel se moze otprilike izracunati koliko bi to bilo?

Onoliko koliko ti piše, kao i za svaki drugi proizvod na eBayu.

12 godina
protjeran
eBay - pitanja i odgovori

0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Kao što ti piše - kontaktiraj prodavača. Možeš i pogledati na stranicama UK pošte. Da ne znam bolje, rekao bih da ćeš poštarinu platiti više nego utege.

12 godina
protjeran

to mi je dosta za znati

No Pain No Gain
13 godina

Pozdrav ekipa!

Ponovno trebam vašu pomoć, ovako znači 9.9.2013 sam naručio ovaj item http://www.ebay.co.uk/itm/161099503445?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649 , i umjesto dvije baterije za bušilicu, stigla mi je samo jedna.

E sad kolega Fake_Alert mi je savjetovao da par dana prije zadnjeg roka za otvaranje case-a otvorim Case. I sad me muči to što jednostavno ne mogu otvoriti case??!!

Kad kliknem resolve problem, kažu mi da se prebacim na ebay.de i od tamo učinim isto, i onda kad odem na ebay.de piše mi "this item is not covered by the ebay buyer protection" .

Nakon toga sam otišao na ebay.com.au (pošto sam platio  australskim dolarima) i od tamo sam išao na resolve problem kad ono opet, no ovaj put mi piše da se obratim paypal-u.

Međutim kad na paypal-u idem na resolution centre i upišem jedinstveni kod opet mi izbaci ovo "this item is not covered by the ebay buyer protection".

Da stvar još bude smiješnija kad se ode na taj link vidi se da je zaštićen sa ebay money back guarantee.

Molio bih vas da mi date savjet.

Zahvaljujem

Posao oslobađa.
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Nazovi paypal - https://www.paypal.com/hr/cgi-bin/webscr?cmd=_contact-phone

Ili email ebay - http://ocsnext.ebay.com/ocs/cuhome?ref=1

Prvi put cujem za ovakav problem, mislim da bi ti oni vise pomogli.

Kako da nazoves.

Kupi si kredit 5€ za skype i nazovi ih tako ti je najjeftinije.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Moj PC  
2 0 hvala 1
13 godina
Fake_Alert kaže...

Nazovi paypal - https://www.paypal.com/hr/cgi-bin/webscr?cmd=_contact-phone

Ili email ebay - http://ocsnext.ebay.com/ocs/cuhome?ref=1

Prvi put cujem za ovakav problem, mislim da bi ti oni vise pomogli.

Kako da nazoves.

Kupi si kredit 5€ za skype i nazovi ih tako ti je najjeftinije.

Kolega zahvaljujem, javim rezultate.

Posao oslobađa.
14 godina
neaktivan

jel i vama kasne pošiljke iz UK, poslano mi 8.10 i još nije stiglo?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Kupio sam torbu za curu preko ebaya i sad imam problem da je proslo vec 49 dana od kupovine. Dobio sam tracking code koji pokazuje na bilo kojoj stranici da sam gledao da je posiljka jos u kini. Otvorio sam case naravno prije 45-og dana, i stavio tamo full refund. E sad on meni govori da provjerim u posti, pa da cekam jos par dana, koji je vas savjet sta da napravim ??

u posti gledao i nema jos nista..

0 0 hvala 0
17 godina

Vezano za kašnjenje, pisao sam na prošloj stranici koji je jedan od mogućih razloga:

Pero Dinamit kaže...

Evo jedan od razloga zašto kasne pošiljke - uveli su skeniranje svakog proizvoda tako da neke izgleda vraćaju, a to sve ide jako usporeno.

Također, ukinute su neke carinarnice pa i zato sve sporije ide. 

Ali mi nije jasno ako to već tako ide sporo (kod nas), zašto se ne zaposli još ljudi pa da to sve ide malo brže? 

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
17 godina
moderator
Marko5552 kaže...

Kupio sam torbu za curu preko ebaya i sad imam problem da je proslo vec 49 dana od kupovine. Dobio sam tracking code koji pokazuje na bilo kojoj stranici da sam gledao da je posiljka jos u kini. Otvorio sam case naravno prije 45-og dana, i stavio tamo full refund. E sad on meni govori da provjerim u posti, pa da cekam jos par dana, koji je vas savjet sta da napravim ??

Ako je pošiljka još u Kini, onda ti najvjerojatnije ni neće stići u dogledno vrijeme, ako ikad. Pričekaj još nekoliko dana (ostavi si par dana do roka za eskaliranje prijave) pa mu javi je li stiglo, ako nije, a sam ti ne vrati novac, eskaliraj prijavu pa će eBay njemu uzeti i tebi vratiti novac.

Pero Dinamit kaže...

Vezano za kašnjenje, pisao sam na prošloj stranici koji je jedan od mogućih razloga:

Pero Dinamit kaže...

Evo jedan od razloga zašto kasne pošiljke - uveli su skeniranje svakog proizvoda tako da neke izgleda vraćaju, a to sve ide jako usporeno.

To se odnosi na situaciju prije nego paket stigne u Hrvatsku, tako da bi to mogao biti razlog njegovog kašnjenja. A i uvijek postoji mogućnost da se paket negdje zagubio. Meni je jedan paket zaglavio tri mjeseca u Kini.

Pero Dinamit kaže...

Također, ukinute su neke carinarnice pa i zato sve sporije ide. 

Ali mi nije jasno ako to već tako ide sporo (kod nas), zašto se ne zaposli još ljudi pa da to sve ide malo brže? 

To se odnosi na situaciju kad je paket stigao u Hrvatsku. Ima li više uopće ijedna lokalna/regionalna carinarnica? Nekako mi se čini da se sad sve carini u Zagrebu.

Ide tako sporo jer su valjda otpustili hrpu ljudi i ne namjeravaju zapošljavati nove radi rezanja troškova. A isto tako možda su dobili naloge da temeljitije pregledavaju pakete kako bi naplatili što je više PDV-a i carine moguće. Ujedno, državi nije u interesu uvoz - bolje im paše kad ljudi kupuje u dućanima kod nas, jer tako više novca uđe u državni proračun.

15 godina
neaktivan

Sve nema i nema posiljki dugo vremena, i onda boom, 7 odjednom dodje, ali opet dosta kasne, ima ih jos, narucene prije vise od mjesec dana, a dvije su dosle sto su narucene prije 20 dana

http://www.speedtest.net/result/2906188858.png
Moj PC  
6 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja još uvijek čekam svoj :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

zna li netko, ono na ebay-u gdje ti pise jeli posiljka poslana ono sitno pismo sto poplavi kad je posiljka poslana, zanima me tko to cekira da je poslano prodavac ili on mora ebay-u uplatnicu prikazat nekako pa ebay stavi da je poslana?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Virus_sc kaže...

zna li netko, ono na ebay-u gdje ti pise jeli posiljka poslana ono sitno pismo sto poplavi kad je posiljka poslana, zanima me tko to cekira da je poslano prodavac ili on mora ebay-u uplatnicu prikazat nekako pa ebay stavi da je poslana?

To čekira prodavač. I to kompletno proizvoljno.

Kada prodaš proizvod, dobiješ opciju MARK AS SHIPPED. koju klikneš kad te volja. :D

I've seen things you people wouldn't believe. Attack ships on fire off the shoulder of Orion. I watched C-beams glitter in the dark near the Tannhauser gate. All those moments will be lost in time...
Poruka je uređivana zadnji put pon 21.10.2013 21:16 (Bladepu).
16 godina

Zato kasne posiljke tako dugo, pa nisam dobio od 5og mjeseca 3 itema vec.

Don’t make a habit out of choosing what feels good over what’s actually good for you.
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Jucer 7, danas jos dvije posiljke stigle, pocelo je stizati, ali za oko 40 dana stigle ove dvije

http://www.speedtest.net/result/2906188858.png
Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

Evo danas stigao paket naručen 28.8. {#}

There is a hope for everyone.

Swedish latin super funk.
Moj PC  
4 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

Pozzdrav trazim nekoga ko ima paypal trebao bi mi narucit jedan predmet provoiziju bi platio 70 kn.Kontak PP (samo pouzdani molim)

Regen Servis Reball Akcija 250kn
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

Pozdrav, opet ja.

Kako ću napisati adresu na paypalu s obzirom da je to stambena zgrada, kako napisati uopće broj stana jer kad bi poštar i došao ispred stambene zgrade? ne zna ispred kojeg stana bi trebao ostaviti paket, nigdje ne piše moje prezime (na portafonu je stanodavčevo). Hvala na odgovoru.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
hav12 kaže...

Pozdrav, opet ja.

Kako ću napisati adresu na paypalu s obzirom da je to stambena zgrada, kako napisati uopće broj stana jer kad bi poštar i došao ispred stambene zgrade? ne zna ispred kojeg stana bi trebao ostaviti paket, nigdje ne piše moje prezime (na portafonu je stanodavčevo). Hvala na odgovoru.

Pa sandučići su u prizemlju, kada uđe u zgradu, na taj sandučić pokraj prezimena stanodavčevog napišeš i svoje.

15 godina
neaktivan

Ovo je katastrofa koliko se odjednom dugo čeka. Preko 4 godine naručujem sa eBaya i ovo mi je prvi puta. Tek mi je danas stigla zamjenska tipkovnica za laptop koju sam naručio prije mjesec i pol, a što je ironično, nisam odabrao free shipp nego sam čak i odlučio platiti 4,99$ za bržu. Mislim, što je najgore to je za mušteriju, svaki tjedan isprika na čekanju. Ajd da je to normalno ali ono, ja mu obećao cca. 3-4 tjedna. Čekam još kablove, privjeske, punjače...još si kontam ako mislim nešto za Božić da ako naručim sada da će taman i stići na vrijeme haha.

Dva razloga, jedan je taj što dakle, u kini iz hong kong-a sve ide preko rengena, a drugo (lokalno), nama iz Osijeka je carina prebačena u Zagreb. Što dakle usporava proces obrade...

My code is not working - Don't know why! My code is working - Don't know why!

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Mezethys kaže...

Pozzdrav trazim nekoga ko ima paypal trebao bi mi narucit jedan predmet provoiziju bi platio 70 kn.Kontak PP (samo pouzdani molim)

Ovi uzimaju proviziju pet kuna.

hav12 kaže...

Tvoje Ime Prezime (kod Ime Prezime koje piše na sandučiću/vratima od stana)

Ulica 232/7 -> kat u zgradi

Znači, npr.

Boško Buha (kod Ivan Horvat)

Zagrebačka avenija 232/7

10000 Zagreb

16 godina
neaktivan

Pozdrav, novi sam na ebayu pa me zanima kako mogu slati pakete u inozemstvo? dali je dovoljno otići samo na poštu i njima dati paket i adresu ili trebam nešto preko Overseasa? 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Mezethys kaže...

Ovo mi je puno pomoglo upravo narucio i uplatio novce . Spasio si me :D

Regen Servis Reball Akcija 250kn
12 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
Mezethys kaže...

hav12 kaže...

Znači, npr.

Zagrebačka avenija 232/7

10000 Zagreb

A što kada pišem prijateljevu adresu? odn., mogu li napisat prijateljevu adresu koji je podstanar pa da mi paketi stižu na tu adresu? mogu napisat 232/7/15 (broj stana) ili nešto slično?

15 godina
neaktivan
hav12 kaže...
mbaksa kaže...
Mezethys kaže...

hav12 kaže...

Znači, npr.

Zagrebačka avenija 232/7

10000 Zagreb

A što kada pišem prijateljevu adresu? odn., mogu li napisat prijateljevu adresu koji je podstanar pa da mi paketi stižu na tu adresu? mogu napisat 232/7/15 (broj stana) ili nešto slično?

Možeš napisati kako god hoćeš, kako napišeš tako će ti seller napisati na pošiljku. A ako poštar ne zna koji je stan, ostavit će cedulju u sandučiću na prezime koje si napisao. I onda s tom ceduljom odeš u poštu i preuzmeš paket. Moraš potpisati, neće poštar ostaviti pred vratima ;)

My code is not working - Don't know why! My code is working - Don't know why!
15 godina
hav12 kaže...

Nek doda svoje prezime na sandučić i napravi ovo što je mbaksa napisao.

I možeš slati paket na bilo koju adresu. Tokom plaćanja naići ćeš na korak change shipping address.

Ima prodavača koji šalju samo na paypal verified address, ali su rijetki.

Zdravi i veseli bili :)
14 godina
neaktivan

Meni su prije paketi dolazilu u stan i nigdje nije pisalo moje ima i prezime (sanducicu ili vratima). Jednostavno sam stavio prezime vlasnika u adresi na eBay-u.

Primjer:

A**** I****vić                     (moje ime i prezime)
Tuzla, P***e M****a 1, D****vić M     (adresa i prezime vlasnika stana, jer to pise na vratima i sanducicu)
Tuzla Kanton Tuzla 75000           (provincija ili sta vec)
Bosnia and Herzegovina             (drzava)

Sve mi je uredno dolazilo.. Prvi put se potpisao, kasnije nije bilo potrebe..

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
moderator
bradonja_85 kaže...
hav12 kaže...

Nek doda svoje prezime na sandučić i napravi ovo što je mbaksa napisao.

To se ne radi bez dogovora s gazdom i/ili upraviteljem zgrade, ili se ne radi uopće. Pogotovo nije korektno svoje ime i prezime napisati (ili nagrepsti, kao što neki rade) na sandučić pa kad se odseliš, onda to ostaje gore i ne može se nekad ukloniti. Sasvim dovoljno je onome tko ti nešto šalje reći da uz tvoje ime i prezime piše i stan u kojemu se nalaziš.

###

Nevezano uz gornju stvar, upravo sad mi je stigao paket za kojeg sam mislio da je zauvijek izgubljen. Paket je naručen 19.7. ove godine i poslan 21.7.! Znači, više od tri mjeseca mu je trebalo da stigne do mene! I gleda sad po njemu - piše moja adresa, ali još su i dvije dodatne naljepnice iz Njemačke - Deutsche Post DHL. Vjerojatno je paket greškom završio u Njemačkoj. Već sam se inače oprostio od njega, pogotovo zato jer u opisu artikala (4 stvari su unutra) piše da ne isporučuje u Hrvatsku (zapravo piše: WORLDWIDE SHIPPING. (Except China,Belgium, Luxembourg, Italy, Germany and Croatia)). Međutim, moglo se normalno naručiti i mogla se odabrati Hrvatska za izračun poštarine. Riječ je o prodavaču tomtop_home.

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice