eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.400.675
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
DamageHigh kaže...
DamageHigh kaže...

Može mi netko objasniti čemu čitav ovaj postupak kada paket stiže s Cipra koji je u EU?

Znači li to da iz nekog ludog razloga mogu očekivati plaćanje carine/PDV-a?

Samo da javim da iako je paket bio na carini ništa nije carinjeno...

Mislili su da je origano, ne? {#}

BTW nevezano uz tvoj komentar - sjećam se da je nekad netko rekao da ovi na carini prek nekog koda točno mogu znati koliko si ti platio neki proizvod pa je ispalo da carina ima neki poseban pristup eBayu ili čemu već. Ne znam kako su došli na takve ideje, kad ti na računu s eBaya pišu šifre artikala. Ako ukucaš šifru artikla u eBay, vodi te upravo na taj artikl. Čak i ako artikl kupiš na aukciji, vodi te na upravo taj artikl i piše upravo ona cijena za koju si kupio konkretni artikl.

17 godina
moderator

Ajmo riješiti još jednu stvar. Napisao sam da ovaj put (po prvi put) nisam platio poziv za carinjenje. Znači li to i da su konačno pozive prestali naplaćivati? Ja sam svoj poziv inače podigao na pošti - ne vjerujem da bi to trebalo imati veze. Dakle, javite svoja iskustva u zadnjih mjesec dana, otkad smo u EU - jeste li platili poziv za carinjenje? Ovo je važno pitanje, da korigiramo FAQ ako se pozivi za carinjenje više ne plaćaju.

17 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Ajmo riješiti još jednu stvar. Napisao sam da ovaj put (po prvi put) nisam platio poziv za carinjenje. Znači li to i da su konačno pozive prestali naplaćivati? Ja sam svoj poziv inače podigao na pošti - ne vjerujem da bi to trebalo imati veze. Dakle, javite svoja iskustva u zadnjih mjesec dana, otkad smo u EU - jeste li platili poziv za carinjenje? Ovo je važno pitanje, da korigiramo FAQ ako se pozivi za carinjenje više ne plaćaju.

Nije točno odgovor na tvoje pitanje, ali je moje iskustvo odprije iz EU.

Kad sam bio naručio bateriju za laptop (iz SAD u SLO-EU)-dobio sam poziv od slovenske carine da im predočim račun-pismo poštara nisam ništa platio, a slanje mailom je najnormalnija stvar.

E sad je li to normalno tako u EU ili je to tvoje bilo samo iznimka...

Can't find a better Jam!
13 godina
neaktivan
eBay - pitanja i odgovori

Pozdrav svima, imam jedno pitanje, naime bio sam na ebayu od 2010. godine kao kupac i tu i tamo sam prodao neku stvar, imao sam preko 500 transakcija i imam glavni jedan i jedini paypal account.

Nakon svih tih godina odlučio sam prodati modani PS3, pošto nisam znao da se to ne smije dobio sam ban od ebaya.

Napravio sam novi account i tamo sam prodao item za 24$ i taj account sam linkao na paypal stari ALI nisam dobio novac na pending balance pa mi je malo čudno, nema nigdje ni te transakcije, na emailu mi kaže ovo:

Simply click the link below and complete PayPal's one-page registration form to claim your money:

https://www.paypal.com/us/links/uni/email=tu mi piše email od novog ebay accounta!! kada stisnem na to imam opciju da linkam novi ebay account ili da pridružim postojećem, stavio sam postojeći ali ništa se ne događa.

You may withdraw your money at any time by requesting a check or making a direct deposit to your bank account. You can also send the money to your friends.

PayPal lets users send money to anyone with an email address. Use PayPal.com to settle restaurant tabs with colleagues, pay friends for movie tickets, or buy a baseball card at an online auction. You can also send personalized money requests to your friends for a group event or party.

For more information about PayPal, check out:

http://www.paypal.com/us/.

Ikakva pomoć?

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
donzega kaže...
Napravio sam novi account i tamo sam prodao item za 24$ i taj account sam linkao na paypal stari ALI nisam dobio novac na pending balance pa mi je malo čudno, nema nigdje ni te transakcije, na emailu mi kaže ovo:

Simply click the link below and complete PayPal's one-page registration form to claim your money:

https://www.paypal.com/us/links/uni/email=tu mi piše email od novog ebay accounta!! kada stisnem na to imam opciju da linkam novi ebay account ili da pridružim postojećem, stavio sam postojeći ali ništa se ne događa.

Možda je bolje da pitanje postaviš u ovoj temi: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/paypal-pitanja-odgovori/22500.aspx

Ne znam jesam li te dobro shvatio - želiš reći da novi eBay račun ne možeš povezati sa starim PayPal računom? Može li uopće jedan PayPal račun biti povezan s više eBay računa? Ujedno, možda ima kakva caka kod tog banniranja - s obzirom da su eBay i PayPal servisi od iste firme, možda si izgubio neka prava kad ti je blokiran račun na eBayu. Uglavnom, većina korisnika ovdje samo kupuje putem eBaya tako da imaš više šanse dobiti odgovor na temi o PayPalu.

13 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
donzega kaže...

Možda je bolje da pitanje postaviš u ovoj temi: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/paypal-pitanja-odgovori/22500.aspx

Ne znam jesam li te dobro shvatio - želiš reći da novi eBay račun ne možeš povezati sa starim PayPal računom? Može li uopće jedan PayPal račun biti povezan s više eBay računa? Ujedno, možda ima kakva caka kod tog banniranja - s obzirom da su eBay i PayPal servisi od iste firme, možda si izgubio neka prava kad ti je blokiran račun na eBayu. Uglavnom, većina korisnika ovdje samo kupuje putem eBaya tako da imaš više šanse dobiti odgovor na temi o PayPalu.

Hvala na odgovoru, ja sam account povezao, on je povezan, možeš ih do 5 imati ali ja ne mogu dobiti novac na pending balance niti se transakcija ne vidi pod paypalom. A ništa, morat ću onda i novi paypal i refund napraviti jer mi se ništa ne vidi na balansu.

12 godina
neaktivan

narucio sam sa ebaya foliju za farove i stopove, međutim carina je otvarala paket i kako je rezala skalperom ostetili su cijelu foliju ja sam dzaba platio i selleru a i moro sam platit  carinu za pregledanje paketa 2,50 KM. E sad mene zanima ko ce meni namiriti ovu stetu jer sam bezveze bacio pare nemogu nigdje ovo iskoristiti jer je upropasteno. Kome se trebam obratiti za rijesavanje ovog problema. 

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

pozdrav,danas sam dobio pismo od carine.Kako da znam koji je to item?Napisali su mi ime posiljatelja,ali ja od tog prodavača nisam ništa kupio!Sta cu sve trebat napravit i kako?

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 15:40 (pas101).

0 0 hvala 0
17 godina
felix87 kaže...

narucio sam sa ebaya foliju za farove i stopove, međutim carina je otvarala paket i kako je rezala skalperom ostetili su cijelu foliju ja sam dzaba platio i selleru a i moro sam platit  carinu za pregledanje paketa 2,50 KM. E sad mene zanima ko ce meni namiriti ovu stetu jer sam bezveze bacio pare nemogu nigdje ovo iskoristiti jer je upropasteno. Kome se trebam obratiti za rijesavanje ovog problema. 

Prijavi svojoj ispostavi carine.

14 godina
neaktivan
komentar obrisan!
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.8.2013 15:38 (pas101).
16 godina
neaktivan

rijesio problem.

Kako si riješio problem, baš me zanima kako je na kraju ispalo, ne stidi se, podijeli s nama :D

Đuro#2155
13 godina
neaktivan

imam pitanje,zasto negdi pise delivery time a negdi pise "Varies for items shipped from an international location" sta to znaci?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
pas101 kaže...

pozdrav,danas sam dobio pismo od carine.Kako da znam koji je to item?Napisali su mi ime posiljatelja,ali ja od tog prodavača nisam ništa kupio!Sta cu sve trebat napravit i kako?

A koliko toga si ti to naručio? Pa valjda možeš pretpostaviti da bi ti sad trebali doći jedan ili dva paketa pa, prema masi i dimenzijama ili pak vrijednosti, pretpostaviti koji bi bio u pitanju. Poslali su ti poziv za dostavu računa za neki paket koji im je zapeo za oko - ili veličinom ili sadržajem. Što se tiče imena pošiljatelja, pogledaj si korisnička imena na eBayu, ali pogledaj si i imena i e-mail adrese na računima, odnosno na PayPalu kome su sjele uplate. Naime, naslov e-maila s računom kojeg si primio ti je u stilu "Receipt for your PayPal payment to Ime Prezime", a na samom računu ti piše i e-mail adresa prodavača. Na pozivu ti je trebala pisati i masa paketa - ne možeš pretpostaviti kojem (zapakiranom) proizvodu bi odgovarala ta masa?

Ako stvarno ne možeš zaključiti ili im pošalji dva računa pa napiši da ne znaš na koji se odnosi ili im reci nek pogledaju što se nalazi u paketu (ako će htjeti). Nemoj previše odugovlačiti s tim da ti paket ne bi vratili odakle je došao, pogotovo zato jer sad sve ide strašno sporo (da, meni je praktičnije što sad račun mogu poslati e-mailom, međutim poziv za dostavu računa mi je došao dan kasnije nego inače dođe, a i dva dana nakon što sam poslao račun e-mailom još mi paket nisu "ocarinili", tj. propustili).

Da bi se ubuduće zaštitio od ovakvih problema, proizvode naručuj s malo većim razmakom ili, ako naručuješ više proizvoda, dokupi za svaki (osim jednog) i tracking broj - onda odmah znaš o kojem se proizvodu radi. Em putem IPS servis vidiš kad ti stigne na carinu, em u pismu za dostavu računa dobiješ tracking broj.

PeTaR_HR kaže...

imam pitanje,zasto negdi pise delivery time a negdi pise "Varies for items shipped from an international location" sta to znaci?

Ignoriraj. Ne možeš se obazirati na vrijeme dostave koje ti tamo piše, jer paketi u Hrvatsku stižu nedosljedno. Iz Kine tipično 3 tjedna +/- tjedan dana (ali sad tijekom ljeta izgleda da je rok 4 tjedna +/- tjedan/dva!), iz Hong Konga i Singapura je isto tipično oko 3 tjedna iako češće znaju doći za kraće vrijeme nego iz Kine, iz Europe je naravno brže - valjda oko tjedan do dva.

Franjo15 kaže...

rijesio problem.

Kako si riješio problem, baš me zanima kako je na kraju ispalo, ne stidi se, podijeli s nama :D

Kladim se da je prodavaču javio da mu je folija došla porezana. {#}

Poruka je uređivana zadnji put pet 2.8.2013 18:25 (mbaksa).
15 godina
neaktivan

Pozdrav

Nisam nikada kupovao preko interneta, pa tako ni preko ebay-a, pa bih zamolio ako mi netko može opisati kakav je postupak, imam visa elektron karticu od raiffeisen banke, pa me zanima par stvari...

1. koji ebay odabrati: ebay usa, ebay de, ebay eu, ebay uk, te jel trebam pretvarati valutu u funte/dolare/jene ili je dosta pretvoriti samo u eure ?

2. jel trebam koristiti paypal ili mogu samo karticom plačati ?

3. jel se carina još uvjek plaća nakon HRV u EU i što je sa pdv-om ?

4. Trebao bi naručiti lanac za bicikl, npr ovaj koliko kužim, moram pazit da prodavač ima što veći "positive feedback" i ima oznaku "top rated saller", preračunato me lanac košta 220.38Kn, koliko me košta dostava s obzirom da se lanac nalazi u Taiwanu i dali ima još kakvih dodatnih toškova ?

5. dali postoji opasnost da mi "nestanu" novci sa kartice, kod mene je dobro šta nemogu ići u minus sa njom, tako da sam mislio uplaćivati onoliko koliko namjeravam potrošiti, ali sad neznam koliko bi me ispao sveukupni trošak npr na ovaj lanac ?

Isprike ako sam postavio pitanje koje se ponavlja, ali nisam nikada kupovao preko interneta, pa nemam iskustva {#}

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.8.2013 1:28 (1BIT).
Moj PC  
0 3 hvala 0
16 godina
moderator

Barem pola odgovora ćeš naći u povezanoj temi.

http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

Ostalo će ti već netko pojasnit.

Fiat Klub Hrvatska -- fiatisti.hr
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.8.2013 16:53 (XXX-Man).
17 godina

Jel se vama ikada dogodilo da ne možete pratiti paket na ips.posta.hr?

Naime, na stranicama 17track kao i od pošte koja šalje paket uredno se može pratiti (tj. samo da je 31. poslano) ali na stranicama naše pošte još nema tog paketa.

Mislim, inače je bilo da čim je usmjeren u hrvatsku da i na njoj mogu pratiti ali ovo je doista neobično. Kao da je zabunom u neku drugu zemlju adresiran.

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
17 godina
moderator
Ag008 kaže...

Jel se vama ikada dogodilo da ne možete pratiti paket na ips.posta.hr?

Naime, na stranicama 17track kao i od pošte koja šalje paket uredno se može pratiti (tj. samo da je 31. poslano) ali na stranicama naše pošte još nema tog paketa.

Ne kužim - što točno je bilo 31.7.? Onda ti je prodavač poslao paket ili je paket iz neke zemlje krenuo u Hrvatsku? Kad ti je prodavač poslao paket?

17 godina

Paket ima dva trackinga, jedan je od Flyta kada se šalje od Kine do Švedske a drugi od Švedske do Hrvatske (početno je poslano 23.7). Međutim taj Švedski radi na stranicama Švedske pošte, piše da je 31. poslan dok na stranicama naše pošte (ips.posta.hr) te pošiljke nema što mi je neobično.

Jer kada god paket ide u Hrvatsku tracking na našem ipsu bi trebao raditi.

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
Poruka je uređivana zadnji put sub 3.8.2013 22:12 (Ag008).
17 godina
moderator
Ag008 kaže...

Paket ima dva trackinga, jedan je od Flyta kada se šalje od Kine do Švedske a drugi od Švedske do Hrvatske (početno je poslano 23.7). Međutim taj Švedski radi na stranicama Švedske pošte, piše da je 31. poslan dok na stranicama naše pošte (ips.posta.hr) te pošiljke nema što mi je neobično.

Jer kada god paket ide u Hrvatsku tracking na našem ipsu bi trebao raditi.

Paket ima dva međunarodna trackiga? Dakle, dva ona broja s 12 ili koliko već znamenki, koji obično počinju s dva velika slova i završavaju s dva slova koja označavaju zemlju iz koje su poslani? I ni jedan od ta dva ti ne radi na ips.posta.hr ili što?

Mislim da si prerano počeo dizati paniku (nakon samo tri dana). {#} Strpi se malo.

Poruka je uređivana zadnji put sub 3.8.2013 22:31 (mbaksa).
15 godina

mislim si kupit preko ebaya unlock code za mobitel pa me zanima na koji nacin oni meni to salju?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator

Putem elektroničke pošte, naravno.

15 godina
XXX-Man kaže...

aha, to ce onda biti brzo...
ovaj mi se cini pouzdan, mogo bi od njega narucit... a ima i ovaj, kod njega je 10 dolara manje ali pise da ne dostavlja za hrvatsku, kako to kad na mail salje kod? 

16 godina
neaktivan
maxy0 kaže...
XXX-Man kaže...

aha, to ce onda biti brzo...
ovaj mi se cini pouzdan, mogo bi od njega narucit... a ima i ovaj, kod njega je 10 dolara manje ali pise da ne dostavlja za hrvatsku, kako to kad na mail salje kod? 

Postoji i opis toga kako i što se dobije i kako treba. 

Evo jedan ti lijepo kaže:

PLEASE READ THE WHOLE LISTING BEFORE PURCHASING - NO EXCUSES AFTER

A drugi:

SENT WITH IN 1-8 HOURS

PLEASE WRITE CORRECT IMEI (*#06#) IN PAYPAL MESSAGE. 

Đuro#2155
13 godina
neaktivan

Ljudi kupio sam nekoliko predmeta sa ebay.de na aukciji i mogu reći da je više nego duplo jeftinije ali caka je u tome da sam stavio adresu i podatke od bratića iz njemačke koji mi dolazi za 10 dana...evo baš prije sat-dva sam uzeo 3 predmeta od 3 različita prodavatelja...plaćao sam sve ok kod dvojce a trećemu kada sam plaćao (plaćam putem peypala jel tamo imam verificiranu karticu) napiše mi da je plaćanje u tjeku i tako sat vremena a kada sam otišao na peypal piše mi Unclaimed.

Zaustavio sam isplatu te pokušao ponovo i isto sranje, dali znate u čemu je problem?

0 0 hvala 0
13 godina

Ovako gledam sad po ebayu malo one aukcije i cini mi se da se tu moze nabavit stvari za jako jako malo novca 

Sad neznam kako to funkcionira pa ako nije problem nek netko malo objasni

Hvala

[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
1 4 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ponudiš neku svotu novaca, imaš vrijeme koliko ti aukcija traje, ak ostaneš najveći "bider" to je tvoje, ništa komplicirano

13 godina
Jel postoji mogucnost da prodavac odustane Ako pre malo novca bude?
[URL=http://www.neobux.com/?r=Kelster][IMG]http://images.neobux.com/imagens/banner9.gif[/IMG][/URL]
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Kelam kaže...
Jel postoji mogucnost da prodavac odustane Ako pre malo novca bude?

Da. Dogodilo mi se više puta.

15 godina

i  većinom ti stave  kao "osiguranje"  ogromnu cijenu  shippinga,tako da ako bude mala cijena postignuta osigurali su se naplatom   visoke  poštarine

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen

Počeo sam gledati njemački i engleski Ebay nakon što je hrvatska ušla u EU. Dosadašnja iskustva:

- prodavači rijetko šalju u druge zemlje EU. Ono, njemci samo u njemačku, englezi samo u englesku, itd. Ne shvaćam koji je njihov problem? Nekolicinu sam ih kontaktirao i valjda od njih 10, jedan ili dvojica bi pristali poslati u drugu EU zemlju, a ostali ili ne odgovore uopće (valjda neznaju engleski) ili ostaju tvrdoglavi. Pa praktički im je ista stvar kao da šalju u neki drugi grad unutar svoje države, zar ne? Nisu mi jasni. Pokušao sam pitati dvojicu - trojicu (nakon njihovog negativnog odgovora), da zašto ne bi poslali u drugu članicu EU? Za sada nisam dobio niti jedno obrazloženje.

- druga stvar koju sam primjetio je da neki puta seller skine item sa aukcije par sati ili dan - dva prije kraja aukcije. Valjda ako mu item ne dođe do određene vrijednosti koju si je on zamislio. Ali u objašnjenju stoji "auction canceled by seller because of wrong item description" ili "because the item got broken", ili neki similar bull. Tek sam počeo sudjelovati na aukcijama i već sam imao par takvih scena. Jel Ebay kontrolira te izlike sellera pa ih kažnjava ako to rade često?

Poruka je uređivana zadnji put sri 7.8.2013 1:09 (harrothar).
Moj PC  
0 1 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice