eBay - pitanja i odgovori izdvojena tema

poruka: 14.403
|
čitano: 5.401.107
|
moderatori: pirat, XXX-Man, DrNasty, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
moderator
Re: eBay - pitanja i odgovori
kameni_zg kaže...

Zanima me dal sam dobro napravio kad sam pod state upisao Zagreb? Več sam par naruđbi napravio a buraz pod state nije ništ upisao pa me zanima...

Svejedno. To je za federacije/unije (znači, da smo još uvijek u Jugi, Country bi bila Yugoslavia, a State bi bila Croatia). Ja sam pod state napisao CROATIA (velikim slovima), da smanjim mogućnost zabune u koju zemlju treba slati (jednom mi je paket bio poslan u Češku).

13 godina

Hvala ti puno. Budem i ja promjenio tako u CROATIA, još prošle godine sam narucio paketić sa 2 folije za mob i još nije došlo.. Tak da sam se zabrinuo i za ostale stvari koje sam narucio, makar opet te folije sam platio ni 10kuna tak da poštu ni ne očekujem brzu ali več je 2 mjeseca prošlo od naruđbe.

17 godina
moderator
kameni_zg kaže...

Hvala ti puno. Budem i ja promjenio tako u CROATIA, još prošle godine sam narucio paketić sa 2 folije za mob i još nije došlo.. Tak da sam se zabrinuo i za ostale stvari koje sam narucio, makar opet te folije sam platio ni 10kuna tak da poštu ni ne očekujem brzu ali več je 2 mjeseca prošlo od naruđbe.

Prošle godine znači - 12. mjesec? Prosinac je problematičan. Meni jedan paket od 7.12. stoji u Kini na pošti ili gdje već i nikako da krene prema nama. Još nekoliko dana ću se strpjeti i onda tražim povrat love.

13 godina

Da, naručio sam sredinom Prosinca, a nekakav sam i mail dobio da traje neka Kineska nova godina i da je moguće kašnjenje..

"Thank you very much for your purchase ! But I must let you know about the Chinese New Year Holiday on Feb 9 - Feb 14 .
the shipping company and Hong Kong Post Office were not are business days in these days. so the order will be little delay a few days."

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.2.2013 0:18 (kameni_zg).
17 godina
moderator
kameni_zg kaže...

Da, naručio sam sredinom Prosinca, a nekakav sam i mail dobio da traje neka Kineska nova godina i da je moguće kašnjenje..

Nadam se da si otvorio case, jer bez toga možda ostaneš i bez predmeta kojeg si naručio i bez love koju si platio.

kameni_zg kaže...
"Thank you very much for your purchase ! But I must let you know about the Chinese New Year Holiday on Feb 9 - Feb 14 .

the shipping company and Hong Kong Post Office were not are business days in these days. so the order will be little delay a few days."

To ti je valjda za neku narudžbu koju si napravio u veljači ili eventualno krajem siječnja.

13 godina

Da istina, imam 2 narudžbe u veljači.. hvala još jednom.

15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Prošle godine znači - 12. mjesec? Prosinac je problematičan. Meni jedan paket od 7.12. stoji u Kini na pošti ili gdje već i nikako da krene prema nama. Još nekoliko dana ću se strpjeti i onda tražim povrat love.

Ja narucio 24.12. dvije stvarcice iz Kine, dosle 11.01. , mene ocito nije zakacila kineska nova godina, na srecu, ja nisam imao problema :)

Ako ti stoji od 07.12. onda je proslo vise od 45 dana, ne znam da li ces dobiti refund

http://www.speedtest.net/result/2082576031.png
17 godina
moderator
Haker_x kaže...
Ja narucio 24.12. dvije stvarcice iz Kine, dosle 11.01. , mene ocito nije zakacila kineska nova godina, na srecu, ja nisam imao problema :)

Kineska Nova godina je u veljači, tako da te nije ni mogla zakačiti ako si naručio robu u prosincu. {#}

Haker_x kaže...
Ako ti stoji od 07.12. onda je proslo vise od 45 dana, ne znam da li ces dobiti refund

Zašto si pretpostavio da nisam otvorio case? {#}

14 godina
protjeran
eBay - pitanja i odgovori

Yupp fucking kineska nova godina dobio sam 2 aukcije i uredno platio a od lika ni traga ni glasa, mogao je napisati ko ostali da je away do 15. Inače otkrio sam neku grešku samo neznam jel kod e-baya il kod sellera. Kupio bi sd karticu i kad kliknem na nju iz watch liste zaračuna mi 1.99 shippinga a kad ju nađem kod sellera onda je free shipping... isti listing? Mislim da se radi o grešci nekoj jer je seller s preko 100k transakcija.

EDIT: ova: http://www.ebay.com/itm/320941730906

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.2.2013 9:02 (chemmy).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
mbaksa kaže...

Prosinac je problematičan. Meni jedan paket od 7.12. stoji u Kini na pošti ili gdje već i nikako da krene prema nama. Još nekoliko dana ću se strpjeti i onda tražim povrat love.

mbaksa kaže...

Kineska Nova godina je u veljači, tako da te nije ni mogla zakačiti ako si naručio robu u prosincu. {#}

Zašto si pretpostavio da nisam otvorio case? {#}

Po ovome gore "Prosinac je problematičan" mislio sam da je u Prosincu kineska nova godina :)

A po ovome "Još nekoliko dana ću se strpjeti i onda tražim povrat love" sam mislio da nisi otvorio case ;)

14 godina
protjeran

Prosinac je problematičan zbog našeg Božića ;)

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Haker_x kaže...
A po ovome "Još nekoliko dana ću se strpjeti i onda tražim povrat love" sam mislio da nisi otvorio case ;)

Otvorio sam case na vrijeme, ali sam dao šansu prodavaču, tj. kineskoj pošti, da mi dostave paket u narednih 45 dana, s obzirom da mi je dao tracking broj i čini se da je problem negdje upravo u dostavi. Taj rok uskoro ističe pa ću tražiti povrat novca.

14 godina
neaktivan
chemmy kaže...

Yupp fucking kineska nova godina dobio sam 2 aukcije i uredno platio a od lika ni traga ni glasa, mogao je napisati ko ostali da je away do 15. Inače otkrio sam neku grešku samo neznam jel kod e-baya il kod sellera. Kupio bi sd karticu i kad kliknem na nju iz watch liste zaračuna mi 1.99 shippinga a kad ju nađem kod sellera onda je free shipping... isti listing? Mislim da se radi o grešci nekoj jer je seller s preko 100k transakcija.

EDIT: ova: http://www.ebay.com/itm/320941730906

Neka je greska ocito. Narucivao sam od tog lika, mali usb od 30 kn stigao za 6 dana iznenadio me posteno.

http://ips.posta.hr/IPSWeb_item_events.asp?itemid=RA634900693CN&Submit=Submit

Po ovome mozete mi reci gdje je sad predmet ?

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.2.2013 13:34 (Marko5552).
13 godina

E, ja bi kupio nexus 4 (oko 400$) na ebayu i sada nebi htio platit carinu, pa pitanje mi je ocu li ja jos uvijek morat platit carinu ako mi prodavac stavi besplatno ili par dolara da kosta kada posalje?

Mrzim kada ležim na plaži i pojede me dinosaur.
Moj PC  
0 3 hvala 0
17 godina

Isuse, stalno jedna te ista pitanja {#}

Šta teško pročitati prvu stranicu, FAQ ili par str unatrag pa postaviti jedno te isto pitanje koje se stalno ponavlja? {#}

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
13 godina
Flore kaže...

E, ja bi kupio nexus 4 (oko 400$) na ebayu i sada nebi htio platit carinu, pa pitanje mi je ocu li ja jos uvijek morat platit carinu ako mi prodavac stavi besplatno ili par dolara da kosta kada posalje?

Najvjerojatnije ce otvorit paket na carini i vidit da to ne kosta par dolara :))) Tako da ces morat platit carinu.

Werdum Combat Team
14 godina
neaktivan
Pero Dinamit kaže...

Isuse, stalno jedna te ista pitanja {#}

Šta teško pročitati prvu stranicu, FAQ ili par str unatrag pa postaviti jedno te isto pitanje koje se stalno ponavlja? {#}

Se to odnosi na moje pitanje ?

17 godina

Ne, na post iznad moga.

'Dvije su stvari beskonačne - svemir i ljudska glupost. Za svemir nisam siguran' - Einstein ----- www.cigoff.eu -----
16 godina
odjavljen
Flore kaže...

1. Pročitaj ovo!!!!

2. Navođenje lažne vrijednosti je kazneno djelo. Kršiš zakon.

3. Carina će svejedno otvoriti paket i obračunati svoje. Misliš da si ti jedini kome je to palo na pamet?

http://nighthawk-software.blogspot.com/
12 godina
neaktivan

Da li je moguce iz hrvatske sa njemackog ebay-a naruciti nesto na njemacku adresu tj na adresu prijatelja koji zivi u njemackoj? Tako bi me puno jeftinije izaslo

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
broli kaže...

Da li je moguce iz hrvatske sa njemackog ebay-a naruciti nesto na njemacku adresu tj na adresu prijatelja koji zivi u njemackoj? Tako bi me puno jeftinije izaslo

da pri checkoutu možeš promjenit adresu

Ono što možeš sutra,ne ostavljaj za danas.
12 godina
neaktivan

ohoo znaci nema carine, pdv-a, super brza dostava..odlicno

17 godina

Nemoj naivno misliti da carina neće otvoriti paket koji ti rođak šalje iz Njem. i na kojemu piše poklon-0kn. Također, ne znam možeš li mijenjati državu isporuke na paypalu-ebayu jer meni sprema promjene samo unutar Hrvatske.

Svi Kinezi ti šalju po istoj šemi (0kn-gift) te carina ako je vrijednost neoznačena samo progugla tu stvar i procijeni vrijednost koja je često paprenija od stvarne.

A posebno vole pakete iz SAD-a i Europskih država.

Tako sam naručio stvar od 10$ s dostavom iz New Yorka, malena kuvertica, takve stvari iz Hong KOnga nisu ni otvorene. Te je paket tjedan dana bio na carini da bi ga na kraju dobio uz puno selotejpa na kojima piše carina-tj. otvorili su mi paket prvi put.

Nije ni carina glupa, budi pametan.

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
12 godina
neaktivan

carrina mi nije problem..ja sam zapravo iz Livna..prijatelj mi salje to preko busa tj ćićko bus koji vlada ovim podrucjem vozi dva puta tjednom za munchen..nedavno mi je slusalice poslao..uglavnom carinu mi ne naplaciva jer ne salje postom..sad mi je problem samo to mjenjanje drzave 

15 godina
neaktivan
broli kaže...

carrina mi nije problem..ja sam zapravo iz Livna..prijatelj mi salje to preko busa tj ćićko bus koji vlada ovim podrucjem vozi dva puta tjednom za munchen..nedavno mi je slusalice poslao..uglavnom carinu mi ne naplaciva jer ne salje postom..sad mi je problem samo to mjenjanje drzave 

Znas kako bi to mogao izvesti?

Nek ti prijatelj naruci ako ima ebay i paypal, pa ti njemu samo posaljes pare na paypal, ako nema onda ne znam kako bi moglo drukcije...

A to autobusom je praavo dobro ako je moguce i ako je roba vece vrijednosti, npr telefon od 200-300$, soferu ces platiti dosta manje nego sto bi platio carinu :)

Poruka je uređivana zadnji put uto 12.2.2013 22:41 (Haker_x).
12 godina
neaktivan

ma to mi je zapravo krsteni kum..ne ide njemu ta online trgovina i to..stariji covjek..ma jednostavno cu pri kupnji probat promijenit adresu i to je to

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

mozes imat vise adresa dostave,meni uredno dolaze stvari u italiju npr.

Heroes get remembered, but legends never dies.
15 godina
neaktivan

Narucio bi gamerskog misa preko ebaya,dodje oko 85$ sa free shippingom,to je oko 200kn manje nego bi ga platio ovdje..Jel ima neko  iskustva,koliko otprilike dodje carina ili pdv ako se uopce placa jer jednom sam negdje procitao da se na te racunalne komponente nesto ne placa??

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
juno kaže...

Narucio bi gamerskog misa preko ebaya,dodje oko 85$ sa free shippingom,to je oko 200kn manje nego bi ga platio ovdje..Jel ima neko  iskustva,koliko otprilike dodje carina ili pdv ako se uopce placa jer jednom sam negdje procitao da se na te racunalne komponente nesto ne placa??

Sve ti tu piše: http://www.bug.hr/forum/topic/internet/ebay-cesto-postavljana-pitanja-faq/167189.aspx

16 godina

Pozz, jedno pitanjce da nabacim...

http://www.ebay.com/itm/Built-in-4GB-4-3-Compact-GPS-7-1x11x1-cm-only-MP3-Photo-Video-Player-FMT-/190586674363?pt=GPS_Devices&hash=item2c5fd9dcbb

ima li netko iskustva sa stvarima kao ova u linku gore...dakle, neki noname GPS...je l' to valja donekle bar i funkcionira...ili je smeće i ne isplati se uzimat...

nije da mi treba GPS, ne putujem puno, ali ako tu i tamo negdje se zaputim nije loše imati...

koliko sam shvatio iz prijašnjih postova carina na gps uređaje je 0%, a više ne trebaju one dozvole nikakve..dakle platio bih samo pdv na ovo...da li sam u pravu?

eto, ako ima netko iskustva s noname gps-ovima s ebaya da mi napiše, da znam je l' mi se isplati s tim zezat ili da zaobiđem takve stvari...

0 0 hvala 0
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice